Su Arıtma Arızaları

Su Arıtma Arızaları Ve Çözümleri

Su Arıtma Arızaları Su Tank Görüntüsü

Su arıtma cihazına tankına nasıl hava basılır?Su arıtma cihazı tankında ne kadar hava basıncı olmalı?Filtrelerimin tıkalı olduğunu nasıl anlarım?, Eski filtreler su sızıntısı yapar mı ?, Tıkanmış Filtreler Su Kaçağına Neden Olur mu ?, Fazla Basınçtan Çatlayan Filtrede Su Sızdırma Sorunu, Su Arıtma Cihazımın Filtrelerinden Su Kaçırıyor, Tank Vanasından Kaynaklanan Su Kaçakları ve Çözümleri, Arıtma Cihazımın Haznesinde Su Birikintisi Var ?, Su Arıtma Cihazı Su Damlatıyor Ne Yapmalıyım?, Su Arıtma Cihazından Su Az Akıyor Ne Yapmalıyım?, Atık Su Durmuyor, Sürekli atık su veriyor ne yapmalıyım?, Arıtma suyu kireçli, bulanık veya beyaz baloncuklar var?, Arıtma Suyu Neden Bulanık Olur?, Su Arıtma Cihazından Su Gelmiyor Ne Yapmalıyım?, Su Arıtma Cihazı Ne Kadar Atık Su Atar?, Su Arıtma Cihazı İlk Kullanımı Nelere Dikkat Edilmelidir?, Su Arıtma Cihazı Suyun Tadı Acı, Koku Geliyor, Ekşi veya Kötü mü?, Su Arıtma Cihazı Tankına Su Dolmuyor, Su Arıtma Cihazından Ses Geliyor Ne Yapmalıyım?

Arıtma Musluğundan 1 Bardak Su Akıyor Sonrasında İnce İp Gibi Geliyor?

Arıtma cihazınızdan su aldığınızda ilk başta 1 su bardağı yada daha az su hızlı akıyor sonrasında birden ince ip gibi akmaya başlıyorsa su tankınızda arıza var demektir. öncelikle su tank vanasını kontrol edin açık olup olmadığına bakınız vana açık ve durum aynı ise su tankınız dışarıda ise tankın ağırlığını kontrol edin tank ağır ve suyu yukarı vermiyorsa kesinlikle tank arızalıdır. Arıtma cihazı tankları belli bir hava ile çalışır bu hava eksildiğinde tank içindeki suyu yukarı veremez tank da ki suyun sıkışması için ve basınç oluşturması için tankın havasını tamamlamanız gerekli.

Peki ürünüm kapalı kasa ve tank kasa içinde tank ağırlığını kontrol etmem imkansız bunun içinde yukarıdaki durum tank arızası ile ilgili olduğu için kapalı kutu cihaz içindeki tankı dışarı çıkarmanız gerekiyor zaten dışarı çıkarmadan hava basma imkanınız varsa tanka hava basarak sorunu çözebilirsiniz.

Tanka hava basmadan önce kontrol edilmesi ve yapılması gerekli işlemler – Su tankına nasıl hava basılır?

 

Arıtma cihazı tank sibop yeri

Resimde bir su arıtma tankının hava basma yeri neresi bakıyoruz resimde işaretli yer sibop kapağıdır bu mavi sibop kapağını çevirerek açıyoruz ve sibopa ulaşıyoruz bakınız aşağıdaki açılmış kapak resmine.

Su arıtma cihazı tankına hava nasıl basılır

Bu resimde sibop iğnesini görüyoruz öncelikle bu iğneye sivri bir cisim ile içine bastıralım ve buradan su çıkıyor mu kontrol edelim şayet iğneyi içeri bastırdığımızda su çıkıyor ise bu tankın tamiri mümkün değildir bu tank yenisiyle değişmelidir. Su çıkmıyor az bir hava yada hiç hava çıkmıyor ise tanka hava basarak tankımızı normal haline getirebiliriz.

Nasıl hava basacağım öncelikle bir araç pompası yada bisiklet pompası ile tankın havasını tamamlayabilirsiniz tank da su kalmadığı zaman olması gereken hava 6 PSI’dır. elinizde bir pompa yoksa benzin istasyonlarında yada bir lastik tamircisinde yada pompası olan her yerde tanka hava basabilirsiniz.

**Tank da su yok ise sadece 6 PSI hava basın yeterli
**Tank da su var ise öncelikle 20-30 PSI hava basın ve siz hava bastıkça tank da ki su boşalmaya başlayacaktır. Tank da hiç su kalmadığı zaman tankın havasını 6PSI değerine geri düşürün yada ayarlayın.

Arıtma cihazlarındaki suyun beyaz, klorlu, kireçli, yağlı gibi akması

Klorlu, beyaz, yağlı, kireçli, kabarcıklı su akması

Su arıtma cihazı ilk kullanımlarda ve filtre değişikliği zamanlarında ilk kullanılan suyun beyaz kabarcıklı, yağlı yada bulutlu bir görünümü vardır bu durum filtre içerisine giren havadan kaynaklıdır. Su arıtma cihazı ilk kullanımda örneğin ilk 5 mikron sediment filtreden geçmektedir filtre içerisinde bir miktar hava vardır ve biz cihaza suyu verdiğimizde bu hava filtre gözeneklerine girer ve filtre suya tam doyuma ulaştığında bu hava kabarcık olayları tamamen kaybolmaktadır bu durum arıtma cihazının yanlış çalışması anlamına gelmez tamamen doğal normal bir durumdur.

Kireçli, beyaz, bulutlu, kabarcıklı su ne zaman geçer?

Arıtma cihazını ne sıklıkla kullandığınıza bağlı olarak 1-4 hafta kadar bu durum sürebilir ilerde her filtre değişiminde bu durumla karşılaşacağınızı da unutmayın veya şebeke suları kesildiğinde de bu durum karşınıza zaman zaman çıkmaktadır. Arıtma cihazında basınç altında tutulan su bardağa doldurulduğunda serbest hale gelir ve su bardağında kireç, klor, bulut, yağlı gibi su görüntüsü oluşturur bardağı doldurduğunuzda ağzı açık şekilde bir miktar beklettiğinizde sıkışan hava sudan çıkar ve su berrak hale gelir. Bu mikro hava kabarcıkları zararlı bir durum değildir bildiğiniz havadaki soluduğumuz hava ile aynıdır.

Teknik olarak anlatım

Arada bir bardak su alırsınız ve bulutlu, yağlı, kireçli, klorlu görünür belki de sütlü daha iyi bir terimdir. Birkaç saniye sonra mucizevi bir şekilde temizlenir! Bulutluluk, borulardaki suyun bardak da ki sudan biraz daha fazla basınç altında olmasından kaynaklanır ve sudaki küçük hava kabarcıkları nedeniyle de kabarcık gibi, hava suyun üstüne yükselir ve yukarıdaki havaya girerek suyu temizler. Beyaz su olarak da bilinen bulutlu su, sudaki hava kabarcıklarından kaynaklanır. Tamamen zararsızdır.

Beyaz akan suyun çözümü var mı?

Bu durumun bir çözümü yoktur tamamen doğaldır ve geçmektedir ve çoğu zaman bu mikro kabarcıklar büyük kabarcıklar haline de dönüşür gazoz soda görünümünü alır.

Su arıtma tankı çok geç doluyor yada az su alıyorum sonrasında damla damla akıyor?

12 litrelik su tankınız var ama aldığınız su 2-4 litre arası kadar su alıyorum sonrasında su kesiliyor yada damla damla akmaya başlıyor tankı kontrol ettim tankta su yok tank hafif, bu durumun bir kaç nedeni var aşağıda sıralayalım

  • 1 Membran filtre arızalı olabilir?
  • 2 ön filtrelerden bir tanesi tıkalı olabilir?
  • 3 Şebeke suyu basıncınız yeterli olmayabilir?

Çözümleri

Ön Filtre Kontrolü

Öncelikle ön filtrelerde tıkanıklık var mı kontrol edelim ön filtreler tıkandığında membrana yeterli su gelmez ve su arıtma tankını tam dolduramaz. Tank vanasını kapatalım ve arıtma çeşmesinden akan suya bakalım akan su ince ip gibi kesintisiz akıyorsa hiç bir problem olmadığını gösterir ama su damla damla yada kesik kesik akıyorsa önce şu denmeyi yapalım şimdi su damla damla akıyor burada bir problem olduğu kesin cihazın giriş vanasını kapatalım ve ilk filtreye giren su hortumunu sökelim daha sonra bu hortumu direk membran filtrenin girişine takalım suyun akışı hızlanırsa ön filtreler tıkalı olduğu anlamı çıkıyor ön filtreleri değiştirdiğinizde problem düzelir ama suyu direk membrana verdiğimizde yine damla damla akıyorsa ya şebeke suyu basıncı düşük yada membran arızalıdır.

Şebeke Suyu basınç Kontrolü

Şebeke suyunuzu kontrol edin yeterli seviyede basınç var mı? arıtma cihazının (pompasız olanları) çalışma basıncı en az 3 yada 3,5 bar olması gerekli bar ölçme şansınız yoksa akan sudan suyun tazyikinin iyi olduğunu anlayabilirsiniz basıncınız düşük ise arıtma cihazınıza pompa ekleyin sorun düzelir.

Membran Filtre Kontrolü

Membran filtrenin çalışıp çalışmadığını TDS metre iletkenlik ölçer cihazlarla anlayabilirsiniz. şebeke suyu basıncınız iyi ön filtreler tıkalı değil ama yine de su damla damla arıtıyor yada hiç arıtmıyorsa membran filtre arızalı demektir yenisiyle değiştirin düzelir.

Su arıtma cihazı devamlı atık su atıyor hiç durmuyor?

Su arıtma cihazları neden atık su atıyor atılan atık su hiç durmuyor bunun sebepleri nelerdir? Ters ozmoz su arıtma cihazların tümü belli bir oranda atık su atmaktadır ortalama 12 litrelik su tankı dolana kadar yaklaşık 25-30 litre atık su atar 12 litrelik bir su tankını arıtma cihazları ortalama 1,5 saatte doldurur arıtma cihazınız tank boşaldığında tekrar dolmaya başladığında 2 saatten uzun süre atık su atıyorsa bir problemin olduğu aşikardır.

Öncelikle bir kaç test yapalım atık su ile ilgili tank vanasını kapatın ve arıtma musluğunu açalım akan su ince ip gibi akıyorsa arıtma sistemi normal çalıyor filtrelerde sıkıntı yok anlamına geliyor şimdi ince ip gibi akarken arıtma musluğunu kapatalım ve yaklaşık 1 dakikaya kadar bekleyelim atık su kesiliyor mu 1 dakika sonunda atık durmuyor yada azalmaya başlamadı ise 2 parça arızalı olabilir 1 çek valf arızalıdır yada şatof valf arızalıdır bu iki parçayı değiştirdiğinizde sorun düzelecektir. Atık suyun kesmemesi ile ilgili başka bir parça etken neden değildir. atık suyun durmasını sağlayan şatof valf ve çek valf parçalarıdır. Bu iki parça arıtma cihazının en ucuz parçalarıdır ortalama 20-30 TL gibi bir ücretleri vardır ve çok basit değişimini yapabilirsiniz.

Çek Valf ve Şatof Valf Nedir?

Şatof valf ürününü detaylı incelemek için bakınız linke
Çek valf ürününü detaylı incelemek için bakınız linke

Arıtma cihazının musluğu damlatıyor?

Su arıtma cihazlarında belirli bir zaman sonra damlatma yada sızdırma yapabiliyor bu durumlarda arıtma cihazı musluğu genelde yenisiyle değişim sağlanır ama isterseniz de arıtma musluğu salmastrasını değişim yapmak koşuluyla su sızdırma arızaları giderilebilir genelde arıtma musluklarında 3/8 aç-kapa musluk salmastrası kullanılır. örnek bir arıtma musluğu salmastrası nasıl değiştirilir resimlerle anlatmaya çalıştım ama bir çok arıtma musluğu salmastra sökme şekilleri farklı olabilir.

arıtma musluğu tamiri

 

arıtma musluğu tamiri

 

arıtma musluğu tamiri

 

arıtma musluğu tamiri

Biz resimlerde NSF onaylı bir musluğun salmastrasını açtık ama çoğu cihazda bu salmastra metal olur aşağıdaki resimde metal olanlara bir örnek resim ekliyoruz.

arıtma musluğu tamiri

 

arıtma musluğu tamiri

Arıtma Cihazı Bağlantı Çizim Resimleri

Motorsuz Su Arıtma Cihazı Bağlantı Şeması (Shut-Off Valfli)Pompasız su arıtma cihazı bağlantı şeması

Motorlu Su Arıtma Cihazı Bağlantı Şeması (Shut-Off Valfli)Pompalı su arıtma cihazı bağlantı şeması

Permeta Pump Motorsuz Su Arıtma Cihazı Bağlantı Şeması (Shut-Off Valfli)Permeta pump Bağlantı Şeması

Kaynak: Su Arıtma Cihazı Arızaları ve Çözümleri Resimli  Anlatım (galiparduc.com)

Su Arıtma Arızaları Ve Çözümleri” ile ilgili yorumlar;

  1. Duygu Bilgin dedi ki:

    Merhaba arıtma cihazının yeni taktırdım 3-4 kere tank boşalttım 1 bardak su içim dedim suyun tadı tuzlu ve ağızımda yağ tadı bıraktı damağımda yağ hissiyatı var sebebi ne olabilir

    1. Ethic Water dedi ki:

      ilk kullanımda filtreleri iyice yıkanması gerekiyor, biraz dah suyu boşa akıtın tadı zamanla düzelir ama tuzlumsu olmaması gerekiyor acı tat olabilir ama tulu tat hiç duymadım, yağlı olması ilk kullanımda hava girer filtrelere ve sıkışan hava kabarcık oluşturur buda yağlı köpüklü gibi hissiyat verir. kullandıkça geçer bu durumlar.

  2. Gülşen dedi ki:

    Arıtmanın tüm filtreleri yenilendi . Tankida değiştirdik yeni aldık. Fakat su resmen kuyu suyu gibi tadı kesinlikle icilmiyor. Ne yapmamız gerekir. Her şey yenilendi , keşke degistirmeseydik eski filtreler tank çok daha iyidi

    1. Ethic Water dedi ki:

      Su arıtma sistemlerinde filtre ve tank değişimi sonrası suyun kalitesinde beklenmedik bir düşüş yaşanması, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. İşte olası nedenler ve çözüm önerileri:

      Yeni Filtrelerin Doğru Şekilde Yerleştirilmesi: Filtrelerin doğru şekilde monte edilip edilmediğini kontrol edin. Yanlış montaj, suyun düzgün arıtılmamasına neden olabilir.

      Filtre Türleri ve Uyumluluğu: Yeni filtrelerin, eski sistemle uyumlu olup olmadığını ve doğru filtre türlerinin kullanılıp kullanılmadığını kontrol edin. Farklı su arıtma ihtiyaçları için farklı filtre türleri vardır (örneğin, ters ozmoz, aktif karbon, sediment filtresi).

      Başlangıçtaki Durulama ve Hazırlık Süreci: Yeni filtreler genellikle başlangıçta bir miktar toz veya partikül içerebilir. Bu nedenle, yeni filtreler takıldıktan sonra sistem bir süre çalıştırılarak durulanmalıdır.

      Su Kaynağının Kalitesi: Eğer su kaynağınızda (örneğin, belediye suyu veya kuyu suyu) kalite değişikliği olduysa, bu da suyun tadını etkileyebilir. Su kaynağınızın kalitesini kontrol etmek için bir test yapılabilir.

      Tankın Durumu: Yeni tankın iç yüzeyinin su ile reaksiyona girebilecek herhangi bir madde içerip içermediğini kontrol edin. Bazı tanklar, kullanıma başlamadan önce temizlenmesi gerekebilir.

      Sistemde Hava Kalması: Sistemde hava kalmış olabilir. Bu, suyun tadını ve kokusunu etkileyebilir. Sistemin havasının alınması gerekebilir.

      Bakım ve Kontroller: Yeni filtre ve tankın rutin bakım ve kontrollerinin doğru yapıldığından emin olun.

      Eğer bu adımlar sorunu çözmezse, bir su arıtma uzmanına danışmanızı öneririm. Uzman bir gözle yapılan detaylı bir inceleme, sorunun kaynağını daha net belirleyebilir ve uygun çözüm önerileri sunabilir.

  3. Mert T. dedi ki:

    Merhaba waterlife marka tak çevir filtreli ve pompalı arıtma cihazım sürekli atık su yapmakta pompa stop etmemekte ve bataryadan hiç temiz su akmıyor.Membran ve filtre değişimlerini 2 ay önce yapmıştım ilk 2 filtreyi kontrol ettim basınçlı şekilde gelmekte, membran kontrolü ve çek valf kontrolü yaptım onlarda normal, atık su kısıcıyı aynı 300 Luk atık kısıcı takarak kontrol ettim o da normal fakat high pressure switch pompayı stop etmemekte ayar kısmından manuel stop ettirmeye çalıştım bir kez tesadüfi stop etti fakat 2. Kez hiç stop etmedi ve hiç ayar tutmadı. Şuan tam anlamıyla problemi çözememis bulunmaktayım fakat tankı tamamen boşaltıp tekrar hava basmayı düşünüyorum çünkü içerisindeki su miktarı çok az görünüyor ve High pressure switch değiştirmeyi düşünüyorum.

  4. İlknur Sıkan dedi ki:

    Merhaba bizim arıtmadan gelen suda tuhaf bir koku oluyor mazot gibi özellikle ilk gelen suda

    1. Ethic Water dedi ki:

      Mazot kokusu derlen, mazot kokusu değil de metalim-si plastik gibi kokuyorsa, filtrelerde bekleyen ilk 1 veya 2 bardak suyun kokması su tankınız veya kullandığınız membran sonu filtrelerin kaliteli olmadığını işaret eder. cihazınızda hangi marka filtreler ve türleri var yani membran filtreden sonra hangi marka filtreler var ve su tankının markası nedir.

  5. Gökhan dedi ki:

    Merhabalar,bardakta su kabarcıkları oluşuyor arıtma yeni değil kabarcıklar belii bir süre sonra da geçmiyor bir problem olur mu acaba sormak istedim

    1. Ethic Water dedi ki:

      Kabarcık oluşması zararlı bir durum değildir tamamen doğal bir etkidir. sıkışan tortu ve havanın etkisiyle meydana gelir. sıkışan su yani basınç altında bekleyen su serbest hale geldiğinde bulutsu bir su oluşur ve zamanla gazoz görünümüne döner.

      1. Gökhan dedi ki:

        anladım vakit ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkürler

  6. Filiz özbey dedi ki:

    Yeni musluk taktırdım ama hala şu damlatıyor

    1. Ethic Water dedi ki:

      Yeni aldığınız muslukta arızalıdır. Aldığınız yerden garanti kapsamında yenisini talep ediniz.

  7. Mehmet Tunçay dedi ki:

    Şetof Valf vananın İn kısmından üflediğim zaman havayı karşıya geçirmiyor, Çek valfin mavi tarafından üflendiğim zaman havayı geçirmiyor fakat temiz su deposu kapatıp ana vanayı açtığım zaman atık su atmayı kesmiyor ben çözemedim bu işi sorun ne sizce ?

    1. Ethic Water dedi ki:

      sorun çek valftir efendim, çek valf insan nefesinin üflemesiyle yeterli basıncı oluşturamaz ve anlamayasınız geçip geçmediğini. Genelde atık suyun kesilmemesine neden olan Çek valftir. Tank vanası kapalıyken eğer arıtılan suyunuz ince ip gibiyse ve arıtma musluğunu kapattığınızda atık 1 dakika içinde kesmiyorsa çek valf sorunu olduğu görünüyor, damla damla ise filtre veya su basınç sorununuz var demektir.

      1. İsmail dedi ki:

        Su arıtma atık suyu çok geç kesiyor şatof, atık su kesici, çek valf, filitreler hepsi yeni takıldı. 1 tl su aldım atık suyu bir kaba aldım 18,5 lt atık su yaptı. Bana denilen mebram filitre içinden çatlak olabilir. Sizce bu arıza ne olabilir

      2. Ethic Water dedi ki:

        su basıncınız çok düşük ya da kullandığınız membran filtre kalitesiz olabilir ama en büyük etken suyun basıncıdır. su basıncınız düşük olduğunda arıtma çok uzun sürer. test etmek için şunu yapın; tank vanasını kapatın be arıtma çeşmesini açın 1 dakikada arıtılan suyun miktarını ölçün 1 dakikada kaç ml su üretiyor.

        Membran filtre diğer malzemelerin sağlam yeni olduğunu var sayarsak

        -eğer akan su damla damla ise şebeke suyu basıncı düşük demektir.
        – eğer 1 dakikada 1 çay bardağı yani 100 ml kadar dolduysa şebeke suyu basıncınız düşük demektir.
        – eğer 1 dakikada çok rahat 1 su bardağı yani 250-300 ml su dolduysa basınç sorunu yok demek ve hatta cihazda hiç sorun olmaması gerekiyor. bu şekilde sorun oluyorsa çek valf ve şatof agresif davranıyor olabilir ki bu da çok düşük bir ihtimal.

  8. gunyalcin dedi ki:

    Tüm filitreleri yeniledikten sonra su sıcak geliyor, nedeni nedir acaba ?

    1. Ethic Water dedi ki:

      cihazınızı sıcak suya bağlamış olabilir misiniz, cihaza su sıcak giriyorsa bağlantı hatası vardır. pompalı bir ürün kullanıyorsanız pompa suyu ısıtıp size iletebilir pompa normalde suyu ısıtmaz eğer siviclerde bir sorun varsa pompa uzun süre çalışıyorsa su ısınabilir. son olarak karbon filtreleri ilk kullanımda suyu 1 dakikalığına ısıtır ama bu sadece ilk kullanımda gerçekleşir, devamlı sıcak su alıyorsanız pompa ve su girişinizi kontrole diniz.

      1. Güngör Yalçın dedi ki:

        İlginize teşekkür ederim, , sistem pompalı değil, bağlantı da soğuk sudan, sizin de belirttiğiniz gibi ilk kullanımda karbon filitresindeki sıcaklığı ben de hissetmiştim, ilk kullanımdan sonra sistem normale döndü.

  9. Muratcan dedi ki:

    Merhabalar 2 haftadır su arıtma kullanıyorum. Son 3 4 gündür çay yaptığımda daha doğrusu suyu kaynattığımda suyun tadı ve kokusu acılaşıyor. Soğukken hiçbir sıkıntı yok sebebi nedir acaba? Özellikle çay içtiğimde bariz tat farkı oluştu. Denemek amacıyla hazır su kullandım onda hiçbir sıkıntı yok.

    1. Ethic Water dedi ki:

      Alkali filtre veya mineral filtresi kullanıyorsanız o filtreyi iptal edip deneyin düzelecektir.

  10. Murat dedi ki:

    Merhaba iyi çalışmalar.
    Ev tipi arıtma cihazımın filtrelerinin değişimini yaptım. Fakat musluğunu her açtığımda öksürük şeklinde hava fışkırtıyor ve 5-10 saniyede düzeliyor.
    Bu durumu düzeltebilir miyim acaba

    1. Ethic Water dedi ki:

      Bu durum eğer bağlantılarda yanlış bir işlem yapmadıysanız su tankınızdan kaynaklıdır. su tankınızın hava sibop yerini açın ve sivri bir şey ile sibop iğnesine bastırın eğer oradan su çıkıyorsa tankınızı yenilemeniz gerekiyor. su çıkmıyor ise tankın komple suyunu boşatın ve tank havasını 7 psi’e ayarlayın

  11. Dilek saf dedi ki:

    Su arıtma cihazının vanaya gelen boru başlığı kırıldı ne yapabilirim

    1. Ethic Water dedi ki:

      boru başlığı derken tam olarak anlayamadım ama su arıtma cihazına giriş yapılan yer ise genelde orada dirsek fittings olur onu değiştirin yeterli olur. kırılan parça buradaki ürünler içinde mevcutsa bakınız https://www.ethicwater.com.tr/urun-kategori/yedek-parcalar/fittingsler/dnt-fit-fittingsler/

      eğer soğuk su hattından alınan T parça ve küresel vana ise şuraya bakın kırılan parça burada mevcut mu https://www.ethicwater.com.tr/urun-kategori/yedek-parcalar/valfler/

  12. Musa dedi ki:

    Waterlife su arıtma cihazımın filtre değiştirmeden önce herşey normal çalışıyor fail durumdaydı nerede yanlış yaptım anlamadım mevran değişimini yapamadım aşırı sıkışmış açamadım mevranin bağlantı hortumu yanlış takılı olabilir nasıl anlarım bilemedim tanktan su yukarı gelmiyor pompa sürekli çalışıyor arıtma cesmesinden tank vaanana kapalı ikende su gelmiyor arıza nereden kaynaklı olabilir

    1. Ethic Water dedi ki:

      Membran filtrenin giriş hortumunu sökün eğer bu hortuma su gelmiyor ise sorun başka yerdedir. Eğer buraya kadar su geliyor ama arıtma yapmıyor ise membran filtreniz tıkalıdır, membran filtreyi değiştirmeniz gereklidir. su gelmiyor ise sorun başka bir yerdedir. su girişinden takip ederek kontrol edin su nereden geçmiyor.

  13. Musa dedi ki:

    Waterlife kapalı kasa arıtma cihazımın dört adet filtresini değiştirdim daha sonra pompa sürekli çalışıyor tanktan su gelmiyor yukarı hava basıncı 4 piksel di sekiz piksel hava bastım arıza geçmedi tanktan yukarı su gelmiyor siboptan su gelmiyor normal gözüküyor membran şökemedim ne yapmam gerekiyor

    1. Ethic Water dedi ki:

      su tankına içinde su yokken 7 ya da 8 psi hava basılır. eğer su varsa tankta önce tanktaki suyu boşlatmak için 50-60psi kadar hava basın tankta su bittiğinde havayı kontrol edip 7 psi’e ayarlayın. membranı sökmek için membran housing anahtarları oluyor onunla açabilirsiniz. anahtarınız yoksa bir kişi sıkıca gövdeden tutup diğer kişi kapağını çevirebilir. daha kolay açmak için kapak kısmını sıcak su içerisine koyun biraz daha kolay açarsınız suyun sıcaklığı en fazla 50-60 derece olabilir kaynayan suyun içerisine koymayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir