Su Arıtma Sertifikaları

NSF Nedir? NSF Belgeli Su Arıtma Cihazları

NSF Nedir? NSF Belgeli Su Arıtma Cihazları

NSF Nedir? NSF International, National Sanitation Foundation kısaca NSF olan, Ulusal Hijyen Vakfı olarak bilinmektedir. Dışarıdan sipariş verdiğimiz ve canlılar için temel ihtiyaçlardan bir tanesi olan içme suların, pek fazla sağlıklı ve hijyenik olarak damacanalara doldurulmadığını ve yeteri kadar temizlenmediğini öğrendik. Su arıtma sistemleri ise hem maliyet olarak hem de hijyenik olarak daha sağlıklı olduğu açıklandı ama bu şu anlama gelmemektedir, her markanın su arıtma sistemini kullanabilir ya da ömür boyu bu cihazdan gelen temizlenmiş suları tüketebiliriz. İşte tam burada firmanın su artıma cihazı kullanmak istediğiniz firmanın, National Sanitation Foundation kısaca NSF yani Ulusal Hijyen Vakfı sertifikasına sahip olması sağlığınız için çok önemlidir.

NSF Nedir? NSF Belgeli Su Arıtma Cihazları

NSF Nedir? NSF Belgeli Su Arıtma Cihazları

Peki tam olarak National Sanitation Foundation kısaca NSF yani, Ulusal Hijyen Vakfı ne anlama gelmektedir?

Kısaca uluslar arası olarak su arıtma cihazların kullanılabilir anlamına gelen belgesidir. Su artıma cihazları içerisinde bulunan, filtrelerin yeteri kadar temizlediğini ve insan sağlığına zarar vermeyerek tüketilebileceğinin belgesidir.

Başta insan sağlığı olmak üzere canlı sağlığına ve ekosisteme verilen ve daha uzun süreli, gelecek nesillerin faydalanması için de verilen değer bir çok bilinçli insan yada Kurum/Kuruluş sayısı giderek artıyor. Bahsettiğimiz gibi yine başta insan olmak üzere canlıların devamını sürdürebilmesi için en temel ihtiyaçları içilebilir, temiz sulardır. Arıtmalardan içilen suların temiz ve canlara zarar vermemesi için NSF sertifikalarına sahip olması gerekmektedir. Temiz ve güvenilir bir şekilde içme suyuna kullanmak isteyen, insanlar su arıtma cihazlarını tercih etmektedir.

NSF Nedir? NSF Belgeli Su Arıtma Cihazları

NSF Nedir? NSF Belgeli Su Arıtma Cihazları

NSF Sertifikası Ne İşe Yarar?

Temizlenmemiş, yani arıtılmamış insan sağlığı için tüketilmeye uygun olmayan suları doğrudan tüketmek; Dizanteri, Kolera, Tifo vb. hastalıklara yakalanma riskinin yüksek olduğunu belirtmektedir. Bu hastalıklara yakalanmamak ve sağlıklı bir şekilde temel ihtiyacımızı gidermek için NSF Sertifikası olan su arıtma cihazlarını tercih etmeliyiz. NSF Sertifikası tam olarak burada, tüketiciler için önemlidir.

NSF Sertifikası sahip olmak; Arıtılan, filtreden geçirilen kirli suyun, Ulusal Hijyen standartlarına uygun olduğunu ve tüketimi için bir problem olmadığının resmi ve belgeli kanıtıdır. Başta insan olmak üzere birçok canlının kullanabileceği ve kullanılan temizlik kimyasalının gıda güvenliği açısından uygun olduğuna dair sertifikadır.

NSF Nedir? NSF Belgeli Su Arıtma Cihazları

NSF Nedir? NSF Belgeli Su Arıtma Cihazları

NSF Sertifikası Nereden Alınır?

NSF sertifikası nsf.org den alınır. Üretilen su arıtma cihazının ya da su arıtma merkezlerinin, Ürünlerin üretim aşamasından itibaren gıda sağlığına uygun olup olmadığını kontrol etmek için, kullanılan malzemeler ve kimyasalların ne kadar temizlediğini ve bu kullanılan kimyasalların, malzemelerin insan sağlığı için zarar ya da bir problem teşkil ettiğini öğrenmek için uygulanan test işlemidir. Bu işlemler sonucu arıtılan suyun insan ve canlı sağlığı için tüketilebilir ve yine temizleme için kullanılan kimyasalların, malzemelerin insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde olduğunun onayının alındığının belgesidir.

Yani arıtılan suyun; Filtrelerden geçerken, Klor Oranı, Tadı, kokusu vb. özelliklerinin standartlar için uygun olması gerekmektedir. Bu işlemlerin sonucunda bütün testlerden başarılı bir şekilde geçilmesi ve insan sağlığına zarar vermeyeceğinin onayını aldıktan sonra, NSF Sertifikası verilmektedir.

NSF Nedir? NSF Belgeli Su Arıtma Cihazları

NSF Nedir? NSF Belgeli Su Arıtma Cihazları

NSF Belgeli Su Arıtma Cihazları

NSF belgeli su arıtma cihazları NSF standartlarında NSF/ANSI 58 sertifikası olarak verilir. Satın alacağınız su arıtma cihazının NSF belgesi olup olmadığını marka ve model adıyla nsf.org den sorgulamanız gereklidir. NSF International, geniş kapsamlı olarak su arıtma cihazı filtrelerini yedek parçalarını kaliteli bir su arıtma cihazı ulusal, uluslararası ve müşteriye özel standartlarda tekil ya da çoklu olarak belge vermek kaydıyla yıllık yenilenir.

Yani kısaca NSF Belgesi, kullanıcı ve gıda denetleyicilerine, kullanılan temizlik kimyasalının gıda güvenliği açısından uygun olduğunu garanti eder. Verilen bu belge ev tipi su arıtma cihazı ve sanayi tipi su arıtma cihazı yeri su arıtma cihazının tüm analizleri yapılarak dünya çapında bağımsız kuruluş raporu hazırlamaktadır. Aynı zamanda saha denetimleri gerçekleştirilmesinde uzmanlaşmış bir kuruluştur. NSF Belgesi Nedir? NSF Belgesi Ne İşe Yarar? Denetimleri yapılan bu standartlar tedarik zinciri ve kalite güvence, ürün güvenliği talepleri, yasal şartlara uyum ve kalite, ayrıca geniş kapsamlı olarak dürüstlük, adalet, etik ve çevresel konuları ele almaktadır.

NSF Nedir? NSF Belgeli Su Arıtma Cihazları

NSF Nedir? NSF Belgeli Su Arıtma Cihazları

Su Arıtma Cihazı ve Ekipmanları İçin NSF Sertifikaları Nelerdir?

NSF / ANSI 42 Sertifikası Nedir?

Filtreler, klor ve tat / koku gibi estetik safsızlıkları azaltmak için onaylanmıştır. Bunlar, kullanım noktası (lavabonun altında, su sürahisi vb.) Veya giriş noktası (tüm ev) arıtma sistemleri olabilir.

NSF / ANSI 53 Sertifikası Nedir?

Filtrelerin, sağlık etkisi olan bir kirletici maddeyi azalttığı onaylanmıştır. Sağlık etkileri, ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA) ve Health Kanada tarafından düzenlenen bu standartta belirlenmiştir. Her iki standart 42 ve 53, sıvı, gaz veya çözünmüş / süspansiyon halindeki madde bir adsorban ortamın yüzeyine veya gözeneklerine yapıştığında oluşan bir adsorpsiyon / filtrasyonu kapsar. Karbon filtreler bu tür ürünlere bir örnektir.

NSF / ANSI 44 Sertifikası Nedir?

Su yumuşatıcıları, sodyum veya potasyum klorür ile rejenere edilen bir katyon değiştirme reçinesi kullanır. Yumuşatıcı, kalsiyum ve magnezyum iyonlarının neden olduğu sertliği azaltır ve bunları sodyum veya potasyum iyonlarıyla değiştirir.

NSF / ANSI 55 Sertifikası Nedir?

Ultraviyole arıtma sistemleri, kirli sudaki (A Sınıfı sistemler) bakteri, virüs ve kistleri etkisiz hale getirmek veya öldürmek veya dezenfekte içme suyunda (B Sınıfı) hastalığa neden olmayan bakterilerin miktarını azaltmak için ultraviyole ışık kullanır.

NSF / ANSI 58 Sertifikası Nedir?

Ters ozmoz sistemleri, suyu yarı geçirgen bir zardan geçirmek için ters basınç kullanan bir işlem içerir. Çoğu ters osmoz sistemi, zarın her iki tarafında bir veya daha fazla ek filtre içerir. Bu sistemler Health Canada ve EPA tarafından düzenlenen kirleticileri azaltır.

NSF / ANSI 62 Sertifikası Nedir?

Destilasyon sistemleri suyu kaynama noktasına ısıtır ve daha sonra yoğunlaştıkça su buharını toplar ve ağır metaller gibi kirleticileri geride bırakır. Uçucu organik kimyasallar gibi kolayca gaza dönüşen bazı kirleticiler su buharı ile devam edebilir.

NSF / ANSI 177 Sertifikası Nedir?

Duş filtreleri, ev sahibinin duş başlığının hemen önündeki boruya doğrudan bağlanır ve sadece serbest kloru azalttığı onaylanmıştır.

NSF / ANSI 244 Sertifikası Nedir

Bu standardın kapsadığı filtreler, yalnızca arıtılmış veya mikrobiyolojik olarak güvenli olduğu belirlenen kamu su kaynaklarında kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Bu filtreler yalnızca, aksi takdirde güvenli içme suyunun aralıklı mikrobiyolojik kontaminasyonuna karşı koruma amaçlıdır. Örneğin, bir kaynar su tavsiyesi verilmeden önce, filtrasyon sisteminizin sizi aralıklı mikrobiyolojik kontaminasyondan koruduğundan emin olabilirsiniz. Standart ayrıca, diğer NSF / ANSI içme suyu arıtma ünitesi standartlarına benzer şekilde malzeme güvenliği ve yapısal bütünlüğü de içermektedir. Üreticiler, filtrasyon sistemleri için bakteri, virüs ve kist azaltma iddiasında bulunabilirler.

NSF / ANSI 401 Sertifikası Nedir?

Ortaya çıkan kirleticiler için arıtma sistemleri, ortaya çıkan 15 kirletici maddenin bir veya daha fazlasını içme suyundan düşürdüğü doğrulanan hem kullanım noktası hem de giriş noktası sistemlerini içerir . Ortaya çıkan bu kirletici maddeler henüz EPA veya Health Canada tarafından düzenlenmemiş farmasötik ürünler veya kimyasallar olabilir.

NSF P477 Sertifikası Nedir?

Bu kullanım noktası filtreleri , EPA tarafından belirlenen sağlık danışmanlığının altında mikrosistin (mavi-yeşil algler tarafından üretilen toksinler) azaltır .

NSF P473 Sertifikası Nedir?

PFOA / PFOS su filtreleri veya sistemleri, içme suyunda PFOA ve PFOS’u azaltma ve NSF / ANSI 53’te tanımlanan katı malzeme güvenliği ve yapısal gereklilikleri karşılama özellikleri açısından değerlendirilir .

NSF P231 Sertifikası Nedir?

Mikrobiyolojik su arıtıcıları, EPA’nın Görev Gücü Raporu, Kılavuz Standart ve Mikrobiyolojik Su Arıtma Cihazlarının Test Edilmesi Protokolü (1987) (Ek B) önerilerine göre sağlık ve sanitasyon için onaylanmıştır.

NSF / JWPA P72 Sertifikası Nedir?

İyot radyoizotop kullanım noktası tedavi seçenekleri içme suyunda her türlü iyotun azaltılması için değerlendirilir. Bu protokol, Japonya Su Arıtma Birliği (JWPA) ile birlikte geliştirilmiştir. Bir NSF / ANSI standardı veya protokolüne göre sertifikasyonun, bir filtre, arıtıcı veya arıtma sisteminin olası tüm kontaminantları azaltacağı anlamına gelmediğini unutmayın. Filtre, arıtma sistemi veya arıtma sisteminin sizin veya aileniz için en çok endişe duyulan kirletici maddelerin azaltılması için geçerli standarda göre onaylandığını doğrulamak önemlidir.

NSF Nedir? NSF Belgeli Su Arıtma Cihazları

NSF Nedir? NSF Belgeli Su Arıtma Cihazları

NSF Belgesi’nin Faydaları Nelerdir?

NSF Belgesi’nin hem üreticiler hem tüketiciler için doğrudan ve dolaylı olarak birçok faydası bulunmaktadır. Bir tüketici, üzerinde NSF işareti bulunan bir ürünü kullandığında, ürün güvenliği, kalitesi ve sağlığı konusunda herhangi bir şüpheye düşmez ve bu konunun yaratacağı olumsuz etkileri daha ürünü satın alma aşamasında elimine eder. Örneğin, bir restoran işletmecisi, müşterilerine NSF sertifikalı ürünler kullanarak hizmet ettiği takdirde, müşterilerin sağlığı açısından meydana gelecek tehlikeler konusunda proaktif bir yaklaşım sergilemiş olur. Bunun farkına varan müşterilerin de ilgili işletmeye olan güveni artar ve bu durum zamanla işletmenin kurumsal itibarını da yükseltir.

Ürünlerini NSF Belgesi ile piyasaya sunan şirketler, bu konuda rakiplerinin önüne geçebilir ve paydaşları üzerindeki olumlu imajı sayesinde satış hacmini artırabilir. NSF sertifikasyonu tüm dünyada tanınan bir kalite güvence sistemi olduğundan, şirketler NSF belgeli ürünlerini tüm dünyaya ihraç edebilir ve böylelikle pazarını genişletebilir. Bu durum, zamanla çalışanların moral ve motivasyonlarını; dolayısıyla üretkenliklerini de artırır. Şirketler böylelikle elde ettikleri kazançları artırmaya devam eder.

NSF Nedir? NSF Belgeli Su Arıtma Cihazları

NSF Nedir? NSF Belgeli Su Arıtma Cihazları

NSF Belgesi ve Onayı Nedir?

NSF Nedir? , NSF Belgesi Nedir? , NSF Onayı Nedir? gibi sorular nsf onaylı su arıtma cihazı almayı düşünen birçok müşteri tarafından soruluyor. Özellikle kaliteli su arıtma cihazı almak isteyen müşteriler, cihazlarının filtrelerinin, tanklarının NSF Onaylı olmasını istiyor.

NSF Açılımı Nedir?: NSF ‘in açılımı National Sanitation Foundation ‘dır.

NSF Onayı Nedir?: NSF Onayı Nedir sorusunun cevabı şu şekildedir: NSF Onayı, firmanın ürettiği veya kullandığı su arıtma filtresinin, NSF tarafından belirli testlerden geçirildiğini ve sağlığa hiçbir zararı olmadığını taahhüt eden onaydır. Bu onay sayesinde firma ürün hakkında müşterilerine şunları taahhüt eder:

  • Kullandığımız ürün sağlığa zararlı değildir.
  • Kullandığımız ürünün içinde hiçbir kanserojen madde bulunmamaktadır.
  • Kullandığımız ürün NSF ‘in dayanıklılık ve performans testlerinden geçmiştir.
NSF Nedir? NSF Belgeli Su Arıtma Cihazları

NSF Nedir? NSF Belgeli Su Arıtma Cihazları

NSF İşareti Ne Anlama Geliyor?

NSF işareti, bir ürünün güvenilir bir bağımsız sertifikasyon kuruluşu tarafından test edildiğine dair güvencenizdir. Dünya çapında tüketiciler, üreticiler, perakendeciler ve düzenleyici kurumlar tarafından değerlidir.

NSF işareti, diyet takviyelerinden, su filtrelerine ve bulaşık makinelerine, sıhhi tesisat bileşenlerine, havuz ekipmanlarına ve daha fazlasına kadar, üzerinde göründüğü ürün türüne özgüdür.

NSF sertifikasyon işareti taşıyan ürünler, ürün testleri ve ürünlerin standarda uymaya devam ettiğini doğrulamak için düzenli denetimler de dahil olmak üzere tüm standart gereksinimlerini karşılar.

NSF Logosu

NSF Logosu

NSF işareti:

  • Bir ürünün belirlenmiş standartlara veya yönergelere göre tarafsız bir şekilde gözden geçirildiğine dair güvence sağlar
  • Ürün etiketleme ve hak taleplerinin güvenilir bir üçüncü tarafça objektif olarak doğrulandığını onaylar
  • Bir ürünü rakiplerinden ayırır, pazar avantajı sunar
  • Bir kuruluşun kalite, uyumluluk ve güvenliğe olan bağlılığını gösterir
  • 180’den fazla ülkede faaliyet gösteren halk sağlığı ve güvenliğine adanmış profesyonellerden oluşan bir ekip tarafından desteklenmektedir.
NSF Nedir? NSF Belgeli Su Arıtma Cihazları

NSF Nedir? NSF Belgeli Su Arıtma Cihazları

NSF Nedir? NSF Belgeli Su Arıtma Cihazları” ile ilgili yorumlar;

  1. Ercan Yılmaz dedi ki:

    Merhaba ethicwater ternion modeli su arıtma cihazının nsf onayi var mıdır? ya da içinde kullanılan tüm parçalar nsf onaylı mıdır?

  2. Halil dedi ki:

    Su arıtma cihazlarında nsf önemli bir kriterdir. Su arıtma filtresi ya da su arıtma cihazı satın almak isteyenlere tavsiyem nsf onaylı su arıtma cihazı ya da parçalarını tercih etmeleridir. nsf.org sitesinden de nsf sertifikasını mutlaka sorgulayın cünkü piyasa aldatmacı bir piyasa her nsf logosu olan ürünü nsf li olarak görmeyin bu yüzden kendiniz bsf org sitesinden araştırın mutlaka

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir