Su Arıtma Cihazı Tavsiyeleri, Su ve Sağlık

Neden Su Arıtma Cihazları Tercih Etmeliyim 2022

Su bütün canlılar için önemli maddelerden biridir. Özellikle insanlar su olmazsa yaşama olanakları düşmektedir. Sularda oluşan zararlı mikroplar, bakteriler, klor ve kireç gibi birtakım maddeler üretmektedir. Suları içilebilme haline getiren büyüyen ve gelişen teknoloji sayesinde su arıtma cihazı yardımcı faktörlerden biridir.

Normal olarak kullanılan sular baraj göl ve kaynak sularından içmeye veya kullanılmaktadır. Kullanım alanlarına ulaşana kadar birçok nedenden dolayı aşırı kirlenme ve koku oluşabilmektedir. İçmeye ve kullanmaya uygun olmayan bu suları temizleme işlemini su arıtma cihazları sağlayabilmektedir. Su arıtma cihazları takılan musluktaki suyu filtreleyerek temizleme işlemi yapmaktadır.

Evlerde akan suların çoğu zaman kirli olduğu anlaşılmayabilir. Sürekli musluk suyu kullanan kişilerden iseniz bunu anlamanız mümkün değildir. Farklı damacana veya şişe suları kullandıktan sonra sadece fark edilebilen musluklardan akan suların koku ve tadı fark edilebilmektedir. Suyun temiz ve kullanılabilir olmasını anlayabilmek için birçok yolu vardır.

  • Temiz suların içerisinde tortu görüntüsü oluşmaz. Ancak kirli sularda mutlaka gözle görünür tortular görünmektedir.
  • Su bardağa doldurulduğunda rengine dikkat edildiği anda içerisinde bulunan bulanıklık belirgin şekilde görünmektedir.
  • Temiz sularda koku hissedilmez ancak kirli sularda koku oluşmaktadır.
  • Arınmış veya temiz sularda farklı tatlar hissedilmez kirli sularda ise acımsı ağır bir tat oluşturmaktadır.
  • Kirli sularda kireç ve pas oluşumuna daha sıklıkla karşılaşılmaktadır.
  • Kullanılan eşyalarda oluşan lekelerde kirli sulardan kaynaklanmaktadır.

Bu tür belirtilerin çoğu çeşmeden akan sulardan mutlaka oluşmaktadır. Farklı gaz ve mikropların olduğu bu tür suları içmek her daim tehlikelidir. Sağlıklı ve temiz su içebilmek için su arıtma cihazları tercih edilmelidir.

Neden Su Arıtma Cihazları Tercih Etmeliyim 2022

Su Arıtma Cihazı İşlevi Nedir?

Sular evlerdeki musluğa ulaşana kadar borular içerisinden geçerek birçok madde ile temas ederek akmaktadır. Su arıtma cihazları su içinde bulunan birçok mikrop ve bakterileri temizleyerek içilebilecek su haline getirmektedir. Su arıtma cihazı suyu birçok işlemden geçirerek kullanılabilir hale getirmektedir. Suyu birkaç aşamadan geçirerek arıtmaktadır. 5 aşamalı su arıtma cihazı özelikleri şu şekildedir.

Su arıtma işlemleri ilk önce sediment filtredir. İlk bu filtreden geçen suyun kumu, çamuru ve sudaki tortuların temizlenmesi sağlamaktadır. Bu filtreden geçen su granül aktif karbon filtreye iletilir.

Tanecikli aktif karbon partiküllerden oluşan bu bölümde suya koku veren gazlardan ve klordan arındırır.

Diğer bir aşamada ise aktif karbon filtredir. Bu filtrenin işlemi ise tat, renk ve kokuyu iyileştirmeyi sağlar.

Membran filtreye iletilen su bütün saflığı ile temizlenmiş durumdadır. Su tankına iletilen su içilmeye hazır hale gelmektedir.

Su arıtma cihazları 5 aşamalı 7 aşamalı ve 8 aşamalı özelikleri bulunmaktadır.5 aşamalı cihazlar ev tezgâh üstü ve altında kullanılmaya uygundur.7 ve 8 aşamalı cihazlar ise daha büyük kullanım alanlarında kullanılmaktadır.

Neden Su Arıtma Cihazları Tercih Etmeliyim 2022

Su Arıtma Cihazının Faydası Nedir?

Su arıtma cihazı taktırmak isteyen kişiler cihazın birçok özelliğini önemseyerek alınmak istenen modelin hem bütçeye hem de ürün seçimi çok önemlidir. Cihaz tercihi yaparken hijyenik ve temiz su sağlayabilmesi ve mineral açısından zengin su tüketilebilmek için su arıtma cihazı tercih edilmelidir. Su tüketimi vücut bakımından önemli bir besin olması nedeniyle temiz su tüketimi de oldukça önemlidir. Su arıtma cihazlarında temizlenen suların şişkinlik yapmadığı ve böbreklerin iyi çalışmasını da sağlamaktadır. Şişkinlik hissi vermeyen arıtılmış sular daha fazla su tüketimini de sağlayabilmektedir.

Arıtılmış cihazlarda elde edilen sular tüm plastik şişelerde olan sulara göre daha temiz ve daha taze sular elde edilmiş olabilmektedir. Arıtıcıda bulunan filtreler sayesinde suda bulunan tüm kireç ve suda bulunan acı tadı temizleyerek sağlıklı su tüketmeye yardımcı olmaktadır.

Neden Su Arıtma Cihazları Tercih Etmeliyim 2022

Su Arıtma Cihazı Modelleri

Su arıtma cihazı modelleri farklı boyutlarda ve çeşitli kullanım alanlarına sahiptir. Boyutları ve kullanılan alana göre değişiklik gösteren arıtıcılar genellikle birkaç çeşidi tercih edilir. Su arıtma cihazlarını tercih ederken cihazın işlevi ve parçalarının kaliteli parçalardan oluştuğuna dikkat edilmelidir. Sürekli arıtma işlemi yapması gereken arıtma cihazının kullanım ömrüne ve suyu temizleyerek kullanımını daha hızlı şekilde sağlamaktadır. Birçok kullanım alanı oluşturan su arıtma cihazları depo boyutuna göre birçok alanda tercih edilebilmektedir. Bu cihazlardan bazıları şu şekildedir,

Ev veya daire içinde olan mutfaklarda tezgâh altında veya tezgâh üstünde kullanılan cihazlar

Daire veya bina girişlerine konumlandırılan cihazlar

Bu tarz cihazlar tercih edilerek bütçeye uygun cihaz seçimi yapılabilmektedir. Su arıtma almak isteyen kişiler boyut ve modellerine göre seçilebilmektedirler. Su arıtma cihazlarının her birinin farklı özelikleri vardır. Çoğu zaman fiyatı fazla olan cihazların daha kaliteli ve daha kullanışlı olabileceği yanılgısına düşülmesidir. Cihazın özelikleri ve işlevi fiyat olarak etkilememektedir.

Neden Su Arıtma Cihazları Tercih Etmeliyim 2022

Su Arıtma Cihazı Filtre Değişimi

Su arıtma cihazı suda bulunan bakteri ve kirden arıtmak için kullanılan filtreler zamanla kirlenerek temizleme işlevini tam yapamaya bilmektedir. Kirlenen filtreler suyun sertliği ve kireç durumuna göre değişiklik gösterir. Filtre değişimi kaliteli su tüketilebilmesi için önemlidir. Cihazın ömrünü uzatmak ve daima sağlıklı su tüketimi sağlayabilmek için filtre değişimine önem vermeniz gerekir. Sediment ve karbon filtre değişimi 5-6 ayda bir defa post mineralize filtreleri her yıl, membran filtre değişimi ise 2 yılda bir defa değişmelidir.

Filtre değişimi sağlanmasıyla temiz şekilde kullanma imkânı vermektedir. Filtre değişimini cihazı almış olduğunuz servisler aracılığıyla değiştirebilmektedirler. Su arıtma cihazının filtreleri uzun süre değişmediğinde büyük sorunlar oluşabilmektedir. Değişmeyen filtreler temizleme işlemini yapmazken diğer parçalarına da zarar vermektedir. Filtre fiyatları bütçeyi zorlamayan fiyatlarda değişebilmektedir.

Neden Su Arıtma Cihazları Tercih Etmeliyim 2022

Su Arıtma Cihazı Fiyatları

Su arıtma cihazı fiyatı daha temiz ve daha sağlıklı su tüketimi sağlayabilmek için almış olduğunuz cihaza göre farklılık gösterebilmektedir. Temin etmiş olduğunuz cihazınızın işlevi ve kalitesine göre fiyat belirlenmektedir. Kalite ve temizleyeceği suyun sertliğine göre cihazlar tercih edilmesi gerekmektedir. Marka veya model seçimi yaparken en önemli unsurlardan biri de ücretidir. Almak istediğiniz konum ve filtre sayısına göre bütçenize uygun fiyatlar belirtilebilmektedir.

Su Arıtma Cihazının Faydaları

Su insan hayatının en önemli unsurlardan birisi olarak tükettiğimiz şeylerin en başında gelmektedir. Hayatın vaz geçilmez tüketim malzemesi olan su vücut sağlığını düzenlemekten tutun da endüstriyel olarak da birçok alanda ihtiyaç duyulan bir faktördür.

  • Sağlıklı yaşamamızı sağlar ve vücut sağlığını korur.
  • Günlük enerji ve performansımızı arttırmamızı sağlar
  • Endüstriyel birçok ürünün üretiminde sudan faydalanılır.
  • Damar sağlığı açısından da oldukça önemlidir.

Hayatın bu kadar için de olan suyu daha kaliteli olarak tüketebilmeniz için Su arıtma cihazı kullanmak çok avantajlı ve iyi bir kazanç sistemidir. Size yer zaman açısından önemli bir tasarruf sağlar, maddi yönden üzerinizden büyük bir külfeti kaldırır. Daha kaliteli bir su tüketimi yapmanızı sağlar.

Neden Su Arıtma Cihazları Tercih Etmeliyim 2022

Su Arıtma Cihazı Modelleri

Su arıtma cihazları genel olarak 2 çeşittir. Bunlar ev tipi ve sanayi tipi su arıtma cihazlarıdır. Ev tipi arıtma cihazları şunlardır;

  • Tezgâh altı kapalı kasa su arıtma cihazı
  • Tezgâh altı açık kasa pompasız su arıtma cihazı
  • Pompasız tezgâh altı kapalı kasa su arıtma cihazı
  • Tezgâh altı açık kasa pompalı su arıtma cihazı

Arıtmalı su sebili

Sanayi tipi olan su cihazları şunlardır;

  • Direk akış su arıtma cihazı
  • Set altı 20 inç açık kasa pompalı su arıtma cihazı
  • Ev ana girişi su yumuşatma sistemi

Neden Su Arıtma Cihazları Tercih Etmeliyim 2022

Su Arıtma Cihazını Kimler Tercih Etmeli?

Su istisnasız tüm canlıların ihtiyacıdır. Bu nedenle de kaliteli ve temiz su tüketimi oldukça önemli su arıtma cihazı modelleri tam da bu aşamada bize destek veren çok güzel bir ürün olarak hayatımızı kolaylaştırmaktadır.

Evler içme suyu için sipariş vermek, marketten sürekli olarak su taşımak hem zaman kaybı hem de maddi bir külfettir. Ayrıca o suların olmayacak zamanda bitmesi de ayrıca bir sınır bozukluğudur. Bu nedenle evler de su arıtma cihazı kullanımı çok uygundur. Bunun yanı sıra hastaneler, yemekhaneler, oteller, seralar ve aklınıza gelebilecek her türlü yerde bu sistemlerden faydalanabilirsiniz.

Su arıtma cihazları özel bir sistemle çalıştığı için enerji tasarrufu da sağlamaktadır. Ayrıca içerisinde bulunan özel filtre sisteminden suyu süzerek kullanıma hazırladığı için sizin yumuşak ve mineral değeri korunan sağlıklı bir su tüketimi yapmanızı sağlar.

Kendinize en uygun olan modeli seçtikten sonra sizde kaliteli su tüketimi yapmaya başlayarak su kullanmanın zevkine varacaksınız. Su arıtma cihazları sizin konfor alanınızı genişletmek için üretilmiş olup sizin için en uygun fiyatlandırma ve ödeme seçenekleri ile sizlerin kullanımına sunulmaktadır.

Fiyat aralığı kullanılan sisteme göre farklılık gösterebilir. Bunun için sizin ihtiyacınız olan su arıtma cihazı hangi ürün ise öncelikle ona karar vermelisiniz. Buna karar verirken ne kadar su tüketimi yaptığınız, suyu ne amaçla kullandığınız ve ne süre ile suyu bu şekil de kullanmaya devam edeceksiniz bunları belirleyerek hangi ürüne karar vereceksiniz öncelikle onu belirlemelisiniz. Buna göre sistem ile ilgili bir fiyatlandırma çıkarılacaktır.

Ethicwater Argentium Su Arıtma Cihazı Mutfak Bağlantı Görseli

Ethicwater Argentium Su Arıtma Cihazı Mutfak Bağlantı Görseli

Suların kirlenmeye başladığı, tasarruf etmenin artık çok önemli bir hal aldığı şu günlerde gerek su arıtma sistemleri olsun gerek su arıtma cihazı fiyatları olsun size çok güzel bir tasarruf imkânı sunuyor.

Bu sistemler artık oldukça gelişmiş bir teknoloji ile arıtma yaptığı için her konuda güvenilir bir kullanım sağlamaktadır. Filtre temizlikleri düzenli ve anlatılan kurallar çerçevesinde yapıldığı taktirde uzun ömürlü bir kullanım sunmakta ve ilk günkü kullanım performanslarını korumaktadır. Su arıtma cihazları tercih edilirken bulunduğunuz bölgenin su kalitesi de oldukça önemli bir faktördür.

Su sertliği fazla, kireç yoğunluğu yüksek olan su tüketimine maruz kaldığınız bir bölgede yaşıyor ve bu cihazı orada kullanacaksanız su kalitesi açısından membran veya karbon filtreli su arıtma cihazlarını tercih etmelisiniz. Bunlar suyun pH seviyesinin de daha iyi korunmasını sağlayacak olan sert ve kireçlenme oranı yüksek sular için uygun filtreleme sistemleridir.

Tercih yaparken kullanılacak alanın şekline uygun bir tasarım seçilmesi de sizin kullanım performansınızı ve kullanım memnuniyetinizi arttıracak olan bir diğer faktördür. Örneğin ev içi kullanım için mutfak dolap içi modeller tercih edilmeli ve alanın büyüklüğü dikkate alınarak uygulama yapılmalıdır.

Bütün bu faktörlerin dikkate alınarak uygulanmış olan sistemler fiyat ve performans açısından son derece memnunum edici olmakla beraber sizlerin de kaliteli su tüketimi yapmanızı sağlamaktadır. Su hayatımızın merkezinde yer alırken kaliteli ve temiz su tüketimi kullanmak herkesin hakkı. Bu nedenle son derece pratik bir çözüm yolu olan su arıtma cihazı sistemlerini hayatımızın içerisine koymalıyız.

Ternion su arıtma cihazı özellikleri

Ternion su arıtma cihazı özellikleri

Kurulum açısından da son derece pratik ve kolay olan bu cihazlar bizlerin suya olan gereksinimini kesintisiz olarak karşılamaya ve uygun şekilde hizmet vermeye yönelik üretilmiş olup uygun fiyat aralıkları ile de bizlerin kullanımdadır. Her türlü hizmet kurulum yapan firma tarafından sağlanmakta ve kullanım koşulları temizlik bilgileri verilmektedir.

Sağlıklı su tüketimi yapmaya devam edebilmek için bu uyarılar dikkate alınmalı ve filtre sisteminin temizliği uygun şekilde tavsiye edilen sürede mutlaka gerçekleştirilmelidir. Su arıtma cihazları hayatımızın en önemli kullanım eşyalarından biri haline gelmiştir artık. Çevre ve su kirliliğinin arttığı şu günlerde en büyük ihtiyaçlar arasında yer almaktadır.

Evlerde ve işyerlerinde güvenle kullanılabilecek olan su arıtma cihazları birçok kullanıcı tarafından tercih edilmeye başlanmıştır. Kullananlar tarafından da oldukça taktir alan bu sistemler teknoloji çerçevesinde gittikçe daha ileri bir aşamaya taşınmaya devam etmektedir. Gelinen noktada her evin her iş yerinin sahip olması gereken cihazların başında gelen bu sistemler için sizde araştırmalarınızı yapmaya başlayın.

Öncelikle bulunduğunuz bölgenin su kalitesini ve kireçlenme oranını kontrol ederek işe başlamanız sizin için en uygun olan filtre sistemine sahip cihazı seçmenizde size yardımcı olacaktır.

Filtre sistemleri, kurulum, servis, bakım ve benzeri şeyler ile ilgili olarak sizlere uygun fiyatlarla kaliteli ürünler sunmaya sizlere uygun ödeme koşulları ile hizmet vermeye çalışıyoruz.

Her cihazın özelliğine bağlı olarak su arıtma cihazı fiyatları farklılık gösterir bunu göz önünde bulundurarak sizler için en uygun olan, sizler için en kaliteli suyu verecek olan cihazı seçmek için nerede kullanacağınız, ne sıklıkta kullanacağınız ve su kalitenizin de önemli olduğunu unutmayalım sizler için en güzel hizmeti vermek için buradayız. En kaliteli cihazlarla en kaliteli suları sizlerle buluşturuyoruz. Sağlıklı günlerde sağlık sular için.

Hayat su ile güzel, siz su ile güzelsiniz. Bunu unutmayın. Sağlıklı bir yaşam sağlıklı bir su tüketimi ile baslar ve devam eder. Bunu için sizde bir su arıtma cihazı sahibi olun.

Neden Su Arıtma Cihazları Tercih Etmeliyim 2022

Neden Su Arıtma Cihazı Satın Almalıyım?

İnsan vücudunun çoğu sudan oluşur. Su, insanların sağlıklı olması için günlük olarak tüketilmesi gereken çok önemli bir maddedir. Su arıtma cihazları sudaki her türlü kirleticiyi arındırdığı ve size en sağlıklı içme suyunu verdiği için çok önemlidir. Su arıtma cihazı ile arıtılmış su, yüksek oranda potasyum ve sodyum içerdiğinden hipertansif hastalar için idealdir. Su düzenleyici sayesinde çok lezzetli, yumuşak ve rahatlatıcı su içme imkânına sahipsiniz.

Su arıtma teknolojisi sayesinde su arıtma cihazlarının uygun fiyatı sayesinde oldukça ekonomik hizmet sunmaktadır. Piyasadaki su düzenleyici fiyatları arasında size en uygun olanı ve ihtiyacınıza uygun su arıtma cihazını bulabilirsiniz Su arıtma cihazı sayesinde satış öncesi ve sonrası temsilcinizden tavsiye alabilirsiniz. Su arıtma cihazları, evinize kaliteli ve sağlıklı su sağlamak için son teknolojiye sahip yüksek kaliteli su arıtma cihazları ile hizmet vermektedir. Ayrıca ofisinize, evinize veya fabrikanıza uygun bir su arıtma cihazı da satın alabilirsiniz.

Neden Su Arıtma Cihazları Tercih Etmeliyim 2022

Su Temizliği Neden Önemlidir?

Herkesin günde en az 1,5 litre su içmesi tavsiye edilir. Bunu akılda tutarak, suyun sağlıklı ve temiz olması çok önemlidir. Arıtılmamış su içmek insan vücuduna çok fazla zarar verebilir. Temiz su tüketimi kemik, kan, kalp, deri ve organların sağlığı için çok önemlidir. İnsanlar gün içinde içtikleri su sayesinde attıkları ter miktarını da belirler. Ancak mineral yapı insan sağlığına zararlı olan suyu tükettiğinde vücut sağlıksız hale gelir. Bu açıdan su arıtma cihazı kullanımı oldukça önemlidir.

Yüksek Kaliteli Su Arıtma Cihazının İşlevleri

Ethicwater, yüksek kalite garantili su arıtma cihazı, musluktan akan suyu temiz ve saf tutar. Su arıtma cihazı modelleri için en önemli faktör filtrenin kalitesi ve güvenilir markasıdır. Filtreler, akan suyun temizlenmesinde en önemli faktördür. Musluktan çıkan su önce filtreden geçer ve cihazın filtre numarasına bağlı olarak bu filtrelerin tamamı dolaşır ve sonunda musluktan boşalır. Bu nedenle bu cihazı seçerken bu detaya dikkat etmek önemlidir.

Kullanım sırasında su arıtma filtresi her zaman kirli parçalar üretir. Bu nedenle, kullanımdan sonra filtrenin düzenli olarak değiştirilmesi de önemlidir. Bazı su arıtıcı markalarının yedek filtreleri vardır. Bu sayede kirli filtreyi yenisi ile değiştirebilirsiniz.

Neden Su Arıtma Cihazları Tercih Etmeliyim 2022

Neden Su Arıtma Cihazı Kullanmalıyım?

Ülkemizin sanayileşmesi, fabrikaların artması, doğal dengenin değişmesi, barajların kirlenmesi nedeniyle musluk suyu ve su kaynakları giderek daha fazla kirleniyor ve bakteriyel hale geliyor. Bu bağlamda su arıtma cihazlarına olan ihtiyaç artmaktadır. Şebeke suyunun temiz olduğuna güvenilmedikçe, insanlar kendi suyunu yapmak için bir su arıtıcı kullanabilirler.

Bu, insanların temiz ve sağlıklı su içmelerinin bir yoludur. Bunu akılda tutarak, son zamanlarda çok kaliteli su arıtma cihazları üretilmiştir. Bu cihazlarda suyun elde edilmesini kolaylaştırmak için nano teknoloji kullanılmaktadır. Ancak kaliteli saf su üretmek istiyorsanız su arıtma cihazlarının filtresine dikkat etmeniz gerekmektedir. Kirli filtreli bir su arıtma cihazı ile su tamamen sterilize edilemez.

Neden Su Arıtma Cihazları Tercih Etmeliyim 2022

Su Arıtma Cihazlarının Fiyatı Yüksek Mi?

İçme suyu için temiz su hazırlamak önemlidir ancak mutfak cihazları temizliği ve gıda temizliği gibi alanlarda da temiz su gereklidir. Tüketilen su miktarına direkt olarak girmez ancak su arıtma cihazı sayesinde dolaylı olarak vücuda giren suyun temiz ve kaliteli olduğunu doğrulamak kolaydır.

İş yeri, okul, hastane, otel, restoran, kafe ve daha birçok alanda kullanılan bu cihazlar, kolay kullanımlı yapıları nedeniyle tercih edilmektedir. Yakın zamanda üretilen su arıtma cihazlarının satın alına bilirliği, her bütçeden insanın bu cihazlara sahip olmasına da olanak tanır. Su arıtma cihazı fiyatları değişkendir. Markaya ve kapasitesine göre değişmektedir.

Neden Su Arıtma Cihazları Tercih Etmeliyim 2022

Su Arıtma Cihazı Kullanmak Mantıklı Mı?

Yaşam alanında sağlanan su miktarına göre satın alınabilen su arıtma cihazları, ev ortamında çok kaliteli kullanım sağlar. Bu cihazlar, ekonomik olarak ihtiyaç duydukları kadar temiz su kullanabildikleri gibi, elektrik enerjisini verimli kullanarak enerji tüketimi ile de baş edebilirler. Evinizdeki suyun musluktan her zaman temiz akmasını istiyorsanız aile bireylerinin sayısına ve kullanılan su miktarına göre su arıtma cihazı tercih edebilirsiniz.

Cazip fiyata alabileceğiniz bir su arıtma cihazı sizi piyasadan su almaktan kurtaracaktır. Sadece filtresini değiştirerek sınırsız su içmeye devam etmenizi sağlayan bu cihazlar, güvenli kullanımı da garanti eder. Bu ürünler garantili, opsiyon el olup, ülkemizde ve dünyada büyük gruplar tarafından güvenle kullanılmaktadır. İçme suyunun tadını, kokusunu ve minerallerini özenle koruyan bu cihazlarla sağlıklı su tüketimini sağlayın.

Neden Su Arıtma Cihazları Tercih Etmeliyim 2022

Su Tüketerek Sağlıklı Vücut

İnsan vücudunun 3/4’ünün sudan oluştuğunu herkes bilir. Bu konuda hepimizin arzusu vücudumuza giren temiz suyu tüketmektir. Sağlığımızı tehlikeye atmamak için bu tüketimin bize fayda sağlaması ve vücudumuzun ihtiyaç duyduğu mineral dengesini sağlaması gerekmektedir. Bu bizim seçimimizle ilgili. Piyasadan satın alınan su yüksek pH’sı, yüksek kalitesi ve temizliği nedeniyle satın alınmıştır ancak plastikte uzun süredir kullanıldığı görülmektedir.

Ancak, bir su arıtma cihazı kullanırsanız, hızlı bir şekilde saf su yapabilirsiniz. Bu yüzden sağlıklı, steril su hakkında konuştuğumuzda, normal alkali dengeli arıtılmış musluk suyunu düşünürüz. Vücudumuzun kimyasını canlı tutmaya devam eden suyun faydalı elementlerini bize sağlayan su arıtma cihazları, filtre üzerinde zararlı bakteri elementleri bırakır. Bu açıdan su arıtma cihazları içtiğimiz suyun doğasını bilmemizi sağlayan yegâne cihazlardır.

Neden Su Arıtma Cihazları Tercih Etmeliyim 2022

Su Arıtma Cihazı Kullanımı Kolay Mı?

Su arıtma cihazının çalışma şeklini mutfakta kullanılan ev aletleri ile karşılaştırmak mümkündür. Bu cihazlar gibi su arıtma cihazları basit tekniklerle çalışır. Teknik olarak basit olan bu cihazlar, elektrik enerjisini verimli kullanan cihazlardır. Musluk suyu, su arıtma cihazına gönderilir, su arıtma cihazının filtresi ile yıkanır ve musluğa gönderilir.

Bu nedenle, bir su arıtma cihazı kullanmak çok kolaydır. Bu cihazlar, temiz ve sağlıklı su içmenin en kolay yolunu sağlamak için su arıtma şirketi personeli tarafından monte edilir ve kurulur. Sağlıklı su tüketiminin sağlık için ne kadar önemli olduğunu bilen herkes bu ihtiyacı karşılamak için su arıtma cihazından faydalanabilir.

Neden Su Arıtma Cihazları Tercih Etmeliyim 2022

En Sık Kullanılan Su Arıtma Cihazı Nedir?

Günümüzde kullanılan birçok marka ve model su arıtma cihazı bulunmaktadır. Argentium su arıtma cihazı, Ternion Dijital su arıtma cihazı, Platinum su arıtma cihazı modeli, ancak bunlar arasında en çok tercih edilen su arıtma cihazı tezgâh altı su arıtma Ternion cihazıdır. Yerden tasarruf sağlayan bu cihazlar, 8 ila 12 litre kapasiteli haznelerde çalışır. Basit bir mekanizmaya sahip olan bu cihazlar atıkları filtreler ve musluğa temiz su gönderir. Bu, filtre içindeki suda zararlı bakteri ve toksinleri tutar ve bunların musluktan dışarı akmasını engeller.

Neden Su Arıtma Cihazları Tercih Etmeliyim 2022

Ankara’da En İyi Su Arıtma Cihazı Hangisi?

Ankara’da bulunan şebeke su kaynaklarının, bazen su arıtma tesislerinde kullanılan klor ya da su kaynağına sızabilecek zararlı maddelerden kaynaklanan hoş olmayan bir koku ve hatta tada sahip olması sıklıkla görülen ve şikâyet edilen bir durumdur. Bu durum ise kötü tatlar veya kokular musluktan içmeyi cazip hale getirmez.

Kötü tadın sağlığınıza gerçekten zararlı bir şeyden kaynaklanmadığını düşünseniz bile bu durum sizi rahatsız edebilir. Bu nedenle iyi bir su arıtma cihazı tüm tereddütlerinizi ortadan kaldırır. Su kaynağınızın arsenik, nitrat, klor, kurşun veya diğer zararlı maddeler içerdiğini düşünüyorsanız bu durum gerçekten bir su arıtma cihazı ortadan kaldırabilir.

Neden Su Arıtma Cihazları Tercih Etmeliyim 2022

Eviniz İçin En İyi Su Arıtma Cihazını Seçin

Suyun kaynağına bağlı olarak, suyun içeriğinde kimyasallar, tortular ve organik maddeler gibi çeşitli derecelerde zararlı maddeler bulunabilir. Bu durumda da en güvenilir yöntem iyi bir su arıtma cihazına sahip olmaktır. Su arıtma cihazları çeşitli özellik ya da ebatlarda olabilir. Bu durum sizin hangisine ihtiyacınız olduğunu belirlemek gerekir. Su arıtma cihazlarında kullanılan filtreler bir anlamda bu cihazların kalitesini belirler. Böyle bir döngüde ise su filtrelerinin çeşitlerine bakmak gerekir. Genel olarak tanımlanacak olursa;

  • 5’lı Komple Filtre: Kurulumu kolay olan kaliteli ve güvenilir bir filtreleme sistemidir.
  • 2’lü Filtre Seti: Suda bulunan zararlı kimyasalları temizleyerek sağlıklı şekilde içme suyu sağlar.
  • Açık Kasa Filtre Seti: Kullanımı basit kompakt bir üründür.
  • Membran Filtre: musluk suyunu filtrelemenin en popüler yollarından biridir. Uygun maliyetleri ve kullanım kolaylığı nedeniyle geniş çapta ünlüdür.
  • Biocera Filtresi: bir dizi yaygın kirletici maddeyi ortadan kaldırır. Aynı zamanda mineral takviyesi yapar.
  • Tatlandırıcı Filtre: klor, tat ve koku, tortu, pas, arsenik ve ağır metalleri suyunuzdan çıkarmak için ideal filtredir.

Evinizdeki suyu filtrelemeye gelince ise bunun için pek çok seçenek vardır. Su filtreleri, pahalı lavabo altı su arıtıcılarından basit su filtresi sürahilerine kadar geniş ürün yelpazesi bulunur. En iyisini seçmek için ise tezgâh üstü su filtreleri ve musluk suyu filtreleri dâhil olmak üzere evinizdeki suyu filtrelemek için kullanabileceğiniz her türlü ürünü bulabilirsiniz. Burada önemli olan sizin için en uygun olan su arıtıcı cihazını ya da filtresini seçmektir. Bu seçim ise deneyimli üreticiler ile çok daha kolay olur.

Neden Su Arıtma Cihazları Tercih Etmeliyim 2022

Su Arıtma Sistemlerini Seçme

Tüketiciler için pek çok farklı su arıtma cihazı ve filtre türü bulunur. Hangi türün sizin için en iyisi olduğunu ya da bir filtreye ihtiyacınız olup olmadığını belirlemek, bir filtrenin hangi işlevleri sağlamasını istediğinize bağlıdır. Çoğu markanın birçok farklı filtre türü içerir. Bu nedenle kafanızda bir takım soru işaretleri bulunur.

Yanlış seçim yapmamak adına mutlaka tecrübeli bir firmadan su arıtma cihazı tavsiyesi almalısınız. Bu konuda kalite ve deneyim oldukça önemlidir. Bir su artıma cihazı güvenilirlik, performans, zararlı maddeleri temizleme kapasiteleri, yapım kalitesi, filtre kapasitesi ve çok daha fazlasına dayalı olarak pek çok faktörü içerisinde barındırmalıdır.

Neden Su Arıtma Cihazları Tercih Etmeliyim 2022

Neden Bir Su Arıtma Cihazına İhtiyacınız Var?

Musluk suyunun tadı klor ve mineral içeriği nedeniyle sağlıklı olmayabilir. Temizleme işlemi sırasında musluk suyuna verilen kimyasalların içilmesi ise oldukça zararlı olabilir. Musluktan gelen suyun arıtma işleminden geçtikten sonra bakteri ve diğer mikropların suya karışması oldukça zordur. Bu nedenle sularının güvenli olduğundan emin olmak isteyenler için daha lezzetli musluk suyu arıtma cihazları sayesinde sağlanabilir.

Ayrıca filtrelenmiş sular normal musluk suyuna kıyasla çok daha lezzetli ve kokusuz oluyor. Bugün birçok insanın filtrelenmiş suyun tadını sevmesinin en büyük nedeni de bu oluyor. Normal musluk suyunun sahip olmadığı lezzetli, taze ve temiz bir tada su arıtma cihazları sayesinde sahip olunuyor. Bunun nedeni, su filtrelerinin suyu içinde bulunan birçok mikroskobik partikülden arındırma işlemini gerçekleştirmesidir.

Neden Su Arıtma Cihazları Tercih Etmeliyim 2022

Su Filtrelerinin Etkileri Nelerdir?

Bugün çoğu musluk suyunun tüketiciler için güvenli olduğu konusu artık şüpheli bir duruma ulaştı. Bunun en büyük nedeni ise su arıtma tesislerinde arıtılan sudaki tüm mineralleri ya da zararlı maddeleri tam olarak temizleyememesidir. Gerçekten saf su arayan evler ve iş yerleri için, su filtreleme sistemleri son derece güvenilirdir. Su bileşiminde sadece iki element bulundurur. Ancak çevre ile dönüşüme giren sular aynı zamanda alüminyum, kalsiyum, demir, magnezyum ve manganez gibi elementler de içerir. Bunun sonucunda ise suyunuzun tadını etkiler.

Su kaynağına giren kimyasallar, bakteriler ve ağır metaller, filtrelenmediği takdirde her yaştan insanda ciddi hastalıklara neden olabilir. Böyle bir durumda ise aktif karbon filtreleri, suyunuzdaki klor ve diğer kimyasalları emerek çıkarmak için mükemmeldir. Ters ozmos filtreleri ise neredeyse her zararlı bileşeni, hatta flüorür gibi zor şeyleri bile filtrelemede mükemmeldir. Görüldüğü üzere su arıtma cihazları ve filtreleri suyunuzdaki mineralleri parçalayarak ve onları sodyum iyonları ile değiştirerek giderir sonuç olarak böylece artık suyunuzdan kireçlenme ve bir takım tuhaf mineral aromaları almazsınız.

Neden Su Arıtma Cihazları Tercih Etmeliyim 2022

Su Arıtma Cihazlarının Maliyeti Nedir?

Su arıtma fiyatları büyük farklılıklar gösterebilir. Sistemi satın alma ve kurma fiyatına ek olarak, maliyeti, takvimi ve filtre kartuşlarını değiştirmek gibi etken faktör bulunabilir. Bu nedenle Ankara’da iyi bir su arıtma cihazı alacağınız yer arıyorsanız firmamız Ethicwater bu konuda sizlere öncülük edecektir. Hem maliyet açısından en uygun fiyata sahip olurken hem de tecrübelerimizden rahatlıkla faydalanabilirsiniz.

Eviniz için uygun su arıtma cihazını seçmek ya da uygun filtreyi bulmak güvenilir personelimiz sayesinde oldukça kolaydır. Su sağlığımızın temel taşıdır. Bu nedenle sizler de firmamız Ethic water aracılığı ile en güvenilir sulara ulaşma imkânı yaratın. Kaliteden asla vazgeçmeyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir