Alkali Suyun Faydaları, Endüstriyel Su Arıtma, Su Analiz Cihazları, Su Arıtma Arızaları, Su Arıtma Cihazı Tavsiyeleri, Su Arıtma Sertifikaları, Su ve Çevre Sağlığı, Su ve Sağlık, Su Yumuşatma Cihazları

Su Arıtma Cihazının Size Kazandırdıkları

Ternion su arıtma cihazı mineral, alkali ve ORP banneri

Su arıtma cihazının size kazandırdıkları nelerdir? Neden su arıtma cihazı kullanmalıyım? Su arıtma cihazının faydaları nelerdir? Su arıtma cihazları hakkında daha pek çok merak ettiğiniz soruların cevaplarını içeriğimizin devamında bulabilirsiniz.

Su arıtma cihazının faydalarını ve size kattığı sağlıklı yaşamı düşünürseniz su arıtma kullanmak hem ekonomik bütçeniz hem de sağlığınız açısından oldukça faydalıdır. Bu cihazlar suyunuzu kötü kokulardan ve zararlı bakterilerden arındırır. Evinizde kullandığınız diğer cihazların ömrünü uzatır. Örneğin; çaydanlığınızdaki kireç derdinden kurtulmuş olursunuz. Sağlıklı vücut, temiz yemekler ve daha fek çok sağladığı avantajlar ile mutlaka sizlerde su arıtma cihazı edinmelisiniz.

Su Arıtma Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Su Arıtma Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz? Su arıtma cihazı neden kullanılmalıdır? Merak ediyorsanız kısaca bahsedelim. Bir cihazın pahalı olması kaliteli olacağı anlamına gelmez. Fiyatlara bakıp değerlendirme yapmamalısınız. Bir cihazın 10 tane filtresinin olması 5 filtreli cihazdan daha kullanışlı olması anlamına gelmez.  Arıtma cihazlarından dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise tank detayıdır. Arıtma cihazlarında çelik ve plastik tanklar mevcuttur. Çelik su arıtma tankları plastiklere nazaran çok daha sağlıklı ve kullanışlıdır. Filtreleri de 1. Kalitede seçerek bir su arıtma cihazı kullanırsanız istediğiniz sağlıklı ve kaliteli suya ulaşabilirsiniz.

Su Arıtma Cihazının Önemi?

Hayatımızda kimyasalların çok fazla kullanılması haliyle sağlıklı suya erişmemizi de zorlaştırdı. Doğal içme suları her zaman en sağlıklı içme suyudur, ancak dünya nüfusunun artması nedeni ile bu dengenin bozulması doğal suyu yetersiz hale getirmiştir. Su arıtma cihazları bu noktada devreye girip temiz ve sağlıklı su ihtiyacımızı karşılamada bize yardımcı oluyor. Musluklardan akan suların ne kadar sağlıksız olduğunu hepimiz artık biliyoruz. Bu anlamda su arıtma cihazları musluktan akan suların içilebilir ve sağlıklı hale gelmesi için görevini fazlasıyla yapıyor.

Doktorların Tavsiye Ettiği Su Arıtma Cihazı Hangisi?

Su arıtma cihazı, sağlık denince akla gelen ilk cihazlardan biridir. Vücudumuz için en gerekli olan su, arıtıldığı zaman sağlıklı hale gelmektedir. Aksi halde musluk suları sağlığımızı her zaman tehlikeye atmaktadır. Bilindiği üzere doktorların tavsiyesi ile günde en az 2,5 litre su içmemiz gerekir. 2,5 litre suyu içmek önemli olduğu kadar bunun nereden geldiği de önemlidir. Bu soru işaretlerini kaldırmak için içtiğiniz suyun ne kadar kaliteli olup olmadığını bilmelisiniz. Peki, Doktorların Tavsiye Ettiği Su Arıtma Cihazı Hangisi?

  • Kapalı kasa su arıtma cihazı
  • Tezgâh altı su arıtma cihazı
  • Bina tipi su arıtma cihazı
  • Kuyu suyu arıtma cihazı
  • Ev tipi su arıtma cihazı
  • Endüstriyel su arıtma cihazı

Ternion su arıtma cihazı mineral, alkali ve ORP banneri

Su Arıtma Cihazını Tavsiye Eden Doktorlar?

Doktorlar bu işin uzmanı oldukları için sağlıklı su içme konusunda daha hassas ve özenli davranıyor. Bazı doktorların önermiş olduğu ve kullandığı su arıtma cihazlarından bahsedeceğiz. İşte Doktorların Tavsiye Ettiği Su Arıtma Cihazı Hangisi? Sorusunu cevabı…

  • Uzman DR. Ender Saraç: Hem iş yerimde hem de evimde su arıtma cihazı kullanıyorum. Filtrelerini de düzenli olarak kontrol ediyorum. Bu noktada imkânı olanlar evlerine ve iş yerlerine iyi ve güvenilir su arıtma cihazı taktırmalıdır.
  • Doç. Kenan Keskin: Ben evimde yaklaşık 5 senedir su arıtma cihazı kullanıyorum. Şebeke suyunu arıtmaya yardımcı olan bu sistem sayesinde gönül rahatlığı ile yemeklerimi yapıyorum hem de içme suyu olarak kullanıyorum. Aynı zamanda suyun kalitesini ölçerek de görebiliyorum. Tabi bu sistemin rutin bakımları aksatmadan düzenli olarak yapılmalıdır.
  • Dr. Erkan Topuz: Düzenli olarak uzun yıllardır su arıtma cihazı kullanıyorum ve çok memnunum. Hastalarıma da her zaman su arıtma cihazının öneminden bahsediyorum.
  • Doktor Ursvashi Rangan Ters Ozmos Sistemini Tavsiye Ediyor: Musluk suyundaki zararlı maddelerden endişe ediyor ve güvende olmak istiyorsanız su arıtma cihazı kullanmalısınız. Ters ozmos su arıtma cihazlarının bakımları düzenli olarak yapıldığı zaman en güvenilir sistemdir.

Damacananın Zararları Nelerdir?

Günümüzde evlerde veya işyerlerinde kullanılan damacanaların aslında pek de sağlıklı olmadığı içeriğinde barındırdığı BPA maddesi ile nasıl koşullarda dolum yapıldığı ve içine ne tür kimyasal maddeler katıldığı bilinmemesi büyük risk taşımaktadır.  Damacana haberlerinde son senelerde damacana suların büyük risk taşıdığı söylenmektedir. Şimdi gelin Damacananın Zararları Nelerdir? Birlikte inceleyelim.

  • Damacana pompalarındaki Plastikten Kaynaklanan Toksit Riski: Damacanadaki su pompası havayı dışarıdan aldığı için nemli bir ortam oluşturur ve bu da toksitlerin en sevdiği ortam diyebiliriz. Plastikten kaynaklanan toksitler ise ishal, verem tifo gibi hastalığa davetiye çıkarmaktadır. Damacana pompalarının klorlu sular ile temizlenmesi ve senede 1 defa değiştirilmesi riskleri azaltsa da her zaman tehlike bulunmaktadır.
  • Damacana Hammaddesinden Kaynaklanan Riskler: Damacanaların taşınırken güneşle temas halinde olması ve güneşe maruz kalması zehirli kimyasalların suyun içerisine geçmesi büyük risk taşımaktadır.
  • Hijyenik Olmayan Koşullarda Yapılan Üretim ve Depolama: Damacana su firmalarının özensiz olarak hazırladığı sularda oluşan büyük risklerdir. Doldurulan suların hijyenik olmayan koşullar da hazırlanması büyük risk taşımaktadır. Aynı zamanda damacanaların dönüşümlü olarak kullanılması risk teşkil etmektedir.

Damacana sularının sağlığımız açısından uzun vadede yaratacağı sorunları düşünürsek bu sorunların önüne geçmek için en kısa sürede su arıtma sistemleri ile tanışmanızı öneririz.

Damacanalarda Bulunan BPA Nedir?

Damacana kullanıcılarının merak ettiği konulardan biri de Damacanalarda Bulunan BPA Nedir? Sorusudur. Damacanaların yapıldığı madde olan BPA genellikle meyve suyu kutularında veya konserve kutularında kullanılır. Kullanılan malzememe tekrar tekrar kullanıma açık dönüşümlü bir madde olduğu için pet şişe ve damacanalarda da kullanılır.  BPA temas ettiği maddeye geçmeye eğilimlidir ve ısı arttıkça artış gösterir. BPA’nın ısı ile birleşiminden sonra daha fazla oranda suya geçtiği iddia edilmektedir.

Suyun Faydaları Nelerdir? Su İçmeniz İçin Bazı Önemli Nedenler

Su içerken veya su hakkında bilmediğiniz şeyleri düşündünüz mü? Suyu her içtiğinizde kendinizi daha iyi hissetmenizin yanında bazı baş döndürücü faydalar da sunmaktadır. İşte Suyun faydaları:

  • Su içmek enerjiyi çoğaltır
  • Gün içerisinde yorgunluk yaşamanızı engeller
  • Su zayıflatır
  • Dünyanın en ucuz yaşlanma geciktiricisidir.
  • Su içmek, krampa ve incinmelere iyi gelir.
  • Baş ağrılarının düşmanıdır.
  • Cildinizin daha sağlıklı ve genç görünmesini sağlar
  • Cildi nem kazandırır.
  • Yediğiniz besinleri daha kolay sindirmenize yardımcı olur.
  • Kan basıncını düzenler.
  • Cilt oluşumundaki kırışıklıkların en büyük düşmanıdır.
  • Gün içerisinde yeteri kadar su tüketmeniz gerginlik, depresyon gibi durumların önüne geçer.

Günlük Su Tüketimini Nasıl Arttırabilirsiniz?

Bazı kişilerin en büyük sorunu günlük su tüketimini yeteri kadar yapmamaları veya bunu alışkanlık haline getirmemeleridir. Doktorların tavsiye ettiği günlük su tüketimi 2,5 litredir. Eğer sizde gün içerisinde su içmeyi ihmal ediyorsanız günlük su tüketiminizi arttıracak bazı bilgiler vereceğiz.

  • Kahve arası yerine su arası verebilirsiniz.
  • Seyahat halinde veya masanızda her zaman bir şişe su bulundurmanız su tüketmenizi kolaylaştıracaktır.
  • Özellikle ara ve ana öğünlerinizde su tüketiminize oldukça dikkat etmelisiniz.
  • Bazı meyve ve sebzelerde de su oranı oldukça yüksektir. Eğer su tüketmeyi unutuyorsanız bazı meyvelere şans verebilirsiniz. Örneğin: Salatalık, üzüm karnabahar, havuç, ıspanak.

Su Arıtma Cihazının Size Kazandırdıkları” ile ilgili yorum;

  1. Ethic Water dedi ki:

    Doktorların Tavsiye Ettiği Su Arıtma Cihazı Hangisi?
    Su arıtma cihazı, sağlık denince akla gelen ilk cihazlardan biridir. Vücudumuz için en gerekli olan su, arıtıldığı zaman sağlıklı hale gelmektedir. Aksi halde musluk suları sağlığımızı her zaman tehlikeye atmaktadır. Bilindiği üzere doktorların tavsiyesi ile günde en az 2,5 litre su içmemiz gerekir. 2,5 litre suyu içmek önemli olduğu kadar bunun nereden geldiği de önemlidir. Bu soru işaretlerini kaldırmak için içtiğiniz suyun ne kadar kaliteli olup olmadığını bilmelisiniz. Peki, Doktorların Tavsiye Ettiği Su Arıtma Cihazı Hangisi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir