Su Arıtma Cihazı, Alkali Suyun Faydaları, Endüstriyel Su Arıtma, Su Analiz Cihazları, Su Arıtma Arızaları, Su Arıtma cihazı Ekipmanları, Su Arıtma Cihazı Tavsiyeleri, Su Arıtma Sertifikaları, Su ve Çevre Sağlığı, Su ve Sağlık, Su Yumuşatma Cihazları

Neden Su Arıtma Cihazı Kullanmalıyız?

su

Su, canlıların yaşamını sürdürebilmesi için hayati öneme sahiptir. Günlük yaşamımızı sağlıklı bir şekilde sürdürebilmek için su tüketimimize dikkat etmeliyiz.

Su Arıtma Cihazı kullanmak için en büyük sebebimiz sağlığımızdır. Bedenimizin yaklaşık %70 i sudur. İnsan haftalarca aç kalabilir fakat susuz kalamaz. İçtiğimiz su hem temiz hem de güvenilir olmalıdır. Yaşamsal faaliyetlerimizi sağlıklı bir şekilde devam ettirmek için içtiğimiz suyun temiz ve sağlıklı olması gerekir. Su Arıtma Cihazı ile sağlıklı suyunuzu evinizde üretebilirsiniz.

Neden Su Arıtma Cihazı Almalıyım?

  • Aldığınız paketli sulara %100 güveniyor musunuz?
  • Musluğunuzdan akan suyu içebiliyor musunuz?
  • Suyunuz bitince uzun saatler boyunca bekliyor musunuz?
  • Su için aile bütçesinden bir miktar ayırıyor musunuz?

Musluğunuzdan akan suyu çayınızı demlerken, kahvenizi yaparken, yemeklerinizi yaparken kullanabiliyor musunuz?

İçme ve kullanma suyunuzun musluğunuzdan akmasını istemez misiniz?

Bu soruların birkaç tanesine cevabınız evet ise su arıtma cihazı almak için nedenleriniz var demektir.

Su Arıtma Cihazı Size Ne Fayda Sağlar

  • Musluğunuzdan akan suyu güvenle içebilirsiniz.
  • Aile bütçesine katkı sağlamış olursunuz
  • Daha lezzetli çay ve kahvenin tadını çıkarmış olursunuz.
  • Yemekleriniz daha lezzetli ve daha sağlıklı olmasını sağlarsınız
  • Su bitti derdine de son vermiş olursunuz

İçme sularında 700’den fazla madde tespit edilmiştir. Bunlardan bazıları;

  • Sebepsiz ağrılara,
  • Mide ve bağırsak enfeksiyonlarına,
  • Böbrek rahatsızlıklarına,
  • Nörolojik hastalıklara sebep olmakta, hatta kanser riskini arttırmaktadır.

Hayatımız boyunca ortalama 50 ton su içtiğimiz düşünülürse, sağlıksız sudan uzun vadede etkilenmemek mümkün değil!

Kaliteli ve lezzetli suyun;

  • İçimi yumuşak ve keyiflidir.
  • Çayın, kahvenin doğal kokusunu ve tadını korur, asıl rengini almasını sağlar.
  • Arıtma suyuyla yapılan yemeklerin lezzeti bozulmaz, daha kısa sürede pişer.
  • Kristal berraklığında buzlar verir. Klor, Tuz, Kireç ve tortu içermeyen buzlar daha sert olur, uzun süre dayanır ve içeceklerin dibinde tortu bırakmaz.

Siz de kullanmalısınız! Çünkü; Suyunuz her an elinizin altındadır. Bitecek endişesine, sipariş verme ya da taşıma zahmetine gerek yoktur. Her gün su sipariş etmek, her gün dışardan çay ve yemek söylemekten farklı değildir.

Dört kişilik bir aile içme, çay ve yemek yapmak, sebze ve meyveleri yıkamak için, ayda en az 12 damacana su tüketir.

Kaliteli bir kaynak suyu için yıllık gideriniz arıtma cihazı fiyatından oldukça yüksektir.

5 aşamalı filtrasyon sistemiyle suyunuzu kirleticilerden arındırır. Suyunuzun içinde bulunan ağır metaller, pestisitler, zirai ilaçlar, bakteri, virüs ve kireci temizler.

Kompakt şık tasarımıyla mutfağınızda az yer kaplar.

Yüksek su üretme kapasitesi ile ailenizin su ihtiyacını rahatlıkla karşılar.

su

Su Arıtma Cihazı Nasıl Çalışır?

1.AŞAMA: İlk filtremiz ile kaba partikül olarak nitelendirdiğimiz çamur, pas, tortu gibi yabancı maddeler uzaklaştırılır.

2.AŞAMA: Suda bulunan klor ve klor bileşiklerinin tutulumu sağlanır.

3.AŞAMA: Suda bulunan zararlı organik maddelerin tutulumu sağlanır.

4 AŞAMA: Sistemin en önemli filtresi olan membran filtresidir. Suda bulunan ağır metaller, pestisitler, zirai ilaçlar, bakteri, virüs ve kirecin temizlendiği kısımdır.

5 AŞAMA: Son filtremiz ile suyunuzun tadı, kokusu düzenlenir. Ekstradan mineral takviyesi yapılı ve pH ‘ ı düzenlenir. Böylelikle yüksek vasıflı içme suyunuzu evinizde üretmiş olursunuz.

Arıtılmış Su Sağlıklı Mı?

Su arıtma cihazları suyun içerisindeki bulunan çamur, pas, kir, klor ve klor bileşiklerini, zararlı organik maddeleri, ağır metalleri, pestisitleri, zirai ilaçları, bakteri ve virüsleri temizleyerek yüksek vasıflı içme suyunuzu üretilmesini sağlar.

Prof. Dr. Erkan Topuz: Kanser hakkında yaptığı çalışmalarla tanınan Prof. Dr. Erkan Topuz hayatımızdaki en önemli faktör sudur. Susuz yaşayamayız. Suyun vücudumuzdaki varlığının çok önemli olduğunu ama bizim dağdan, derelerden, göllerden gelen suların çok faydalı olmamasına rağmen yüksek düzey klor konduğunu ve evimize kadar geldiğini söylemiştir. Paketlenmiş suyla ilgili olaraktan evimize geldiği an toprak testilere ya da cam şişelerine koyulması gerektiğini söylemiştir.

Paketlenmiş suların kesinlikle sıcakta kalmaması gerektiğini plastiğin içinde bulunan bisfenol -a suyun içine karıştığını anlatmıştır. Paketlenmiş suların buzluğa da konulmaması gerektiğini bisfenol- a maddesi suyun içine karıştığını söylüyor. Prof. Dr. Erkan Topuz kaynar suyla yıkanılmaması gerektiğini suyun içerisinde bulunan klor ve arseniğin birleşerek kansorejen madde açığa çıktığını anlatmıştır. Arıtma cihazlarının faydalı olduğunu söylemiştir.

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu: Su hayattır ve her besin gibi suyun iyisi kötüsü, kalitesi ve kalitesizi vardır. Ayrıca iyi ve güvenli su her insanın değişmez, vazgeçilmez yaşam hakkıdır. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu evlere monte ettireceğiniz su arıtma sistemiyle şehir suyunu arıtarak elde edeceğiniz duyu güvenle içebilirsiniz.

Dr. Ender Saraç: Su anda su arıtma suyu içiyorum. Hem evimde hem işyerinde arıtma cihazım var. Filtresini kontrol ediyorum. İmkânı olanlar evlerine iyi ve güvenilir filtre cihazı takabilirler.

Doç. Dr. Kenan Keskin: Ben evimde yaklaşık 5 yıldan beri su arıtma sistemine sahibim. Şebeke suyunu bu sistemden geçirerek elde ettiğim suyu hem içmek hem çay hem de yemeklerde gönül rahatlığı ile kullanıyorum. Zira suyun kalitesini de istediğim zaman ölçerekten görebiliyorum. Tabii ki bu sistemin Periyodik Bakımlarının Düzenli Olarak Yapılmalı İhmal Edilmemelidir.

Prof. Dr. Mehmet Öz: Amerika’da doktorluk ve program sunuculuğu yapan Prof. Dr. Mehmet Öz Amerika’da yaptığı halk sağlığı programında su arıtma ve paketli sular hakkında bir program yaptı. Prof. Dr. Mehmet Öz. paketli suların zararlı olduğunu bu tür ticari sular yerine çeşme sularının arıtılarak kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

Dr. Halit Yerebakan: Evde, arıtma cihazı ile elde edeceğiniz suyu kullanmak en doğru çözüm olacaktır. Çeşme suyu her gün devlet tarafından analiz edilirken doğal kaynak suyu adı altında aldığımız sular, belki ruhsat sürecinden sonra bir daha hiç analiz edilmemiştir. Güneş ışığına maruz kalan plastik şişelerden uzak durunuz.

 Dr. Ursvashi Rangan: Musluk suyundaki kimyasallardan endişeleniyorsanız güvende olmak için muhtemelen şişe suyu alıyorsunuz çoğu insan böyle yapıyor ama şişe suyu gerçekten daha güvenli mi? Dr. Ursvashi Rangan kendi tüketici raporlarının çevre sağlığı bilim insanıdır.

Satılan şişe suların en az dörtte biri aslında musluk suyudur dedi şişe sularının etiketlerinin çok kafa karıştırıcı olduğunu ve fazla bir düzenlemede yok olduğunu filtrelenmiş olduğunu iddia ettiklerine göre kaynak suyu değildir. Bundan dolayı ters ozmos su arıtma cihazlarının bakımları yapıldığı takdirde en güvenli sistem olduğunu söylüyor.

su

Su

Pet Şişeler Sağlığa Zararlı Mı?

Bisfenol- A

1957 yılından beri ticari anlamda üretimi devam eden Bisfenol- A plastiklerin ve epoksi reçinelerin yapımında kullanılır. Bisfenol- A bazlı plastikler daha berrak ve serttir. Pet su şişeleri, damacanalar, biberonlar, plastik saklama kapları, su içtiğiniz karton ve plastik bardaklar… Hepsi hormon bozucu, kansere neden olan obezite, diyabet ve kalp hastalıklarının nedeni olan Bisfenol- A maddesi içeriyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nden İNFOSAN’ın yaptığı araştırmalarda Bisfenol- A farelerde lösemi ve testis kanseri oranının artığının sonucuna vardı. Bisfenol-A hormon benzeri bir östrojen taklit etme özelliğine sahiptir. Bu nedenden ötürü 2008 yılından beri bazı hükümetler maddenin güvenliğini araştırdılar ve bazı satıcıları polikarbonat ürünler satmaktan vazgeçtiler. Avrupa Birliği ve Kanada Bisfenol- A biberonlarda kullanılması tamamen yasaklandı.

Plastik; petrol atığıdır ve hormonları bozar.

Plastiğin ham maddesi bilindiği üzere petrol atığıdır. Bunlar hormon sistemini bozar. Bisfenol- A triod, büyüme hormonu, östrojen ve testosteron hormonlarının üretimini azaltır.

Bisfenol- a insan sağlığı üzerinde ciddi zararları vardır. Yapılan araştırmalarda meme kanseri riskini ve insan yumurtasını olgunlaştırdığı için adet düzensizliğine sebep olur. Ayrıca kalp hastalığının artışına da sebep olur.

Erkeklerde ise; eşey hormonlarının değiştirdiği ve döllenme yumurtasının kalitesini düşürdüğü yapılan araştırma sonuçlarında ortaya konmuştur.

Bisfenol- A toksit etkilerinin arasında yenidoğan ve ceninde beyin gelişimini engellemesi, vücutta yapısal değişikliklere yol açması, hiperaktiviteye ve öğrenme bozukluklarına sebep olmaktadır.

Bisfenol- A’nın Zararları Nelerdir?

  • Bisfenol- a ya maruz kalan anne karnındaki bebeklerde gelişme geriliğine, çocuklarda davranış bozukluğuna ve erken ergenliğe sebep olur
  • Meme kanseri, prostat kanseri, kalp hastalıkları, karaciğer ve enzim bozuklukları, diyabet vs. gibi hastalıklara sebep olur
  • Erkeklerde sperm üretiminde ciddi düşüşlere sebep olur.
  • Tiroit fonksiyonları azaltarak obeziteye ve astıma sebep olur.

Bisfenol-A Nasıl Anlaşılır?

Temiz, kırılıp dağılmayan sert plastiklerde bulunur. Çoğunlukla plastik şişelerin alt kısmında geri dönüşüm işareti olur.

Bisfenol- A ‘ Dan Nasıl Korunuruz?

  • İlk olarak plastiklerden kurtulmalıyız.
  • İçinde Bisfenol-a olabildiğine inandığınız hiçbir şeyi ısıtmayın. Bisfenol- a normal oda sıcaklığında olduğunda tam 55 kat daha hızlı erir ve sızar.
  • Sert, şeffaf plastik şişeleri ve kapları mikrodalga fırınına koymayın
  • Plastik ve polikarbon şişenize sıcak su koymayın.
  • Bisfenol- A içermeyen biberon tercih ediniz.
  • Plastik yerine cam tercih ediniz.
su

Su

En İyi Su Arıtma Cihazı Hangisi?

Su arıtma cihazı almaya karar verdiniz ve en iyi su arıtma cihazına sahip olmak istiyorsunuz. Çevrenizde su arıtma cihazı kullananlardan bilgi alıyorsunuz, internetten araştırma yapıyorsunuz ve aklınızdaki sorulara cevap arıyorsunuz. En iyi su arıtma cihazına sahip olmak istiyorsanız bu araştırmayı su arıtma firmaları arasında yapmanız daha doğrudur. Alacağınız su arıtma cihazı hem sizin için en uygun model hem de uzun ömürlü olmalıdır.

Herhangi bir model sizin ihtiyacınızı karşılamayacağı gibi aile bütçenize de zarar verebilir. Size en uygun modeli seçerken müşteri temsilcilerinden destek almalısınız ve özen göstermelisiniz. Çünkü su arıtma cihazları kullanım alanlarına göre farklılık gösterir. Örneğin; 4 kişilik bir aile için saatte 30 litre su üreten 40 litre tankı olan bir cihaz fazla gelecektir, bir kafe, bir işletme ya da kalabalık ofisler için uygun olabilir.

En İyi Su Arıtma Cihazına Sahip Olmak İçin Dikkat Edilecek Hususlar;

  • En İyi Su Arıtma Firması
  • En iyi Su Arıtma Cihazı
  • En İyi Su Arıtma Cihazı Yorumları
  • En İyi Su Arıtma Cihazı Fiyatları
  • Bakım ve Filtre Değişim Ücretleri

En İyi Su Arıtma Firması

İlk olarak firmanın müşteri temsilcisi ile iletişime geçiniz. Size en uygun cihaz konusunda detaylı bilgi alabilirsiniz. Su arıtma cihazı hakkında detaylı bilgi alın. (Açık kasa, kapalı kasa, pompalı, pompasız, 8 litre çelik tank, 12 litre çelik tank) Bunun yanı sıra kaç yıllık firma olduğu, teknik servis hizmetinin olup olmadığını konusunda detaylı bilgi alabilirsiniz.

En İyi Su Arıtma Cihaz Markası

Su arıtma cihazları aynı mantıkta çalışan cihazlardır. Almak istediğiniz cihazın sertifikalarını sorgulamalısınız. Sertifikaları NSF sitesinden sorgulamalısınız. Su Arıtma Cihazlarında NSF / ANSI42, NSF / ANSI 58, NSF 61 sertifikaları sorgulanmalıdır.

En İyi Su Arıtma Cihazı Müşteri Yorumları

En önemli unsurlardan biridir. Bu deneyimi yaşayıp ve kullananların yorumları çok önemlidir. Çalışmayı düşündüğünüz firma hakkında detaylı bilgileri müşteri yorumlarında bulabilirsiniz.

En İyi Su Arıtma Cihazı Fiyatları

Çevrenizde su arıtma cihazı kullanan kişilerden bilgi aldınız, internetten araştırma yaptınız ve fiyatlar arasında çok farklılık gözlemliyorsunuz.

Su Arıtma Cihazı Fiyatını Etkileyen Faktörler

  • Açık kasa su arıtma cihazı, kapalı kasa su arıtma, dijital su arıtma cihazı olması
  • Filtrelerin NSF sertifikalı olması
  • Tankın NFS sertifikalı olması
  • Tankının NSF sertifikalı olması
  • Musluğun NSF sertifikalı olması
  • Teknik Servis Hizmeti olması su arıtma cihazının kalitesini belirler.

Su Arıtma Cihazlarında Teknik Servis, Bakım ve Filtre Değişimi

Evinize bir beyaz eşya cihazı alırken örneğin bir buzdolabı teknik servis hizmetini sorguluyorsak su arıtma cihazı alırken de özen gösterilmesi gereken önemli bir husustur. Alacağınız su arıtma cihazı hem uzun ömürlü olmalı, düzenli bakım ve filtre değişimi yapılmalıdır. Bakım ve filtre değişiminin ücretlerini su arıtma cihazına sahip olmadan önce öğrenmelisiniz. Düzenli bir şekilde bakım ve filtre değişimi yapılırsa cihazınız hem uzun ömürlü olur hem de sağlıklı suyunuzu gönül rahatlığı ile içebilirsiniz.

NSF Nedir? NSF Belgeli Su Arıtma Cihazları

NSF Nedir? NSF Belgeli Su Arıtma Cihazları

NSF Belgesi Nedir?

National Sanitation Foundation kelimesinin kısaltılmış hali olan NSF ulusal hijyen vakfı anlamına gelir. Halk sağlığı ve çevre önemi için standart geliştirme; test, ürün sertifikası, denetim, eğitim ve risk yönetimi sağlamakta olan, bağımsız bir kuruluş olan NSF düzenli ve devamlı kontroller sağlar.

NSFBelgesi Ne İşe Yarar

Oldukça köklü bir kuruluş olan NSF’nin ana sektörleri ve ürün gruplarını şöyle sıralayabiliriz.

  • Gıda
  • Su ve Atık Su
  • Sağlık
  • Yapı ve İnşaat
  • Eczacılık ve İlaç Medikal Cihazlar
  • Medikal Takviyeler

İşletmelerde Su Arıtma Cihazlarının Ekonomik Faydaları

Su arıtma cihazları insanların kolayca sağlıklı suya ulaşmasını sağlayan olağanüstü bir sistemdir. Su arıtma cihazlarında kullanılan filtreler, suyunuzu üstün teknolojisi ile arıtır ve sağlıklı, güvenilir suya ulaşmanızı sağlar.

NSF Nedir? NSF Belgeli Su Arıtma Cihazları

NSF Nedir? NSF Belgeli Su Arıtma Cihazları

Su Arıtma Cihazlarının Ekonomik Faydaları

Su arıtma cihazları topluluk olan her yerde kullanılması gereken bir üründür. Cihazı kullanırken veya satın alırken, hastane, fabrika, okul, ofis, kafe ve restoranlar ve buna benzer birçok alanda kullanılacak ve tasarruf sağlayacak sistemlerdir. Personel yönünden kalabalık olan bir firmada su arıtma cihazları her yönden avantaj sağlar. Peki personel içme sularında tasarruf sağlamak için su arıtma cihazı neden tercih edilmeli?

Bu bağlamda birçok farklı faydaları bulunmaktadır. Firmalar daima gider yönünden kendilerine fayda sağlayacak ürünleri tercih etmektedir. Su arıtma cihazı hem sudan tasarruf etmemizi hem de doğaya ve çevreye katkı sağlamaktadır. Ayrıca; su giderinden büyük bir tasarruf sağlar.

  • Damacana maliyetinden tasarruf sağlar. Kalabalık işyerlerinde, çalışan personelimize dışardan aldığımız damacana su maliyeti oldukça yüksektir. Kalabalık iş yerlerinde damacanalar kısa sürede tükenmektedir. Çalışan personelimizin biri damacana takibi yapacaktır. Bu da personellinizden verimli bir şekilde faydalanamayacağı anlamına gelmektedir. Buda işletme için maddi kayıp anlamına gelmektedir.
  • Arıtma cihazları bakım ve filtre değişimi düzenli yapıldığı taktirde uzun süre kullanacağınız ve sadece 1 kere ödeme yapacağınız bir sistemdir. Aslında damacana sularına parça parça yüklü ödemeler yapmaktasınız.
  • Su arıtma cihazı oldukça ekonomik bir cihazdır. Şirketler yıllık olarak ortalama bir hesaplama yaptığınız zaman; arıtma cihazlarının daha ekonomik olduğu ortaya çıkmaktadır.
  • Su arıtma cihazları ilk masrafı dışında ek bir ücret ödemesi yapılmaz. Bakım ve filtre değişimi ücretlerini en başında öğrenip firmanızı kara geçmenizi sağlayacaktır.
  • İşletmelerde; özellikle yaz mevsiminde su giderleriniz daha da artmaktadır. Su arıtma cihazınız yoksa damacana sular çok maliyetli bir şekilde işletmeye zarar verir.

Hastanelerde Kullanılan Arıtma Cihazlarının Ekonomik Faydaları

Hastane ortamı oldukça kalabalık ve birçok personelin çalıştığı yoğun bir alandır. Damacana su kullanıldığı zaman hem iş yüküne hem de maliyet olarak ekstra bir yüktür.

Fabrikalarda Kullanılan Arıtma Cihazlarının Ekonomik Faydaları

Fabrika gibi işletmelerde personel sayısı oldukça fazla olduğu için; maddi anlamda fayda sağlamak adına su arıtma cihazı tercih edilmelidir.

Okullarda Kullanılan Su Arıtma Cihazlarının Ekonomik Faydaları

Okullar da öğretmelerimiz, personelimiz ve öğrencilerimizle oldukça kalabalık bir ortamdır. Öğretmenlerimizin, personelimizin ve öğrencilerimizin su ihtiyacını su arıtma cihazları ile çok ekonomik olarak çözebilirsiniz. Buda okul bütçenize son derece fayda sağlayacaktır.

Kafe ve Restoranlar İçin Su Arıtma Cihazları

Kafe ve restoranlarımızda kullandığımız çay kazanları, çimbali kahve makinelerimizi, espresso makinelerimizi korumak amaçlı su arıtma cihazına ihtiyacımız vardır. Makinelerimizin daha uzun kullanmamızı, çay kazanlarınızın temizleme derdinden kurtulmak için su arıtma cihazı tercih etmelisiniz. Aynı zamanda iyi bir kahve için su arıtma cihazı şarttır. Kahvenin en iyi iş ortağı sudur.

Su

Alkali Su Arıtma Cihazı

Güncel hayatımızda temiz su içmek ve hastalıklardan korunmak için; gerekli olan en önemli ürün su arıtma cihazlarıdır.

Kullanılan su arıtma cihazları içinde en çok tercih edilen çeşit alkali su arıtma cihazıdır.

Alkali Su Nedir?

Alkali su bir diğer adıyla bazik sular mineral açısından zengin sulardır. Kalsiyum, magnezyum, potasyum açısından zengin sulardır. Vücut hücreleri tarafından daha iyi emilmeleri sebebi ise daha besleyici bir yapı taşırlar. Günümüzde geçerli olan İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmelik kapsamında içilebilen sular için pH 6,5 ile 9.2 arasındadır. Alkali pH su değeri ise 7 ile 8,5 arasındadır.

Alkali Suyun Önemi

İnsanlar günde 2 ile 3 litre alkali su tüketilmelidir. Asidik yapıda olan tüketim maddelerinin sağlık için zararlı olduğu bilinmektedir. Bundan dolayı alkali su içmek, sağlık için çok önemli bir davranıştır. Bu sebeple su arıtma cihazlarında tercih edilen; alkali su arıtma cihazı ürünüdür.

Alkali Su Arıtma Cihazının Önemi

Su arıtma cihazları hem maddi anlamda hem de sağlık yönünden kişilere çok önemli faydalar sağlamaktadır. Birçok alanda kullanılan alkali su arıtma cihazı; işyerinde, evde, okulda, kafeteryada, yemekhane de kullanılmaktadır.

Günlük hayatımızda su, günümüzün büyük bir bölümünü geçirdiğimiz iş yerlerinde en önemli ihtiyaçlardan biridir. Sağlık açısından önem arz eden suyu, insanların günde en az 2 litre içmesi gerekmektedir. Çalışan kesimdeki insanların sağlığı işverenler tarafından düşünülmekte ve iş yerlerin de alkali su arıtma cihazı kullanılmaktadır.

Alkali Su Arıtma Cihazının Kullanım Alanları

Hastane, fabrika, okul, kafe, restoran, ev, ofis gibi kalabalık alanlarda çalışan kişiler için sağlıklı ve temiz su tüketmesi sağlanmalıdır. Evlerinizde hem siz hem aileniz sağlıklı ve alkali su kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra çalışma alanlarımız da içilecek olan suların mutlaka insan sağlığına uygun almasına dikkat edilmelidir.

Alkali Su Arıtma Cihazlarının Faydaları

Kalabalık iş yerlerinde su tüketimi fazla olduğu için, içme suyuna ayrılan bütçede maliyet avantajı sağlar.

İş yerlerinde sürekli su sipariş ile ilgilenecek kişiler olması, takip edilmesi gerekir. Bu hem iş yüküdür hem de personelimizin verimli çalışmasını engeller. Su arıtma cihazı ile tüm bu sorunları ortadan kaldırır.

İş yerinde damacana veya plastik ambalajlar kötü görüntüye sebep olmaktadır. Fiziki olarak yer kaplamaktadır. Su arıtma cihazları ile bu sorunların tamamını çözmüş olacaksınız.

Ev de kullanım ile siz ve aileniz sağlıklı alkali su arıtma cihazına sahip olabilirsiniz.

Bütün kullanım alanlarında çay, kahve, yemek yapımı, meyve ve sebzelerinizin son yıkama suyunu alkali su ile sağlamış olursunuz.

Ev de veya iş yerlerinde damacana ya da su şişelerini muhafaza etme derdinden kurtulursunuz.

Alkali Su Arıtma Cihazı Satın Alma

Bu marka cihazlar, model veya cihazın pompalı, pompasız olmasına bağlı olarak fiyat değişimi göstermektedir. Bu cihazlar; beş filtreli ile kullanılan alkali su arıtma cihazlarıdır. Su arıtma cihazları alırken firma yorumları, teknik servis hizmeti hakkında detaylı bilgi alınız.

Su

Daire Girişi Yumuşatma Sistemi Faydaları

Cihazları kireçli suyun vereceği zararlara karşı koruyan sistem su yumuşatma sistemleri olmaktadır. Ayrıca boru hatlarında kireç sebebi ile olabilecek daralma ya da aşınma ve delinme ya da tıkanma gibi istenmeyen sorunları da engelleme de fayda sağlayan bir sistem olarak öne çıkmaktadır.

Su yumuşatma sistemleri sudaki bu iyonların sudan alınmasına yardımcı olan ürünler olmaktadır. Özellikle daire girişi arıtma cihazı suyu eve girmeden defalarca süzerek gerekli şekilde temizler. Binaya giren sudaki kireci temizlemek için tercih edilmesi gereken sistemler arasında yer alarak fayda sunmaktadır.

Su Yumuşatma Sistemleri Nasıl Çalışır?

Su yumuşatma sistemleri genel olarak su filtreleri ile karıştırılmaktadır. Bu cihazlar temelinde bir iyon değiştirici görevi gören yumuşatma sistemleri oldukça faydalı bir ürün olmaktadır. Bu cihazlar reçine tankından oluşan sistemler olmaktadır. Sert su tankın içine girdiğinde suyun sertleşmesine neden olan iyonlarından ayıran reçineden geçmekte ve yumuşatma sistemleri ile daha sağlıklı hale gelmektedir.

Reçine, suni olarak üretilmektedir. İçerisinde çapraz bağlı çeşitli polimerler bulunur ve anyonik ve katyonik özelliklere sahip olmaktadır. Bu malzeme su ile temas ettiği zaman, bünyesinde yer alan iyon ile sudaki iyonu yer değiştirmektedir. Suyun sert olmasına neden olan Ca ve Mg iyonları kendilerini reçineye bağlar ve reçine içerisindeki sodyum (Na) iyonları da suya yüklenmektedir. Bu şekilde yumuşatma sistemleri ile su yumuşatılarak daha sağlıklı olarak kullanıma sunulmaktadır.

Yumuşatma Sistemleri Kullanımının Önemi

Suyun kalitesi insan sağlığı kadar cihazların uzun kullanımını ve sağlığı içinde oldukça fazla önem teşkil etmektedir. Sert su cihazların etkisini ve ömrünü azaltmaktadır. Suda zamanla oluşan tortular zamanla borularda tıkanmaya neden olmaktadır. Bu da suyun akış hızını yavaşlatmaktadır. Bu tarz tıkanma ve tortular hassas cihazların zamanla bozulmasına sebep olmaktadır. Ayrıca bu tortular insan sağlığına zarar verecek etkiye sahip olmaktadır.

Yumuşatma Sistemleri Faydaları

Elektrik tasarrufu sağlar.

Sert su zaman içerisinde ya da kaynama oldukça bulunduğu yüzeylere yapışmaktadır. Kireçlenme hem insan sağlığı açısından hem de cihazlar açısından zararlı olması ile yumuşatma sistemleri fayda sağlamaktadır.

Sert su, ciltte kuruluk olmasına neden olmakta, saçların sert ve kepekli olmasına da sebebiyet vermektedir. Yumuşatma sistemleri bu konuda etkili olmaktadır.

Daire Girişi Arıtma Cihazı

Arıtma cihazları suyun içerisinde bulunan zararlı maddelerin giderilmesini sağlayan bir sistem olarak insanlara temiz su sunmaktadır. Bu cihazlar ev ya da işyeri fark etmeden su kullanımı yapılan her yerde kullanılma imkânı sunmaktadır. Özellikle daire girişi arıtma cihazı oldukça faydalı bir sistem olmakta olup kaliteli su insan sağlığı için oldukça önemli olmaktadır.

Bina girişine takılarak kullanılan daire girişi arıtma cihazı ev içinde kullanılan cihazların benzer bir çalışma prensibine sahip olmaktadır. Ayrıca daire girişi arıtma cihazı evin önünde bulunan su vanasının olduğu bölüme kurulmaktadır.

su arıtma cihazı

su arıtma cihazı

Kafelerde Kahve Makinası ve Çay Kazanları İçin Su Arıtma Cihazı

Evlerimizde ve iş yerlerimizde musluktan akan suyu içebilir, kullanabilir hale getiren cihazlara su arıtma cihazı adı verilmektedir. Doğanın kirlenmesi musluk suyunun da kirlenmesine yol açmakta ve suyun kalitesini etkilemektedir. Su arıtma cihazları suyun içindeki zararlı mineralleri yok ederek temiz olan suyun musluktan alınmasını sağlamaktadır.

Su arıtma cihazları suları birçok aşamadan geçirmekte ve doğal yapısını bozmadan temizlemektedir. Cihazlar temizleme işlemini üç farklı yöntemle gerçekleştirmektedir. Bu yöntemler filtrasyon, UV sistemler ve dezenfektandır. Bu yöntemler ile suda bulunan yabancı maddeler ayrıştırılmaktadır.

Su arıtma cihazları su da bulunan mikrop ve bakterileri de öldürmekte ve sudan ayırmaktadır. Su arıtma cihazı alırken ücretinin ve satıcının güvenilirliği çok önemlidir. Ayrıca satıcının satış sonrası hizmet kalitesi mutlaka araştırılmalıdır. Kahve makinası ve çay kazanları için su arıtma faydaları nelerdir?

Su Arıtma Cihazının Faydaları Nelerdir?

Günlük hayatımızda su tüketiminin önemi büyüktür. Ancak sadece su tüketmek değil doğru suyu tüketmek gerekmektedir. Günümüzde su miktarı oldukça azalmıştır. Mevcut olarak kullandığımız su ise sürekli kirlenmektedir. Bu nedenle sudaki kiri ve bakterileri arıtacak cihazlara ihtiyaç duyulmaktadır.

Kahve makinası ve çay kazanları için su arıtma faydaları

  • Sudaki kimyasal maddeleri temizler
  • Mikrop ve bakterilerden arındırır
  • Bulanıklığı yok eder
  • Sürekli temiz su bulunmasını sağlar
  • Suyun sertlik derecesini ayarlar
  • Salgın hastalık kapma riskini yok eder
  • Sudaki kumu temizler
  • PH değerini ayarlar

Su Arıtma Cihazının Kullanım Yerleri Nelerdir?

Günümüzde su arıtma cihazlarının kullanım alanları oldukça geniştir. Bunun nedeni su arıtma cihazlarının gelişen teknoloji sayesinde hayatımızı kolaylaştırmasıdır. Su arıtmak günümüzde zorunlu bir hale gelmiştir. İnsanlar sağlıklı su içmek için su arıtma cihazlarını her yerde kullanmaya başlamışlardır.

Su arıtma cihazları;

  • Evler
  • Ofis
  • Hastane
  • Buhar Kazanları
  • Besi Suyu Hazırlanması
  • Kafeterya
  • Kaplamacılık
  • Okul
  • Eczacılık
  • Gıda Sanayi
  • Fabrika
  • Meşrubat Sanayi
  • Laboratuvarlar
  • Yemekhaneler

Başlıca kullanım alanlarıdır. Peki kahve makinası ve çay kazanları su arıtma faydaları nelerdir.

Kahve Makinası ve Çay Kazanlarında Su Arıtmanın Faydaları Nelerdir?

Sıcak içeceklerin sunulduğu bir iş yeriniz varsa suyu arıtmak oldukça önemlidir. Kahve makinası ve çay kazanları su arıtma faydaları nelerdir? Lüks bir işletmede bulunan kahve makinesi veya çay kazanlarında su arıtma cihazı kullanılmaz ise makinaların verimi düşebilmektedir. Ayrıca su arıtma cihazı olmadan kullanılan makineler yüksek maliyetlerle tamir gerektirebilmektedir.

Su arıtma cihazları çay kazanlarında ve kahve makinelerinde kireçlenmeyi önlemektedir. Bu da daha kaliteli çay ve kahveler demektir. Sıcak içeceklerin yüzde doksan sekizi sudan oluşmaktadır. Bu da yapılan kahve veya çayın kalitesini birebir etkilemektedir.

Arıtma cihazlarının kullanımını hem makinelerinizin ömrünü uzatmakta hem de daha lezzetli çay ve kahveler sunmanızı sağlamaktadır. Arıtma cihazı yerine plastik şişelerde su tercih etmek maddi açıdan çok büyük dezavantaj yaratacaktır. Ayrıca plastiğin barındırdığı mikrop ve bakteriler kahve ve çayınızda bulaşacaktır.

 

Su Arıtma Cihazı ile Tasarruf Sağlama

Su, insanların hayati bir ihtiyacıdır. Su olmadan bir yaşam düşünülemez. Yaşamın devamlılığı ve sağlık için su tüketimi zaruri bir ihtiyaç olmuştur. Sağlık için de suyun önemi yadsınamaz. Bu yüzden insan sağlığını koruma amaçlı bol bol su tüketilmelidir.

Suyun Kullanım Alanları

Su yaşamımızı sürdürmenin yanında pek çok alanda ve sektörde kullanılmaktadır. Özellikle toplu olarak bulunan okul, hastane gibi yerlerde su tüketimi kaçınılmazdır. Aynı zamanda yemek yenilen restoran, kafeterya, yemekhane gibi alanlarda da su bol miktarda kullanılmaktadır. Bu alanlarda su fazlaca kullanıldığından suyun sağlıkla tüketilebilmesi çok önemlidir. Bu alanlarda su arıtma cihazı ile tasarruf sağlamak ve suyun temizce tüketilmesi önem taşır. Su tüketimi rastgele yapılmamalıdır. Su tüketiminin insan sağlığı açışından çok önemli kriterleri bulunmaktadır.

Su Tüketiminin Kriterleri Nelerdir?

Su tüketimi yaşamın devamlılığı açısından gerekli ve çok önemli bir husustur. Ancak su tüketiminin belirli kriterleri vardır. Su tüketiminin önemli kriterlerinden biri suyun tasarruflu kullanımıdır. Çağımızda dünya ve insanlık önemli bir su sorunuyla karşı karşıyadır. Hayati bir ihtiyaç olan suyun doğru miktarda tüketilmesi gereklidir.

Su tüketimi esnasında su tasarrufu asla unutulmaması gereken bir noktadır. Su tasarrufu sayesinde sağlıklı suya ulaşma imkânımız ve suyu gelecek nesillere ulaştırma imkânımız da artmaktadır. Su ihtiyacımızı karşılarken su arıtma cihazı ile tasarruf sağlamak önemli ve kurtarıcı bir rol oynamaktadır.

Su Arıtma Cihazı Kullanmanın Avantajları

Su arıtma cihazları günümüzde elzem bir ihtiyaç haline gelmiştir. Özellikler suyun sağlıklı kullanılması konusunda bilinçli tüketiciler artmıştır. Bu artış doğal olarak su arıtma cihazlarına olan talebi de artmıştır. Su arıtma cihazlarının pek çok avantajı vardır. En önemli avantajlarının birisi ev, ofis gibi ortamlarda su arıtma cihazı ile tasarruf sağlamak olmuştur.

Su arıtma cihazlarını kullanmanın bir diğer ve önemli avantajı da sağlıklı su tüketimi ihtiyacının karşılanmasıdır. Su arıtma cihazları, tüketicilerine kaliteli sağlıklı su olanağını sağlamaktadır.

Musluk suyunda bulunan ve muslukların yapısından dolayı zamanla oluşan zararlı maddeler vardır. Su arıtma cihazları suyunuzu bu kirlerden ve zararlı maddelerden arındırır. Böylece şebeke suyundan, musluğunuzdan sağlıkla ve güvenle su içebilirsiniz.

Şebeke sularına güvenemeyen tüketiciler genellikle hazır su alımlarına yönelmektedir. Bu da zamanla ekonomik açıdan maliyeti olmaya başlamaktadır. Ancak su arıtma cihazı ile tasarruf sağlamak ve bütçeye katkıda bulunmak mümkündür.

su

Su

Su Arıtma Cihazı Fiyatları

Su arıtma cihazlarının fiyatları ortalaması, cihazın kalitesi ve kullanım ömrüne göre değişkenlik göstermektedir. Su arıtma firması olarak en iyi su arıtma cihazlarını uygun fiyatlarla tüketicilerle buluşturuyoruz. Güvenli ve sağlıklı su tüketme garantisi veriyoruz. Yerli ve kaliteli olan su arıtma cihazlarımız güçlü referanslara ve gerekli sertifikalara sahiptir.

Kış Aylarında Su Tüketiminin Önemi

Mevsimsel olarak her dönem su tüketiminin önemi oldukça büyük olmaktadır. Özellikle sağlık açısından günde 3 litre su tüketilmelidir. Bu oran kadınlarda 2 litre olmaktadır. Yapılan araştırmalarda göre yeterli miktarda su tüketildiğinde kişinin cilt temizliği de dikkat çekmektedir. Yaz aylarında su içme miktarı yüksekken kış aylarında bu oran düşmektedir. Bu anlamda kış aylarında su tüketim oranına daha da dikkat edilmelidir.

Kış Aylarında Su Tüketimi Neden Önemlidir?

Vücudun belli bir oranda su ihtiyacının karşılanması gerekmektedir. Dolayısıyla her mevsim ve her dönem su tüketim oranının altına düşmeden düzenli bir şekilde su tüketilmesi gerekmektedir. Bu anlamda kış aylarında su tüketiminin önemi oldukça büyük olmaktadır.

Su tüketen vücut ile su tüketmeyen vücut arasında farklar gözle görülür bir şekilde belli olmaktadır. Özellikle cilt de matlaşmalar meydana gelirken ellerde ise titremeler başlamaktadır. Saçlarda ise ciddi oranda dökülmeler başlamaktadır.

Hangi Oranda Su Tüketilmelidir?

Her vücut yapısının belli oranda su tüketmeye ihtiyacı vardır. Bu oranda cinsiyete göre değişmektedir. Vücudun minimum 2 veya 3 litre su tüketim oranına ihtiyacı vardır. Kışın pek fazla su tüketilmediği için bu oran kış aylarında su tüketiminin önemi arttırmaktadır.

Su konusunda seçici davranan bireyler için belirli fabrika şirketlerinden sipariş vermekte oldukça kolay olmaktadır. Bu işe kolaylık sağlayan ethicwater.com.tr adresinden temin edilmektedir. Firma, okul, kafeterya, hastane, ofis ve yemekhane gibi yerlere de sipariş olanağı sağlamaktadır.

Su Tüketim Hatırlatma Uygulamaları Nedir?

Su tüketimi için gerekli adımları sağlamak adına belirli uygulamalar mevcut olmaktadır. Özellikle dönemsel olarak kış aylarında su tüketiminin önemi durumunu vurgulamak adına her kesim tarafından kullanılan ve memnun kalınan bir sisteme sahip olmaktadır. Bu konu ile ilgili ethicwater.com.tr adresinden detaylı bilgi almak mümkündür.

Bu anlamda su içme konusunda zorluk çeken ve unutan bireyler adına kolaylık sağlamaktadır. Bu tarz uygulamalar sayesinde günlük su içme oranını tamamlamak oldukça kolay olmaktadır. Uygulama evde, iş yerinde kısacası nerede olursa olsun her anlamda kolaylık sağlamaktadır.

Su Tüketmek Kilo Verdirir mi?

Yeterli miktarda su tüketmek bünye için oldukça gerekli olmaktadır. Vücudun yeterli miktardaki su tüketimini sağlamak adına günde en az 8 bardak su içilmelidir. Bu miktar tamamlandığı takdirde vücut yapısında değişiklikler görülmektedir. Özellikle sporla birlikte alınan su miktarı kilo vermek adına epeyce yardım sağlamaktadır. Bu oran kış aylarında su tüketiminin önemi ile birleştirildiğinde oldukça fayda sağlamaktadır.

Bu anlamda kışın vücudun hareketsizliği sebebiyle su tüketim oranı daha da artmalıdır. Sadece su tüketim ile kilo vermek başarısızlıkla sonuçlanabilmektedir. Hem spor hem de doktor tavsiyesinde yapılan diyet ile kullanıldığında inanılmaz değişimleri beraberinde getirmektedir. Su tüketmek hem sağlık açısından hem de kilo vermek adına oldukça faydalı bir yöntem olarak bilinmektedir.

Düzenli Su Tüketmenin Önemi

Bilindiği gibi dünyanın yüzde yetmiş sudan oluşmaktadır. Her insanın da yaklaşık yüzde altmışı sudur. Su kişinin sağlığı için hayati önem taşımaktadır. Belirli bir süre yemek yemeden kalabilen insanoğlu susuz yaşayamaz.

Su, oksijenden sonraki en temel ihtiyacımızdır. Bu yüzden su tüketimi çok önemlidir. Tüketilen suyun PH değerinin7,5-8,5 arasında olması yani bu şekilde alkali olması gerekmektedir. Su herhangi bir asidite içermez ve suyun kalorisi yoktur. Gün içerisinde tüketilen kafeinli içeceklerin fazlası çarpıntıya neden olurken, su içmek bu konularda fayda sağlar.

Su Neden Önemlidir?

Su, insanın ihtiyacı olan fosfat, sodyum, potasyum, magnezyum, kalsiyum gibi mineralleri karşılar. Bu mineraller vücut için çok önemlidir. Vücudun dolaşım sisteminin sağlanmasında suyun önemi büyüktür. İdrar, ter, tükürük gibi vücut sıvılarının üretilebilmesi için suya ihtiyaç vardır. Atıkların vücuttan atılabilmesi su ile mümkündür.

Bilinen yanlışlardan birisi de su içmek için, susama hissini beklemektir. Aslında kişinin su içmesi için bu hissi beklememesi gerekir. Susama hissi geliyorsa Vücut susuz kalmaya başlamıştır. Bu yüzden su içmeyi kişi gün içinde sık sık kendine hatırlatmalıdır.

Vücut için düzenli su tüketiminin faydaları çok fazladır. Bu sayede vücut gün içinde susuz kalmayarak düzenli bir dolaşım sistemi sağlamış olur. En çok su içmeyi dışarı çıktığımızda unutmaktayız. Bu yüzden ofis, fabrika, hastane, okul, kafeterya, yemekhane gibi yerlerde vakit geçirirken, unutmadan su tüketimimize devam etmeliyiz.

Su İçmenin Faydaları Nelerdir?

Su en başta hücrelerimiz için gerekli olan besini ve oksijeni taşıyarak kalbimizin daha sağlıklı olmasını sağlamaktadır. Kanı sulandırarak, kan pıhtılaşmasını engeller. Su içmek, vücut direncine katkı sağlar ve stresle de başa çıkmaktadır.

Ayrıca su kabızlığı da önleyici faktörlerdendir, vücut ısısını da düzenler. Yeni anneler için süt üretiminin çoğalmasına katkı sağlar. Aynı zamanda reflüyü önler, kişinin egzersiz yaptığı zamanlarda krampları da engeller. İnsan için düzenli su tüketimin faydaları o kadar fazladır kişinin gün içerisinde daha aktif ve uyanık olmasına bile katkısı bulunmaktadır. Ayrıca ödem atmaya da yardımcı olur.

Günlük Su Tüketimi Ne Kadar Olmalıdır?

Yetişkin birinin günlük su tüketimi yaklaşık 8 bardak yani iki buçuk litre olmalıdır. Tabi ki kişi egzersiz yapıyorsa ya da kaybetmiş olduğu su miktarı fazlaysa daha çok su içmesi önerilmektedir. Metabolizmamızın düzenli şekilde çalışabilmesi için su içmek çok önemlidir.

Ayrıca suyun kalitesine de dikkat etmek gerekir. Kişi gün içinde bulunduğu yerler olan ofis, okul, fabrika, kafeterya, yemekhane, hastane gibi yerlerde su tüketimine devam etmelidir. Sağlıklı ve güvenli suyu bu gibi yerlerde ya da evinizde içebilmek için ethicwater.com.tr adresinde bulunan su arıtma cihazlarını incelebilirsiniz.

Böbrek Sağlığı ve Su Tüketimi

Yetişkin bir insan vücut ağırlığının yaklaşık olarak %50 ile %70’ini su oluşturmaktadır. Bu oran ise yaşa ve kiloya, boy uzunluğuna ve kişinin fiziksel özelliklerine bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir. Su oksijenden sonra insan yaşamı için en önemli unsurların başında gelmektedir.

Vücudun sağlıklı şekilde çalışmak için su gerekli bir içecek olmakta ve yeterli miktarda tüketilmediği takdirde sorunlara neden olmaktadır. İlk akla gelen konular arasında böbrek sağlığı ve su tüketimi oldukça bağlantılı bir konu olmakta ve vücuttaki su yetersizliği ve azlığı böbrek sağlığını olduğu yönde etkilemektedir.

Su tüketimi kadar suyun kalitesi de oldukça fazla önem teşkil etmektedir. Gündelik hayatta okul, yemekhane gibi alanlarda içilecek suların arıtılması sağlıklı su tüketimini etkilemektedir.

Böbrek Sağlığı ve Su Tüketimi

Organların düzenli ve sağlıklı çalışması diğer organları etkiler ve bütün vücut sağlığı için oldukça fazla önem teşkil eder. Özellikle böbrek sağlığı vücudun sağlıklı olması ve gündelik hayatın devam ettirilmesi için önemli bir konu olmaktadır. Sağlıklı çalışmayan böbrek insanda yorgunluk, halsizlik ve diğer sorunları beraberinde getirmektedir.

Böbrek sağlığı için en önemli konu ise su tüketimi olmaktadır. Her insanın tüketeceği su miktarı değişiklik göstermektedir. Böbrek sağlığı için en önemli konu ise su tüketimi olmaktadır. Her insanın tüketeceği su miktarı değişkenlik göstermektedir. Ancak böbrek sağlığı ve su tüketimi konusunda en önemli durum günde en az iki litre su tüketimi olmaktadır.

Böbrek Sağlığı İçin Suyun Önemi

Tüm dünya genelinde böbrek yetmezliği oldukça fazla olmakta ve bu oran gittikçe artarak devam etmektedir. Uzmanlar tarafından önerilen konular arasında böbrek sağlığı ve su tüketimi arasındaki bağlantıya her zaman vurgu yapılmaktadır. Gündelik hayatta iş hayatında ya da fabrikada ya da ofiste ve kafeterya da tüketilecek suların kalite olmasına ve artırılmasına dikkat edilmesi gerekli bir durum olmaktadır.

Az Su Tüketilmesi Halinde Böbrek Sağlığının Bozulduğu Belirtileri

Ağız kuruluğu, uyku hali, halsizlik, cilt kuruluğu, soğuk cilt, baş ağrısı, kabızlık, baş dönmesi gibi belirtiler arasında yer almaktadır.

Kaliteli Su Tüketimi

Suyun bileşeninde mineral ve zararlı mikroplar bir arada mevcut olmaktadır. Su arıtma cihazları bu mineral ve zararlı olan mikroorganizmaları ayrıştırarak suyu içilebilir ve daha kaliteli hale getirmektedir. Su arıtma cihazları sadece içme suyu için değil yemek pişirmek ve çamaşır yıkamak ya da banyo yapmak için de sağlıklı sular kazandırmaktadır. Bahsettiğimiz gibi böbrek sağlığı ve su tüketimi için su arıtma cihazları oldukça faydalı bir konu olmaktadır.

Su Arıtma ve Arıtmanın Önemi

Doğal olan içme suyu her zaman en sağlıklı içme suyu olarak öne çıkmaktadır. Fakat dünya nüfusunun hızla büyümesi ve doğanın dengesinin bozulması da bu doğal suyun yetersiz olmasına neden olmaktadır. Kimyasalların yoğun kullanımı da sağlıklı suya ulaşmayı daha zor hale getirmektedir. Su arıtma sistemleri de temiz ve sağlıklı su ihtiyacını karşılayan oldukça önemli sistemler olmaktadır.

Saf Su Nedir?

Tansiyon ve Şeker Hastaları Su Tüketimi

İnsan vücudu yüksek miktarda sudan oluşmaktadır. Bu sorun çocuklarda %75 olmakta ve ileri yaşlarda %55’e kadar düşme göstermektedir. Normal bir birey su olmadan en fazla bir hafta hayatta kalabilmektedir ancak burada önemli olan başka bir konu da vücudun sıvı dengesi olarak öne çıkmaktadır. Sıvı dengesinin sağlanmaması ve tüm organlar ile genel olarak dolaşım sisteminde kalıcı hasarlara neden olmaktadır.

Vücuttaki sıvı dengesi, günlük harcanan enerji miktarına ve yaşa ve çevre şartlarına göre değişkenlik göstermektedir. Artan hareketlilik ve değişen çevre koşullarına bağlı olarak, sıvı alımı ve sıvı içeren besinlerin tüketimine dikkat edilmesi oldukça fazla önem teşkil etmektedir.

Şeker Hastalığı ve Su Tüketimi

Çağın en önemli ve sürekli artış gösteren bir hastalığı olan şeker hastalığı oldukça önemli bir konu olmaktadır. Uzun süren kan şekeri yüksekliği diyabet, halk arasında şeker hastalığı olarak bilinmektedir.

Özellikle tansiyon ve şeker hastaları su tüketimi hastalığı kontrol altına alma da fayda sağlayan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Tüm vücut sağlığı için önemli rol üstlenen su tüketimi eksikliğinde ciddi sorunlar meydana gelmektedir. Günlük ihtiyaç duyulan su tüketilmesi, kan şekerini sağlıklı bir düzeyde tutmaya yeterince yardımcı olmaktadır. Ayrıca sıvı tüketimiyle böbreklerden idrar çıkışı artarak kandaki fazla şeker de vücuttan atılarak şeker hastalığı için önemli oranda fayda sağlamaktadır.

Tansiyon Hastalığı ve Su Tüketimi

Hipertansiyon, kan basıncının normalden yüksek olduğu durum olmaktadır. Kan basıncı, pratiklik açısından ve en sık manşon tansiyon aletleri ile ölçülen ve büyük ya da küçük kan basıncı olarak ifade edilmektedir. Bu değerlerin sürekli şekilde, 140 ile 90 Hg üzerinde olması durumda hipertansiyon hastalığı söz konusu olmaktadır.

Türkiye’de her 5 ya da 6 erişkinden birinde kan basıncı yüksekliği meydana gelmektedir. Tansiyon hastalığı oldukça önemli olan bir rahatsızlık olmakta ve kontrol altında olması sağlık için oldukça fazla önem teşkil etmektedir. Yüksek tansiyon belirtileri arasında halsizlik ve baş ağrısı yer almaktadır. Su tüketimi kan basıncını korumaktadır. Ayrıca tansiyon ve şeker hastaları su tüketimi oldukça fazla önem teşkil eden bir durum olmaktadır.

Hastalıkların tedavisinde özellikle tansiyon ve şeker hastaları su tüketimi oldukça faydalı olmaktadır. Cilt sağlığı, böbrek sağlığı ve daha birçok konuda faydası mevcut olan su içme konusu yaşamın vazgeçilmez bir parçası olmakta ve sağlık için önemli olmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir