Su Arıtma Arızaları

Su Arıtma Cihazı Sıkça Sorulan Sorular

Su Bardağına Su Akıyor

Su arıtma cihazı sıkça sorulan sorular bölümünde siz müşterilerimizin merak ettiği su arıtma sorularını cevaplamaya çalıştık.

Su arıtma tankı kaç saatte dolar

Ev tipi su arıtma cihazlarında genelde 8, 12 ve nadiren de 6 litre ozmos su tankları kullanılmaktadır. Ev tipi su arıtma cihazlarının günlük arıtım kapasitesi 75GPD membran kullanıldığı için 283,5 litre 24 saatte su arıtır yani saatte 11,81 litre yapar. Bunu dakikaya çevirdiğimizde 1 arıtma cihazı normal şartlar altında net olarak 200 milim (0,2lt) su üretir. Şimdi çıkardığımız değerlere göre hangi tank kaç dakika da ya da saatte dolar hesaplama yapalım.

6 litrelik tank kaç saatte (dakika da) dolar
6 litre 6000 milim yapar 6000/200 dediğimizde sonuç 8 litrelik su arıtma tankı 30 dakika da dolar.
8 litrelik tank kaç saatte (dakika da) dolar
8 litre 8000 ml yapar 8000/200 dediğimizde sonuç 8 litrelik su arıtma tankı 40 dakika da dolar.
12 litrelik tank kaç saatte (dakika da) dolar
12 litre 12000 ml yapar 12000/200 dediğimizde sonuç 12 litrelik su arıtma tankı 60 dakika da yani 1 saatte dolar.

Bu hesaplama su arıtma cihazınızda bir sorun olmadığını ve şebeke suyu basıncının yeterli geldiğini onaylarsak geçerlidir. Şebeke suyu basıncı en düşük 5 bar olduğu var sayılmıştır. Şebeke suyu basıncınız düşükse bu oranlar değişecektir. Suyun sıcaklığı dahi bu değerleri etkiler, giriş suyu sıcaklığı düştükçe üretimde düşecektir.

Su Arıtma Cihazı Sıkça Sorulan Sorular – Su arıtma tankı kaç bar olmalı?

Evsel su arıtma cihazlarında kullanılan 6, 8. 12, 20, 40, 80 veya 100 litre su tankları fabrikasyon olarak 0,42 bar olarak havası tamamlanmaktadır. Su tankınız boş iken içinde 0,42 bar hava olması gerekmektedir.
Su arıtma tankına fazla hava basarsak ne olur?
Tanka fazla hava basarsanız depoladığı su miktarı düşecek suyun akış hızı yani basıncı yükselecektir. Bunun tek zararı depoladığı suyun azalmasıdır. Fazla basılan havayı geri boşaltabilirsiniz.

Su arıtma tankı kaç psi olmalı?

Evsel su arıtma cihazlarında kullanılan 6, 8. 12, 20, 40, 80 veya 100 litre su tankları fabrikasyon olarak 6 psi olarak havası tamamlanmaktadır. Su tankınız boş iken içinde 6 psi hava olması gerekmektedir.
Su arıtma tankına fazla hava basarsak ne olur?
Tanka fazla hava basarsanız depoladığı su miktarı düşecek suyun akış hızı yani basıncı yükselecektir. Bunun tek zararı depoladığı suyun azalmasıdır. Fazla basılan havayı geri boşaltabilirsiniz.

Su arıtma cihazı tankı nasıl çalışır?

Basınçlı su arıtma tanklarının içerisinde bir lastik (kauçuk) tan imal edilmiş bir balon vardır, arıtılmış su tankta biriktikçe bu balonu tankın alt seviyesine yiter ve suyun balon ile tank arasında sıkışmasını sağlar. Yaklaşık 40-60 psi değerine kadar suyu sıkıştırır. Siz musluğu açtığınızda sıkışan su tanktan çıkarak musluğa gelir.

Su arıtma cihazı tank sız çalışır mı?

Su arıtma cihazı tank sız çalışır mı sorusuna cevap elbette ki EVET olacaktır. Dilerseniz su arıtma cihazınızı tank sız kullanabilirsiniz ama akan anlık su miktarı eskisi gibi olmayacaktır. İnce ip gibi yavaş bir şekilde akacaktır, yani 200ml bir su bardağını 1 dakikada doldurursunuz, tank olsaydı bunu 5-6 saniyede dolduruyor olacaktı. Su almak için beklemeye zamanım var diyorsan tank sız olarak kullanabilirsiniz. Tank sız kullanımda atığa atılan su miktarında da %80 tasarruf sağladığınızı belirtelim. Hemen şimdi tank vanasını kapalı konuma getirerek arıtma cihazınızı tank sız olarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

Su arıtma tankı metal mi Plastik mi?

Su arıtma tanklarının metal, plastik veya paslanmaz krom olmasının size hiçbir artısı olmayacaktır. Nedeni bütün su arıtma tanklarının içerisi plastik bir malzeme ile kaplı olduğu için su arıtma tankı seçimi yaparken plastik ya da metal olmasının bir önemi olmadığını hatırlatırız. Su arıtma tankı seçerken tankın NSF/ANSI 58 sertifikalı olmasına özen gösteriniz. Unutmadan en kaliteli ve uzun ömürlü tank TANKPAC ya ni PAE markasıdır.

Su arıtma cihazı tankı nasıl temizlenir?

Su arıtma tankları bakıma ihtiyaç duymadıkları için iç temizliğe de gerek yoktur. Ama ben temizlemek yani hijyenik hale getirmek istiyorum diyorsanız her filtre değişimlerinde tankınızı klor dioksit veya az bir miktar çamaşır suyu ile dezenfekte edebilirsiniz.

Tank Temizliği

Tankın suyunu boşaltın ve tankın içine dezenfekte sıvısını bir pompa vasıtası ya da büyük bir şırınga ile tanka gönderin, sonrasında tanka direkt şebeke suyunu s doldurun ve koku çıkana kadar doldur boşalt yaparak buna devam edin. İşlem bittiğinde tankı yerine takın ve en az 2 depo arıtılmış suyu boşa akıtın ve kullanıma devam edin.

Su arıtma cihazı neden koku yapar?

Su arıtma cihazları normalde koku yapmaz ama bazı durumlarda koku yapması muhtemeldir. Su arıtma cihazlarının filtreleri ömürlerini tamamladığı zaman koku yapar bir de bakteri üremesi olduğunda koku yapacaktır. Su arıtma cihazı sudaki kloru karbon filtreler sayesinde tutar ve klorun kötü kokusunu yok eder. Eğer filtreleriniz yeterince kaliteli değilse arıtma cihazı kloru tutamaz ve suyunuz klor gibi veya lağım gibi bir koku olduğu görülebilir. Böyle bir durumda filtrelerinizi yenileyerek kötü kokudan kurtulabilirsiniz.

Su arıtma cihazı kokusu nasıl giderilir?

En kısa yoldan son post tatlandırıcı karbon filtrenizi değiştirerek kokuyu yok edebilirsiniz. Su arıtma cihazı kullanan kullanıcıların bir TDS metre ve pH metre edinmelerini tavsiye ederim. Bu ölçüm cihazları ile arıtılmış su içip içmediğinizi ölçerek anlayabilirsiniz.

Arıtma suyu neden acı?

Su arıtma cihazları 7pH altında su üretimi yaptıkları için asidik bir su içersiniz ve bu asidik suda size acılık hissi verebilir. Örneğin suyu içtiğinizde boğazınızda anlık koruluk ve ağzın yan taraflarında kısa süreli acılık duyuyorsanız bu su pH değeri düşük asidik su olduğu içindir. Bunu çözmek için cihazınıza NSF standartlarında (mutlaka NSF onaylı olsun, aksi halde kullanmayın) bir pH alkali filtresi ilave ettirin. Unutmayın kalitesiz alkali su filtreleri de suyun tadını bozduğu için suyun tadı size yine acı gelebilir.

Su arıtma cihazı neden kireç yapıyor?

Ters ozmos su arıtma cihazları sudaki kireci de yok ettiği için normla şartlar altında arıtılmış suyunuzda kireç olmaması gerekli, şayet arıtma cihazınız kireç yapmaya başladıysa membran filtrenin değişim zamanı gelmiş demektir. Bunu arıtma suyunun TDS değerini ölçerek daha net anlayabilirsiniz. Örneğin şebeke suyu 250ppm arıtma suyu 40ppm ve üzeri geliyorsa arıtma cihazı suyun da kireç oluşmaya başlayacaktır.

Post karbon filtre nedir?

Post karbon ya da son tatlandırıcı karbon filtre de olarak da adı geçmektedir. Post karbon filtreler genelde Hindistan cevizi kabuğundan imal edilen karbon kömüründen imal edilirler. Arıtma cihazlarında genelde en son aşamada kullanılır. Membran filtreden kaçan uçucu klor gazlarını sudan uzaklaştırmak ve su da ola ki bir koku oluşumuna karşı su arıtma cihazlarında en son koku tutucu filtre olarak kullanılmaktadırlar. Post karbon filtreleri suya bir şey katmazlar yani buradaki tatlandırıcı dedikleri olay suya kötü tat veren maddeleri tuttuğu için halk arasında tatlandırıcı filtre olarak da geçmektedir.

Arıtma suyu neden beyaz akar?

Kaliteli filtrelerden oluşmuş bir su arıtma cihazı ilk kullanımlarda ve filtre değişikliği zamanlarında ilk kullanılan suyun beyaz kabarcıklı, yağlı ya da bulutlu bir görünümü vardır bu durum filtre içerisine giren havadan kaynaklıdır.

Su arıtma cihazı ilk kullanımda örneğin ilk 5 mikron sediment filtreden geçmektedir filtre içerisinde bir miktar hava vardır ve biz cihaza suyu verdiğimizde bu hava filtre gözeneklerine girer ve filtre suya tam doyuma ulaştığında bu hava kabarcık olayları tamamen kaybolmaktadır bu durum arıtma cihazının yanlış çalışması anlamına gelmez tamamen doğal normal bir durumdur.



Kireçli, beyaz su, bulutlu, kabarcıklı su ne zaman geçer?

Arıtma cihazını ne sıklıkla kullandığınıza bağlı olarak 1-4 hafta kadar bu durum sürebilir ilerde her filtre değişiminde bu durumla karşılaşacağınızı da unutmayın veya şebeke suları kesildiğinde de bu durum karşınıza zaman zaman çıkmaktadır

Arıtma cihazında basınç altında tutulan su bardağa doldurulduğunda serbest hale gelir ve su bardağında kireç, klor, bulut, yağlı gibi su görüntüsü oluşturur bardağı doldurduğunuzda ağzı açık şekilde bir miktar beklettiğinizde sıkışan hava sudan çıkar ve su berrak hale gelir. Bu mikro hava kabarcıkları zararlı bir durum değildir bildiğiniz havadaki soluduğumuz hava ile aynıdır.

Teknik olarak anlatım

Arada bir bardak su alırsınız ve bulutlu, yağlı, kireçli, klorlu görünür belki de sütlü daha iyi bir terimdir. Birkaç saniye sonra mucizevi bir şekilde temizlenir! Bulutluluk, borulardaki suyun bardak da ki sudan biraz daha fazla basınç altında olmasından kaynaklanır ve sudaki küçük hava kabarcıkları nedeniyle de kabarcık gibi, hava suyun üstüne yükselir ve yukarıdaki havaya girerek suyu temizler. Beyaz su olarak da bilinen bulutlu su, sudaki hava kabarcıklarından kaynaklanır. Tamamen zararsızdır.

Beyaz akan suyun çözümü var mı?
Beyaz su bir çözümü yoktur tamamen doğaldır ve geçmektedir ve çoğu zaman bu mikro kabarcıklar büyük kabarcıklar haline de dönüşür gazoz soda görünümünü alır. Filtreye giren havayı yok ettiğinizde sorun ortadan kaybolur. Membran filtre giriş hortumunu çıkarın ve 2 dakika suyu boşa akıtın sonra hortumu yerine takın sorunun düzelmesi daha hızlı olacaktır.

Shut off valf ne işe yarar? Su arıtma cihazı 4 yollu vana ne işe yarar? 4 yollu valf ne işe yarar?

Shut off valf su arıtma cihazlarında atık suyu durdurmak için kullanılır. Shut off valf genelde 3. Filtre çıkışına bağlanır. Shut off valfin bir tarafından şebeke suyu diğer tarafından ise arıtılmış su geçer, tank dolduğunda arıtılmış su tarafının basıncı yükseldiği için ortasında bulunan contayı şebeke suyu tarafına ittirir ve membrana giden suyu kapatır, membrana giden su durduğu için arıtma işlemi de otomatik olarak durmuş olur ve atık su kapanmış oluyor. Shut off valfin asıl görevi membrana giden suyu kesmek ve atık suyu durdurmaktır.

Shut Off Valf Nedir? Kaynak: galiparduc.com

Arıtılmış su sağlıklı mı?

Ethicwater Ters ozmos su arıtma sistemleri suda bulabilecek tüm bakteri ve virüsleri, ağır metalleri, tarım ve böcek ilacı kalıntılarını ve diğer tüm zararlı maddeleri etkin bir şekilde uzaklaştırır. Filtre değişim zamanlarını dikkate alarak kullanım yapıldığında en temiz suyu elde etmenizi sağlar.

Neden su arıtma cihazı tercih etmeliyim?

Şebeke suları merkezi şehir arıtma sistemleri tarafından arıtılarak evlerimize ulaşmakla beraber dezenfeksiyon olarak klorlama yapılması, eski şebeke sistemleri, arızalı boru hatları, su depolarında bekleme gibi etkenler sonucu suyunuz kirleticiler, ağır metaller, kimyasallar ile kötü kokulu ve tatsız hale getirecek diğer yabancı maddeleri içerebilir. Bu kirleticiler sağlığınıza zarar verebilir. Su arıtma sistemleri, kokusuz ve güzel bir tat ile bütün bu kirliliklerin giderilmesine ve içeceğiniz suyun güvenli hale getirilmesine yardımcı olur. Musluğunuzdan zahmetsizce lezzetli ve taze içme suyunu size sunar.

Su arıtma sistemi sudaki iyi mineralleri de alır mı?

Ters ozmos sistemlerinin amacı sudan zararlı etmenlerin alınmasıdır. Çalışma prensibi olarak bir su arıtma cihazının sudaki maddeleri zararlı ve yararlı diye ayırması mümkün değildir, sudan tüm bakteri, virüs, tortu, klor gibi kirletici unsurları ve mineralleri almaktadır. Eğer vücudumuzun ihtiyacı olan tüm mineralleri sudan karşılamak istersek günde litrelerce su içmemiz gerekir. Bu nedenle yaygın bilinenin aksine vücudumuz gerekli mineralleri besinlerden almaktadır.

Su Arıtma Cihazı - Su Bardak Görüntüsü

Arıtılmış suyun pH değeri kaçtır ?

Arıtılmış suyun pH değeri, giriş suyu Ph değerine göre değişkenlik göstermektedir. “TS266 İnsani Tüketim Amaçlı Sular” standartlarına göre kabul edilen içme suyu pH değerleri 6.5-9.5 arasındadır. Normal yani pH filtresi olmayan su arıtma cihazları 5-6,5 pH aralığında su verir.

Filtre değişim süreleri nedir?

Su kalitesi ve kullanıma bağlı olarak değişkenlik göstermekle birlikte ortalama verilerde sistem ön filtreleri yılda iki kere, son filtre yılda bir defa ve membranın ise ortalama 2-3 yılda bir değişmesi tavsiye edilmektedir.

Filtreleri ne zaman değiştireceğim nasıl anlarım ve filtreleri nasıl temin edebilirim?

Sizin özel olarak bir takip yapmanıza gerek yoktur. Ethicwater su arıtma cihazlarında filtre kartuş ömürleri ve membran ömrü dijital ekranı vasıtasıyla müşterilerimize görsel ve sesli olarak bilgi vermektedir. Cihaz filtrelerini ethicwater.com.tr web adresimizden temin edebilirsiniz.

Platinum Filtre Değişim Zamanları ve Fiyatları

Teslimat sonrası sistem ve yedek parça tedariki garantisi kaç yıldır? Filtreler garantiye dahil midir?

Tüm modellerimiz 2 yıl garanti altındadır. Tüm sistemlerin yedek parça ve sarf malzemelerini ise 10 yıl boyunca bedeli karşılığında tedarik etmeyi Ethicwater taahhüt eder. Filtreler ve membran su arıtma sistemlerinin sarf malzemesi olduğundan garanti dahilinde değildir.

Cihazlarınızda sertifikanız var mı?

Ethicwater su arıtma sistemleri dünyanın en saygın su üreticilerinin üyesi olduğu Su Kalite Derneği’nin (WQA : Water Quality Association) üyelerinin parçalarını kullanmaktadır. Su arıtma parçalarında ve filtrelerinde FDA, NSF, CE, Helal Sertifikası, ISO, RoHS, WQA ve Su Kalite Raporları mevcuttur.

Cihazlarınız elektrikli mi çalışıyor, elektrik kesilince su alabiliyor muyuz?

Argentium, Ternion su arıtma cihazlarımız elektrik ile çalışıyor, elektrik kesildiğinde tankın içindeki su kullanımına devam edilebiliyor. Platinum su arıtma cihazımız elektrikle çalışmaz, elektrik kesildiğinde bile su arıtma işlemine devam eder.

3 Yollu veya farklı musluk kullanabilir miyiz? Tezgah mutlaka delinmeli mi?

Cihaz kutusu içerisinde 1 adet arıtma musluğu bulunuyor. Ancak tezgahın delinmesi istenmiyor ise ek ücretle farklı bir musluk tedarik edilebilir.

Çok almak istiyorum ama deneme süresi var mı?

Cihazlar kullanıldıktan sonra filtreleri değiştirilse bile 2. el oluyor ve müşterilerimize sıfır cihaz montaj etme taahhüdümüz olduğundan deneme süresi vermiyoruz.

Su Yumuşatma Sistemleri niçin kullanılır?

Kalsiyum ve magnezyum oranı yüksek olan sularda, bu sert mineraller ısı ile suyun buharlaşması sonucunda kireç birikintilerine neden olurlar. Fazla kireç su ile çalışan ev aletleri ve ticari ekipmanlarda arızalara, banyo ve mutfak yüzeylerinde lekelenmelere, egzama gibi cilt rahatsızlıklarına da olumsuz etki eder. Su yumuşatma sistemleri sudaki kireci alarak, kirecin neden olduğu zararlı etkileri ortadan kaldırır. “Su Yumuşatıcılar” yazımızı inceleyerek Su Yumuşatma Sistemleri hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Su Yumuşatma Sistemleri çok fazla tuz ve su tüketir mi?

Ethicwater yumuşatma sistemleri herhangi bir yumuşatma sistemine göre %50 oranında daha az tuz ve %80 oranında daha az su kullanır. Sistemin kendini yenileme süresi de diğer sistemlere göre %80 daha kısadır.

Su Yumuşatma Sistemlerinin sertifikası var mı?

Ethicwater Pentair Clack sistemleri WQA ve NSF tarafından test edilmiş ve sertifikalandırılmıştır. Daha fazla su ve tuz israf etmez ve yüksek verim sağlar.

Arıtılmış su sağlıklı mı?

Ters ozmos su arıtma sistemleri suda bulabilecek tüm bakteri ve virüsleri, ağır metalleri, tarım ve böcek ilacı kalıntılarını ve diğer tüm zararlı maddeleri etkin bir şekilde uzaklaştırır. Filtre değişim zamanlarını dikkate alarak kullanım yapıldığında en temiz suyu elde etmenizi sağlar.

Neden su arıtma cihazı tercih etmeliyim?

Şebeke suları merkezi şehir arıtma sistemleri tarafından arıtılarak evlerimize ulaşmakla beraber dezenfeksiyon olarak klorlama yapılması, eski şebeke sistemleri, arızalı boru hatları, su depolarında bekleme gibi etkenler sonucu suyunuz kirleticiler, ağır metaller, kimyasallar ile kötü kokulu ve tatsız hale getirecek diğer yabancı maddeleri içerebilir. Bu kirleticiler sağlığınıza zarar verebilir. Su arıtma sistemleri, kokusuz ve güzel bir tat ile bütün bu kirliliklerin giderilmesine ve içeceğiniz suyun güvenli hale getirilmesine yardımcı olur. Musluğunuzdan zahmetsizce lezzetli ve taze içme suyunu size sunar.

Filtreleri ne zaman değiştireceğim nasıl anlarım ve filtreleri nasıl temin edebilirim?

Genelde su arıtma cihazı satan firmalar, sattıkları su arıtma cihazlarının filtre değişim sürelerini takip ederler. Takip yoksa kendiniz düzenli olarak takip etmeniz gerekiyor, pH metre ve TDS metre su kalite ölçüm cihazlarından edinirseniz filtrelerin değişim zamanlarını anlayabilirsiniz.

Cihazlarınız elektrikli mi çalışıyor, elektrik kesilince su alabiliyor muyuz?

Tüm ters ozmos su arıtma cihazlarımız elektrik ile çalışıyor, elektrik kesildiğinde tankın içindeki su kullanımına devam edilebiliyor. Pompasız yani elektriksiz modellerde şatof valf kullanıldığı için elektrik kesilse de su arıtma cihazı normal çalışmasına devam eder.

3 Kanallı veya farklı musluk kullanabilir miyiz? Tezgâh mutlaka delinmeli mi?

Cihaz kutusu içerisinde 1 adet arıtma musluğu bulunuyor. Ancak tezgâhın delinmesi istenmiyor ise ek ücretle 3 kanallı su arıtma musluğu tedarik edilebilir.

İnternette Ucuz su arıtma cihazları var sizin farkınız bu cihazlardan nedir?

Evet 5 dolar ile 100 dolar arasında değişen fiyatlarda internette su arıtma cihazı satılmaktadır. Ethicwater NSF sertifikalı su arıtma bileşenleri ve filtrelerini kullandığı için sertifikasız su arıtma cihazlarına göre 2-3 kat daha pahalı olabilir. Arıtma cihazı fiyat farklılıkları genelde sertifikalı ürünlerden ve sertifikasız ürünlerden kaynaklı olarak düşük ve yüksek fiyatları vardır.

Su Arıtma Tankı Neden Kullanılır?

75 ve 100 GPD su arıtma cihazları GPD biriminden de anlaşıldığı gibi 24 saatte 75 galon yani yaklaşık 250 litre su arıtma kapasitesine sahiptir. Suyun dakikada akış hızı 200ml olduğu için suyun hızlı bir şekilde akması için basınçlı su arıtma tankları kullanılır. Su arıtma cihazı su tankını dakikada 200 mili litre akarak doldurur ve ortalama 8-12 litre suyunuz her zaman hazır olur. Siz musluğu açtığınızda tanka sıkışan basınçlı su hızlı bir şekilde gelerek bir su bardağını 5-6 saniye gibi kısa sürede doldurmanızı sağlar.

Su arıtma tankının esas amacı budur, suyu hızlı bir şekilde size ulaştırmaktır. Tankta ki su en son post karbon diye tabir ettiğimiz tatlandırıcı filtreden geçerek size gelmektedir. Tank da ki direkt suyu kullanmazsınız.

Pompalı (motorlu) Su arıtma cihazı ile Pompasız Su arıtma cihazı arasındaki farklar nelerdir?

Reverse Osmosis (Ters Ozmos) sistemlerin verimli çalışması için en az 3,5 bar şebeke su basıncına ihtiyacı vardır. Bu basıncın düşük veya fazla olduğu yerlerde mutlaka pompalı sistemler kullanılmalıdır. Örnek olarak 1 katta oturuyorsanız fazla basınca maruz kalır veya üst katlarda oturuyorsanız düşük basınç sıkıntısı yaşayabilirsiniz. Bu durum apartmanlarında su pompası kullanan dairelerde veya belediyenin su akışındaki sıkıntılar da su arıtma cihazınızın verimli çalışmasını etkileyecektir. Bu sebeple mutlaka su pompalı cihazlar kullanılmalıdır.

Su Arıtma Cihazı Sıkça Sorulan Sorular” ile ilgili yorumlar;

  1. mete dedi ki:

    merhabalar pompasız, şatof valfli bir arıtma sistemi taktırdım cihaz devreye girerken kısa bir titreme ve ses çıkartıyor ama normal çalışırken öyle bir ses olmuyor bu normal midir yoksa değiştirmek gerekir mi

    1. Ethic Water dedi ki:

      şatof valfini değiştirin düzelir, normalde belli bir zaman kullanımdan sonra yaklaşık 1-2 yıl sonraki kullanımlarda şatof tortu birikmesi ve kireçten kaynaklı yapıyor bunu, bazen de şebeke suyunda hava olduğu zamanda yapar, eğer her devreye girdiğinde ve stop ederken ses yapmaya devam ederse yenisiyle değiştirin. ses yapması sorun veya bir arıza değildir sadece gürültü kirliliği yapar.

  2. Sefanur dedi ki:

    Merhaba sormayı unuttum birde arıtma yeni ama tank’dan su alınca plastik kokusu ve tadı geliyor depoyu kapatıp direk filitreden alınca tadı güzel. acaba tank kalitesizmidir. yoksa plastik kokusunu gidermenin yolu var mı karbonat gibi tavsiyeniz nedir

    1. Ethic Water dedi ki:

      Arıtma sisteminden sonra suyun plastik kokusu veya tadı almanız, genellikle suyun depolandığı tankın malzemesiyle veya yeni bir sistemdeki plastik bileşenlerin ilk kullanımları sırasında yaydığı kokularla ilgili olabilir. Bu durum, özellikle yeni kurulan sistemlerde veya yeni plastik depo veya borular kullanıldığında yaygındır.

      Plastik kokusunu gidermek için birkaç öneri

      Tankın Kalitesini Kontrol Edin: Plastik tankların gıda sınıfı malzemeden yapılmış olması önemlidir. Gıda sınıfı plastikler, suyla temas edildiğinde zararlı kimyasalların sızdırılmasını önlemek için tasarlanmıştır. Eğer tankınız gıda sınıfı değilse, kokuya neden olabilecek kimyasallar sızdırıyor olabilir. (En iyi marka TankPac (Pae) markasıdır tankta.

      Tankı ve Sistemi Temizleyin: Yeni bir tank veya arıtma sistemi kurduysanız, tankı ve sistemdeki boruları iyice temizlemek faydalı olabilir. Bunun için genellikle üreticinin önerdiği temizleme prosedürlerini takip etmek en iyisidir.

      Aktif Karbon Filtresi Kullanın: Aktif karbon filtreler, suyun tadını ve kokusunu iyileştirmek için etkili bir yöntemdir. Plastik kokusu, aktif karbon filtreler tarafından emilebilir. Eğer arıtma sisteminizde aktif karbon filtresi yoksa, ya da kalitesiz bir karbon varsa, kaliteli bir karbon (NSF sertifikalı) filtre eklemeyi düşünebilirsiniz.

      Tankı Durulayın ve Havalandırın: Tankı ve boruları, önerilen bir temizleme solüsyonu ile durulayıp ardından iyice havalandırmak, plastik kokusunu azaltmada yardımcı olabilir. Bu işlem, plastikten kaynaklanan kokuların giderilmesine yardımcı olacak şekilde tekrarlanabilir.

      Güneş Işığına Maruz Bırakın: Eğer mümkünse, plastik tankı ve boruları doğrudan güneş ışığına maruz bırakmak da plastik kokusunu gidermede yardımcı olabilir. Güneş ışığının ultraviyole (UV) ışınları, bazı plastik malzemelerden kaynaklanan kokuları yok edebilir.

      Suyu Kullanmadan Önce Bekletin: Tanktan su aldıktan sonra suyu bir süre bekletmek, kokunun hafiflemesine yardımcı olabilir. Bu, özellikle yukarıdaki yöntemlerle kokuyu tamamen giderememişseniz faydalı olabilir.

      Unutmayın, eğer suyunuzun tadı veya kokusu konusunda endişeleriniz devam ederse, tankı yenilemek en iyisidir. Su arıtma sistemlerinin düzenli bakımı ve gerekli durumlarda parça değişimi, su kalitesinin sürekli olarak yüksek seviyede tutulmasına yardımcı olacaktır.

  3. Sefanur dedi ki:

    Merhaba 7-8 bar basınç geliyordu basınç düşürücü takıldı ama 4 bar civarına düştü basınç suyun tadı değişti acaba basınç düşürücü takılı diye filitreler iyi arıtmıyor olabilir mi ? basınç düşürücü çıkartsam 7-8 bar basınç filitrelere zarar verir minu

    1. Ethic Water dedi ki:

      RO (Ters Osmoz) membranlarının performansı genellikle basınçla doğru orantılıdır ve daha yüksek basınç, genellikle daha düşük bir Toplam Çözünmüş Katılar (TDS) seviyesi ve potansiyel olarak daha yüksek bir arıtma verimliliği anlamına gelir. Ancak, sistemdeki ön filtrelerin ve diğer bileşenlerin yüksek basınca dayanıklı olması gerektiğini de belirtmek isterim. Eğer ön filtreler kaliteli malzemeden yapılmamışsa veya yüksek basınca dayanmak üzere tasarlanmamışsa, basınç onlara zarar verebilir.

      Yüksek Basıncın Etkileri
      RO Membranı: Yüksek basınç, RO membranının daha etkili çalışmasını sağlayarak suyun TDS seviyesini düşürür. Bu, suyun mineral içeriğini azaltır ve bu da suyun tadını etkileyebilir. Özellikle, çok düşük TDS seviyeleri suyun “düz” veya “tatsız” hissedilmesine neden olabilir. (25 TDS altında suyun tadını genelde insanlar çok beğenmez)

      Ön Filtreler ve Sistem Bileşenleri: Yüksek basınç, ön filtreler ve sistem bileşenleri üzerinde ekstra stres oluşturabilir. Bu durum, eğer bileşenler yüksek basınca dayanacak şekilde tasarlanmamışsa, erken yıpranma veya arıza riskini artırabilir.

      Basınç Düşürücülerin Rolü
      Basınç düşürücülerin kullanımı, sistemin genel sağlığını korumak için önemlidir. RO sistemleri için ideal çalışma basıncı genellikle üretici tarafından belirtilir ve bu, genellikle 4-6 bar (yaklaşık 70-90 psi) arasında değişir. Ancak, bazı sistemler ve membranlar daha yüksek basınçları tolere edebilir. Bu nedenle, sisteminizin spesifik ihtiyaçlarını ve toleranslarını anlamak önemlidir.

      Su Tadındaki Değişiklik
      Mineral İçeriği: RO sistemi, suyunuzdan çözünmüş mineralleri ve katıları etkili bir şekilde çıkarır. Bu işlem, suyun tadını etkileyebilir çünkü mineraller suya belirli bir tat verir.

      Basınç Ayarları: Suyun tadındaki değişiklik, sistemdeki basınç ayarlarına bağlı olarak değişebilir. Yüksek basınç altında, RO membranı daha fazla katıyı uzaklaştırabilir, bu da suyun daha az mineral içermesine ve farklı tatmasına neden olabilir.

      Öneriler
      Sistem Özelliklerini İnceleyin: Sisteminizin özelliklerini ve basınç toleranslarını inceleyin. Eğer ön filtreler veya diğer bileşenler yüksek basınca dayanıklı değilse, uygun basınç ayarlarını kullanmak önemlidir.

      Mineral Ekleme: RO sisteminden çıkan suyun tadını iyileştirmek için, bazı kullanıcılar mineral filtreleri veya remineralizasyon aşamaları ekler. Bu, suya tadını geri kazandırabilir.

      Düzenli Bakım ve Kontroller: Sistemin düzenli bakımı ve kontrolü, en iyi performansı sağlamak için önemlidir. Filtrelerin ve membranların zamanında değiştirilmesi, su kalitesini korumanıza yardımcı olur.

      Basınç düşürücüler ve RO sistemlerinin doğru kullanımı, suyun kalitesini ve tadını optimize etmenin yanı sıra sisteminizin uzun ömrünü sağlamak için önemlidir.

  4. onur dedi ki:

    Teşekkürler çok Kral adamsın çok detaylı bilgiler verdin 1 aylık filitreler iade edebilirsem sizden alıcam birde suyun akış hızı demişsin olmadı basınç düşürücüyü sökücem onu sökünce tds 8 düşüyor belki basınç az diye iyi arıtamıyor filitreler aklıma getirdiğin için tekrar saolsın

  5. onur dedi ki:

    Cevaplar için teşşekkürler birkaç sorum daha olucaktı
    1-sorum=ŞEBEKE TDS =247 arıtma girşte 3 adet sediment ve 2 adet K5628SS karbon var ama membrana takmadan ölçüyorum 247 TDS ÇIKIYOR. şebeke tds ile aynı olması normalmidir
    2-sorum membran çıkışı tds 12. ph ise 5.5. omnipure K5633 VE K2548JJ var yavaş akımda hertürlü bağlantı ile denedim 6.5 ph yukarı çıkmıyor tadı limon sıkılmış gibi ekşi ama hepsinden öte çeşme suyu tadı gibi klor gibi tad geliyor neden olur acaba granür karbon oluduğu için iyi filitreleme yapmıyor mu blok karbonmu takmak lazım
    3-ph 6.5 az ondan dolayı ekşi acı gelir derseniz çok dandik çin malı arıtma annemlerde var onunda ph 6.3 civarı bide onda dandik coconat post carbon var ama suyun tadı hiç ekşi acı deil suyun acılığı ph ile çok alaksı yok diye düşünüyorum .

    4-çeşme suyu gibi tadı nasıl çözerim omnipure en iyisi diye aldım hiç işe yaramıyor blok karbon yok diye düşünüyorum tavsiyeniz nedir

    1. Ethic Water dedi ki:

      1- Şebeke suyunun TDS (Toplam Çözünmüş Katılar) değerinin 247 ppm (parça milyonda) olması ve arıtma sisteminin girişinde 3 adet sediment filtresi ile 2 adet K5628SS karbon filtresi bulunmasına rağmen membrana ulaşmadan önceki TDS değerinin hala 247 ppm çıkması durumunu değerlendirelim.

      Bu durum, sediment ve karbon filtrelerinin TDS değerini doğrudan etkilememesi nedeniyle normal olabilir. Sediment filtreleri, su içerisindeki katı partikülleri (kum, çamur, pas gibi) tutarak mekanik filtrasyon sağlar. Karbon filtreler ise klor, organik maddeler ve kötü tat/koku veren bileşikler gibi kimyasal maddeleri adsorbe eder. Bunlar, çözünmüş mineraller veya tuzlar gibi TDS’yi oluşturan maddeler üzerinde doğrudan bir azaltma etkisi yapmaz.

      TDS değerinde bir azalma bekleniyorsa, bu genellikle ters osmoz (RO) membranı gibi özel bir filtrasyon teknolojisi kullanılarak sağlanır. Ters osmoz membranları, su moleküllerini çözünmüş katılardan (mineraller, tuzlar vb.) ayıran çok ince gözeneklere sahiptir ve bu şekilde TDS değerini önemli ölçüde düşürebilir.

      Eğer sisteminizde ters osmoz membranı henüz devreye alınmadıysa veya membran öncesi ölçüm yapıyorsanız, giriş ve ölçüm noktası arasında TDS değerinde bir değişiklik olmaması beklenir. Sisteminizin etkin bir şekilde TDS azaltması için, sediment ve karbon filtrelerinin ardından bir ters osmoz (RO) ünitesinin kurulu olması ve düzgün çalışıyor olması gerekir. Eğer RO ünitesi mevcutsa ve yine de TDS’de azalma gözlemlemiyorsanız, membranın performansını kontrol etmek veya değiştirmek gerekebilir.

      2- K5633 filtresi zaten post karbon cto gibi bir karbon takmanıza gerek yok K2545JJ ise kalsit filtresi bu filtre yüksek bir ph arttırmaz ayrıca nsf sertifikası da olmadığı için sistemde söküp atmanızı tavsiye ederim, onun yerine sertifikalı ph ve mineral filtresi kullanın, örnek, Biocera, Roycera, Bioetix markalarını tavsiye ederim.

      2- nin daha geniş açıklaması;
      Membran çıkışında TDS değeri 12 ppm ve pH değeri 5 olan suyunuzun durumunu değerlendirelim. Omnipure K5633 (genellikle karbon blok veya GAC – granül aktif karbon filtresi) ve K2548JJ (kalsit filtre) kullanımınız sonrasında bile pH değeri 6.5’in üzerine çıkmıyor ve suyun tadı ekşi, ayrıca çeşme suyu gibi klor tadı alıyorsunuz. Bu durumu inceleyerek potansiyel sebepler ve çözüm önerileri sunalım.

      pH Değeri
      Ters osmoz (RO) sistemlerinden çıkan su genellikle hafif asidik (düşük pH) olur çünkü CO2 çözünmüş halde kalır ve suyun pH değerini düşürür. Kalsit filtresi (K2548JJ), suyun pH değerini artırmak için kullanılır çünkü kalsit (kalsiyum karbonat), hafif asidik su ile temas ettiğinde çözünür ve pH değerini yükseltir. Ancak, bu süreç suyun akış hızına, temas süresine ve suyun başlangıç pH değerine bağlıdır. Yavaş akış hızı genellikle pH değerini daha fazla artırma fırsatı sunar, fakat sizin durumunuzda pH değeri 6.5’in üzerine çıkmıyor. Bu, kalsit filtresinin yeterince etkili olmadığını veya değiştirilmesi gerektiğini gösterebilir.

      Klor Tadı
      RO membranı ve ardından kullanılan karbon filtreler, suyunuzdaki klor ve diğer tat/koku veren maddeleri gidermek için tasarlanmıştır. Omnipure K5633 modeli genellikle yeterli olmalıdır, ancak suyunuzda hala klor tadı alıyorsanız, bu birkaç sebepten kaynaklanabilir:

      Filtrenin Yetersizliği veya Doymuş Olması: Kullanılan karbon filtresi doymuş olabilir veya suyunuzdaki klor miktarını gidermek için yeterince etkili olmayabilir. Granül aktif karbon (GAC) filtreler, blok karbon filtrelerine göre genellikle daha az temas süresi sunar, bu da klorun tamamen giderilememesine sebep olabilir.

      Blok Karbon Filtre Tercihi: Blok karbon filtreler, daha yoğun ve homojen bir yapıya sahiptir, bu da suyun filtre materyaliyle daha uzun süreli temasını sağlar ve genellikle daha iyi klor giderimi sunar. Sizin durumunuzda, bir blok karbon filtresine geçiş yapmak, klor tadının giderilmesinde daha etkili olabilir.

      Çözüm Önerileri
      Kalsit Filtrenizi Kontrol Edin: Kalsit filtresinin durumunu kontrol edin ve gerekirse değiştirin. Filtrenin suyla yeterli temas süresini sağladığından ve akış hızının optimizasyonunu gözden geçirin.

      Blok Karbon Filtre Kullanmayı Düşünün: Granül aktif karbon filtresi yerine blok karbon filtresine geçiş yapmayı değerlendirin. Blok karbon, suyu daha homojen bir şekilde filtreleyerek klor ve diğer tat/koku veren maddeleri daha etkili bir şekilde giderir.

      Sistem Ayarlarını Gözden Geçirin: Sisteminizin akış hızını ve her filtre aşamasındaki suyun temas süresini optimize edin. Bazen, sistemdeki ayarların ince ayarının yapılması, su kalitesinde büyük iyileşmelere yol açabilir.

      3- Suyun ekşi veya acı tadının pH ile doğrudan ilişkili olmadığı durumlar olabilir. pH, suyun asidik veya bazik karakterini gösterir ve genel olarak 6.5-8.5 arasında değişen bir değer, içme suyu için kabul edilebilir kabul edilir. Ancak, suyun tadı üzerindeki asıl etkiyi, çözünmüş minerallerin ve diğer maddelerin türleri ve miktarları belirler. en iyi tat ve ph filtresi olarak yukarıda saydığım alkali mineral filtreleri deneyin.

      4- tds değeriniz 12 ve pH 5,5 olduğu için sisteminiz gayat düzgün çalışıyor bundan sonrasında suyu minerallendirip kullnırsanız sorununuz çözülür, Biocera, Bioetix ve Roycere filtre sisteminize entegre edin tüm sorunlarımız düzelir.

      4- geniş açıklama;

      Çeşme suyu gibi bir tadı olan arıtılmış suyunuzun kalitesini iyileştirmek ve daha hoş bir tat elde etmek için bazı önerilerde bulunabiliriz. Çeşme suyunun tadı genellikle klor ve diğer kimyasalların varlığından kaynaklanır. Eğer Omnipure filtreler beklenen sonucu vermiyorsa ve sistemde blok karbon filtresi yoksa, suyun tadını ve kalitesini iyileştirmek için birkaç adım önerilebilir:

      1. Blok Karbon Filtre Ekleyin
      Blok karbon filtreler, yüksek oranda klor ve kimyasal maddeleri gidermede etkilidir. Granül aktif karbondan (GAC) daha yoğun ve düzgün bir yapıya sahip olan blok karbon filtreler, suyun daha uzun süre filtreden geçmesini sağlayarak daha iyi bir temizleme kapasitesi sunar. Eğer mevcut sistem granül aktif karbon (GAC) kullanıyorsa, bu filtreyi yüksek kaliteli bir blok karbon filtre ile değiştirmeyi düşünebilirsiniz.

      2. Filtrelerinizi Düzenli Olarak Değiştirin
      Filtreler zamanla doygunluğa ulaşır ve etkinliğini yitirir. Filtrelerinizi üreticinin önerdiği aralıklarda değiştirmek, suyunuzun kalitesini sürekli olarak yüksek tutar. Filtre değişim sıklığı, suyunuzun kalitesine ve kullanım miktarınıza bağlı olarak değişebilir.

      3. Remineralizasyon Filtresi Kullanmayı Düşünün
      RO sistemlerinden geçen su, minerallerini kaybeder ve bazı durumlarda “düz” bir tada sahip olabilir. Remineralizasyon filtreleri, suya kalsiyum, magnezyum gibi mineraller ekleyerek tadını iyileştirebilir ve pH değerini dengeleyebilir. Bu, suyunuzun daha doğal bir tada sahip olmasını sağlar.

      4. UV Sterilizasyonu Ekleyin
      Eğer mikrobiyolojik kontaminasyon suyun tadını etkiliyorsa, UV sterilizasyon ünitesi eklemek faydalı olabilir. UV ışığı, suyunuzdaki bakteri ve virüsleri etkisiz hale getirerek suyun güvenliğini artırır ve bazı durumlarda tadını iyileştirebilir.

      5. Sistem Konfigürasyonunu Gözden Geçirin
      Tüm arıtma sisteminizi, kullanılan filtrelerden suyun akış hızına kadar gözden geçirin. Sisteminizdeki her bir bileşenin doğru şekilde çalıştığından ve birbiriyle uyum içinde olduğundan emin olun. Bazen, sistemin yeniden konfigürasyonu veya ayarlarının ince ayarı suyun kalitesinde büyük farklar yaratabilir.

      6. Su Analizi Yaptırın
      Suyunuzun detaylı bir analizini yaptırarak hangi kontaminantların tadı etkilediğini belirleyin. Bu, özel sorunları hedef alacak çözümler geliştirmenize yardımcı olabilir.

      Bu öneriler, suyun tadını iyileştirmeye ve daha hoş bir içme suyu deneyimi sağlamaya yöneliktir. Ancak, her su kaynağı farklıdır ve bazı durumlarda profesyonel bir değerlendirme ve çözüm gerekebilir.

  6. onur dedi ki:

    Merhaba tüm sistemi yeni kurdum Şebeke tds 227. mebran filmtec çıkış( tds 12.) basınç düşürücü ile 5 bar belki bu yüzden tds yüksek bilmiyorum dandik mebranla bile tds 5 çıkıyordu filmtec kalitesini mi bozdu. yoksa tds 12 çıkması normal mi. sistem şöle kurdum 1 adet=housing 5 micron, 1 adet=5 micron inline, 1 adet=5 micron inline omnipure marka, 3 adet sediment var başlangıçta sonra omnipure 2 tane K5628ss ,sonra 1 micron housing var,mebrana giriyor,mebran çıkışı, K2548JJ acıd netrulizer giriyor suyu 7.3-7.5 ph arası tutuyor en son K5633SS. POST TATLANDIRICI ,ama K2548JJ ACID NETRULİZER bu filitre sanki suyun tadını bozuyor.EN son TDS 45 çıkıyor. sizce bu filitreyi söküp yerine mineralmi takıyım

    1. Ethic Water dedi ki:

      RO sistemlerinde 5 bar basınç, membranın etkili bir şekilde çalışması için genellikle uygun bir basınçtır. TDS değerinin hafifçe yüksek çıkması, membranın performansıyla doğrudan ilişkili olabilir, ancak 12 ppm hala çok iyi bir değerdir. Farklı membranlar arasında elde edilen TDS değerlerindeki küçük farklılıklar, suyun başlangıç kalitesi, membranın özellikleri ve sistem basıncı gibi birçok faktöre bağlı olarak değişebilir. NOT** membranlar en az 24 saat çakıştıktan sonra düzgün tds vermeye başlar bu yüzden membran çıkış TDS değerinizi 24 saat sonra tekrar ölçüm yapınız.

      K2548JJ asit nötralizörü filtresinin suyun tadını bozduğunu belirtmişsiniz. Bu filtre, genellikle RO sonrası düşük pH değerine sahip suyu nötralize etmek için kullanılır ve nsf sertifikası olmadığı için bu tür filtreler kullanmayın. Ancak, suyun pH’ını ayarlamak suyun tadını da etkileyebilir. Eğer bu filtreden memnun değilseniz ve suyun mineral içeriğini artırmak istiyorsanız, asit nötralizörü filtrenin yerine mineral ekleyen nsf onaylı bir filtre takmayı düşünebilirsiniz. Mineral filtreler, RO suyuna kalsiyum, magnezyum ve diğer mineraller ekleyerek suyun tadını geliştirebilir ve mineral dengesini sağlayabilir.

  7. Ahmet dedi ki:

    Merhabalar arıtma cihazımın filitre ve hortumlarında aşırı terleme oluyor bunu bir çözümü varmı

    1. Ethic Water dedi ki:

      RO (Ters Ozmoz) su arıtma cihazlarında hortumlarda terleme görülmesi, genellikle ortamdaki nem oranı ile soğuk suyun hortumlar içindeki sıcaklık farkından kaynaklanır. Bu durum, özellikle nemli iklimlerde veya yüksek nemli ortamlarda sıkça rastlanan bir olaydır. İşte bu sorunu çözme veya azaltma yolları:

      Nedenler:
      1. Sıcaklık Farkı: Soğuk su hortumlarından geçerken, çevre sıcaklığından daha soğuk olabilir. Bu, hortumun dış yüzeyinde yoğuşma oluşturarak “terleme”ye neden olur.
      2. Yüksek Nem Oranı: Ortam havasının yüksek nem içermesi, hortumların dış yüzeyinde su damlacıklarının oluşmasına yol açabilir.
      Çözümler:
      1. İzolasyon Malzemesi Kullanın: Hortumları, özellikle soğuk su hortumlarını, izolasyon malzemesi ile kaplayarak bu terlemeyi azaltabilirsiniz. Isı yalıtım malzemeleri, hortumun yüzey sıcaklığını çevre sıcaklığına daha yakın tutarak yoğuşmayı önleyebilir.
      2. Ortam Neminin Azaltılması: Eğer mümkünse, ortam nemini azaltmak (örneğin, bir nem alıcı kullanarak) terlemenin önlenmesine yardımcı olabilir.
      3. Doğru Hortum Malzemesi: Kaliteli ve uygun hortum malzemeleri kullanmak, yoğuşma sorununu azaltmada faydalı olabilir. Bazı hortumlar, bu tür sorunları azaltmak için daha dayanıklı malzemelerden yapılmıştır.
      4. Düzenli Kontroller: Hortum bağlantılarının sıkılığını ve durumunu düzenli olarak kontrol edin. Gevşek bağlantılar veya hasarlı hortumlar da su sızıntısına neden olabilir, bu da terleme gibi görünebilir.
      5. Sıcak Su Hattından Hortumları Uzak Tutun: Bazen su arıtma cihazı hortumunuz eğer sıcak su spiral borusun yakınsa ve temas ediyorsa terlemeye neden olabilir. Su arıtma hortumunu sıcak su hattından biraz uzağa alabilirsiniz.

      Bu tür terleme genellikle zararsızdır ve cihazın işleyişi üzerinde doğrudan bir etkisi yoktur. Ancak, uzun vadede, yoğuşma nedeniyle ortaya çıkan nem, çevredeki malzemelere zarar verebilir veya küf oluşumuna yol açabilir. Bu nedenle, özellikle terleme yoğunsa, önlem almak iyi bir fikirdir.

    2. Ethic Water dedi ki:

      Merhaba, RO su arıtma cihazınızdaki sorunları detaylı bir şekilde açıkladığınız için teşekkür ederim. Anlattıklarınıza göre, birkaç farklı potansiyel sorun kaynağı ve bunların çözümleri olabilir. İşte değerlendirebileceğiniz bazı adımlar:

      1. Yüksek Basınç Anahtarı (High Pressure Switch) Kontrolü:
      • Sorun: High pressure switch, tank dolu olduğunda pompayı durdurmak için tasarlanmıştır. Eğer bu anahtar düzgün çalışmıyorsa, pompa sürekli çalışmaya devam edebilir ve bu da atık su üretimine neden olur.
      • Çözüm: High pressure switch’in doğru çalışıp çalışmadığını kontrol etmek ve gerekiyorsa değiştirmek iyi bir fikir olabilir.

      2. Depolama Tankı Kontrolü:
      • Sorun: Tankın içindeki su miktarı çok azsa veya tankın hava basıncı düşükse, bu da high pressure switch’in düzgün çalışmamasına yol açabilir.
      • Çözüm: Tankı tamamen boşaltıp, üreticinin önerdiği basınç değerine göre hava basmayı deneyin. Genellikle RO tankları için 7-8 psi hava basıncı önerilir, ancak modelinize özgü talimatları kontrol edin.

      3. Atık Su Kısıtlayıcı Kontrolü:
      • Sorun: Atık su kısıtlayıcının doğru çalışmaması, aşırı atık su üretimine neden olabilir.
      • Çözüm: Atık su kısıtlayıcının doğru boyutta ve doğru şekilde takılıp takılmadığını kontrol edin. Değiştirdiğiniz atık kısıcı doğru model mi, bunu teyit edin.

      4. Genel Sistem Kontrolleri:
      • Sorun: Pompanın durmaması ve temiz su akışının olmaması, sistemde başka bir mekanik veya hidrolik sorunun olduğunu gösterebilir.
      • Çözüm: Tüm bağlantıları, hortumları ve valfleri kontrol edin. Sızıntı veya tıkanıklık olup olmadığını kontrol edin.

      5. Profesyonel Yardım:
      • Sorun: RO sistemlerinde karmaşık sorunlar bazen uzman bir bakış açısı gerektirebilir.
      • Çözüm: Yukarıdaki adımları denedikten sonra hala bir çözüm bulamıyorsanız, cihazınızın markasının yetkili servisine başvurmak veya bir su arıtma sistemi uzmanına danışmak en iyisi olabilir.

      RO sistemlerindeki bu tür sorunlar, çeşitli bileşenlerin etkileşiminden kaynaklanabilir. Adım adım sorun giderme yapmak, genellikle sorunun kaynağını belirlemeye ve çözmeye yardımcı olur.

  8. Emrah dedi ki:

    Son filtreyi yani Hindistan cevizli olanı değiştim. Tds 79 çıkıyor. İkinci bardakta 45 üçüncü bardakta 30 dördüncü bardakta 17. Yani depo tam dolu iken yüksek çıkıyor. Bunun sebebi nedir acaba.

    1. Ethic Water dedi ki:

      filtreniz yeni, yeni filtre taktığınızda en az litre suyu boşa akıtmanız gerekiyor ki filtre temizlensin. ayrıca filtrede bekleyen suyun tds değeri biraz yüksek çıkar. ilk bardak veya ikinci bardak yüksek olur. tank kapalıyken bu testi yaparsanız da membran ilk devreye girdiğinde tds her zaman tds sürünmesi olayından dolayı yüksek olur, su aktıkça tds de düşer

      1. Emrah dedi ki:

        Yani durum normal mi diyorsunuz

      2. Ethic Water dedi ki:

        ilk kullanım için normal yaklaşık olarak 50 litre su geçtikten sonra tekrar ölçüm yapınız, tds ölçerken cihazdan uzun süre almadıysanız 2 bardak suyu akıtıp ölçüm yaparsanız daha net değerler elde edersiniz. ayrıca şebeke suyu tds değerinizi de ölçün ve yazın.

  9. onur dedi ki:

    merhaba tatlandırıcıdan çıkan suyu depoya göndersek ne olur yavaş akım gibi nasıl ph yüksek oluyor .Tad olarak çok daha lezzetli bir su olurmu depoya tatlı su birikse yavaş şekilde birikeceği için depodan daha tatlı su almış olurmuyuz

    1. Ethic Water dedi ki:

      Tatlandırıcının amacı membrandan kaçabilen klor gazlarını tutmaktır yani suya koku veren klor ve benzeri maddeleri karbon filtreler tutar, membran öncesi zaten 1 veya 2 adet karbon kullanılıyor bu karbonlar kloru tutuyor ama yine de kaçma ihtimaline karşı membran sonu post karbon kullanılır. kısaca karbonu depoya vermenizde suda bir değişikliğe neden olmayacaktır. suyunuzu tatlandırmak isterseniz mineral yönünden zenginleştiren NSF sertifikalı mineral filtreleri kullanmanızı tavsiye ederim. örneğin suyunuzun tadı acı ise bu acılık genelde düşük pH dan kaynaklıdır ve size acı hissi verir bu acılığı dediğim mineral ph filtreleri ile giderebilirsiniz ama bu tür filtreleri dediğim gibi çok kaliteli tercih etmeniz gerekiyor aksi halde suyunuzun tadı dahada bozulabilir.

      Tavsiye edilen kaliteli alkali ve mineral filtresi Bioetix Alkali Filtreyi aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.

      https://www.ethicwater.com.tr/urun/bioetix-alkali-filtre/

  10. Ahmet dedi ki:

    Merhabalar arıtma cihazımda bir problem var ama anlayamadım. Musluktan su çok az önce ip gibi geliyor ve 2dk sonra kesiliyor. Tankın havası bitmiştir diye söktüm ama tankın içinde hiç su yok vanaların hepsi açık tankı söktüğüm zaman kabloyu tanka bağlamadan deneyeyim dedim su hiç gelmedi. Tüm filtreleride değiştireli 2 ay ancak olmuştur. Yardımcı olursanız sevinirim.

    1. Ethic Water dedi ki:

      Atık su kısıcı tıkanıp membranı bozmuş olabilir, öncelikle bunu kontrol ediniz atık suyunuz atıyor mu? atmıyorsa membran bozulmuştur ve yeni atık kısıcı ile birlikte membranı değiştirin.

      bunun haricinde cihaza giren su basıncı düşük olabilir veya filtrelerden birisi tıkalı ise membran yine düzgün arıtamaz. membrana giren su hortumunu söküp bakın oraya yeterince basınçlı su geliyor mu? geliyor ama cihaz su vermiyorsa membran tıkanmış olabilir.

  11. oya gürpınar dedi ki:

    8 lt.’lik LG su arıtma cihazı kaç lt. içme suyu verir

    1. Ethic Water dedi ki:

      8 litre su tankı olan bir su arıtma cihazı evsel modellerde 75gpd membran kullanılır ve 24 saatte 280 litre su üretir. su tankı 8 litre ise şebeke suyu basınç yüksekliğine max 8 litre su vermesi gerekiyor, eğer basınç düşük ise 4-5 litrede verebilir.

  12. Ufuk dedi ki:

    Evden cikinca Aritma cihazın vanasını kapatıyorum, akşam gelince acıyorum bi sorun olurmu, birde vanayi yarıya kadar aciyorum

    1. Ethic Water dedi ki:

      sistemi güvenlik açısından açıp kapatabilirsiniz bir sorun teşkil etmez ama giriş vanasını yarım açmanızın bir faydası olmaz tam tersine tam olarak açınız. böyle her gün uğraşmak yerine su arıtma cihazınızın girişine bir adet basınç ayarlayıcı takmanızı öneririm veya su saatinize takıp komple evinizi yüksek basınçlı sulardan koruyabilirsiniz. saat girişine takacaksanız 4 veya 4,5 bara ayarlamanız yeterlidir.

      1. Sucu Mahmut dedi ki:

        Malesef olur belli bir zaman sonra su kalitesi düşecektir tank içinde yosunlaşma yapacaktır

      2. Ethic Water dedi ki:

        Arıtma cihazı tankları içinde arıtılmış saf su bekler yosunlaşma yapması imkansızdır. Normal havayla teması olan bir tank değildir. Yıllarca kapalı tutsanız yine yosunlaşma yapması imkansızdır.

  13. Ela dedi ki:

    Yeni arıtma cihazı baglattim içmeye başlamadan önce cihazı kackere dolu boş yapmalıyım

    1. Ethic Water dedi ki:

      En az 30 litre suyu arıtma musluğunuzdan boşa akıtınız veya 3 tank suyu boşa akıtın

  14. Göksel dedi ki:

    Su basıncı 9 bar geliyor cihaz üzerinde basınç düşürücü var, su basıncı yüksek diye pompa motoru gereklimi

    1. Ethic Water dedi ki:

      Hayır gerekli değildir.

      1. Nail Yeşilova dedi ki:

        5 litrelik su Tankım yeterli su vermiyor hava basmam gerek ama içindeki eski kalan suyu nasıl boşaltabilirim normal olarak dolu fakat vanası açık da olsa su boşalmıyor ne yapmalıyım

      2. Ethic Water dedi ki:

        Depo içerisindeki suyu boşaltmak için hava basmanız gereklidir. yaklaşık 40 psi hava basarsanız su boşalır, depo içerisinde su bittikten sonra yani depo boşken havasını 7 psi değerine ayarlayın.

  15. Göksel dedi ki:

    Şebeke basıncı 4 bar geliyor, motordan sonra ki ölçümde yine 4 bar geliyor. Yani matoru çalıştırınca 4 bar su çalıştırmayıncada 4 bar su geliyor. Acaba motorda bir sorunmu var yoksa motor üretin kapasitesi zaten 4 bar mıdır. 75 gpd pompa motoru kullanıyorum.

    1. Ethic Water dedi ki:

      bir su arıtma pompasının 4 bar oluşturması düşük bir basınçtır. nasıl bir test yaptınız suyu membrana verdiğinizde basınç oluşmaya başlar, normal akışta bu pompalar basınç yükseltmez. normalde en düşük 5,5 bar basınç oluşturması gerekiyor.

      1. TÜMAY ERDOĞAN dedi ki:

        Arıtma cihazı filtre değişimi yaptım…tüm bağlantılar doğru, ilk olarak çok su akıttım ama 1 bardak su alıyorum suyun değeri 57 sonra ikinci bardakta suyun değeri 45…sonra ki ölçümde ise 33 e düşüyor…neden ölçüm değeri farklı çıkıyor? Depo mu kirli?

      2. Ethic Water dedi ki:

        Filtrelerden yaklaşık 50 litre su geçtikten sonra tds normale dönecektir.

  16. Göksel dedi ki:

    Selamlar kat 1 şebeke basıncı 8 ile 9 bar geliyor, cihaz üzerinde basınç düşürücü var, cihazın çalışmasında bir sıkıntı yok, yinede pompa motoru gereklimi. Yazınızda düşük ve yüksek su basınçlarında pompa motor kullanılmalı yazmışsınız.

    1. Ethic Water dedi ki:

      8-9 bar olan basınçta pompa kullanımına gerek yoktur. pompa düşük gelen şebeke suyu basınçlarında tercih edilir. örneğin 3,5 bar atındaysa pompaya gerek olur.

  17. Nagihan Gezer dedi ki:

    Arıtma cihazının su tankına böcek girebilir mi? Mutfağımda böcek gördüm ve o günden beri içemiyorum

    1. Ethic Water dedi ki:

      su arıtma tankı atmosfere kapalı konumdadır, değil böcek girmeyi hava dahi girme şansı yoktur dışarıdan, içiniz rahat bir şekilde tankınızı kullanabilirsiniz.

  18. Abdulhamid dedi ki:

    oran ne kadar TDS filtreden sonra su

    1. Ethic Water dedi ki:

      -Atık su oranından bahsediyorsanız 1 litreye 3 litredir tanklı cihazlarda, daha düşük değerler için örneğin 1 litre temiz su için 0,9 litre atık oluşturan Ethicwater Murican su arıtma cihazını tavsiye ederiz.

      -TDS oranı ise bahsettiğiniz membran sistemi %96 ve üzerinde arıtma sağlar.

  19. Talha dedi ki:

    Su basıncım 3 cıktı bu yüzden 10 litrelik tank 2 saatte doluyor tek sorum bunun cihaza zararı varmı

    1. Ethic Water dedi ki:

      Su basıncı 3 bara çıktı derken bu oran düşük bir oran. Zaten daha önce bunun da altındaysa su basıncınız, tankınız daha çok geç doluyor anlamına gelir. Düşük basınçlı sularda daha çok atık su oluştur bu yüzden mümkünse su arıtma cihazınıza pompa taktırın. Düşük basınçlı olmasının ve tankı geç doldurmasının cihaza bir zararı olmaz.

      1. Axes dedi ki:

        Su basıncı 3 bara çıkmamış. Ölçüm sonucu 3 bar çıkmış.

      2. Ethic Water dedi ki:

        Şebeke suyu basıncınızı ölçüm yaptırdığınızda 3 bar basınç olduğunu gördünüz. 3 bar tam yeterli basınç değildir. cihaza bir zararı olmaz sadece membran filtrenin uzun çalışmasına neden olur ve filtre ömürlerinde biraz kısalma yapabilir, atık su miktarınız fazla olur, bunun haricinde bir sıkıntı teşkil etmez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir