Su ve Sağlık

Klorlu Su İçmenin Etkileri

Neden klora ihtiyacımız var ve hangi rolü oynuyor?

Klorlu su içmek, vücut üzerinde pozitiften negatife kadar değişen bir dizi etkiye sahip olabilir. İnsan vücudu, vücudumuzun yapıldığı minerallerden biri olduğu için klor gerektirir. Bununla birlikte, gerekli klor seviyelerini içme suyu yoluyla elde etmenin oldukça tehlikeli olduğu gösterilmiştir.

Basit bir bakış açısıyla, bakterileri öldürmek için içme suyuna klor eklenir. Klor tüketimden önce filtrelenmezse, bu kimyasalı emiyorsunuz demektir. Klor su kaynağımızdaki bakterileri öldürebiliyorsa, vücudumuzda aynı şeyi yapabileceğini görmek çok da zor değildir.

Klorlu Su İçmek Zararlı mıdır?

Klorun insanlara zarar verdiği konusunda hemfikir olan bir dizi tıbbi uzman, ajans ve yayın var.

TEHLİKE – KLOR!!!

“Basitçe ifade etmek gerekirse, klor bir pestisittir”. “Amacı canlı organizmaları öldürmektir”.

ABD Federal Çevre Koruma Ajansı.

“Geçtiğimiz birkaç yılda, klorlamadan kaynaklanan kanserojen yan ürünler ve doğum kusurlarındaki artışlar ve spontan kürtaj, federal kurumlar ve tüketici çıkar gruplarının endişelerini artırdı”.

Janet E. Stout Doktora, Victor Yu MD

“Bu çalışmaya dayanarak, kanser ve klorlu su arasında bir ilişki olduğuna oldukça ikna olduk”.

Wisconsin Tıp Fakültesi araştırma ekibi.

“Klorlu içme suyunun olumsuz uzun vadeli etkileri şimdi fark ediliyor”. “Klor, modern zamanların en büyük sakatlayıcısı ve katilidir!”

Dr. Robert Carlson, çalışmaları ABD Federal Çevre Koruma Ajansı tarafından desteklenen Minnesota Üniversitesi araştırmacısı.

“Klor buharlarının, ciğerlerimizdeki hassas doku ve bronş pasajları için güçlü bir tahriş edici olduğu bilinmektedir”.

Decker, WJ Clin.Toksikoloji.

“Klor buharlarının solunması astım ve bronşitin şüpheli bir nedenidir”.

İlkka Helenius, MD PhD, Alerji ve Klinik İmmünoloji Dergisi.

“Klorlu suda yüzme öyküsü ile melanom riski arasında pozitif bir ilişki bildirildi”.

Nelemans ve ark. (1994) NHMRC Yayını.

“10 vaka kontrol çalışmasının ve 2 kohort çalışmasının meta analizi, klorlu su tüketiminden kaynaklanan kanser riskinin önemli olduğu sonucuna varmıştır”.

Janet E. Stout Doktora, Victor Yu MD

“Hiçbir şey inkar edilemez gerçeği, aterosklerozun temel nedeninin ve bunun sonucunda kalp krizi ve felç gibi oluşumların klor olduğu gerçeğini inkar edemez”.

Joseph Price, “Coronaries, Cholesterol & Chlorine” kitabının yazarı.

“Geçtiğimiz birkaç yılda, klorlamadan kaynaklanan kanserojen yan ürünler ve doğum kusurlarındaki artışlar ve spontan kürtaj, federal kurumlar ve tüketici çıkar gruplarının endişelerini artırdı”.

Janet E. Stout Doktora, Victor Yu MD

Bilime göre, klorlu su içmek, uzun vadede aşağıda tartışılacak bir dizi sağlık sorununa yol açabilir. İlk olarak, vücudumuzda neden klora ihtiyaç duyduğumuza, hangi rolü oynadığına, hangi miktarın önerildiğine ve güvenli bir şekilde nasıl alınacağına bakacağız.

Klor nedir?

Google’ın arama sonuçlarında verilen Klor tanımı, onu “atom numarası 17’nin kimyasal elementi, toksik, tahriş edici, soluk yeşil bir gaz” olarak tanımlamaktadır.

Klor, pozitif hidrojen iyonlarının yokluğu nedeniyle aslında bir pH seviyesine sahip değildir. Bununla birlikte, belirli bir suya eklendiğinde çok farklı tepki verir. Eklendiği suyun pH’ına bağlı olarak, su üzerinde neredeyse hiçbir etkisi olmayabilir.

PH’ı 6 olan suya eklenen klor, bakterileri öldürmede% 97’lik bir etkinliğe sahip olacaktır. Oysa pH’ı 8 olan su bunu% 3 etkinliğe düşürecektir.

Temel düzeyde, klor insan vücudunun çalışması için bir element ve gerekli bir mineraldir. Bugün klor ile karşı karşıya kaldığımız ana sorun, vücudumuzun emdiği seviyelerdir.

Neden klora ihtiyacımız var ve hangi rolü oynuyor?

Neden klora ihtiyacımız var ve hangi rolü oynuyor?

Klor, insan vücudunun işlevinde hayati bir rol oynar. Hidroklorik asit, mide tarafından gıdaları parçalamak için kullanılan ana asittir. Hidroklorik asit klor içerir ve klor bileşeni sindirim sürecini düzenlemeye ve yardımcı olmaya yardımcı olur.

Sağlıklı sinir ve kas fonksiyonu için gereklidir ve sağlıklı beyin fonksiyonu için hayati öneme sahiptir. Klor, gerektiğinde kan plazması oluşturmaya yardımcı olmak için vücut tarafından da kullanılır.

Ne kadar klor alıyorum?

Hemen hemen tüm kaynaklar ve çalışmalar, klor alımınızın sodyum alımınızla aynı seviyelerde olması gerektiği konusunda hemfikirdir. Ortalama bir insan yetişkini için günde 3.400 mg sodyum tüketilmesi önerilir.

Kendiniz için kesin bir numaraya ihtiyacınız varsa, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu miktarı önerebilmeleri için sağlık uzmanınıza danışın.

Bununla birlikte, ne kadar klor aldığınızı görmek zor olabilir. Banyo yaptığınız veya duş aldığınız su muhtemelen klor içerecek ve cildiniz tarafından emilecektir. Sıcak duşlara sahip olmak, üretilen buhar gaz formunda klor içereceğinden alımınızı artırabilir.

Neyse ki, duş aldığınız kirletici madde sayısını azaltmak için donatabileceğiniz duş filtreleri vardır. Kaliteli bir duş filtresi ile kloru sudan %90 oranında uzaklaştırabilirsiniz.

Günlük klor alımımı nasıl hesaplayabilirim?

Bir dizi yiyecek yemek için klor alabilirsiniz. Sofra tuzu, kloru vücudunuza sokmanın en yaygın yoludur. Bununla birlikte, yumurta, deniz ürünleri, buğday veya konserve yiyecekler gibi yiyeceklerden bol miktarda klor da alabilirsiniz.

Klorlu Su İçmenin Etkileri” ile ilgili yorum;

  1. Geri bildirim: Klor Nedir? - Ethicwater

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir