Alkali Suyun Faydaları, Endüstriyel Su Arıtma, Su Analiz Cihazları, Su Arıtma Arızaları, Su Arıtma Cihazı Tavsiyeleri, Su Arıtma Sertifikaları, Su ve Çevre Sağlığı, Su ve Sağlık, Su Yumuşatma Cihazları

Su Arıtma Nedir?

Su arıtma nedir

İçme, evsel veya endüstriyel ihtiyaçları karşılamak için kullanılan suların ve çevreye bırakılması zararlı olan atık suların, çeşitli proseslerden geçirilerek kirletici parametrelerinden arındırılmasına ve temizlenmesine “Su Arıtma” denir.

Suyu Arıtmak Neden Gereklidir?

Su kaynaklarının arıtılması gereksinimi özellikle aşağıda verilen sebeplerden ortaya çıkmaktadır.

Su, kaynağında ne kadar temiz olursa olsun, temas halinde olduğu her noktada kirlenme riski mevcuttur. Su toplama havzasından yerel yönetimler tarafından arıtılarak verilen ham su, isale hattı, depolar, şebeke dağıtım boruları gibi karmaşık bir sistemin içinden nihai kullanım noktasına ulaşmaktadır. İletim hatlarında meydana gelebilecek problemler suyun kalitesini değiştirecektir. Şebeke boruları, özellikle hat içinde basınç olmadığı durumlarda, dış ortamdan vakumlama etkisiyle, kirliliğe açık hale gelmektedir. Bütün bunlar, son kullanım noktalarında su arıtma sistemlerinin önemini ortaya çıkarmaktadır.

Suya yerel yönetimlerin verdiği klor bileşikleri, suyun şebeke hattındaki yolculuğu sırasında mikroorganizmalara karşı güvenlik sağlamaktadır. Ancak, suyun içindeki serbest klor miktarının çok dikkatli kontrol edilmesi gerekir. Çünkü, serbest klorun fazlası, insan vücuduna zararlıdır. Klorlu suda belki mikrop yoktur, ancak, klor insan vücudu için zararlıdır.

Suyun içindeki klorun bir diğer zararı, suyun içinde bulunan organik maddelerle birleştiğinde oluşan THM (trihalometan)`lerdir. Bu maddelerin kanser yapıcı özelliği vardır.

Suyun tortulu ve renkli olması da estetik bir problemdir. Ancak, tortulu ve renkli sularda başka çözünmüş organik iyonların bulunması ihtimali vardır. Sudaki rengin başlıca sebeplerinden birisi de iki değerlikli demir olabilir. Bu nedenle, bu parametrelerin yüksek olduğu suların arıtılması şarttır.

Sudaki organik maddeler, suya hem istenmeyen bir koku ve renk verir, hem de suyun tadını bozar. Organik maddenin bu açıdan arıtılması gereklidir.

Suda bulunabilecek ağır metallerin bir kısmı (demir, mangan vb.) genelde kendilerini, görsel olarak ta belli ederler. Özellikle renkli suların bu açıdan tahlil edilmesi gerekir.

NEDEN “ETHICWATER “ ARITMA CİHAZLARI KULLANILMALI?

Ankara da su arıtma cihazı satan firmamıza ait tüm evsel arıtma cihazlarının diğer markalardan en büyük farkı kaliteli filtrasyon sistemi ile arıtılan suların, sertifikalı filtrelerden geçirilerek ideal içme suyu üretmesidir. Arıtma cihazlarımızın dış yüzeyi diğer arıtma cihazları gibi plastik değil çevreye duyarlı paslanmaz çelik inox çelikten üretilmiştir. Bu nedenle rahatlıkla söyleyebiliriz ki, arıtılmış su değil, içme suyu üretiyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir