Su ve Çevre Sağlığı, Su ve Sağlık

Yağmur Suyu İçilir mi?

Yağmur suyu içmenin güvenli olup olmadığını hiç merak ettiniz mi? Kısa cevap: Kalitesi değişir, saf suya yakındır yine de. İçtikçe mineral kaybettirir. Uzun vadede içilirse elektrolit kaybedersiniz. Suyu içime uygun hale getirmek için işlem yapmak lazım. Yağmur suyu içmenin ne zaman güvenli olmadığına, ne zaman içebileceğinize ve insan tüketimi için daha güvenli hale getirmek için neler yapabileceğinize bir göz atın.

Yağmur Suyu İçilir mi?

Ne Zaman Yağmur Suyu İçmemelisiniz?

Yağmur , yere düşmeden önce atmosferden geçer, böylece havadaki kirleticileri toplayabilir. Çernobil veya Fukuşima gibi sıcak radyoaktif yerlerden yağmur içmek istemezsiniz . Kimyasal tesislerin yanına veya elektrik santrallerinin, kağıt fabrikalarının vb. Yakınına düşen yağmur suyunu içmek iyi bir fikir değildir. Bitkilerden veya binalardan akan yağmur suyunu içmeyin çünkü bu yüzeylerden toksik kimyasallar toplayabilirsiniz .

Yağmur Suyu İçilir mi?

İçmek İçin Güvenli Yağmur Suyu

Çoğu yağmur suyunun içilmesi güvenlidir. Aslında yağmur suyu, dünya nüfusunun çoğu için su kaynağıdır. Seviyeleri kirliliği , polen, küf ve diğer kirletici düşüktür – genel içme suyu temini daha muhtemelen daha düşük. Unutmayın, yağmur düşük seviyelerde bakteri, toz ve ara sıra böcek parçalarını toplar, bu nedenle yağmur suyunu içmeden önce işlemek isteyebilirsiniz.

Yağmur Suyu İçilir mi?

Yağmur Suyunu Daha Güvenli Hale Getirme

Yağmur suyunun kalitesini iyileştirmek için atabileceğiniz iki temel adım, yağmur suyunu kaynatmak ve filtrelemektir.  Suyu kaynatmak patojenleri öldürür. Ev tipi su filtreleme sürahisi gibi filtreleme kimyasalları, tozu, poleni, küfü ve diğer kirleticileri temizleyecektir.

Dikkate alınması gereken diğer önemli nokta, yağmur suyunu nasıl topladığınızdır. Yağmur suyunu doğrudan gökyüzünden temiz bir kova veya kaseye toplayabilirsiniz. İdeal olarak, dezenfekte edilmiş bir kap veya bulaşık makinesinde yıkanmış bir kap kullanın. Yağmur suyunun en az bir saat beklemesine izin verin, böylece ağır parçacıklar dibe çökebilir. Alternatif olarak, kalıntıları gidermek için suyu bir kahve filtresinden geçirebilirsiniz. Gerekli olmamasına rağmen, yağmur suyunun soğutulması, içerebileceği mikroorganizmaların çoğunun büyümesini geciktirecektir .

Yağmur Suyu İçilir mi?

Asit Yağmuru?

En yağmur suyu ortalama ile, doğal olarak asidik olan pH 5.5, yaklaşık 5.0 arasında 3 havadaki su ve karbon dioksit arasındaki etkileşimden. Bu tehlikeli değil. Aslında, içme suyu, çözünmüş mineraller içerdiğinden nadiren nötr pH’a sahiptir. Onaylanmış kamu suyu, suyun kaynağına bağlı olarak asidik, nötr veya bazik olabilir. PH’ı bir perspektife oturtmak için, nötr su ile yapılan kahvenin pH’ı yaklaşık 5’tir. 4 Portakal suyunun pH’ı 4’e daha yakındır. İçmekten kaçınacağınız gerçek asidik yağmur, aktif bir volkanın etrafına düşebilir. Aksi takdirde asit yağmuru ciddi bir düşünce değildir.

Yağmur Suyu İçilir mi?

Yağmur Suyu Nedir?

Yağmur suyu yeryüzünden yükselen buharın bulutlarda toplanarak su damlacıkları halinde yeryüzüne inmesidir. Yağmur suları içmek güvenlimi çokça sorulan sorulardandır. Yağmur suyu damlacıkların oluştuğu bölgenin yeryüzü ve hava kirliliğine göre değişmektedir.  Yağmur yere düşmeden önce atmosferden geçmekte ve varsa kirli havayı damlacıklarının içerisine almaktadır. Aynı şekilde yeryüzüne düştüğünde toprak, yaprak, ağaç veya birçok maddeye temas etmektedir. Bu temas sonucunda içerisine belirli maddeler almaktadır. Atmosferden ve yeryüzünden suya karışan bu maddeler yağmur suyunun içilebilir veya içilemez şüphesini doğurmaktadır.

Peki hava ve yeryüzü kirliliğini bilmiyorsak yağmur suyunu içebilir miyiz?

Yağmur Suyu İçilir mi?

Yağmur Suyu Ne Zaman İçilmemelidir?

Yağmur suları yağmış olduğu bölgedeki yapıya göre içme suyu olarak kullanılamaz. Örneğin radyoaktif gazların olduğu bölgedeki su kesinlikle içilemez. Kimyasal tesislerin, elektrik santrallerinin, kağıt fabrikalarının ve benzeri işletmelerin yakınındaki sular içilmemelidir. Ayrıca bitkiler ve bina çatılarından akan sularda içilmemelidir çünkü bu suya o yüzeylerde bulunan maddeler karışmaktadır.

Yağmur suyu hangi durumlarda içilebilir?

Ülkemizde  yağmur suyu tüketilmesi çoğu yerde yapılmaktadır. Dünya üzerinde tatlı su kaynağının çok fazla olmaması nedeniyle yağmur suyu temel su kaynaklarındandır. Yağmur suları tüketmeden önce bir filtrasyon işlemine tabii tutulması gerekmektedir. Filtreleme sistemi yoksa bu yağmur suları içinde toz, toprak, bakteri, doğal veya doğal olmayan maddeler suda birikir. Bu suyun kullanımı da insan sağlığını olumsuz etkiler. Bu yüzden yağmur suları içilmeden önce işlenmelidir.

Yağmur Suyu İçilir mi?

Yağmur suyunun kullanılabilmesi için yapılması gerekenler

İçerisinde birçok madde bulundurma ihtimali olan yağmur suyunun kullanılması için filtrelenmesi veya kaynatılması gerekmektedir. Filtreleme işlemi basit olarak filtreli sürahiler ile bile olabilmektedir. Gelişmiş olarak ise su arıtma cihazları veya benzer filtreleme metotları kullanılabilir. Bu imkanlara sahip değilsek yağmur suyunu kaynatmak bize bir alternatif olacaktır. Yağmur suyunu ilk yağdıktan sonra bir saat kadar bekletmekte içerisindeki zararları madde veya tortuların alta çökmesini sağlayacaktır.

Yağmur suyunu toplarken çatılardan veya benzeri yüzeylerden kanal oluşturarak topladıysanız eğer bu yüzeylerden suya bir çok madde karışacaktır. Temiz bir kase veya herhangi bir kabın gökyüzüne tutularak dolmasını sağlamak en saf yağmur suyunun elde edilmesini sağlar. Yağmur suyu kaynatıldığı gibi soğutularak da içerisindeki mikro organizmaların çoğalmasını önleyecektir.

Eğer bahçenizde veya içme ihtiyacı dışında bu suyu kullanacaksanız yağmur suyu toplama sistemine ihtiyacınız vardır. Yağmur suyu deposu ile de bu topladığımız suları kullanmamız mümkündür. Ancak içmek için kullanacaksanız kesinlikle yağmur suyu filtresi kullanmalısınız.
Hergün suyun önemi artmakta ve bu alanda yeni yasalar geliştirilmektedir. Örneğin belirli metrekareden büyük site ve benzeri binalarda yağmur suyu depoları veya sarnıç kurulumu gerçekleşmelidir. Bu maddeler yağmur suyu toplama yönetmeliği içerisinde mevcuttur. Yağmur suyu toplama projesi ile gelecek nesiller susuz kalmayacaktır.

Yağmur Suyu içilir mi ?

Sıkça Sorulan Sorular?

Yağmur suyu içilir mi? içilirse ne olur?

Yağmur suyunun çok fazla içilmesi önerilmez ancak çok zaruri durumlarda belirli miktarda tüketilmesinde sakınca yoktur.

Yağmur suyu asit mi baz mı?

Yağmur suyu asittir. Baz olabilmesi için pH değerinin 6.5 üzerinde olması gerekmektedir.

Yağmur suyu saf madde midir?

Yağmur suyu saf değildir. İçerisinde doğadan aldığı mineraller ve mikro organizmalar vardır.

Yağmur suyu hasadı nedir? Nasıl Yapılır?

Yağmur suyu hasadı yağmuru verimli bir şekilde toplamaktır. Toprağa karışmadan önce depolanarak istenildiği vakitte ve konumda kullanılmaktadır.

Yağmur Suyu İçilir mi ?

Yağmur suyunun faydaları?

Yağmur suyunun saymakla bitmeyecek kadar faydası mevcuttur. Canlılar dünyası su ile beslenmekte ve hayatlarını devam ettirebilmektedir. Suyun çoğu zaman kaynağı da yağmur suları ve kar sularıdır.

Yağmur suyu ne zaman içilir?

Yağmur suyu arıtıldıktan, kaynatıldıktan veya belli bir süre bekletildikten sonra içilebilir.

Yağmur suyu çamaşırları kirletir mi?

Yağmur suyu yağdığı mevsime göre çamaşırlarınızı kirletebilir. Örneğin rüzgarın çok olduğu bir zamanda yağmurun başlaması gök yüzünde bulunan toz parçalarının çamur olarak çamaşırlara bulaşmasını sağlar.

Yağmur suyu cilde iyi gelir mi?

Yağmur suyu yağmış olduğu bölgenin doğa şartlarına göre cilde iyi gelebilmektedir. Ancak sanayi ve benzeri yapılaşmanın çok olduğu bölgelerde iyi gelmesi beklenemez. Aynı zamanda yağan yağmurun asit yağmuru olma ihtimalini de göz önünde bulundurmak gerekmektedir.

Yağmur suyu elektriği iletir mi? Yağmur suyu iletken midir?

Yağmur suyu iletkendir.

Yağmur Suyu İçilir mi?” ile ilgili yorumlar;

  1. Ethic Water dedi ki:

    Kesinlikle kaynatılmadan içilmemesi gerekiyor. Bazı yağmurlar partikül taşımış oluyor ve bakteri ihtiva ediyor. Ayrıca toz ve çamur taşıyan yağmur böbreklere zarar verir.

  2. Ethic Water dedi ki:

    Yağmur suyunun mineralleri eksik olduğu için içimi hoş olmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir