Su Arıtma Cihazı Tavsiyeleri

Su Arıtma Cihazları

Ternion Dijital Inox Su Arıtma Cihazı

Günümüzde artık özellikle şehirlerde her evde temiz ve sağlıklı suya ulaşmak için meydana getirilen harcama bütçede bir başka kalem anlamını taşıyor. Endüstrinin geldiği nokta, organik kaynakların zamanla kirlenmesi, suya erişimin önündeki engeller ve kaynaklarda gözle görülür azalma şeklinde faktörler sağlıklı suya erişimi eskiden olduğundan daha zor hale getirdi. Mutfakta yiyecek yaparken de çay demlerken de kireçten arınmış, ilaçlardan temizlenmiş su kullanımı bütün ailelerin vazgeçilmezi haline gelmiş durumdadır.

Ancak tüm bunlardan öte yetişkin bir insanın günlük averaj su tüketiminin karşılanmasının bile kolayca bir hesaplama yapıldığında standart bir damacananın yalnızca 5 günde tükenmesi anlamına geldiğini kolaylıkla görürüz. İşte tam da burada ev ekonomisi için çeşitli başlıklarda tasarruf bilinci yüksek kullanıcılar çoğunlukla su arıtma cihazlarına yönelmektedir.

Musluk suyunun arıtılarak temizlenmesi yardımıyla sağlıklı bir içme suyuna erişmenizi elde eden su arıtma cihazları bununla beraber lezzetli yemekler ve keyifli sıcak içecekler için de güvenle kullanılabilecek suyu sizler için sağlar. Su arıtma cihazları ile artık damacana derdinden uzaklaşacaksınız. Bittikçe yenisini söylemiş olduğunuz ve kimi zaman de hazırlıksız yakalandığınız su tedarik mücadelesi su arıtma cihazları ile sonlanacak. İnsanlar artık su gereksinimlerini karşılamak için çok yoğun şekilde plastik kullanmaya mahkûm bırakılıyor. Oysa her evde musluklardan bol miktarda su akıyor. Bu suyu kullanışlı hale getirmek, temiz ve leziz bir içme suyuna musluklardan ulaşmak su arıtma cihazları sayesinde mümkün olabiliyor.

Su Arıtma Cihazı - Su Bardak Görüntüsü

Bu cihazlar sayesinde plastik kullanımı da gözle görülür ölçüde düşüyor ve doğaya daha çok pet şişe atılmasının önüne geçiliyor. Üstüne üstlük suyu muhafaza etme derdi de son bulmuş oluyor. Evde her türlü problemi en basit, sürdürülebilir ve ekonomik olarak çözmek isteyen, konforundan ödün vermeyen kullanıcılar için tek seferde yapacakları en akıllıca alışveriş su arıtma cihazı olacaktır. Şebeke suyunu her mevzuda güvenle kullanabilmek ve bu sayede düzenli olarak önümüze çıkan su tedarik problemini aşmak elbet mümkündür. Plastik damacanalarda muhafaza edilen suyun size dönük muhtemel zararlı etkilerinden kurtulmak için de daha fazla plastik atık madde kullanımının önüne geçmek için de yaşamınızda basit bir düzenlemeye gidebilir, su arıtma cihazlarının sağladığı derin konfordan faydalanabilirsiniz.

Damacana kullanırken temiz suyla gerçekleştirmeyi aklınıza bile getirmediğiniz ancak su arıtma aygıtı sistemine geçtiğinizde sağlıklı bir yaşam için sizi çok daha avantajlı kılacağını fark edeceğiniz nice kullanım alanlarından söz etmek mümkündür. Örneğin, tamamımız manavdan, pazardan aldığımız sebze ve meyveleri çoğunlukla arıtılmamış şebeke suyunda yıkayarak soframıza alıyoruz. Sağlıklı ve güvenli bir arıtma sistemine geçtikten sonrasında soframıza alacağımız her ürünü arıtılmış tertemiz ve sağlıklı sudan geçirmek, güzelce yıkadıktan sonra güvenle tüketmek hiç de zor olmayacak. Su arıtma cihazının düzenli bakımını ve belli aralıklarla filtre değişimini gerçekleştirdiğiniz sürece sizi çok büyük bir yükten kurtaracağını rahatça ifade edebiliriz. Cihazlarda sağlanan basınç, filtreler marifetiyle kirli suyu temiz sudan ayırarak kullanıcının faydalanmasına açık hale getirir. Yaşam için en yaşamsal ihtiyacımız olan suya en sağlıklı ve güvenli yoldan en kolay şekilde ulaşmak için doğru çözüm su arıtma cihazlarını kullanmak olacaktır.

Su Arıtma Cihazı - Su Bardak Görüntüsü

Su Arıtma Cihazları Fiyatları Her Bütçeye Uygun Hesaplı Seçenekler Sunuyor

Su arıtma cihazlarının fiyatları aletin yapımında kullanılan araç-gereç, yararlanılan teknoloji, filtre kullanım ömrü ya da aygıt hazne genişliği benzer biçimde değişik başlıklarda gözlemlenen ayrımlara göre farklılıklar arz edebilmektedir. Su arıtma cihazları fiyatı ne olursa olsun kullanıcıları daha uzun solukta gerçekleştirecekleri harcamalardan kurtarması ve çok büyük oranlarda tasarruf sağlaması göz önüne alındığında oldukça cazip ürünlerdir.

Kalabalık ya da çocuklu ailelerin su tüketimleri düşünüldüğünde özellikle onlara önerilen su arıtma cihazları marka ve fiyatları son yıllarda talebin artmasıyla giderek çeşitlenmiştir. Çok geniş ailelerin yanı sıra örneğin 4 kişilik bir ev halkının günlük su tüketimi, yetişkin insanoğlu için toplamda 10 litreyi bulabilmektedir. Sade suyun yanında çeşitli yemeklerden ve gıda maddelerinden de karşılanabilen bu ortalama tüketimi sağlamak, bireylerin hayatlarını sağlıklı şekilde idame ettirebilmeleri için doktorların üzerinde durduğu en önemli kriterlerden biridir. Bu durumda hem içme suyunun bununla birlikte sofraya konulacak öteki ürünlerin hazırlanması, yıkanması, pişirilmesi şeklinde aşamalarda kullanılacak suyun miktarı gözetildiğinde standart bir evde haftada minimum 2 defa büyük boy damacana su tüketildiğine şahit oluruz.

Su Arıtma Cihazı - Su Bardak Görüntüsü

Elbet bu durumu görüp uzun vadede kazançlı çıkmak üzere ev ekonomisi için strateji değişikliğine giden aileler bu haftalık rutinlerden kurtulmuş oluyor. Bu sisteme geçildiğinde kurtulacağınız masrafın yanında su arıtma cihazı fiyatları değerlendirildiğinde fiyat/performans (f/p) denkleminden çok karlı çıktığınızı siz de fark edeceksiniz. Su arıtma aletini satın aldıktan sonrasında standart kullanımda sadece 6 ay gibi uzun sürelerde ihtiyacınız olacak filtre yenileme işlemi dışında başka düzenli bir harcama kalemiyle uğraşma zorunluluğundan kurtulacaksınız.

Su arıtma makinesinin en önemli parçalarından biri olan filtreler şebeke suyunu kendi içinde birkaç aşamadan geçirerek sağlıklı ve içilebilir bir su haline getirmektedir. Pamuk (propropilen) denen spun ve karbon bölümlerden oluşan filtreler sudaki çözülmemiş partikülleri veya çözülerek suyun rengini, lezzetini, kokusunu bozan, zararlı olabilecek atıkları içerikleri yardımıyla kolayca arıtmaktadır. Standart kullanımda genellikle 6-12 ay gibi sürelerde yenilenmesi gereken su arıtma cihazları filtre fiyatları incelendiğinde oldukça ekonomiktir.

Su arıtma cihazını ilk kez alan kişi kullanıcılar elbette cihazın yanında bir de filtre sahibi olurlar. Periyodik olarak filtre yenileme esnasındaki yeni filtre seçiminde cihazın filtre bölümüyle alacakları ürünün uyumunu gözetmek kullanıcılar için fazlaca önemli bir konu olarak öne çıkıyor. Yüksek teknoloji kullanılarak üretilmiş kaliteli su arıtma cihazları ancak aynı oranda üstün bir teknolojiye sahip filtreler kullanılarak tam verimle kullanılabilir. Cihazın filtresi tertipli olarak temizlenmediğinde kullandığınızın suyun kalitesinde de gözle görülür azalmaya şahit olacaksınız. Bununla beraber aletinizi üstün nitelikte bir filtreyle kullanmaya devam ederseniz bu sistem kullanacağınız suyu yalnızca temiz ve emin kılmakla kalmayacak, vücudunuzda emilimini hızlandıracak ve bedensel ihtiyaçlarınızı daha rahat karşılamanıza fayda sağlayacak ölçüde arıtarak size hizmet vermeyi sürdürecektir.

Su Arıtma Cihazı - Su Bardak Görüntüsü

Su Arıtma Cihazları Kullanıcı Tercihlerine göre Büyük Çeşitlilik Arz Eder

Görmüş olduğunuz gibi su arıtma cihazlarının size sağlayacağı avantajlar sağlık ve iktisat yönünden saymakla bitmiyor. Ancak bunların ötesinde kullanışlılık açısından yapılacak değerlendirmelerde de su tedarikinde kullanılacak bu şekilde bir sistemin kullanıcılara büyük kolaylık ve konfor sağladığı çok açıktır. Kullanıcılar su arıtma aygıtı seçiminde kullanım önceliklerini belirleyerek farklı modeller arasında tercihlerini yapabilirler. Suyun kullanım alanı düşünülerek filtre özellikleri mevzusunda daha hassas karar vermek mümkün olduğu şeklinde kullanım yoğunluğu benzer biçimde başlıklar da ürünün su tankının hacmi konusunda önceliklerinizi belirler. Daha büyük bir ev halkının kullanımına uygun olacak şekilde, hızlı ve kesintisiz biçimde sağlıklı suya erişmek için oldukça büyük tanklara sahip su arıtma cihazları bulabilmek mümkündür. Ama ev kullanıcıları için büyük tanklara gerek yoktur, tank ne kadar büyük olursa atığa atılan su miktarı da artmaktadır. Bu yüzden 2 litrelik su tankı da kullansanız 4 kişilik bir aileye fazlasıyla yetmektedir.

Su arıtma cihazları ayrıca içlerinde bulunan filtreleme sistemlerinin niteliğine bakılırsa de farklı modellere ayrılırlar. 3’ten başlayarak 7 aşamaya kadar filtreleme kademesine haiz sistemler mevcuttur. Bu kademeler arası farklar en standart kullanımdan zenginleştirilmiş mineral desteğine varıncaya kadar kullanılan suyun niteliğini büyük oranda değiştirmektedir. Şebeke suyu içindeki atık maddelerden, zararlı olabilecek eriyik vaziyetteki gazlardan ya da klor, kireç gibi maddelerden arındırılarak temizlendikten sonrasında böyle kapsamlı bir filtreleme yardımıyla insan vücudunun ihtiyacı olan çeşitli besleyici nitelikteki minerallerle desteklenerek kullanıma sunulabilir.

Su arıtma cihazlarının bu yoğun fonksiyonları yerine getirmek için sahip oldukları aksam kapalı kasa su arıtma cihazı modellerinde tamamen kasanın içinde kurgulanmıştır. Bu cihazlar ek olarak mutfakta daha azca yer kaplaması açısından tezgâh altında değerlendirilebilmektedir. Yalnızca evlerde değil iş yerlerinde de örneğin pastane, kafeterya şeklinde hizmet sektöründe faaliyet yürüten dükkanlarda rahatça kurulup keyifle kullanılacak modeller bu geniş piyasa içinde kendine yer bulur.

Her türlü döşem sistemi ile bütünleşmiş ve kurulumda zorlanılmayacak biçimde tasarlanmış su arıtma cihazlarıyla karşılaşmanız fazlaca kolaydır. Teknik özelliklere karar verirken normal olarak kullanılacak yerde döşem özelliklerine ve fiziki şartlara ek olarak dikkat etmek fazlaca önemlidir. Örneğin su basıncınız 4 bar ve altında kalıyorsa su arıtma aygıtı pompalı modeller tercih edilmelidir.

Su Arıtma Cihazı - Su Bardak Görüntüsü

Su Arıtma cihazı Seçiminde Dikkat Edilmesi gereken Hususlar nedir?

Su arıtma cihazı gibi uzun soluklu kullanım öngörülen ürünlerde kullanıcılar seçimini yapmadan önce piyasayı ciddi bir incelemeden geçirmelidir. Uzun solukta ciddi tasarruf anlamına gelen su arıtma cihaz alışverişinizde yapacağınız tutum göz önüne alındığında bir ihtimal birazcık da imkanlarınızı zorlayarak en üstün nitelikteki ve dayanıklı ürünlere yönelmeniz sizin için en ideal sonucu doğuracaktır. Şebeke suyunun mümkün olduğunca fazla aşamadan geçirilerek arıtılması sağlığınız ve yaşam konforunuzu büyük ölçüde etkileyecektir. Ayrıca herhangi bir beklenmedik durumda aksama yaşamaksızın kullanıma devam edebilmek için su arıtma cihazının pompa sistemine haiz olması özel bir önem taşır.

Mutfağınızda gözünüze hoş gelmesi için şık ve olabildiğince karmaşık tasarlanmış paslanmaz kapalı kasa modeller çoğunlukla tercih edilmektedir. Filtreleme sistemleri her aşamada farklı bir fonksiyonu yerine getirir ve bu da kullanıcıların önceliklerine nazaran karar vermesi gereken en önemli başlıklardan birini oluşturur. Filtreler bazı aşamalarda suyu bayağı ve gözle görülebilen partiküllerden temizlerken bazı aşamalarda ise içeriğindeki elementler sayesinde gözle görülemeyecek, suda çözünmüş zararlı kimyasalların arıtılması işlevini gerçekleştirir. Kötü tat ve koku anlamına gelen eriyik maddelerin temizlenmesi, klorun yok edilmesi, acılaşmanın önlenmesi gibi önemli işlevlere sahip bu kademeler şebeke suyunun herhangi bir aşamada temiz suya karışmasını engelleyerek sizlere en iyi şekilde, sürdürülebilir hizmet vermek üzere üretilmiştir. Mikro ölçekte gözeneklere haiz farklı dokularda tasarlanmış filtreler sayesinde su size geldiğinde en berrak halini almış olur. Buna ek olarak hiçbir kimyasal madde kullanılmadan gerçekleşen işlemlerle sağlığınıza yarar sağlayacak minerallerle donatılmış bir içme suyuna ulaşırsınız.

Vücudunuzdaki dirimsel bütün sistemlerin ve organların işlevlerini sorunsuz yerine getirmesi için ihtiyaç duyulan sıvı miktarına en sağlıklı yoldan ulaşmak su arıtma cihazları sayesinde mümkün olabilir. Kemik gelişimi için, cilt sağlığı için, saçlarınızın daha gür çıkması ve genel olarak yaşam konforunuzun gözle görülür halde artması için kimi filtre aşamaları suyu temizlerken kimileri de suya zenginlik katar. Su arıtma cihazında dikkat edilmesi gereken bir başka önemli unsur ise su tankının kalitesidir. Tank 1 ila 12 litre bandında hacme haizdir. Su tanklarında çoğu zaman paslanmaz çelik metal araç-gereç tercih edilir. Tankın içindeki genleşme balonunun kapladığı alan haricinde kalan bölümde su depolanır. Su arıtma cihazlarının günlük temiz su üretim kapasitesi averaj 250-700 litre içinde değişkenlik arz edebilmektedir. En iyi su arıtma cihazına sahip olabilmek için NSF sertifikalı bileşenlerden oluşan su arıtma cihazlarını tercih etmeniz sizleri doğru su arıtma cihazı satın almanızda faydası olacaktır.

Su Arıtma Cihazı - Su Bardak Görüntüsü

Su Arıtma cihazı Sık Bakım Gerektirir mi?

Öncelikle su arıtma cihazları yardımıyla kullanıcıların yalnızca bütçeden değil enerjiden de tutum ettiğini söyleyerek adım atmak en kısaca olacaktır. Böyle işlevsel bir aygıt sizi haftalık hatta günlük olarak su satın almaktan kurtardığı gibi damacana yahut pet şişe taşıma sıkıntısını da ortadan kaldırıyor. Su arıtma cihazları böylece kullanıcıların gündelik rutinlerini köklü biçimde değiştiriyor. Sadece sağlıklı suya erişimin devam etmesi ve verimin hiç düşmemesi için bu cihazların da rutin bakıma ve yenilenmeye ihtiyacı olduğunu unutmamak gerekir. Her su arıtma aygıtı içerdiği filtrenin niteliğine bakılırsa kullanıcılarına bir filtre değişiklik süreci önerir. Ayrıca filtreleme sisteminin kaç aşama içerdiğine göre her bir kademesi için kullanım ömrü farklılaşabilmektedir. Şebeke suyunu en zararlı partiküllerden arındırmayı başarabilen temel filtrelerde kullanım ömrü genellikle 3-6 ay olarak tespit edilmiştir. Suyun lezzetini artıran, kimyasal maddelerden arınmış olmasını garantiye alan membran filtresi için bu süre 2-4 yıla kadar uzayabilmektedir. Suyu zengin minerallerle donatmaya ve vücutta emilimini kolaylaştıracak şekilde nitelik kazandırmaya yarayan daha özel kademeler ise yine üretici firmanın tavsiyesine bakılırsa çoğu zaman 1-2 yıla kadar aynı verimle kullanılabilmektedir. Filtre değişiminin yanı sıra kirli suyun temiz suyla karışmasını önleyen pompa sisteminin düzgün çalıştığından emin olmak da gereklidir.

Pompa sistemi bununla birlikte yeterli tazyikle akmayan su şebekelerinde arıtma aygıtı kullanımı için oldukça kritiktir. Su basıncının 4 barın altında olduğu durumlarda aletin tankına pompa desteği ile su depo edilir ve aynı şekilde kesintisiz bir kullanım mümkün hale gelir. Bakım ya da tamirat şeklinde ek masraflardan kaçınmak için ilk alışveriş sırasında ürünün malzeme kalitesi dikkate alınmalıdır. Özellikle su arıtma cihazı tankının üretiminde fiziksel darbelerden hasar almadan çıkması için dayanıklı materyallerin kullanılmış olması önemlidir. Suyun şebekeden çekildiği ve filtrelerden süzülerek kullanıma sunulduğu sistem içinde borularda yosunlaşma ve benzeri istenmeyen haller oluşmaması için aletin etken kullanımda olması yeterlidir.

Su Arıtma cihazı ile nasıl tutum edilir?

4 kişilik bir ailenin averaj su tüketimi günlük 10 litreyi bulabilmektedir. Yemeklerde veya başka alanlarda da temiz su kullanıldığı düşünüldüğünde aylık tüketim 300 litre olarak hesaplanabilir. Su arıtma cihazları sayesinde aylık bütçeniz bu şekilde bir yükten kurtulmuş olur.

Su Arıtma cihazı Kullanım Ömrü Nedir?

Su arıtma cihazları şebeke suyunu tertemiz ve sağlıklı hale getiren filtre sistemlerine sahiptir. Her filtre aşaması farklı işleve sahiptir ve farklı materyallerden üretilmiştir. İçeriğine göre filtreler 3-6 ay ila 24 ay arasında periyotlarla yenilenmelidir.

Su Arıtma aygıtı Fiyatları Nasıldır?

Su arıtma cihazları yardımıyla edilen tasarruf göz önüne alındığında çok kısa bir sürede yapılan harcamanın tekrar cebinize döneceğini rahatlıkla görürsünüz. Büyük bir tasarruf elde eden bu ürünler fiyat/performans kriterleri açısından fazlaca verimlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir