Endüstriyel Su Arıtma

Sanayi Tipi Su Arıtma Cihazları

Endüstriyel Su Arıtma Sistemi

Sanayi tipi su arıtma endüstriyel su arıtma kuyu suyu arıtma apartman girişi su arıtma daire girişi su arıtma su arıtma servisi su arıtma filtreleri hakkında ücretsiz keşif, fiyat bilgisi ve teklif talepleriniz için bize ulaşın.

Endüstriyel su arıtma sistemleri alanında dünya çapında kalitesini kanıtlamış olan Ethicwater, ihtiyacınız olan gereksinimleri karşılamak, çözüm odaklı yaklaşımı ile hizmet vermektedir. Günlük 30 ton – 400 ton su üretim kapasiteli endüstriyel su arıtma sistemleri en düşük maliyet ile en yüksek performans elde edilebilmektedir.

Ethicwater sanayi tipi su arıtma sistemleri compact bir modül olarak günlük 300 litre ve 30 ton arasında değişen su arıtım kapasitesi ile orta ölçekteki işletmeler, restoranlar, yemekhaneler ve daha birçok alan da hizmet veren sektörlerin içme suyu veya proses suyu ihtiyacını karşılamak için tasarlanmıştır.

Ethicwater Kuyu Serisi kuyu suyu arıtma sistemleri ile mevcut su içerisindeki sertlik yapıcı mineralleri sodyum bazlı katyonik (pozitif yüklü iyonların bulunduğu) reçine sayesinde kalsiyum ve magnezyum iyonları, katyonik reçine yatağından geçerken sodyum iyonları ile yer değiştirir.

Endüstriyel Su Arıtma Sistemi

Endüstriyel su arıtma, sanayi tipi su arıtma, atık su arıtma sistemi

Dünyada yaşana gelişme ve pek çok olumsuz çevre faktörleri nedeni ile her geçen gün daha da kirlenen ve içinden çıkılmaz bir hal alan ekolojik sistem içerisinde bulunan sular da payına düşeni yaşamakta ve büyük bir kirlenme ve bilinçsiz tüketime maruz kalmamaktadır. Bu durum bugün bizim için değilse bile bundan bir yüz yıl sonrası gelecek nesiller için büyük tehlike ve tehdit yaratmaktadır. Bu nedenle yaşanan bu olumsuzlukların önüne geçilmeli, tasarruflu kullanım ve geri dönüşüm sistemlerini daha güncel ve yürürlükte olması sağlanmalıdır.

Misyon olarak, uzun yıllardır suyun en kaliteli halini alması için hizmet veren bir firma olarak; saflaştırma, yumuşatma, filtrasyon ve demineralizasyon işlemlerini gerçekleştiren cihaz ve sistemlerin üretim, pazarlama ve kurulumunu gerçekleştiriyoruz. Kaliteden asla ödün vermeden, sektöründe yaşanan yenilikleri günü gününe takip eden ve teknolojileri hep ilk uygulayan

Ethicwater, arıtma sistemleri ve tesislerine dair bütün cihaz, yedek parça ve kurulum gereçlerinin teminini yapmaktadır.

Endüstri ve sanayi de kullanılan su arıtma sistemleri ev tipi su arıtma sistemlerinden biraz daha farklıdır. Bu alandalar ihtiyaç duyulan temiz ve sağlıklı su ihtiyacı endüstriyel sanayi tipi su arıtma sistemleri ile karşılanır. Bu sistemler çok daha gelişmiş ve kapasite olarak çok daha geniştir. Bu sistemler ile içme suyu ile birlikte ayrıca farklı alanlarda ihtiyaç duyulan özel sularda üretilir. Tüm bu sistem ve sistemin parçaları hakkında sizlere detaylı bilgi vermek istiyoruz. Bu sistemin birçok önemli parçası vardır. Bu önemli parçaların detaylı bir biçimde bilinmesi önemlidir.

Sanayi tipi su arıtma cihazları, restoran, kafe, orta-büyük ölçekli işletmeler ve fabrika gibi işletmelerde kullanılmak üzere üretilmiş su arıtma cihazlarıdır. Bu yüzden işletmeler için karlı bir çözümdür. Sanayi tipi su arıtma cihazı her işletmeye önerdiğimiz bir sistemdir. Böylece hem sudan tasarruf ederken hem de yüksek miktarda temiz ve sağlıklı içme suyu ihtiyacınızı karşılamış olursunuz.

Endüstriyel Su Arıtma Sistemi

Endüstriyel su arıtma, sanayi tipi su arıtma, atık su arıtma sistemi

Sanayi Tipi Su Arıtma Cihazı

Sanayi tipi su arıtma cihazı, yüksek miktardaki şebeke suyunu arıtarak içilebilir hale getirmektir. Normal ev tipi ürünlerle arasındaki temel fark sanayi tipi su arıtma cihazının kapasitesi ve daha fazla aşamadan geçirerek suyu arıtmasıdır. Böylece sayıca fazla insanın çalıştığı yerlerde dışarıdan su almak yerine işletmedeki şebeke suyu arıtılarak tasarruf edilmiş olur.

Sanayi tipi su arıtma cihazı daha çok suyu arıtmak amacıyla üretilmiştir. Bu yüzden kullanımı ve kurulumu daha zordur. Bunun için teknik aynı zamanda işi bilen kişilerin kurulumu yapması gerekmektedir. Uzmanlık ve deneyim isteyen bir kullanım gerektirir.

Sanayi tipi su arıtma cihazı fiyatları, işletmelere özel olarak hazırlanan tekliflerle belirlenebilir.

Sanayi tipi su arıtma cihazları, içme suyu çok fazla para harcayan işletmeler için çok büyük ve kullanışlı bir sistemdir. Su arıtma cihazları kategorisinde yer alan ürünlerimizde web sitemizde bulabilirsiniz. İşyeri tipi su arıtma cihazı olarak da bilinen bu ürünleri güvenle satın alıp, kurulum yapıp, kullanmaya başlayabilirsiniz.

Sanayi tipi Su Arıtma

Endüstriyel su arıtma, sanayi tipi su arıtma, atık su arıtma sistemi

Endüstriyel Su Arıtma Cihazları

Endüstriyel su arıtma cihazı, işletmelerde kullanılan şebeke suyunun daha temiz, daha sağlıklı olması için artırılmasında kullanılan arıtma cihazlarıdır. İş yeri su arıtma cihazı, kaliteli fabrika su arıtma sistemleri ve su arıtma yedek parçalarını sitemizde bulabilirsiniz.

Sanayi tipi su arıtma cihazı tasarruf etmek isteyen işletmeler için mükemmel bir çözüm yoludur. Tasarruf etmek isteyen her endüstriyel işletme mutlaka iş yerinde endüstriyel su arıtma sistemleri kullanmalıdır.

Örneğin; İstanbul’da bir işletmeniz var diyelim. Bu işletmede çalışanların yanı sıra müşterileriniz içinde sürekli içme suyu bulundurmanız yani satın almanız gerekir. Bu da size çok fazla bir maliyet oluşturması anlamına geliyor. İstanbul’da bir işletmenizin olması zaten size oldukça maliyet yüklerken bir de sürekli su ihtiyacını siz düşünün.

Gün geçtikçe insanların temiz suya olan ihtiyacı artmaktadır. Dolayısıyla dünya üzerindeki suların bilinçli tüketilmesi gerekmektedir. Tatlı su kaynakları hızla tükenirken bizim de dikkat etmemiz yani önlem almamız gereken bazı konular vardır. Endüstriyel su arıtma sistemleri fiyatları için sizde iletişime geçin ve indirimli özel fiyat teklifi alın.

İşletmelere gelen şebeke suyunu arıtmak amacıyla sanayi tipi büyük su arıtma cihazı ya da sanayi tipi su arıtma sistemleri kullanan ve sahip olan işletmeler hem su ücretlerinden tasarruf etmektedir hem de cihazlardaki yumuşatma sistemleri sayesinde normal damacana suyu gibi temiz ve sağlıklı suya erişim elde ederler. Bunun yanında evlerinizde kullanmak ve sağlıklı içme suyu elde etmek üzere ev tipi su arıtma cihazı satın alabilirsiniz.

Endüstriyel Ters Osmoz Su Arıtma Cihazları

Endüstriyel su arıtma, sanayi tipi su arıtma, atık su arıtma sistemi

Endüstriyel Su Arıtma Sistemleri

Endüstriyel su arıtma sistemleri, sanayi tipi işletmelerde ve büyük ölçekli üretim yapan yerlerde kullanılan su arıtma sistemleridir. Ev veya ofislerimizde kullandıklarımızdan farklı olarak bu sistemler, daha fazla suyu işleme imkânı ve gelişmiş olmasıdır. Ayrıca bu sistemlerin işleyiş şekli daha karmaşık, daha teferruatlı olmakla birlikte farklı kurulum türleri ve çalışma sistemlerine göre çeşitlendirilebilir. Yani büyük su arıtma sistemleri fiyatları kullanım amacına göre değişmektedir.

Özellikle daha büyük yerlerde, sanayi bölgelerinde veya çok fazla insanın içme suyu ihtiyacının karşılanması gerekiyorsa tasarruf sağlayacaktır.

Sanayi tipi su arıtma sistemleri, Ters ozmos (RO) Sistemleri ev tiplerine göre daha büyük ve daha fazla alan kaplamaktadır. Teknik ekibimiz ne kadarlık bir sisteme ihtiyacını olduğu konusunda sizlere her zaman yardımcı olacaktır.

Su Yumuşatma Sistemleri

Endüstriyel su arıtma, sanayi tipi su arıtma, atık su arıtma sistemi

Kum, Karbon, Yumuşatma (Reçine) Sistemleri

Su arıtma sistemlerinde en önemli görevleri sistem içerisinde yer alan filtreler sağlar. Kum, karbon, yumuşatma (reçine) sistemleri de endüstriyel sanayi tipi su arıtma sistemleri için son derece önemli parçalardır. Her birinin kendi içerisinde özel görevleri vardır. Arıtma işlemi sonrasında suyun içilebilir temizlikte olması bu sistemlerin etkili bir biçimde çalışabilmesi ile mümkündür.

Bu yüzden bu sistemlerin iyi bilinmesi ve bu konuda dikkatli olunması gerekir. Özellikle satın aldığınız su arıtma sistemlerinde bu araçların son derece önemli bir yere sahip olduğunu bilmeniz ve buna göre satın almanız gerekir. Öncelikle bu sistemin her bir elemanının ne işe yaradığı konusunda bilgi verecek olursak. Şöyle ki;

Cihazda yer alan kum sistemleri suda bulunan gözle görülen görülmeyen tüm partiküllerin tutulması için kullanılır. İçtiğiniz suyun içinde bu partiküllerin yer almamasını sağlayan en önemli sistem araçlarından biri olmaktadır. Adından anlaşılacağı üzere bu işlemi partikülleri kum üzerinde tutarak gerçekleştiren önemli bir araçtır. Suyun ilk olarak filtrasyon işlemine tabi olduğu parçalardan biri olmaktadır.

Bir diğer önemli parça olan karbon sistemi suda bulunan klorun tutulmasını sağlar. Bilindiği gibi sularda yer alan klor insan sağlığı için oldukça zararlıdır. Bu yüzden bu filtreleme işlemi son derece önemlidir. Klorun yanı sıra karbon özelliği sayesinden karbonlarında geçmemesini sağlar. Bunların yanı sıra %10 ila %20 oranında bakterilerin tutulmasını da sağlar ve ayrıca suyun daha berrak görünmesi bu filtre sayesinde mümkündür.

Yumuşatma (reçine) sistemi adından da anlaşılacağı üzere suyun tadının yumuşaması amacı ile kullanılan bir fitre sistemidir. Suyun sertliğinin giderilip daha içilebilir bir hale gelmesi için kullanılır. Özellikle içme sistemlerinde bu filtrenin büyük önemi vardır.

Suyun hem temiz olması hem de lezzetli olması tüm bu filtrelerin bir arada etkin bir şekilde çalışmasına bağlıdır. Bunların başarılı bir şekilde çalışması için kurulumunun, bakımının ve zaman zaman yapılan mineral değişimlerinin iyi yapılması gerekir. Sizlere bu konular hakkında da bilgi vermek istiyoruz.

Sanayi Tipi Su Arıtma Cihazları

Endüstriyel su arıtma, sanayi tipi su arıtma, atık su arıtma sistemi

Kum, Karbon, Yumuşatma (Reçine) Sistemleri Kurulumu

Kum, karbon, yumuşatma(reçine) sistemleri daha önce de vurguladığımız gibi endüstriyel sanayi tipi su arıtma sistemleri için son derece önemlidir. Bu sistemlerin kurulumu da ayrıca son derece önemlidir. Doğru bağlantıların yapılması uzmanlık istemektedir. Bu aşamada kişilerin mutlaka profesyonel destek alması gerekir. Zaten genellikle kurulum işini sistemin temin edildiği firma üstlenmektedir. Sistemi kurmak için uygun bir alan ayarlandıktan sonra yapılan işlem bu sistemi kurmaktır. Kurma işlemi bazı aşamalardan oluşmaktadır. Daha önce de bahsettiğimiz gibi bu kurma aşamaları profesyonel ekipler tarafından son derece dikkatli bir biçimde tamamlanmaktadır. Kurulum işlemi kısa sürede tamamlanıp sistemin çalışması başarılı bir biçimde çalışması sağlanmaktadır.

Kum, Karbon, Yumuşatma (Reçine) Bakım, Arıza ve Montaj

Kum, karbon, yumuşatma(reçine) sistemlerinin kurulumu yapıldıktan sonra kullanımına başlanmaktadır. Tabi cihazın kullanımı ile birlikte zamanla bakım ve onarım işlemleri de söz konusu olmaktadır. Cihazın belirli aralıklar il mutlaka bakım çalışmasının yapılması gerekmektedir. Bunun içinde aynı şekilde profesyonel destek alınması son derece önemlidir. Kum, karbon, yumuşatma (reçine) sistemleri ayrıca zaman arıza da verebilmektedir. Bu aşamada da yine firmalardan destek alınarak sitemin onarımı sağlanmaktadır. Onarım işlemi sırasında sistemler yerinden çıkarılıp sonrasında yine montajı yapılmaktadır. Endüstriyel sanayi tipi su arıtma sistemleri firmalarından bu konuda gerekli desteği almanız mümkün olmaktadır.

Kum, Karbon, Yumuşatma (Reçine) Sistemleri Mineral Değişimi

Kum, karbon, yumuşatma(reçine) sistemleri ile ilgili olarak en önemli konulardan biri de mineral değişimi olmaktadır. Artık yeterince görevini yerine getiremeyen minarelilerin değiştirilmesi gerekir. Mineraller tank içine doldurularak belirlenen kapasite için uygun ayarlamalar yapılır. Bu aşamada mutlaka ön bir çalışma ve inceleme yapılmış olması gerekir. Mineral değişimi son derece önemli bir işlemdir. Bu yüzden de bu işlemin yine bu alanda uzman ekipler tarafından yapılması gerekir. Uzman ekipler mineral değişimini kısa sürede ve son derece etkili bir biçimde değiştirecektir. Bu yüzden bu alanda yardım alınacak olan ekibin doğru seçilmesi son derece önemlidir.

Kum, Karbon, Yumuşatma (Reçine) Sistemi Tasarımı

Kum, karbon, yumuşatma (reçine) sistemi tasarımı konusunda bilgi verecek olursak. Bu filtrelerin tasarımı kullanılacağı alana ve kapasiteye göre değişkenlik gösterebilmektedir. Burada önemli olan bu filtrelerin hangi amaçla ve nerede kullanılacağıdır. Bu yüzden öncelikle bilinmesi gereken sistemin hangi amaçla kullanılacağıdır. Sistem tasarımı konusunda bunun dışında önemli bir detay yoktur. Zaten bu su arıtma sistemleri son teknoloji olarak insanlara sunulmaktadır. Tasarımları da son derece ergonomik ve insanların kullanımı için son derece uygundur.

Sanayi Tipi Su Arıtma

Endüstriyel su arıtma, sanayi tipi su arıtma, atık su arıtma sistemi

Sanayi tipi su arıtma cihazı nedir?

Sanayi tipi su arıtma cihazı özellikle büyük işletmelerdeki büyük miktarlarda suyu arıtmak için kullanılan cihazlardır.

Sanayi tipi su arıtma cihazı fiyatları ne kadar?

Sanayi tipi su arıtma cihazı fiyatları ortalama 15.000 TL’den başlamaktadır.

Sanayi tipi su arıtma cihazları ne işe yarar?

Özellikle fabrika, kafe ve restoran gibi büyük işletmelerde şebeke sularını arıtmak için kullanılır.

Endüstriyel su arıtma cihazı (sistemleri) nedir?

Endüstriyel su arıtma sistemleri (cihazları), endüstriyel alanlarda sanayi tipi işyerlerinin su ihtiyacını karşılamak için kullanılan sistemlerdir. Küçük işletmelerden büyük işletmelere kadar her tür kesim kullanabilir.

Endüstriyel su arıtma sistemleri fiyatları ne kadar?

Endüstriyel su arıtma sistemleri işletmelerin ihtiyaçlarına göre çok geniş bir fiyat aralığına sahiptir. 15.000 TL’den başlayan fiyatlarla sizde su arıtma cihazı endüstriyel ürünlerini kullanabilirsiniz.

Endüstriyel Ters Osmoz Su Arıtma Cihazları

Endüstriyel su arıtma, sanayi tipi su arıtma, atık su arıtma sistemi

Ozmoz Sistem Uygulaması

Bazı alanlarda kullanılan suyun içme suyundan da farklı olarak daha saf halde olması gerekir. Ozmos sistem uygulaması tam olarak bu görevi yerine getirmek üzere çalışan bir sistemdir. Ters ozmoz olarak da geçen bu sistem endüstriyel sanayi tipi su arıtma sistemleri için son derece önemlidir. Endüstriyel alanda işletmeler bazen saf suya ihtiyaç duymaktadır. Bu sistem ile daha çok genellikle tuzlu deniz suları, sertliği çok yüksek olan kuyu suları, orta tuzlu sular ve az tuzlu sular arıtılmaktadır. Kısacası saf su elde etmek için yapılan ters membran filtreleme işlemine ters ozmos uygulaması adı verilmektedir.

Cihazın çalışma prensibi hakkında bilgi verecek olursak. Cihazın çalışması üzerinde yer alan membranlar sayesinde mümkündür. Bu membranlardan geçmeye çalışan su, üzerinde yer alan gözeneklerden geçmekte zorlanır. Bu sayede suyun içinde bulunan çoğu inorganik moleküller ve su moleküller geçemez. Böylece saf su oluşumu sağlanır. Bu işlem esnasında çapraz akış işlemi yapılır. Bu da mebranların yüzeyinin her daim temiz kalmasını sağlar. Sistem kullanılırken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bunların neler olduğu konusunda bilgi verecek olursak. Şöyle ki;

  • Su ozmos sistemine geçmeden önce çok iyi bir biçimde ön arıtma işleminin yapılması gerekir.
  • Suyun doğru ısıda olması son derece önemlidir.
  • Artıma işlemi yapılacak olan suyun özelliğine göre membran ayarının yapılması gerekir.
  • Doğru ve uygun antiskalant seçilmesi gerekir.
  • Kullanılan membranlar en az cilt kadar hassas bir yapıya sahiptir. Bu sebeple de bunların hiçbir kimyasal ile temas etmemesi gerekir.
  • Yıkama işlemi yapılacağı zaman zararlı kimyasallar ile değil bu işlem daha çok zararsız kimyasallar ile tamamlanmalıdır.
Endüstriyel Ters Osmoz Su Arıtma Cihazları

Endüstriyel su arıtma, sanayi tipi su arıtma, atık su arıtma sistemi

Saf Su Sistemleri

Saf su sistemleri endüstriyel alanlarda oldukça kullanılan önemli bir sistemdir. Birçok sektörde saf suya ihtiyaç duyulmaktadır. Bu sebeple de endüstriyel sanayi tipi su arıtma sistemleri içerisinde bu sistem yer almaktadır. Sistemin amacı daha önce de bahsettiğimiz gibi suyun en saf haline ulaşabilmektir. Bunun için özel membran filtreler kullanılır. Böylece su en saf halinde birçok endüstri sektöründe rahatlıkla kullanılabilir hale gelir. Bu işlem sırasında suyun içinde erimiş halde duran ve fark edilemeyen ağır metaller, organik ve inorganik maddeler, virüs ve bakteriler ve tuzlar en ince ayrıntısına kadar sudan etkili bir biçimde ayrıştırılır.

Atık Su Arıtma Sistemi

Endüstriyel su arıtma, sanayi tipi su arıtma, atık su arıtma sistemi

Atık Su Sistemi

Atık su son derece önemli ve üzerinde durulması gereken konulardan biridir. Her yıl tonlarca atık su boşuna gitmektedir. Dünyamızda suyun bu kadar önemli olduğu düşünüldüğünde bu suyun gitmemesi için özel bir çaba gerektiği de aşikardır. Atık su sistemleri ile tam olarak bu suların boşa gitmemesi amaçlanmaktadır. Bu sistem sayesinde kullanılan ve normalde boşa atılan atık suların arıtılma işlemi yapılır ve tekrar kullanıma kazandırılır. Bu işlem sırasında fiziksel, kimyasal ve biyolojik arıtma seçeneklerinden biri tercih edilir. Bu sistem oldukça emek isteyen bir sistemdir. Bu yüzden bu sistemin kurulmasına karar vermeden önce çok dikkat edilmesi gerekir.

Atık su sistemi kurulurken dikkat edilmesi gereken son derece önemli konular vardır. Bunların neler olduğu konusunda bilgi verecek olursak. Tesis kurulurken kullanılan ekipmanlar ve bu ekipmanların kalitesi son derece önemlidir. Bu hem sistemin işlemesi hem de uzun ömürlü olması konusunda son derece önemlidir. Atık su sistemleri evsel ve endüstriyel olarak ikiye ayrılmaktadır. Bunlar hakkında bilgi verecek olursak. Şöyle ki;

  • Evsel atık su sistemleri paket arıtma veya betonarme olarak sacdan imal edilen bu arıtma sisteminde biyolojik arıtma kullanılmaktadır.
  • Endüstriyel artık su sistemleri adından da anlaşılacağı üzere sanayi, fabrika ve büyük işletmelerde kullanılan sistemdir. İşletmenin faaliyetlerine göre özel olarak planlanır.
Atık Su Arıtma Sistemi

Endüstriyel su arıtma, sanayi tipi su arıtma, atık su arıtma sistemi

Atık su sistemlerinin daha önce kimyasal, biyolojik ve fiziksel olarak arıtıldığından bahsetmiştik. Bunların ayrımını yapmamız gerekirse;

  • Kimyasal arıtma sisteminde atık su öncelikle çökeltme havuzundan geçer ve sonra karıştırma ünitesine gelir. Burada çeşitli kimyasallar eklenerek suyun içinde yer alan kirleticiler ile reaksiyona girmesi sağlanır. Reaksiyon sonucunda da kirleticiler ile birlikte çökelme sağlanır.
  • Biyolojik arıtma sistemi hem evsel hem de endüstriyel atık suların bazı bakteriler kullanılarak biyolojik olarak ayrılması sistemi ile çalışır.
  • Fiziksel arıtma sistemi adından da anlaşılacağı üzere fiziksel yollar ile atık suların içinde yer alan kaba atıkların ve yağların düzenekler ile sudan uzaklaştırılmasıdır.
Atık su arıtma sistemi

Endüstriyel su arıtma, sanayi tipi su arıtma, atık su arıtma sistemi

Atık Su Sistem Fiyatları

Atık su sistemleri daha önce de bahsettiğimiz gibi son derece emek isteyen ve bunun yanında oldukça maliyetli olan bir sistemdir. Bu yüzden aslında birçok kişi bu sistemden biraz kaçınmaktadır. Ancak bu sistem uzun vadede hepimizin hayatı açısından son derece önemlidir. Dünyada kullanılabilir su kaynakları her geçen gün tükenmektedir. Bu sebeple de kurtarılabilecek her su bizler için son derece önemlidir. Sisteme ilişkin olarak fiyatlandırma da kullanılan malzeme büyük önem taşımaktadır. Malzemenin kalitesi fiyatlandırmayı etkileyen en önemli unsurlardan biri olmaktadır. Malzeme ne kadar kaliteli ise doğal olarak atık su sisteminin fiyatı da o kadar yüksek olacaktır.

İnsanlar sistemi kurarken fiyatın uygun olması amacıyla genellikle daha uygun fiyatlı seçeneklere gidebilmektedir. Ancak bu durum aslında hiç doğru değildir. Çünkü bunu yaptıklarında hem sistemden yeterli verim alınamaz hem de de uzun vadede sistemde daha hızlı bir biçimde arızalar meydana gelmektedir. Bu yüzden de mutlaka sistem için en kaliteli malzeme ve ekipmanlar kullanılmalıdır. Endüstriyel sanayi tipi su arıtma sistemleri söz konusu olduğunda her alanda mutlaka kaliteli ve dayanıklı malzemelerin kullanılması son derece önemlidir.

Atık Su Arıtma Sistemi

Endüstriyel su arıtma, sanayi tipi su arıtma, atık su arıtma sistemi

Atık Su Filtreleme Sistemleri ve Fiyatları

Atık su veya norma su fark etmeksizin tüm bu sistemlerin çalışma prensibi aslında içlerinde yer alan filtrelerin çalışmasıdır. Bu sebeple de en az sistem kadar bu filtreler önemlidir. Endüstriyel sanayi tipi su arıtma sistemleri içinde bilindiği gibi filtre konusu son derece önemlidir. Sistemi kurduğunuzda belirli aralıklar ile mutlaka filtre bakım ve değişim işlemleri yapmanız gerekir. Bunların fiyatları sisteme göre daha uygun fiyatlıdır. Yani sanıldığı kadar bu filtrelerin değişimi vesaire çok fazla maliyetli değildir. Bu yüzden mutlaka düzenli aralıklar ile değiştirilmesi gerekmektedir. Kullanılan filtreye ve bu filtrenin kalitesine göre aynı şekilde fiyat değişiklik gösterecektir. Bu aşamada dikkatli olmanız ve filtrelerin temini ve değişimi konusunda kurumsal ve güvenilir firmaları tercih etmeniz gerekir.

Endüstriyel su arıtma pompaları

Endüstriyel su arıtma, sanayi tipi su arıtma, atık su arıtma sistemi

Hidrofor Sistemleri

Hidrofor sistemleri genellikle çok katlı binalarda su ihtiyacının karşılanması amacı ile kullanılan bir çeşit basınç sistemidir. Bu sistemler endüstriyel sanayi tipi su arıtma sistemleri içinde kullanılmaktadır. Su arıtma sistemlerinde bu hidrofor sistemi sayesinde artıma işlemi için gerekli olan basınç sağlanmaktadır. Yani kısacası sistemin çalışma prensibi bir şekilde su ve havayı bir araya getirerek suya istenilen basıncın verilmesidir. Bu da su arıtma sistemleri için son derece önemli olmaktadır. Hidrofor sistemleri söz konusu olduğunda en önemli konulardan biri hidrofor pompası olmaktadır.

Hidrofor Pompası ve Özellikleri

Hidrofor pompası su ile havanın birleştirilmesi ile suya uygulanan basınç işlemini sağlayan en önemli araçtır. Bu pompanın en önemli özelliği işlevsel oluşudur. Pompa ne kadar işlevsel ve etkili olursa hidrofor sisteminden alınacak olan verim de o kadar artmaktadır. Bu nedenle de sistemler kurulurken pompa üzerinde ekstra olarak durulmaktadır. Hidrofor sistemleri genel olarak karbon malzemeden üretilmektedir. Aynı şekilde pompa da karbon malzemeden üretilmektedir.

Büyük Endüstriyel su Arıtma Pompaları

Endüstriyel su arıtma, sanayi tipi su arıtma, atık su arıtma sistemi

Hidrofor Tankı ve Özellikleri

Hidrofor tankı hidrofor sistemlerinin bir diğer önemli parçasıdır. Bu tankların yine kromdan yapıldığı bilinmektedir. Kromdan olması ürünün daha uzun ömürlü ve daha işlevsel olmasını sağlamaktadır. Bu tank içerisinde su ile hava bir araya getirilerek suya istenilen basınç uygulanabilmektedir. Bu sebeple bu tank aslında sistemin en önemli parçaları arasında yer almaktadır. Bu tank içerisinde ayrıca su depolanabilmektedir. Kısacası su arıtma cihazı sistemi söz konusu olduğunda hidrofor sitemi, pompası ve tankı son derece önemlidir.

Hidrofor Pompası

Hidrofor pompaları daha önce de bahsettiğimiz gibi son derece önemlidir. Hem hidrofor sistemlerinin çalışması hem de su arıtma işlemini başarılı bir şekilde gerçekleşmesi için son derece önemlidir. Bu yüzden de hidrofor sistemleri oluşturulurken en fazla bu pompa üzerinde durulmaktadır. Bu pompanın dayanıklı ve işlevsel olması konusunda ekstra olarak çaba sarf edilmektedir. Sizlerde su arıtma sistemleri alırken bu konular üzerinde durmalı ve dikkatli olmalısınız.

Yaşam alanları için son derece önemli olan su endüstriyel alanlarda da son derece önemli bir yere sahiptir. Endüstriyel sanayi tipi su arıtma sistemleri bu alanlarda ihtiyaç duyulan temiz ve sağlıklı suyun karşılanması için kullanılan önemli sistemlerden biridir. Bu sistemlerin etkili ve başarılı olabilmesi için mutlaka kaliteli malzemeden üretilmesi gerekir. Ayrıca sistemin komple kaliteli ve işlevsel olması önemlidir.

Endüstriyel su arıtma

Endüstriyel su arıtma, sanayi tipi su arıtma, atık su arıtma sistemi

Endüstriyel Su Arıtma Sistemleri

Yaşam alanlarında insanların sağlıklı bir şekilde hayatlarını devam ettirebilmeleri için şüphesiz su temel ihtiyaçlar arasında yer alan ve en çok kullanıma sahip olan kaynaklar arasında yer alır. Bu anlamda gerek içme gerekse kullanmak amacı ile temin edilen su, endüstriyel su arıtma sistemleri tercih edilir. Su arıtma sistemleri sayesinde insanların ihtiyacı olan sular, temizlenerek hazır hale getirilen sulardır. Endüstriyel su arıtma sistemleri ile suyun analizi yapılır ve gerçek anlamda su içerisinden arınması gereken maddeler ayrıştırılır.

Endüstriyel su arıtma cihazları genellikle sanayi ortamlarında kullanılırlar. Aynı anda yüksek oranda su arıtma özelliği bulunan bu cihazlar, işletmenin ihtiyacına uygun içmek ve kullanmak için su arıtma ihtiyacını giderirler. Endüstriyel su arıtma cihazları filtreleri sayesinde su içerisinde bulunan atık maddeleri ve bakterilerin temizlenmesinde etkilidirler. Bu sayede iş ortamlarında sağlık güvenliği sağlanmış olur.

Endüstriyel Su Arıtma Sistemi

Endüstriyel su arıtma, sanayi tipi su arıtma, atık su arıtma sistemi

Atık Suların Geri Kazanılması

Sanayi ortamlarına ulaşan sularda atık madde ve bakteri yoğunluğunun yaşanması oldukça normaldir. Çalışma ortamlarının sağlamış olduğu hava dolayısı ile su içerisine katkı madde girmesi, birçok hastalığın çıkmasına sebebiyet verir. Evsel ve endüstriyel atık su arıtma sistemleri biyolojik, kimyasla ve fiziksel arıtma teknikleri ile temizlenir. Endüstriyel su arıtma sistemleri atık suların geri kazanılması ve kullanılması için en ideal seçimler arasında yer alır. Çoğunlukla kirlilik yükü ve çevre kirliliği oldukça fazla olan sular, endüstriyel su arıtma sistemleri sayesinde temizlenir.

Sanayi ortamları, fabrikalar veya organize sanayi bölgelerinde üretimin devam edebilmesi için kullanılan suyun temiz ve berrak olması büyük önem taşır. Özellikle sağlık sektöründe yapılan üretimlerde su kullanıldığından, endüstriyel su arıtma cihazlarının kullanımına ihtiyaç duyulur. Atık suların kullanıma geri kazandırılması israfın da önüne geçilerek su kayıpları engellenmiş olur.

Endüstriyel su arıtma

Endüstriyel su arıtma, sanayi tipi su arıtma, atık su arıtma sistemi

Gri Su Kazanımı

Yaşam alanlarında kullanılan duş, küvet, spa, banyo lavabosu, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi veya sanayilerde kullanılan sular oldukça temiz ve berraktır. Fakat bu sular endüstriyel su arıtma cihazları olmadan içerisinde bol miktarda kimyasal yağlar, bakteriler barındırdığından doğrudan kullanılması imkânsızdır.

Bu anlamda kişisel ihtiyaçların giderilmesinde kullanılan sular dış etkenlere bağlı olarak değişen sular gri su adı ile bilinir. Yaşam alanlarında kullanılan gri sular, şebeke sularının kimyasal maddeler ile etkileşime girmesi sonucu ortaya çıkar. Gri suların kullanıma geri kazanılması ve sağlıklı bir şekilde insan hayatında yer alması için endüstriyel su arıtma sistemleri kullanılır.

Endüstriyel Su Arıtma Sistemlerinin Avantajları

İnsan hayatının sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için atık suların geri kazanılması büyük önem taşır. Atık suların geri kazanılmasında kullanılan endüstriyel su arıtma sistemleri birçok avantajı da beraberinde getirir. Endüstriyel su arıtma sistemleri sayesinde hem yaşam alanları olan evlerde hem de iş yerlerinde temiz su kullanımları yapılmış olur.

Endüstriyel su arıtma sistemleri ile bahçe ve tarımsal sulama işlemleri, tuvalet rezervuarları, süs havuzları ve arıtım teknolojisine bağlı olarak çalışan makinelerin problemsiz işlevlerini yürütmeleri sağlanır. Ayrıca yağmur suyu toplanma sistemlerinde de en güvenilir arıtma kaynakları endüstriyel su arıtma sistemleridir. Endüstriyel su arıtma cihazları depolama görevini de üstlenirler.

Sanayi Tipi Su Arıtma Cihazları

Endüstriyel su arıtma, sanayi tipi su arıtma, atık su arıtma sistemi

Endüstriyel Su Arıtma Sistemleri Nasıl Çalışır?

Endüstriyel su arıtma sistemleri içerisinde bulunan filtreler sayesinde kaynaktan gelen suyun temizlenmesini sağlarlar. Filtrelerin yanı sıra motor yardımı ile su içerisindeki bakteriler öldürülür. Endüstriyel su arıtma cihazları filtrelerin alt kısmında bulunan süzgeçler yardımı ile su içerisinde bulunan atıkları arındırır, filtrelerde temizlenen su özel sistemler ile kullanıcısına ulaştırılır. Endüstriyel su arıtma sistemlerinde sürekli su dolaşım halindedir ve deposu aracılığı ile de temizlenen su muhafaza edilir.

Endüstriyel su arıtma cihazları fiyat bakımından da birçok işletmenin merak ettiği konular arasında yer alır. Endüstriyel su arıtma cihazları firma değişikliği, ürün kalitesi ve verilen hizmet kalitesi nedeni ile farklı fiyatlar ile alıcısının karşısına çıkabilir. Amaç olarak aynı işlevini gören sistemlerde, işleyiş bakımından farklılık görülmesi normaldir. Tüm bunlar sistemler arasında fiyat farklılıkların ortaya çıkmasına sebep olur.

Endüstriyel Su Arıtma Cihazı Nedir? Nasıl Kullanılır?

Sizler de evlerinizdeki en önemli cihazlardan biri olan su arıtma cihazlarına sahipsiniz yahut sahip olmak istiyorsunuz ve bu cihazların içerisindeki filtreler hakkında daha çok bilgi sahibi olmak istiyorsunuz. Sularınızı daha temiz hale getiren ve lezzetli suya ulaşmanızı sağlayan bu filtreler hakkında merak ettiklerinize kısaca değinmek istedik. Su filtresi, temel amacı içtiğiniz suyu zararlı bakterilerden arıtma işlemi yapan bir yapı taşıdır. Su filtrasyonu yapmadan musluklarımızdan akan suyu içmek vücudumuz için geri dönüşü olmayan sağlık problemlerine neden olabilir. Su arıtma filtre yöntemi ile sağlıklı suya ulaşmak mümkün. Hem içtiğiniz suyun hem de yemeklerinize kattığınız suyun kireçsiz, saf bir su olduğunu bilmenizi sağlar aslında arıtıcı filtresi. Su filtreleri birçok farklı çeşit ve tarzda olabilir. Su filtreleri yapıları itibari ile gösterdikleri çalışma yöntemleri birbirinden farklı olan aracılardır.

Sanayi tipi Su Arıtma

Endüstriyel su arıtma, sanayi tipi su arıtma, atık su arıtma sistemi

Endüstriyel Su Arıtma Cihazı Modelleri ve fiyatları

Endüstriyel su arıtma, su arıtma sistemleri birçok farklı modelde karşınıza çıkabilir. Temel olarak hepsinin amacı tabi ki temiz suya ulaşmanızı sağlamaktır. Fakat büyüklüklerine göre ve içlerindeki filtrelere göre farklılık gösterebilir bu cihazlar. Bazıları sırf şebeke suyunu arıtırken bazıları da deniz suyunu arıtabilir. Kullanım alanına göre seçilmesi gereken endüstriyel su arıtma sistemleri genel olarak firmanız için gayet mantıklı bir karar olacaktır. Su ile tasarruf olur mu, bu benim bütçemi nasıl olumlu etkileyebilir gibi düşüncelere daldıysanız kesinlikle bunların cevabı burada. Sizler şirketiniz için uygun fiyatlı bir endüstriyel saf su cihazı edinirseniz ilerleyen zamanlarda damacana su kullanımının size ne kadar pahalıya patladığını ve bütçenizi olumsuz etkilediğini fark edersiniz. Fiyatlar açısından uzun vadede düşünüldüğünde kesinlikle tasarruf etmenizi sağlayan bu cihazlardan edinmeyi ihmal etmemenizi öneririz. Özellikle büyük şehirlerden birinde yaşıyorsanız şirket olarak bu ayrıcalıktan faydalanırsanız hem bütçenizi hem çalışanlarınızı korumuş olacaksınız.

Endüstriyel Su Arıtma Cihazı Almak İstiyorum

Evet, şirketiniz için bu önemli kararı aldınız ve sonunda endüstriyel su arıtma firmaları araştırmasına başladınız ve size en uygun, en doğru ve kaliteli su arıtma cihazını bulmak istiyorsunuz. Bakmanız gereken seçenekler oldukça fazla ama bu sizi kararsızlığa sürüklemesin. Firmalar ile iletişime geçerek konu hakkında detaylı bilgi alarak araştırmalarınızı sürdürün mümkünse not tutun. Aradığınız kriteri ve bütçeyi belirleyin sonrası çok kolay. İstediğiniz şartlarda ve uygun sanayi tipi su arıtma cihazı kapınızda. Kullanıma başladıktan çok kısa sürede aradaki farkı anlayacağınıza eminiz. Siz yeter ki tasarruf yapmak isteyin, kullanamadığınız şebeke suyunu içmeye başladığınızda ve onun lezzetini aldığınızda gerçekten seçiminizden memnun olacaksınız. Lezzetli ve kaliteli su içerken tasarruf yapmak aslında göründüğü kadar zor değil bu cihazlar sayesinde. Bir şirket kurmak istiyorsanız maliyetlerini hesaplarken damacana su, pet şişe gibi masrafları artık düşünmeyeceksiniz. Bu cihazlar sayesinde şirketinizi kurarken tasarruf ile başlayacaksınız. Araştırmanız gereken ilk tasarruf noktası kesinlikle endüstriyel su arıtma cihazları olmalı.

Endüstriyel Su Arıtma Sistemi

Endüstriyel su arıtma, sanayi tipi su arıtma, atık su arıtma sistemi

Atıklardan Kurtulun Doğayı Koruyun

Artık şirketinizde damacana su ve pet şişelerinin atıklarından kurtulmanız mümkün. Bu cihazlar sayesinde şebeke suyu kullanarak ve doğaya atık olmaması açısından pet şişe kullanımından da vazgeçerek hem şirketinizi hem de doğayı koruyabilirsiniz. Endüstriyel su arıtma sistemleri sayesinde şirketiniz doğa farkındalığı ile büyüyen bir şirket olacak ve siz de bunun keyfine bakacaksınız. Kullandığınız bu cihazların gerçekten size ve çevreye bu kadar faydalı olduğunu öğrendiyseniz beklemeden bir tane edinin. Kaliteli ve lezzetli su içerek doğayı da koruduğunuzu düşünmenin mutluluğunu yaşayın. Atık olmayan bir dünyada yaşamak için bir adım da siz atın.

Sanayi Tipi Su Arıtma Cihazı Bakımı Nasıl Yapılır

Sanayi Tipi Su Arıtma Cihazı Bakımı Nasıl Yapılır sorusunun cevabı kesinlikle işi bilen yetkili su arıtma personelleri tarafından olmalıdır. Sanayi Tipi Su Arıtma Cihazlarının içindeki sanayi tipi su filtresi veya madenler eskiyebilir, bu eskimeler sonucu üretim düşecektir, endüstriyel ters ozmos sistemlerde filtreler değişilmeden önce membran kimyasalı ve antisklant kullanılıp su arıtma filtresi açılmaya çalışır eğer açılırsa filtre değişimine gerek kalmamaktadır, açılmadığı durumda ise Endüstriyel Ters Ozmoz sistemlerinin filtrelerinin değişmesi gerekmektedir.

Arıtılmış Şebeye Suyu Musluk

Endüstriyel su arıtma, sanayi tipi su arıtma, atık su arıtma sistemi

Sanayi Tipi Su Arıtma Cihazları kullanım Alanları

Sanayi Tipi Su Arıtma Cihazları kullanım olarak çeşitlilik gösterse de kullanım şekline göre sanayi tipi su arıtma cihazlarının neden kullanıldığını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Saf su üretimi için kullanılır. Özellikle Saf Su ile Üretim Yapan Tesislerde, bu tesisler genelde kozmetik ve medikal şirketleridir.
  • Mineralli su üretimi için kullanılır. Besicilikte ve Tavuk Çiftliği Su Arıtma Sistemlerinde özellikle Mineralli Su Üretimi bir hayli arttırmaktadır.
  • Kireçsiz su ihtiyacı için kullanılır. Birçok sektörde kullanılan otomasyon makinaları kireçsiz suya ihtiyaç duymaktadır, bunun yanında oto yıkama su arıtma cihazları da kireçsiz su ihtiyacını karşılamaktadır.

Sanayi Tipi Su Arıtma Cihazları Nasıl Çalışır

Sanayi Tipi Su Arıtma Cihazları genelde Endüstriyel Ters Ozmos Sistemlerden, Kum Karbon Filtrasyon ve Yumuşatma Sistemlerinden oluşur. Endüstriyel Ters Ozmoz sistemi suyun ters ozmoz prensibiyle arıtılmasıyla oluşur. Suyu %99 arıtma garantisine sahiptir. Müşterilerimiz Saf Su istediği takdirde Endüstriyel Ters Ozmos sistemlerinin sonuna mixbed reçine dolu bir yumuşatma tankı bağlanarak suyun iletkenliği düşürülür ve saf hale getirilir. Bunun dışında eğer suda kaba partikül sayısı (tortu, pas, çamur) çok fazla ise bu sistemlerin önüne Kum, Karbon Filtrasyon sistemi kurulur ve sudaki kaba partiküllerin tutulması amaçlanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir