Su Arıtma Cihazı

Su Arıtma Fiyatları

Su Arıtma Fiyatları, İnternet üzerinden basit araştırmalar yapabilirsiniz. Kullanıcı yorumlarına göz atabilirsiniz. Özellikle internette pek çok açıklayıcı videoda bu arıtma cihazlarının özellikleri hakkında bilgilendirmeler karşımıza çıkmaktadır. Bunlara göz atarak doğru cihaza daha kolay bir şekilde ulaşmanız mümkün olacaktır. Dilerseniz öncelikle basit özelliklerine göre su arıtma cihazlarından bahsedelim. Şu an hali hazırda satışı yapılan su arıtma cihazlarına göz attığımız zaman en çok tercih edilen su arıtma cihazlarında öne çıkan özellikler NSF sertifikası, ISO sertifikaları ve BPA içermeme durumlarıdır.

Su Arıtma Nedir

Su arıtma doğrudan son kullanım tarihinin yenilenmesi açısından çeşitli kaynaklarda yer alan suların yeniden arıtılmasıdır. İşlem üzerinden mevcut suyun daha yüksek kaliteye sahip olması sağlanır. Bu kapsamda su arıtma modelleri yoğun olarak tercih ediliyor. Su arıtıcı cihazlar bu nedenle 81 ilimiz üzerinden satın alınır. Yüksek teknolojiye sahip olan ürünler doğrudan doğal kaynak sularının da yeniden içilebilir su olmasında tercih ediliyor. Su arıtıcı cihazların birçok özellikleri söz konusudur. Kolay bir şekilde uygulanabilir olduğundan pek çok işletmeler tarafından da tercih ediliyor.

Su Arıtıcı Cihazlar

Su arıtıcı cihazlardan dilediğiniz su arıtma modelleri satın alabilirsiniz. Cihazlar geçmiş senelere oranla bugün daha uygun su arıtma fiyatları üzerinden satışa sunulur. Bu nedenle su arıtma cihazları devasa firmalar tarafından toptan olarak satın alınır. Su arıtma konusunda beklentilerinizi kusursuz bir şekilde karşılayan cihazlar modern toplumlarda da tercih ediliyor. Ürünler üzerinden dere suyu, deniz ve göl suyu, ev ve işletme ortamında kullanılabilir su gibi birçok farklı alandaki suları kolayca arıtabilirsiniz. Böylece daha düşük bir maliyet üzerinden içilebilir sular elde edebilirsiniz.

Su Arıtma Fiyatları

Güncel su arıtma fiyatları bugün daha uygundur. Bu kapsamda su arıtıcı modellerinden ek ücret ödemeden hemen satın alabilirsiniz. Su arıtma fiyat aynı zamanda firmalar arasında da farklılık gösterir. Bu kapsamda amatör türden firmalarda su arıtıcı ürün fiyatları daha yüksektir. Bu da sizlerin ekonomik yönden dezavantajlı kalması demektir. Fakat kaliteli firmalarda su arıtıcı fiyatları daha düşüktür. Bu nedenle bu gibi işletmeler global anlamda tercih edilir. Su arıtıcı fiyatlarına doğrudan ilgili firmaların kurumsal sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Dijital Su Arıtma Cihazı Özellikleri Nelerdir?

Hali hazırda su arıtma cihazlarının özelliklerine göz attığımızda en teknolojik ve yenilikçi olanın dijital su arıtma cihazları olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Öncelikle bu cihazlarla, normal su arıtma cihazlarının farklarından bahsederek başlayalım.

Bu iki cihaz tipinin en temel farkı uyarı sistemi olarak ortaya çıkar. Filtre değişimi gibi konu başlıklarında aralıklarla hatırlatmalar yaparak her zaman için kaliteli bir su arıtma cihazı kullanımı sağlamaktadır.

Bunun dışında dijital ekranı ile hızlı bir şekilde kullanıma olanak sağlar. Günlük belli bir litre kapasitesinde su üretir. Çoğunlukla dijital su arıtma cihazları filtre değişimi, kirli su uyarı, kaçak ve bozulma gibi konu başlıklarında kullanıcıyı uyarmaktadır. Bu sebepten normal cihaz sahipleri dijital modelleri tercih ederler.

Ternion su arıtma cihazı banneri

Özellikle dijital su arıtma cihazları teknolojiden destek alarak pek çok konuda sizi uyarmaktadır. Eğer ki en çok tercih edilen su arıtma cihazı seçeneğine göz atmak istiyorsanız ziyaret edeceğiniz pek çok farklı ve özelliğin olduğunun da altını çizelim. Bunun dışında, genel olarak su arıtma cihazları birden fazla noktaya dikkat edilmesi gereken cihazlardır. Sadece dijital olanlar bunları düzenli olarak kontrol etmeye gerek kalmadan sizi uyarır.

Onun dışında tamamı sudaki kötü kokuyu da gideren yüksek hacimli filtrelere sahiptir. Bu sebeple kir tutma, suyu temizleme, mükemmel lezzet alınması gibi konu başlıklarında ön plana çıkar.

Her geçen gün Türkiye’de pek çok farklı firma en çok tercih edilen su arıtma cihazı konusunda ayrıcalıklı seçeneklerle ön plana çıkar. Bu sebeple günlük hayatta kullandığınız şişe ve hazır sulara oranla çok daha ekonomik bir içme suyuna sahip olursunuz. Genellikle damacana suları, çay ve yemek yapımı gibi konularda kullanmadığınız düşünülürse, su arıtma cihazının suyunu her alanda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bu konuda pek çok seçenek karşımıza çıktığı için detaylı bir araştırma yapmak ve ihtiyaca göre bir ürün seçmek daha mantıklı olacaktır.

Su Arıtmanın Önemi

Sağlıklı ve doğal su elde edilmesi açısından su arıtma modelleri hayati bir anlam ifade ediyor. Arıtılamayan sular beraberinde çeşitli zararlı toksinler barındırır. Bu durumda da çeşitli hastalıklara maruz kalınmasına neden oluyor. Bu nedenle suların sağlıklı ve atıksız içerikler elde etmesi açısından mutlaka su arıtma sistemleri tercih edilmelidir. Bu sistemler Su arıtmanın başlı başına özel bir hizmet modeli olduğunun altını çizebiliriz. Bu nedenle ev ve işletmenizde sağlıklı doğal su kullanmak istediğinizde doğrudan su arıtmaları güvenle tercih edebilirsiniz.

Garantili Su Arıtma Modelleri

Garantili su arıtma model sadece profesyonel firmalarda yer alır. Üretici firmalar üzerinden en hızlı biçimde en kaliteli su arıtma türü satın alabilirsiniz, bu hizmetin garantili bir şekilde alınması müşteri memnuniyeti sağlar. Bu nedenle de ek ücret ödemeden haftanın 7 günü boyunca bu hizmetten faydalanabilirsiniz. Garantili bir şekilde su arıtma sistemleri ayrıca minimum düzeyde yer kaplar. Bu sistemler yer aldığı ortamlarla da kusursuz bir şekilde bütünleşir. Bu nedenle de ev ve işletmenizin daha konforlu olması açısından da su arıtma tercih edebilirsiniz.

Kaliteli Su Arıtma Cihazı

Kaliteli su arıtma cihazları beklentilerinizi kusursuz bir şekilde karşılar. Bu özel sistemleri kullanmada herhangi deneyime sahip olmanız gerekmez. Bu nedenle herkes güvenle su arıtma modelleri kullanabilirsiniz. Sadece dikkat etmeniz gereken kriter su arıtma fiyatları ucuz olmasıdır. Bu yönde sistemleri satın almadan önce fiyat konusunda ilgili firmalar arasında karşılaştırma yapabilirsiniz.

Su arıtıcı sistemler son derece güvenilirdir. Özellikle sistemi özenle kullandığınızda kalitesini uzun seneler boyunca koruyor. Böylece uzun seneler boyunca yeniden su arıtıcı satın almanız gerekmez. Sistemi satın aldığınızda ödemenizi ise ister nakit ister tüm banka kredi kartlarınız üzerinden yapabilirsiniz. Özellikle de profesyonel su arıtıcı ürün satış firmaları bu yönde geniş ödeme seçenekleri sunar.

Referanslı Su Arıtma Modeli

Referanslı su arıtma modelleri bakabilirsiniz. Bu avantaj özellikle de profesyonel firmalara özgüdür. Lider su arıtma fiyatları sunan firmalar siz değerli müşterilerine güncel referanslar da sunar. Bu referanslar üzerinden hayalinizdeki cihazı hemen bulabilirsiniz. Su arıtıcı modelleri aynı zamanda geniş içeriklidir. Bu doğrultuda evinizin konforunda güncel su arıtmaların tüm kataloglarına göz atabilirsiniz. Referanslı su arıtıcı sistemler amatör türünden üretici firmalarda yer almaz. Bu nedenle bu gibi işletmeler tercih edilmez.

Su Arıtıcı Cihaz Kullanımı

Tüketiciler en çok su arıtıcı cihaz kullanımı hakkında bilgi almak ister. Cihazlar doğrudan kullanım belgesi ile adrese gönderiliyor. Bu nedenle orijinal su arıtma modelleri kullanım belgesi okuduktan sonra kullanabilirsiniz. Cihaz yüksek modern ve orijinal bir tasarıma sahiptir. Bu nedenle su arıtma cihazları son derece şık bir tasarıma sahiptir. Ürünü özellikle de ev veya işletmenizde mutfak bölümünde kullanabilirsiniz. Su arıtıcı modelleriyle sularınız sürekli olarak yüksek kalite standartlarına sahip olur. Böylece vücudunuza sağlıklı su girişi sağlanır.

Su Arıtma Modeli Bakımı

Su arıtma modelinin bakımı da oldukça kolaydır. Bu kapsamda satın aldığınız cihazın bakımını günlük rutin olarak yapmanız yeterlidir. Fakat bu kapsamda dikkat etmeniz gereken tek kriter, orijinal su arıtıcı cihaz satın almaktır. Bugün piyasada orijinal olmayan birçok ikinci elden su arıtıcı sistemler satışa sunulur. Bu gibi ürünlerin fiyatı her ne kadar düşük olsa da orijinal olmaması nedeniyle uzun ömürlü değildir. Bu da sizlerin hem maliyet hem de kalite yönünden dezavantajlı kalmasına neden olur. Orijinal su arıtıcı modeli Ternion, Platinum, murican ve Argentium güvenle uzun dönemler boyunca kullanabilirsiniz. Orijinal ürün daima sizlere konfor sağlar.

Su Arıtma Nereden Satın Alınır?

Su arıtma hizmetleri doğrudan yetkili su arıtma firmasından alınır. Bu kapsamda firmanın kurumsal sitesini ethicwater.com.tr ziyaret edebilirsiniz. Site üzerinden su arıtma cihaz ya da hizmetleri almak istediğinizi belirtmeniz yeterlidir. Bu aşamadan itibaren firma doğrudan birkaç dakika içerisinde sizlere geri dönüş sağlar. Böylece hızlı bir şekilde bu hizmeti alabilirsiniz. Su arıtmalar hizmetinde dikkat etmeniz gereken püf noktalar söz konusudur. Bu ayrıntılar, firmanın kurumsal olması, kaliteli ve güvenilir olması ve garantili bir şekilde hizmet sunması yer alır.

Su Arıtma Hizmetinin Riskleri Var Mı?

Yukarıda da vurguladığımız üzere kalitesiz bir firma üzerinden su arıtma hizmetleri aldığınızda mağdur kalabilirsiniz. Bu da sizlerin ekonomik ve zaman konusunda da mağdur kalması demektir. Fakat profesyonel firmadan ethicwater’dan bu hizmeti aldığınızda herhangi risk etkenlerine maruz kalmazsınız. Bu nedenle su arıtma hizmetlerinde mutlaka sektörün en takdir edilen firmasını tercih etmelisiniz. Sektördeki amatör türünden su arıtıcı firmalarından uzak durmanız için birçok sebepler söz konusudur. Bu gibi işletmeler kurumsal bir kimliğe sahip değildir.

Bu nedenle de sektörde tavsiye edilmez. Su arıtıcı hizmetlerinde uzmanlık son derece önemlidir. Bu hizmet türünde ekiplerin tam donanımlı olması müşteri memnuniyeti sağlar. Bu nedenle seçtiğiniz firmanın yüksek kariyere sahip olmasına özen göstermelisiniz. Su arıtıcı hizmetler hakkında aklınıza takılan diğer ayrıntıları doğrudan ilgili firmadan öğrenebilirsiniz. Su arıtma hizmetleri hayatımızın önemli bir parçası haline gelmiştir. Bu nedenle daha pozitif bir hayat açısından bu hizmeti almamız gerekir. Su arıtıcı hizmetleriyle geleceğimiz garanti altına alınır.

Sağlıklı Su Tüketimi İçin Su Arıtma Cihazlarının Önemi

Sağlık dolu bir hayat devam ettirmek için dikkat edilmesi gereken çok önemli detaylar vardır. Bu detaylar arasında yeterli miktarda su tüketimi ve dengeli beslenme yer alır. Günlük su ihtiyacını karşılamak için yaklaşık olarak bir ya da iki litre bazında saf su tüketimi yapılmalıdır. Tüketilen bu su sayesinde insanlar daha sağlıklı ve daha uzun ömürlü bir hayat sürer. Ancak su tüketiminde de dikkat çeken çarpıcı detaylar vardır. Şebeke ya da muslukta akan suyun içerisinde çeşitli etmenler yer alır. Bu bakımdan yaşam ve çalışma alanlarında kesinlikle kaliteli su arıtma cihazı tercih edilmelidir. Sağlıklı su tüketiminde su arıtma cihazlarının önemi büyüktür.

Temiz Su Tüketiminde Su Arıtıcılar

İnsan sağlığını koruyan etmenler arasında temiz ve sağlıklı su tüketimi ilk sırada yer alır. Ancak şebeke ve musluktan akan suyun içerisinde çok sayıda oluşum ortaya çıkar. Bu durumdan kurtulmak içinse şebeke ya da musluk suyunu yüzde yüz oranında arıtan, temizleyen ve aynı zamanda rafineleştiren su arıtma cihazı kullanılmalıdır. Su arıtma cihazı sayesinde bu tarz oluşum ve etmenler en iyi şekilde temizlenir ve doğal su elde edilmiş olur. Su arıtma cihazları bütün ortamlarda kullanıma uygun yapıya sahiptir. Su arıtıcı cihaz temin etmek isteyenler büyük billuriye mağazalarına başvuru yaparlar. Temiz su tüketiminde de su arıtma cihazlarının önemi her zaman büyüktür.

Portatif Yapıda Su Arıtma Sistemleri

Sağlıklı bir hayat devam ettirmek için su tüketimine dikkat çekmek gereklidir. Su hayattır diyen bireyler su tüketimlerinde su arıtma sistemlerinden tercih ederler. Şebeke ve musluktan akan suyun içerisinde çok sayıda etmen yer alır. Toz, pas, kükürt, kireç, kötü koku, partikül, bakteri ve virüsler şebeke, çeşme ya da musluk suyunun içerisinde barınırlar. Tüm bu olumsuz ve kötü etmenleri yok etmek ve doğal suya kavuşmak içinse portatif yapıya sahip olan su arıtma sistemleri tercih edilmelidir. Bu cihazlar sayesinde yüzde yüz oranında saf ve temiz su tüketimi sağlanmış olur.

Doğal ve Saf Su Tüketiminde Su Arıtıcı Cihazlar

İnsan vücudunda ihtiyaç duyulan sıvı takviyeler arasında her zaman su tüketimi yer alır. Doğal ve saf su elde etmek isteyenler ise su arıtma cihazı seçimi yaparlar. Bu tarz cihazlarda yer alan ayrıştırıcı filtre sistemi sayesinde şebeke ya da çeşmeden akan suyun içerisinde oluşan etmenler yok olur. Temizlenen ve rafine edilen su tüketime hazır hale gelir. Su arıtma cihazları çeşitli ebat ölçülerinde kullanıma sunulur. İnsanlar temiz su tüketimi için ihtiyaçlarına yönelik olan cihazlardan temin ederler. Bu sayede hem temiz hem de lezzetli su tüketimi elde edilmiş olur. Doğal ve saf su tüketiminde su arıtma cihazları her zaman randıman sağlar.

Kaliteli Su Arıtma Cihazları

Opsiyonel olarak çalışan su arıtma modelleri en iyi fabrikalarda üretilerek müşterilere sunulur. Bu tarz fabrikalar kaliteli malzeme kullanarak cihaz imalatı yapar. Birinci sınıf kalitede malzemeden üretilen su arıtma cihazlarının kullanım ömrü de direkt olarak uzamış olur. Bu bakımdan su arıtma cihazı teminlerinde kaliteli ve bilinen bir markalı ürün tercihi yapılmalıdır. Kaliteli ve nitelikli su arıtma cihazları her zaman ergonomik bir tasarıma sahiptir. Sağlıklı su tüketimi sağlayan su arıtıcı cihazlar bu detaylar nedeniyle oldukça önem teşkil eder. Temiz ve lezzetli su tüketimine önem verenler bu konuyu yansıtan cihaz tercihi yaparlar. Kaliteli olan su arıtma cihazları da suyu en iyi seviyede arıtma kapasitesine sahiptir.

Su Arıtma Cihazlarıyla Lezzetli Su Tüketimi

Su tüketimi insan sağlığı için oldukça önemlidir. Ancak temiz ve lezzet içeren su elde etmek te önem arz eden bir faktördür. Bu konuda devreye giren su arıtma cihazları sayesinde en berrak ve en lezzetli su tüketimi sağlanmış olur. Bu tarz cihazlar şebeke, çeşme ya da musluktan akan suyun içerisinde yer alan bütün oluşumlar yok olur. Su arıtma cihaz modeller araması yapılarak konu ile ilgili bilgi alınabilir. Su arıtma cihazları genel olarak yaşam alanlarının mutfak bölmelerine pratik bir şekilde monte edilir. Modeller arasında direkt olarak çeşmeye bağlanan çeşitler yer alır. Kişiler istedikleri modelden tercih ederek en temiz ve en lezzetli su tüketimi sağlarlar.

Modern Tasarıma Sahip Su Arıtma Cihazları

Teknoloji alanında yapılan yenilikler sayesinde modern tasarıma sahip olan su arıtma cihazları üretimi yapılıyor. Bu tarz cihazlar kullanım yapılan alanda dekoratif olmasını sağlıyor. Hem temiz ve sağlıklı su hem de görsel açıdan dikkat çeken su arıtma cihazları bireylerin sağlık içinde yaşamasını sağlıyor. Modern tasarıma sahip olan su arıtma cihazları ile saf ve doğal su elde ediliyor. Restoran, cafe, hastane, okul ve otel gibi işletmelerde de modern sisteme sahip olan su arıtma cihazları tercih ediliyor. Arınan su güvenle tüketiliyor.

Su Arıtma Cihazları Suyu Temizliyor

Şebeke, çeşme, Terkos veya musluktan akan suyun içerisinde kimi zaman kum ya da toprak tarzında etmenler oluşabiliyor. Çok fonksiyonlu özelliklere sahip olan su arıtma cihazları ise bütün bu oluşumları yüzde yüz seviyelerinde temizliyor. Temizlenen ve arınan su tüketime hazır hale geliyor. Su arıtma cihazları yalnızca ev ortamlarında değil aynı zamanda endüstri ve sanayi alanında da tercih ediliyor. Bu tarz cihazlar hem kolay kullanılıyor hem de çok basit bir şekilde temizlenebiliyor. Şebekelerden akan suyun içerisinde kimi zamanlarda kimyasal madde oluşumları da yaşanabiliyor. İstenmeyen bu durumdan kurtulmak içinse kesinlikle suyu yüksek segmentte temizleyen su arıtıcı cihazlar tercih ediliyor.

Doğal Su Tüketimi İçin Su Arıtma Cihazı

Suyun PH değerini dengede tutmak ve doğal su tüketimi elde etmek için su arıtma cihazı tercih ediliyor. Su arıtma cihazları şebeke ya da musluktan akan suyu en iyi şekilde ayrıştırarak en temiz hale getirir. Bu bakımdan su arıtma cihazları her ortam için tavsiye edilen bir eşyadır. Doğal su tüketiminde su arıtma cihazlarının yeri her zaman büyüktür. Bütün ortamlarda su arıtma cihazı kullanılmalıdır. Su arıtma cihazları suyun mineral değerini de yüksek seviyeye çıkartır. Bu tarz cihazlar magnezyum ve kalsiyum gibi mineralleri su içerisine hapseder ve su daha lezzetli bir hale gelir.

Mis Gibi Berrak Su Tüketimi İçin Su Arıtma Cihazı

Şebeke, çeşme ve musluktan akan suyun içerisinde çok sayıda madde oluşumu ortaya çıkar. Bunlardan kurtulmak ve mis gibi su tüketimi yapılması için su arıtma cihazı kullanımı şarttır. Her ortama uyum sağlayan su arıtma cihazları insanların tertemiz su tüketimi yapmasına olanak tanır. Geniş su haznesine sahip olan su arıtma sistemleri ile sağlıklı su tüketimi elde edilmiş olur. Cihazlar portatif bir yapıya sahip olur ve monte edildiği alanda asla yer kaplamaz. En temiz ve en sağlıklı su tüketimlerinde su arıtma cihazının önemi büyüktür. Yinelenen teknoloji sayesinde üretimi yapılan su arıtma cihazları sayesinde temiz su tüketimi sağlanmış olur.

Su Arıtma Cihazı Kullanımı ile Sağlıklı Olun

Su başta insanlar olmak üzere dünyadaki bütün canlılar için büyük bir önem taşır. Su, canlıların yaşamını sürdürmesinde ve yaşamsal faaliyetlerini gerçekleştirme önemli bir rol oynar. İnsanlarda ise vücut ağırlığının yaklaşık olarak %50 ila %70 oranını su oluşturur. Ayrıca insanlarda yaşın ilerlemesi ile vücutta bulunan su oranının azalmasını ve yağ oranının da artmasını beraberinde getirir. Bu yüzden insanlarda yaşlanma ile vücutta oluşabilecek etkilere karşı da su fazlasıyla gereklilik gösterir.

Suyun vücutta üstlenmiş olduğu görevleri oldukça fazladır. Beyin, omurilik, diğer organların dış etkenlere karşı önemli bir koruma görevi üstlenir. Su vücut ısısını dengede tutar. İnsanların bir günde tüketmesi gerektiği belirli bir su miktarı bulunur. Günlük su ihtiyacı ise yaklaşık olarak 2-2,5 litre su içmesi gereklidir. Tüketilmesi gereken bu su miktarını düzenli ve yeterli olarak tüketilmesi halinde cilt güzelleşir, bağışıklık sistemi güçlenir, soğuk algınlığı, idrar yolu enfeksiyonları, böbrek taşı oluşumu, mesane kanseri gibi rahatsızlıklarda da riski düşürür.

Su Tüketiminin Vücuda Olan Faydası

Dikkat edilmesi gereken bir unsur ise günlük tüketilmesi gereken su tüketiminin, sıvı kaybına eşit şekilde gerçekleşmesi gereklidir. Ancak belirlenen bu sıvı dengesinin bozulması halinde insan vücudunda; idrar çıkışının azalması, kas güçsüzlüğü, uzun veya kısa süreli olarak hafızada zayıflık, algı zayıflığı, sürekli uyku hali, sersemlik, yorgunluk, taşikardi, göz yaşında azalma, az terleme, idrarın koyu renkte olması, az ya da hiç gelmemesi ve sinirlilik gibi birçok vücut sistemini önemli derecede etkileyebilecek rahatsızlıklar meydana gelebilir.

Su yaşadığımız bu dünyanın %70′ini kaplamaktadır. Belirtilen bu su miktarının %98′ i okyanuslarda, iç denizlerde bulunuyor. Ama bu sular tuzlu olduğundan dolayı içme suyu olarak kullanıma uygun değildir. Yeryüzündeki su kaynaklarının yaklaşık olarak sadece %0,3′ü kullanılabilir ve içilebilir özellik taşır.

Damacana Suyunun Zararları

Damacana Suyunun Zararları

Damacana Suyunu Kullanmak Sağlıklı Mıdır?

Günümüzde çoğunluk evde damacana suyu kullanım gösterir. Her ne kadar damacana suyunun kullanımı fazla olsa da pek çok sağlık sorununu da beraberinde getirebileceği de unutulmamalıdır. Damacana su pompalarında bakteriler bulunabilir. Damacana su pompasında dışarıdan alınan hava ile suyun pompalama mekanizmasına sahip olduğunda havaya açık şekilde nemli ortam oluşur ve bakteriler bu sayede oluşabilir. Bu bakteriler verem, hepatit ve ishal gibi çeşitli zararlı rahatsızlıklara neden olabilir. Havada bulunan bazı mikropların da suya geçmesine olanak sağlanmış olur. Su arıtma modelleri bu sıkıntıyı ortadan kaldırır

Damacanaların yapımında ham madde olarak kullanılan kimyasallardan fosgen gazı ortaya çıkar. Bu fosgen gazı oldukça zararlıdır, kimyasal kirliliğe neden olur ve sağlığı tehdit eden bir gazdır. Damacanaların taşınması sırasında güneşe maruz kaldığı zaman bu zehirli kimyasallar suyun içine girer ve bu suyu içtiğimizde suyun içine giren zehirli kimyasalları da içmiş oluruz. Bazı su damacanası firmaları üretimlerini özensiz bir şekilde sağlıksız olan alanlarda gerçekleştirebilir. Alınan su her ne kadar temiz olarak görünse de bu suların içinde bakteriler üreyebilir. Ayrıca damacanaların dönüşümlü bir şekilde kullanılması ile temiz olmayan damacanalardan su içilmesi insan sağlığına zarar verebilir.

Musluk Suyu Kullanımı Sağlıklı Mıdır?

Bazen musluklardan arıtmasız bir şekilde su içilmesi halinde tıpkı damacana suyunda olduğu gibi bazı hastalıklara yol açabilir. Su evimizde bulunan çeşmelere gelene kadar farklı yolculuklardan geçmektedir. Derelerde bulunan sular yüzey sularına dönüşür ve yüzeyden mikrop, virüs, parazit, tarımlarda kullanılan ilaçların kalıntıları suya yüzeyden bulaşır.

Burada toplanmış olan su klorlama, filtreleme gibi çeşitli işlemlerden geçerek su şebeke boruları sayesinde evlerimizde bulunan musluklara gelir. Ve bu şekilde yüzey sularından taşınan mikrop, parazit, virüs gibi yabancı maddeler musluk suyuna bulaşır, çeşme suyunu tüketmemiz durumunda vücudumuza geçerek çeşitli hastalıklara neden olabilir. Ayrıca dezenfekte amacıyla kullanılan klor çeşme suyunun kokmasına ve lezzetinin bozulmasına sebep olur.

Su Arıtma Cihazından İçilen Suyun Faydaları

Damacana sularından veya çeşme sularından su içmek bazen sağlıklı olmayabilir. Tam da bu durumda su arıtma cihazları musluktan akan suyu arıtma filtresiyle bakterilerden ve kanserojen maddelerden arındırır. Bu sayede sağlık risklerini de ortadan kaldırmış olur. Damacana suyu ile su arıtma cihazı modelleri ile karşılaştırıldığında ilk akla gelen özellik fiyat konusudur.

Damacana satın alınmasına göre su arıtma cihazları daha ekonomiktir. Damacana sık sık bittiği zaman sipariş vermeniz gereklidir ve damacana suyunuz aniden biterse sipariş gelene kadar suyu beklemek zorunda kalırsınız. Ama su arıtma cihazı sayesinde bu gibi sorunları yaşamaz ve suyu beklemek zorunda olmazsınız. Su arıtma cihazlarından içilen su, hazır suların lezzeti kadar iyi bir lezzete sahiptir.

Su Arıtma Cihazı Nasıl Kullanılır?

Satın aldığınız su arıtma cihazı firmasının yetkilileri evinize gelerek cihazın kurulumunu sadece bir kere yaparak gerekli olan işlemi bitirir. Siz ise sadece takılan bu cihazın musluğunu açarak temiz içme suyunu kullanabilirsiniz. Su arıtma cihazı kullanım bakımından oldukça kolaylık sağlar. Su arıtma cihazı sayesinde gün içerisinde istediğiniz zaman bardağınıza su doldurarak içebilir ve böylece günlük içmeniz gereken su miktarını kolayca sağlayabilirsiniz.

Ayrıca su arıtma cihazları hakkında bilinmesi gerekli olan bir diğer konu bu cihazların bakım yapılması gerektiğidir. Su arıtma cihazının filtresinin düzenli bir sıklıkta değiştirilmesi lazımdır. Cihazın filtresinin değişmesi ile içilen su arıtılır, temiz ve güzel bir su içme avantajına sahip olmuş olursunuz.

Su Arıtma Cihazı Modelleri Nelerdir?

İçme suyunu daha iyi ve kolay bir şekilde içmenize olanak sağlayan bu su arıtma cihazlarının farklı çeşitleri de bulunmaktadır. Daire girişi su arıtma modeli ile eve giren su doğrudan arıtılır ve evin içindeki bütün çeşmelerden sağlıklı, arıtılmış bir su akar.

Su sebili şeklinde olan arıtma cihazları bulunur. Genellikle iş yerlerinde tercih edilir. Sebil şeklindeki bu su arıtma cihazları fonksiyonel olup sizin ihtiyaçlarınızı karşılar. Ayrıca çocuk kilidi gibi özelliklere de sahip olabilen su arıtma cihazı modelleri de Ternion modeli örneğin bulunmaktadır. LED ekran sayesinde filtrelerin kullanım sürelerini takip edebilir ve suyun hazırlanmasındaki gerçekleşen her aşama için bilgi sahibi olabilirsiniz.

Farklı hacim litrelerine sahip olan su arıtma cihazı sayesinde musluğunuza monte ettirebilir ve arıtılmış bir suyu sağlıklı bir şekilde içebilirsiniz. Kısacası ister evinizde ister iş yerlerinde suyu sağlıklı olarak içmek isterseniz su arıtma modelleri edinmek beklentilerinizi karşılayacaktır. Ayrıca istediğiniz, ihtiyacınıza uygun veya bütçenize uygun olan su arıtma cihazı çeşitlerinden birini seçerek sağlığınıza katkı sağlayabilirsiniz.

Su Arıtma Cihazı Ne Gibi Avantajlar Sağlar?

Su içiminde lezzeti belirleyen en önemli faktör suyun yumuşak olup olmadığıdır. Sert suyun içimi zor olur, şişkinliğe neden olabilir. Ama su arıtma cihazı modelleri içinde bulunan filtre sayesinde suyun yumuşak içimli olmasını sağlar ve lezzetli bir su içmenize olanak tanır.

Damacanaların içinde bulunan su hijyenik olmayabilir. Kullanılan damacanalar dönüşümlü olup kullanımı tek seferlik değildir. Bu yüzden hijyen açısından zararlıdır. Sağlıklı ve hijyenik bir suya ulaşmak isterseniz damaca suyu yerine su arıtma cihazı kullanabilirsiniz. Sadece tek seferde su arıtma cihazı için belirli bir ücret ödedikten sonra cihazı yıllarca kullanabilirsiniz. Su arıtma cihazı sayesinde içeceğiniz su ile sağlıklı su içmenin keyfini çıkarabilirsiniz.

Su Arıtma Cihazını Tüketici Neden Tercih Etmeli

İnsanın yaşı, eğitim durumu, cinsiyeti ve mesleği ne olursa olsun, dünya var olduğu süre boyunca insanı ilgilendiren ve hayatta tutan iki konu vardır. Bunlar solumuş olduğumuz hava ve içmiş olduğumuz sudur. Bu ikisi olmadan yaşamak imkansızdır. Fakat maalesef dünyamızın su kaynaklarına ve havasına sahip çıkma konusunda pek başarılı değiliz.

Bu noktada yaşadığımız çağ, bizi çevresel konular ile ilgili farkındalık oluşturmaya davet etmekte ve gelişen teknoloji ile bu durumu desteklemektedir. Bu teknolojilerden en önemli ve öne çıkanı ise su arıtma teknolojisidir. Su arıtma teknolojisi içilen sudaki zararlı maddelerle suyu ağzımıza götürmeden önce dört bir yandan savaşan ve onları arındırarak temizleyen bir teknolojidir.

Su Arıtma Cihazı Nedir?

Eğer bir dağ eteğinde bulunan bir köyde yaşamıyorsanız, yaşadığınız ev doğal ve temiz bir su kaynağının yakınında değil de ya da bahçenizde bir su kuyusu bulunmuyorsa şebeke suyu ya da depo suyu kullanıyorsunuz demektir. Su arıtma cihazı ile evinize ulaşan şebeke suyunun içerisindeki görünen ve görünmeyen mikroorganizmalar, katı parçacıklar ve zararlı olan her türlü kimyasal madde elenir ve güvenle içilebilecek sağlıklı bir su haline gelir. Su arıtma teknolojisi bunu yaparken filtrasyon, çöktürme, dezenfeksiyon, de iyonizasyon, elektrodiyaliz gibi birçok farklı işlem uygular.

En Güvenilir Su Arıtma Teknolojisi: Ters Ozmoz

Su arıtma konusunda karşımıza çıkacak olan ilk kavram ters ozmoz kavramıdır. Mutfaklarda tezgahların alt kısımlarına yerleştirilen son teknoloji su arıtma cihazı modelleri arasında olan ters ozmoz dünya çapında tercih edilen ve en çok kullanılan yöntem. Bu yöntem geçmiş yıllarda Amerika’da gemilerde deniz suyunu arıtmak için kullanılmış olan fakat büyük boyutlu ve yüksek maliyeti olması nedeni ile ticareti yapılamamıştır.

Ancak günümüzde gelişen teknoloji ile bu su arıtma sistemi çok daha uygun fiyatlar ile karşımıza çıkıyor. Ters ozmos su arıtma sistemi oldukça basit ve karışık olmayan bir çalışma sistemine sahiptir. Bu yöntemin uygulanmış olduğu su arıtma modelleri ile suya ozmotik basınç uygulanır ve ürün suyu ve atık su olmak üzere ayrıştırılır.

Ters Osmoz Sistemi Çalışma Şekli

Ters Osmoz Sistemi Çalışma Şekli

Ters Ozmos Sistemi Çalışma Aşamaları Nelerdir?

Böyle güçlü bir su arıtma teknolojisinin arka planında neler olduğunu basitçe anlamaya çalışırsak şu şekilde sıralanabilir:

Su arıtma işleminde membran filtreler baş rolü oynamaktadır. Su arıtma cihazının filtresi ve su basınçla birlikte yarı geçirgen olan zardan geçer ve tamamen doğal bir şekilde filtrelenir.

Son derece işlevsel olan bu filtre sayesinde bazı inorganik moleküller ile su molekülleri bu filtreden geçerek kurtulur. Zararlı olan moleküller ise filtrede bulunan gözeneklerden geçemez ve konsantre bir şekilde dışarı atılır. Böylece sağlıklı ve lezzetli arıtılmış suya saniyeler içerisinde kavuşmuş olursunuz.

Su Arıtma Cihazı Filtresi

Su arıtma cihazlarında arıtma işlemini tek bir fitre gerçekleştirmez.  Cihazın içerisine yerleştirilmiş olan farklı amaçlar için üretilen fitreler bizim kaliteli güvenilir ve sağlıklı su içebilmemiz için mükemmel bir iş birliği ile çalışmaktadır.

Su arıtma cihazlarının içerisinde bulunan bu filtrelerin gözenekleri farklı ölçülerdedir ve çeşitli maddeleri tutmaya yönelik olarak tasarlanmıştır. Su arıtma cihazlarının içerisine yerleştirilmiş olan 5 adet filtre bulunur. Bu filtrelerden ilki tortu filtresidir. Sonrasında membran filtre karbon filtresi pH filtre ve anti bakteriyel filtre mevcuttur.

Su Arıtma Cihazı Filtreleri Ne İşe Yarar?

Su arıtma cihazı içerisine yerleştirilmiş olan tortu filtresi membran filtrenin tıkanıklığını önler ve su içinde çözünmeyen kum gibi büyük parçacıkları ayıklar. Ben karbon filtre ise klor veya koku gibi zararlı organik kimyasal maddelere eleme görevi görür. Ayrıca çeşitli organik bileşenler de karbon filtre tarafından elenir. Su arıtma cihazı içerisinde yer alan fitre sudaki organik kimyasal maddelerle birlikte ağır metalleri ve mikroorganizmaları özenli bir şekilde eler.

Karbon filtre ve filtre kokuyu önleyen filtre ile suda tat ve koku iyileştirmesi yaparak suyun kalitesini artırır. Su arıtma cihazları içerisinde yer alan bir diğer fitre ise anti bakteriyel filtredir. Bu fitre sayesinde mikroorganizmaların yayılmasının önüne geçilir ve su daimî olarak hijyenik kalır.  Ters ozmos su arıtma teknolojisi ile su otomatik olarak çekilip arıtılarak mutluluğunuza yönlendirilir.

Ters Ozmos Su Arıtma Yöntemi

Ters ozmoz su arıtma yönteminin çalışma şekli aslında çevreye bakıldığında birçok şeyde hatta kendimizde bile görülebilir. Mesela böbrekler vücuttaki üre ürik asit gibi zararlı atık maddeleri süzerek idrar ile dışarı atar. Ters ozmoz da tıpkı böbrekler gibi çalışır.

Ters ozmos su arıtma yönteminin çalışmasını özetleyen bir diğer örnek ise masa üzerine dökülmüş olan suyun üstüne yerleştirilen bir sünger ya da bezdir. Burada hiçbir enerji harcamak sızın yerçekiminin tersi yönde süngere doğru geçiş yapar. Ters ozmos su arıtma sistemi de aynen bu şekilde suyu yukarıya kendine çeker ve arıtma işlemini gerçekleştirir.

Su Arıtma Cihazı Nasıl Monte Edilir?

Evlerde su arıtma cihazı kullanımına teşvik edeceğiz sebeplerden biri bu cihazların kolay bir şekilde monte edilebiliyor olmalıdır. Ev tipi su arıtma cihazlarında kurulum filtre kaplarının su tankına sabitlenmesi işlemi ile başlar. Filtrelerin hava almadan sıkı bir şekilde yerleştiğini Emin olunduktan sonra yapılması gereken işlem cihazı tezgâh altına yerleştirerek su borusunu cihazın tankına bağlamaktır.

Bu sayede suyun giriş çıkış yapacağı boruların bağlantısı sağlanır. Ev tipi su arıtma cihazları ters ozmos teknolojisi ile suyu kendine doğru çeker ve çeşitli filtrelerden geçirilerek arındırılmış olan suyu direkt olarak musluğa aktarır. Su arıtma cihazları ile musluk sularından kaliteli ve sağlıklı içme suyu elde etmeniz mümkün.

Su Arıtma Cihazlarının Avantajları Nelerdir?

Su arıtma cihazları ile elde edilen sağlıklı suyun faydaları şu şekilde sıralanabilir:

Arıtılmış su yumuşak ve sudur ve bu sayede böbreklerin çalışmasında kolaylık sağlanır. Böylece sindirim sistemi de kolay bir şekilde çalışır.

Metabolizma hızlanır ve sağlıklı bir şekilde zayıflamaya yardımcı olur.

Saç dökülmesi azalır ve tıraş sırasında oluşabilecek tahrişler engellenir.

Kahve çay ve yemekler çok daha lezzetli olur.

Su arıtma cihazları kirli suyun yapısında bulunan yabancı maddeleri arındırır.

Kirli suların içerisinde sodyum arsenik nitrat kurşun gibi ağır yabancı metaller bulunur. Bu durum ise suyun PH dengesini ve kalitesini bozar.

Su arıtma cihazı servis resimleri

Su Arıtma Cihazı Bakımı Nasıl Yapılır?

Su arıtma cihazları şebeke suyunu arındırmaya yarayan cihazlardır. Su arıtma cihazının verimli bir şekilde çalışması için periyodik olarak temizliğinin ve bakımının yapılması gerekmektedir. Süngerli filtre parçanın yılda 1 defa, süngerli fitrenin yer aldığı membranların ise 2 yılda bir defa değişmesi gereklidir.

Bu değişimin uzunluğu ya da kısalığı suyun kirlilik oranına bağlı olarak farklılık gösterir. Bu parçalar kolay bir şekilde çıkarılıp geri takılabilen parçalardır. Bu nedenle bu parçaların düzenli olarak çıkarılarak bol su ile yıkanması gereklidir. Su arıtma cihazının verimli bir şekilde çalışması ve suyunuzun kalitesinin artması için cihaz bakımının ve temizliğinin periyodik olarak yapılması önem arz eder.

Su Arıtma İhtiyaca Yönelik Kullanım Tasarruf Sağlar

Öncelikle kaba taslak bir hesaplama yapılacak olursa şunları söyleyebiliriz. Su arıtma cihazı tasarruf seçeneği ön plana çıktığında günlük su tüketiminize dikkat etmeniz önerilir. 4 kişilik bir ailenin ortalama olarak günlük 10 litre içme suyu tükettiğini söylemek yanlış olmayacaktır. Çay ve yemek yapımında da aynı suyun kullanıldığını düşünecek olursak bu rakam 40 litreye kadar çıkar.

Başka bir deyiş ile 2 damacana kadar temiz su tüketilen bir ev içerisinde, sadece üç günlük hazır su maliyetine üç aylık su kullanımını karşılayan filtrelerin maliyetini karşıladığını söyleyebiliriz.

Bu rakamlardan yola çıkarak günlük yarım litrelik su parası ile üç aylık filtrelerin satın alınması mümkün olmaktadır.

Tasarruf Sadece Su’da Değil!

Söz konusu sadece sizin cebinizden çıkan para değildir. Aynı zamanda hazır su alırken dünyayı kirleten plastik şişe tüketiminin de önüne geçmeniz mümkün olmaktadır. Bu konuda yapılan bir araştırma gözler önüne sermiştir ki düzenli olarak binalarda su arıtma cihazı kullanılması, ortalama bir fabrikanın yaydığı zararlı miktarına denktir. Başka bir deyiş ile toplumsal olarak evlerde temiz su kullanımı hem çevre dostu hem ekonomik hem de kolaylık olarak ön plana çıkmaktadır.

En İyi Su Arıtma Cihazları

Su arıtma işlemi için kullanılacak olan cihaz hayatınızda oldukça büyük bir önem taşıyacaktır. Sadece sizlerin değil, evinizde yaşayanların, misafirlerinizin, çalışanlarının yani suya erişimi olacak herkesin sağlığı ve zevki açısından hangi cihazı tercih ettiğinizin önemi göz ardı edilemez. Sorunsuz bir kullanım ve işlem için ayrılan maliyete değmesi için size en uygun olacak, en iyi su arıtma cihazlarını bulmalı ve tercih etmelisiniz.

Su Arıtma Fiyatları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir