Su Arıtma cihazı Ekipmanları

Ethicwater Su Arıtma Cihazları 2022

Ethicwater Platinum Su Arıtma Cihazı Bardak ve Suyu

Ethicwater, Günümüzde artık özellikle büyük şehirlerdeki her evde temiz ve sağlıklı suya ulaşmak için yapılan harcama bütçede bir başka kalem anlamını taşıyor. Endüstrinin geldiği nokta, doğal kaynakların zamanla kirlenmesi, suya erişimin önündeki engeller ve kaynaklarda gözle görülür azalma gibi faktörler sağlıklı suya erişimi eskiden olduğundan daha zor hale getirdi. Mutfakta yemek yaparken de çay demlerken de kireçten arınmış, ilaçlardan temizlenmiş su kullanımı bütün ailelerin vazgeçilmezi haline gelmiş durumdadır.

Ancak bütün bunlardan öte yetişkin bir insanın günlük ortalama su tüketiminin karşılanmasının bile kolayca bir hesaplama yapıldığında standart bir damacananın yalnızca 8 günde tükenmesi anlamına geldiğini rahatlıkla görürüz. İşte tam da burada ev ekonomisi için çeşitli başlıklarda tasarruf bilinci yüksek kullanıcılar çoğunlukla su arıtma cihazlarına yönelmektedir.

Son dönemlerde giderek yaygınlaşan Ethic water su arıtma cihazları markaları ve fiyatları göz önüne alındığında oldukça geniş bir yelpazede hizmet vermekte ve kullanıcıların her birinin önceliğine göre özel fırsatlar sağlamaktadır. Musluk suyunun arıtılarak temizlenmesi sayesinde sağlıklı bir içme suyuna erişmenizi sağlayan su arıtma cihazları aynı zamanda lezzetli yemekler ve keyifli sıcak içecekler için de güvenle kullanılabilecek suyu sizler için sağlar.

Ethicwater Su arıtma cihazları ile artık damacana derdinden uzaklaşacaksınız. Bittikçe yenisini söylediğiniz ve bazen de hazırlıksız yakalandığınız su tedarik mücadelesi su arıtma cihazları ile sonlanacak. İnsanlar artık su ihtiyaçlarını karşılamak için çok yoğun şekilde plastik kullanmaya mahkûm bırakılıyor. Oysa her evde musluklardan bolca su akıyor.

Bu suyu kullanışlı hale getirmek, temiz ve lezzetli bir içme suyuna musluklardan ulaşmak su arıtma cihazları sayesinde mümkün olabiliyor. Bu cihazlar sayesinde plastik kullanımı da gözle görülür ölçüde düşüyor ve doğaya daha fazla pet şişe atılmasının önüne geçiliyor. Üstüne üstlük suyu muhafaza etme derdi de son bulmuş oluyor.

Evde her türlü sorunu en kolay, sürdürülebilir ve ekonomik olarak çözmek isteyen, konforundan ödün vermeyen kullanıcılar için tek seferde yapacakları en akıllıca alışveriş Ethicwater su arıtma cihazı olacaktır. Şebeke suyunu her konuda güvenle kullanabilmek ve bu sayede düzenli olarak karşınıza çıkan su tedarik problemini aşmak elbette mümkündür.

Plastik damacanalarda muhafaza edilen suyun size dönük muhtemel zararlı etkilerinden kurtulmak için de daha fazla plastik atık madde kullanımının önüne geçmek için de hayatınızda basit bir düzenlemeye gidebilir, su arıtma cihazlarının sağladığı derin konfordan faydalanabilirsiniz.

Damacana kullanırken temiz suyla gerçekleştirmeyi aklınıza bile getirmediğiniz ancak Ethicwater su arıtma cihazı sistemine geçtiğinizde sağlıklı bir yaşam için sizi çok daha avantajlı kılacağını fark edeceğiniz nice kullanım alanlarından söz etmek mümkündür.

Örneğin, hepimiz manavdan, pazardan aldığımız sebze ve meyveleri çoğunlukla arıtılmamış şebeke suyunda yıkayarak soframıza alıyoruz. Sağlıklı ve güvenli bir arıtma sistemine geçtikten sonra soframıza alacağımız her ürünü arıtılmış tertemiz ve sağlıklı sudan geçirmek, güzelce yıkadıktan sonra güvenle tüketmek hiç de zor olmayacak. Su arıtma cihazının düzenli bakımını ve belli aralıklarla filtre değişimini gerçekleştirdiğiniz sürece sizi çok büyük bir yükten kurtaracağını rahatlıkla ifade edebiliriz.

Cihazlarda sağlanan basınç, filtreler marifetiyle kirli suyu temiz sudan ayırarak kullanıcının faydalanmasına açık hale getirir. Yaşam için en hayati ihtiyacımız olan suya en sağlıklı ve güvenilir yoldan en kolay şekilde ulaşmak için doğru çözüm Ethicwater su arıtma cihazlarını kullanmak olacaktır.

Su Arıtma Cihazları Fiyatları Her Bütçeye Uygun Hesaplı Seçenekler Sunuyor

Su arıtma cihazlarının fiyatları cihazın yapımında kullanılan malzeme, yararlanılan teknoloji, filtre kullanım ömrü veya cihaz hazne genişliği gibi değişik başlıklarda gözlemlenen ayrımlara göre farklılıklar arz edebilmektedir.

Su arıtma cihazları fiyatı ne olursa olsun kullanıcıları daha uzun vadede gerçekleştirecekleri harcamalardan kurtarması ve çok büyük oranlarda tasarruf sağlaması göz önüne alındığında oldukça cazip ürünlerdir. Kalabalık ya da çocuklu ailelerin su tüketimleri düşünüldüğünde özellikle onlara önerilen su arıtma cihazları marka ve fiyatları son yıllarda talebin artmasıyla giderek çeşitlenmiştir.

Çok geniş ailelerin yanı sıra örneğin 4 kişilik bir ev halkının günlük su tüketimi, yetişkin insanlar için toplamda 10 litreyi bulabilmektedir. Sade suyun yanında çeşitli yemeklerden ve gıda maddelerinden de karşılanabilen bu ortalama tüketimi sağlamak, bireylerin hayatlarını sağlıklı biçimde idame ettirebilmeleri için doktorların üzerinde durduğu en önemli kriterlerden biridir. Bu durumda hem içme suyunun hem de sofraya konulacak diğer ürünlerin hazırlanması, yıkanması, pişirilmesi gibi aşamalarda kullanılacak suyun miktarı gözetildiğinde standart bir evde haftada en az 2 kez büyük boy damacana su tüketildiğine şahit oluruz.

Elbette bu durumu görüp uzun vadede kazançlı çıkmak üzere ev ekonomisi için strateji değişikliğine giden aileler bu haftalık rutinlerden kurtulmuş oluyor. Bu sisteme geçildiğinde kurtulacağınız masrafın yanında su arıtma cihazı fiyatları değerlendirildiğinde fiyat- performans denkleminden oldukça karlı çıktığınızı siz de fark edeceksiniz.

Su arıtma cihazını satın aldıktan sonra standart kullanımda ancak 6 ay gibi uzun sürelerde ihtiyacınız olacak filtre yenileme işlemi dışında başka düzenli bir harcama kalemiyle uğraşma zorunluluğundan kurtulacaksınız. Su arıtma cihazının en kritik parçalarından biri olan filtreler şebeke suyunu kendi içinde birkaç aşamadan geçirerek sağlıklı ve içilebilir bir su haline getirmektedir.

Pamuk da denen spun ve karbon bölümlerden oluşan filtreler sudaki çözülmemiş partikülleri veya çözülerek suyun rengini, tadını, kokusunu bozan, zararlı olabilecek atıkları içerikleri sayesinde kolayca arıtmaktadır. Standart kullanımda genellikle 6 ay gibi sürelerde yenilenmesi gereken su arıtma cihazları filtre fiyatları incelendiğinde oldukça ekonomiktir.

Su arıtma cihazını ilk kez satın alan kullanıcılar elbette cihazın yanında bir de filtre sahibi olurlar. Periyodik olarak filtre yenileme esnasındaki yeni filtre seçiminde cihazın filtre bölümüyle alacakları ürünün uyumunu gözetmek kullanıcılar için oldukça önemli bir konu olarak öne çıkıyor. Yüksek teknoloji kullanılarak üretilmiş kaliteli su arıtma cihazları ancak aynı oranda üstün bir teknolojiye sahip filtreler kullanılarak tam verimle kullanılabilir.

Cihazınızın filtresi düzenli olarak temizlenmediğinde kullandığınızın suyun kalitesinde de gözle görülür azalmaya şahit olacaksınız. Bununla birlikte cihazınızı üstün nitelikte bir filtreyle kullanmaya devam ederseniz bu sistem kullanacağınız suyu yalnızca temiz ve güvenilir kılmakla kalmayacak, vücudunuzda emilimini hızlandıracak ve bedensel ihtiyaçlarınızı daha rahat karşılamanıza fayda sağlayacak ölçüde arıtarak size hizmet vermeyi sürdürecektir.

Su Arıtma Cihazları Kullanıcı Tercihlerine Göre Büyük Çeşitlilik Arz Eder

Gördüğünüz gibi su arıtma cihazlarının size sağlayacağı avantajlar sağlık ve ekonomi yönünden saymakla bitmiyor. Ancak bunların ötesinde kullanışlılık açısından yapılacak değerlendirmelerde de su tedarikinde kullanılacak böyle bir sistemin kullanıcılara büyük kolaylık ve konfor sağladığı çok açıktır.

Kullanıcılar su arıtma cihazı seçiminde kullanım önceliklerini belirleyerek farklı marka ve modeller arasında çok geniş bir skalada tercihlerini yapabilirler. Suyun kullanım alanı düşünülerek filtre özellikleri konusunda daha hassas karar vermek mümkün olduğu gibi kullanım yoğunluğu gibi başlıklar da ürünün su tankının hacmi konusunda önceliklerinizi belirler. Daha büyük bir ev halkının kullanımına uygun olacak şekilde, hızlı ve kesintisiz biçimde sağlıklı suya erişmek için oldukça büyük tanklara sahip su arıtma cihazları bulabilmek mümkündür.

Cihazlar üretilirken yine kullanıcıların tercihlerine uyum sağlayacak şekilde taşınabilir modeller geliştirilerek de piyasaya sunulmuştur. Taşınabilir su arıtma cihazları yalnızca mutfakta değil banyolarda da tercihlerine bağlı olarak kullanıcıların hayatını kolaylaştıracak çözümlerin parçası olabilirler. Su arıtma cihazları ayrıca içlerinde bulunan filtreleme sistemlerinin niteliğine göre de farklı modellere ayrılırlar.

3’ten başlayarak 12 aşamaya kadar filtreleme kademesine sahip sistemler mevcuttur. Bu kademeler arası farklar en standart kullanımdan zenginleştirilmiş mineral desteğine varıncaya kadar kullanılan suyun niteliğini büyük oranda değiştirmektedir. Şebeke suyu içindeki atık maddelerden, zararlı olabilecek eriyik vaziyetteki gazlardan veya klor, kireç gibi maddelerden arındırılarak temizlendikten sonra böyle kapsamlı bir filtreleme sayesinde insan vücudunun ihtiyacı olan çeşitli besleyici nitelikteki minerallerle desteklenerek kullanıma sunulabilir.

Su arıtma cihazlarının bu yoğun fonksiyonları yerine getirmek için sahip oldukları aksam Ethicwater kapalı kasa su arıtma cihazı modellerinde tamamen kasanın içinde kurgulanmıştır. Bu cihazlar ayrıca mutfakta daha az yer kaplaması açısından tezgâh altında değerlendirilebilmektedir. Yalnızca evlerde değil iş yerlerinde de örneğin pastane, kafeterya gibi hizmet sektöründe faaliyet yürüten dükkanlarda kolaylıkla kurulup keyifle kullanılacak modeller bu geniş piyasa içinde kendine yer bulur.

Her türlü tesisat sistemi ile bütünleşmiş ve kurulumda zorlanılmayacak biçimde tasarlanmış su arıtma cihazlarıyla karşılaşmanız oldukça kolaydır. Teknik özelliklere karar verirken elbette kullanılacak yerde tesisat özelliklerine ve fiziki şartlara ayrıca dikkat etmek oldukça önemlidir. Örneğin su basıncınız 4 bar ve altında kalıyorsa su arıtma cihazı pompalı modeller tercih edilmelidir.

en iyi su arıtma cihazı

Su Arıtma Cihazı Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

Ethicwater Su arıtma cihazı gibi uzun süreli kullanım öngörülen ürünlerde kullanıcılar seçimini yapmadan önce piyasayı ciddi bir incelemeden geçirmelidir. Uzun vadede ciddi tasarruf anlamına gelen su arıtma cihaz alışverişinizde yapacağınız tasarruf göz önüne alındığında belki biraz da imkanlarınızı zorlayarak en üstün nitelikteki ve dayanıklı ürünlere yönelmeniz sizin için en ideal sonucu doğuracaktır.

Şebeke suyunun mümkün olduğunca fazla aşamadan geçirilerek arıtılması sağlığınız ve yaşam konforunuzu büyük ölçüde etkileyecektir. Ayrıca herhangi bir beklenmedik durumda aksama yaşamaksızın kullanıma devam edebilmek için su arıtma cihazının pompa sistemine sahip olması özel bir önem taşır.

Mutfağınızda gözünüze hoş gelmesi için şık ve olabildiğince kompleks tasarlanmış kapalı kasa modeller sıklıkla tercih edilmektedir. Filtreleme sistemleri her aşamada farklı bir fonksiyonu yerine getirir ve bu da kullanıcıların önceliklerine göre karar vermesi gereken en önemli başlıklardan birini oluşturur.

Filtreler bazı aşamalarda suyu basit ve gözle görülebilen partiküllerden temizlerken bazı aşamalarda ise içeriğindeki elementler sayesinde gözle görülemeyecek, suda çözünmüş zararlı kimyasalların arıtılması işlevini gerçekleştirir. Kötü tat ve koku anlamına gelen eriyik maddelerin temizlenmesi, klorun yok edilmesi, acılaşmanın önlenmesi gibi önemli işlevlere sahip bu kademeler şebeke suyunun herhangi bir aşamada temiz suya karışmasını engelleyerek sizlere en iyi şekilde, sürdürülebilir hizmet vermek üzere üretilmiştir.

Mikro ölçekte gözeneklere sahip farklı dokularda tasarlanmış filtreler sayesinde su size ulaştığında en berrak halini almış olur. Buna ek olarak hiçbir kimyasal madde kullanılmadan gerçekleşen işlemlerle sağlığınıza fayda sağlayacak minerallerle donatılmış bir içme suyuna ulaşırsınız. Vücudunuzdaki hayati bütün sistemlerin ve organların işlevlerini sorunsuz yerine getirmesi için gereken sıvı miktarına en sağlıklı yoldan ulaşmak su arıtma cihazları sayesinde mümkün olabilir.

Kemik gelişimi için, cilt sağlığı için, saçlarınızın daha gür çıkması ve genel olarak yaşam konforunuzun gözle görülür biçimde artması için kimi filtre aşamaları suyu temizlerken kimileri de suya zenginlik katar. Su arıtma cihazında dikkat edilmesi gereken bir başka önemli unsur ise su tankının hacmidir. Tank 2 ila 20 litre bandında hacme sahiptir. Su tanklarında genellikle metal malzeme tercih edilir.

Tankın içindeki genleşme balonunun kapladığı alan dışında kalan bölümde su depolanır. Su arıtma cihazlarının günlük temiz su üretim kapasitesi ortalama 200 litre ila 300 litre arasında değişkenlik arz edebilmektedir. Daha az ya da daha fazla üretim kapasitesine sahip arıtma cihazları da elbette mevcuttur. Kapasite cihazın boyutu ile doğrudan ilgilidir.

Su arıtma cihazı kasalarının hacmen genellikle yarım metre küp alan kapladığını söyleyebiliriz. Su arıtma cihazı kurulumu için gerekli şebekeden yeni hat alabilmenize yarayacak aksamlar da siparişinizle birlikte elinize geçecektir.

Su Arıtma Cihazı Sık Bakım Gerektirir mi?

Öncelikle Ethicwater su arıtma cihazları sayesinde kullanıcıların yalnızca bütçeden değil enerjiden de tasarruf ettiğini söyleyerek başlamak en doğrusu olacaktır. Böyle işlevsel bir cihaz sizi haftalık hatta günlük olarak su satın almaktan kurtardığı gibi damacana ya da pet şişe taşıma zorluğunu da ortadan kaldırıyor.

Su arıtma cihazları böylece kullanıcıların gündelik rutinlerini köklü biçimde değiştiriyor. Ancak sağlıklı suya erişimin devam etmesi ve verimin hiç düşmemesi için bu cihazların da rutin bakıma ve yenilenmeye ihtiyacı olduğunu unutmamak gerekir. Her su arıtma cihazı içerdiği filtrenin niteliğine göre kullanıcılarına bir filtre değişim periyodu önerir. Ayrıca filtrelendirme sisteminin kaç kademe içerdiğine göre her bir kademesi için kullanım ömrü farklılaşabilmektedir.

Şebeke suyunu en zararlı partiküllerden arındırmayı başarabilen temel filtrelerde kullanım ömrü genellikle 6 ay olarak tespit edilmiştir. Suyun lezzetini artıran, kimyasal maddelerden arınmış olmasını garantiye alan membran kademesi için bu süre 1 yıla kadar uzayabilmektedir. Suyu zengin minerallerle donatmaya ve vücutta emilimini kolaylaştıracak şekilde nitelik kazandırmaya yarayan daha özel kademeler ise yine üretici firmanın tavsiyesine göre genellikle 2 yıla kadar aynı verimle kullanılabilmektedir.

Filtre değişiminin yanı sıra kirli suyun temiz suyla karışmasını önleyen pompa sisteminin düzgün çalıştığından emin olmak da gereklidir. Pompa sistemi aynı zamanda yeterli basınçla akmayan su şebekelerinde arıtma cihazı kullanımı için oldukça kritiktir. Su basıncının 4 barın altında olduğu durumlarda cihazın tankına pompa yardımı ile su depo edilir ve aynı şekilde kesintisiz bir kullanım mümkün hale gelir.

Bakım ya da tamirat gibi ek masraflardan kaçınmak için ilk alışveriş sırasında ürünün malzeme kalitesi dikkate alınmalıdır. Özellikle Ethicwater su arıtma cihazı tankının üretiminde fiziksel darbelerden hasar almadan çıkması için dayanıklı materyallerin kullanılmış olması önemlidir. Suyun şebekeden çekildiği ve filtrelerden süzülerek kullanıma sunulduğu sistem içinde borularda yosunlaşma ve benzeri istenmeyen haller oluşmaması için cihazın aktif kullanımda olması yeterlidir.

Ethicwater Su Arıtma Cihazı ile Nasıl Tasarruf Edilir?

4 kişilik bir ailenin ortalama su tüketimi günlük 8 litreyi bulabilmektedir. Yemeklerde veya başka alanlarda da temiz su kullanıldığı düşünüldüğünde aylık tüketim 300 litre olarak hesaplanabilir. Su arıtma cihazları sayesinde aylık bütçeniz böyle bir yükten kurtulmuş olur.

Su Arıtma Cihazı Kullanım Ömrü Nedir?

Su arıtma cihazları şebeke suyunu tertemiz ve sağlıklı hale getiren filtre sistemlerine sahiptir. Her filtre aşaması farklı işleve sahiptir ve farklı materyallerden üretilmiştir. İçeriğine göre filtreler 6 ay ila 24 ay arasında periyotlarla yenilenmelidir.

Su Arıtma Cihazı Fiyatları Nasıldır?

Su arıtma cihazları sayesinde edilen tasarruf göz önüne alındığında çok kısa bir sürede yapılan harcamanın yeniden cebinize döneceğini rahatlıkla görürsünüz. Büyük bir tasarruf sağlayan bu ürünler fiyat- performans kriterleri açısından oldukça verimlidir.

2023 Su Arıtma Cihazları

Temiz su, birçok gelişmekte olan ülkenin sahip olmadığı bir ayrıcalıktır. Temiz su olmadan bu bölgelerde yaşayan kişiler günlük işlerini yapamazlar ve hijyen eksikliği nedeni ile ortaya çıkan hastalıklara daha çabuk yakalanırlar. Teknolojideki ilerleme sayesinde, gelişmekte olan ülkelerin güvenilir, temiz suya erişmesine yardımcı olabilecek devamlı olarak üretilen su arıtma cihazları vardır.

Kil çömlek filtreleri olarak da bilinen seramik su filtreleri, esas olarak kil, talaş ve gümüş karışımından yapılır. Kapak, hazne, filtre elemanı ve suyun çıktığı musluk olarak adlandırılan dört adet bölümden oluşur. Hem kil hem de talaş bir ağ üzerinden bir araya getirilir ve ardından koloidal gümüş ve su ile karıştırılır. Daha sonra, suyu arıtmak için sadece gümüş gözenekler bırakarak 1000 santigrat dereceye kadar ısıtılır. Koloidal gümüş, filtre elemanından geçen hastalıklar veya bakterilerle savaşan bir materyaldir.

Her filtre saatte iki ila dört litre filtreleyebilir. Filtre, istenmeyen bakterileri dezenfekte etmede yüzde 100 etkili olduğu için sakinler, akarsulardan veya göletlerden suyu filtreye dökebilir. Tek bir filtre, değiştirmeye gerek kalmadan beş yıla kadar kullanılabilir. Oldukça hafif olan UV ışınlı su filtreleri, normal bir su şişesiyle aynı boyuttadır ve kirli suyu iki dakika içinde filtreleyebilir. İyot veya klor tabletlerinin suyu filtrelemesi bir saat kadar sürer.

Hem ultraviyole ışık sistemi hem de mikron boyutlu su filtresi birlikte suda bulunan bakterilerin yüzde 99,9’unu temizleme yeteneğine sahiptir. Gelişmekte olan ülkeler için özel olarak yapılmış hamster şeklindeki güneş topu, suyu güneş ışığıyla arındırır. Top önce suyu güneş ışığından ısıtır ve bakterileri sudan ayıran buharlaşma süreci meydana gelir ve bu da içilebilir bir yoğuşma üretir. Güneş ışığına erişim varsa, bu cihaz üç litreye kadar su depolayabilir.

En İyi Su Arıtma Cihazı

En İyi Su Arıtma Cihazı

Su Arıtma Cihazı Modelleri ve Özellikleri

Hangi su arıtma cihazının kullanılacağı, ham suda bulunan içeriklere ve gerekli arıtılmış suyun kalitesine bağlıdır. Sudaki çözünmüş tuzların çıkarılması gerekiyorsa, yalnızca bir su damıtıcı ya da bir membran su arıtıcısı sudaki tuzları çıkarabilir. Birbirinden farklı su arıtma cihazı modelleri her ihtiyaca uygun bir biçimde özel olarak formüle edilerek üretilir.

Su arıtma cihazlarındaki aktif karbon, suda bulunabilecek pestisitler gibi birçok tehlikeli organik kimyasalı uzaklaştırır. Su arıtma cihazlarında bulunan aktif karbon, suyun tadının kötü olmasına neden olan kimyasalları da giderir. Bu nedenle, içme suyu için aktif karbon su filtresi arıtıcısına sahip olmak iyi bir fikirdir. Su arıtma cihazlarında kullanılan aktif karbon, çoğunlukla buhar kullanılarak aktive edilen hindistan cevizi kabuğu kömüründen yapılır.

Ham hindistan cevizi kabuğu kömürü basınç altında buhara maruz kaldığında, bu kömürdeki gazlar ve organik maddeler sıcak buharla yer değiştirir ve böylece hindistan cevizi kömürü içinde milyarlarca gözenek oluşur. Aktifleştirilmiş hindistan cevizi kabuğu kömüründeki bu mikro gözenekler, teknik olarak adsorpsiyon olarak bilinen, sudaki organik kimyasalları emme yeteneğine sahiptir. Bu nedenle aktif karbon, pestisitler ve ağır metal organik bileşikleri gibi toksik organik bileşiklerin çoğunu sudan çıkarmada çok etkilidir.

Bu su arıtma cihazlarındaki en önemli unsurlardan biri de filtrelerdir. Tortu kartuş filtreleri genellikle daha gelişmiş su arıtma cihazlarında kullanılan bir dizi farklı filtrenin ilkidir. Bir tortu filtresi, suda bulunan kir, çamur ve diğer katı partiküller gibi daha büyük katı partikülleri uzaklaştırır. Tortu çeşidindeki su arıtma filtresinin gözenek boyutu genellikle 20 mikrondur.

Tortu filtreleri tıkanabilir ancak temizlenebilir ve tekrar kullanılabilir. Yerçekimi bazlı su arıtıcıları, çoklu filtrasyon işlemlerini bir arada kullanan bir su arıtma cihazıdır. Yerçekimi su arıtma cihazlarının temel avantajları, bütçe dostu olmaları ve elektriksiz çalışmalarıdır. Yerçekimi su arıtıcıları, adından da anlaşılacağı gibi, suyun birkaç filtre kartuşu elemanından akmasını sağlamak için yerçekimi kuvvetine bağlıdır.

Yerçekimi su arıtıcıları normalde elektriksiz çalışır, ancak yerleşik bir UV’nin olduğu durumlarda elektrik gerekli olur. Yerçekimi filtreleri büyük depolama tanklarına sahip olduğundan, gerektiğinde her zaman yeterli miktarda filtrelenmiş su olur. Yerçekimi su arıtıcıları genellikle çok aşamalı filtreleme işlemine sahiptir. UV veya Ultra Violet ışık ışınları bakterileri, virüsleri ve diğer hastalıklara neden olan organizmaları yok edebilir. Böylece UV ışığı sudan geçtiğinde suyu sterilize eder.

Bir UV su arıtma sisteminin ne kadar verimli olduğu, çeşitli faktörlere bağlıdır. Membranlar, çok ince deliklere veya gözeneklere sahip sentetik plastik malzemeden çok ince tabakalardır. UF UltraFiltration Membran, NF veya NanoFiltration Membran ve RO membran olarak bilinen üç tip Membran vardır. 0,01 ile 0,1 mikron arasında daha büyük gözeneklere sahip membranlar, UF veya ultrafiltrasyon membranları olarak sınıflandırılır.

UF, gözenek boyutundan daha küçük su parçacıklarını filtreleyemediği için 0.02 mikrondan küçük partikülleri sudan ayrıştıramaz. UF su arıtma cihazının avantajı, çoğu evsel su musluğunda bulunan düşük basınçta elektriksiz çalışabilmesidir.

En İyi Su Arıtma Cihazı

En İyi Su Arıtma Cihazı

Su Arıtma Cihazı Fiyatları

Ev tipi su filtreleme sistemleri tipik olarak bir filtreleme işlemi ve ters ozmos tekniği kullanır. Bir ev tipi su arıtma cihazları, 5 fincanlık basit bir sürahiden tüm ev su kaynağını karşılayabilen bir sisteme kadar uzanan bir çeşitliliğe sahiptir. Musluğa takılan bir su arıtma cihazı, filtrasyon işlemi kullanır ve genellikle bütçe dostu bir maliyete sahiptir.

Ancak bazıları markaya ve çoklu filtreler ya da filtrelenmiş suya meyve aromaları aşılamak gibi özelliklere bağlı olarak daha farklı su arıtma cihazı fiyatlarına sahip olabilir. Musluğa takılan filtrelerin çoğu, tüm musluk tiplerine uymasalar da standart bir mutfak musluğuna takmak için uygun olacak şekilde üretilir.

Bir tezgâh modeli, standart bir mutfak musluğuna doğrudan bağlanır, ancak filtreleme ünitesi tezgâhın üzerine oturur. Lavabo altına monte edilen modellerde filtrasyon ünitesi, lavabonun altındaki dolapta görünmez. Bir filtreleme veya ters ozmos arıtma işlemi kullanırlar ve kurulum tipik olarak tesisat hatlarında bazı müdahaleleri gerektirir. Kurulumu iki ila dört saat sürer ve lehimleme boru bağlantılarını da içeren temel ve orta dereceli tesisat işlemleri gerekir. Tüm evi kapsayan bir su filtreleme sistemi, suyu ana borudan eve girerken işlemden geçirir.

Bu sistemler hem filtrasyon hem de ters ozmos, su yumuşatıcı, tanksız su ısıtıcısı ve diğer su arıtma veya dağıtım cihazlarını içerebilir ve maliyetleri fiyat performans kıyaslaması yapıldığında bütçe dostu olarak görülür. Yedek filtrelerin ya da kartuşların maliyeti, sürahi veya musluğa takılan modeller için önemli ölçüde değişmektedir.

Ethicwater Su Arıtma Cihazı Kullanımı

Tortu kartuşlu su arıtma cihazı, su geçtiğinde, elek deliklerinin ya da gözeneklerin boyutundan daha büyük katı parçacıkların sıkışıp sudan süzüldüğü çok ince bir elektir. Eleme yöntemini kullanan modern su arıtma cihazı modelleri, insanların içme suyunu nehir, gölet, kuyu veya yağmur suyundan filtrelemek için kumaş parçalarının kullanıldığı bir sistemden geliştirilir.

Aynı şekilde bu pek çok su filtre kartuşlarının çoğu yıkanabilir ve tekrar kullanılabilir. Su filtrasyonu suyun ince gözeneklerden ya da deliklerden geçirilmesine bağlıdır, ancak günümüzde gözenek boyutları çok daha küçüktür. Gözeneklerin daha küçük boyutu, suyun içindeki yabancı maddelerin içme suyuna karışmasını daha zor bir hale getirir. Bu nedenle suyun daha küçük gözeneklerden geçmesi için daha fazla basınca ihtiyacı vardır.

Gözenek boyutu ne kadar küçük olursa, sudaki mikropları ve mikropları temizlemede o kadar verimli olur. Çok küçük boyutlu gözenekli su filtresine sahip olmanın dezavantajı, suyu içinden geçirmek için daha yüksek bir su basıncının gerekli olmasıdır. Basınç yeterli değilse, filtreden çıkan su çok yavaş olur. Çok aşamalı ev tipi su arıtıcısının üçüncü aşaması, bir aktif karbon su filtresidir. Aktif karbonlu su arıtıcı, pestisitler gibi toksik organik kimyasalları emer. Ayrıca aktif karbonun zararlı kimyasalları tutma kapasitesi sınırlıdır, bu nedenle önerilen aralıklarla değiştirilmelidir.

Su Arıtma Cihazı Satın Alırken Hangi Özelliklere Dikkat Edilmeli?

Su arıtma cihazı sürahi filtreleri tipik olarak yalnızca klor gibi birkaç kirleticiyi azaltır, ayrıca su plastikte uzun süre kalır ve sürahinin kendisinden birtakım kimyasallar toplayabilir. Bütçe dostu olmasına ve suyunuzun tadını ve kokusunu iyileştirmede etkili olmasına rağmen sürahi su arıtıcıları suyunuzun içinde birçok kirletici madde bırakır.

Musluğa takılan filtreler kolayca değiştirilebilse de bir filtrenin ne kadar süre dayandığına ve filtre değiştirme maliyetlerine dair su arıtma sayfasındaki ürün açıklamaları detaylıca incelemelisiniz. Tezgâh üstü su filtreler lavabonuzun altında yer kaplamaz ve musluğunuza rahatlıkla takılabilir. Su hattınıza bağlı bir filtrenin avantajı, sürekli olarak bir filtre kabını yeniden doldurmanız gerekmemesidir.

Bir elektrik kesintisinde, belediye su kaynakları su basıncını koruyamaz ve yedek enerji kaynağı olmadan kuyu pompaları çalışmayı durdurur. Su arıtma cihazı filtreli tezgâh altı modelleri, tezgâh alanı yetersiz olduğunda anlamlıdır ve sıhhi tesisatlı tezgâh üstü filtre gibi, bir lavabo altı filtrenin yeniden doldurulması gerekmez. Bu anlamda eviniz ve ihtiyaçlarınız için en uygun modeli tüm bu bilgiler ışığında seçerek su arıtma sayfası üzerinde aradığınız modeli bulabilirsiniz.

Ethicwater  Su Arıtma Cihazı Kullanımı

Büyük ölçüde alışılmadık moleküler yapısı sayesinde su, maddeleri çözmede oldukça başarılıdır. Suyun tamamı, su döngüsü olarak bilinen şeyde sürekli olarak çevrede dolaşır. Bir an bir nehirde hızla akarken ya da bir bulutun içinde yükseklere doğru süzülürken, bir sonraki an musluğunuzdan akan, masanızdaki bir bardağın içinde bulunur. Su arıtma cihazı filtreli modelleri su içeriğindeki yabancı maddeleri çıkarmak için iki farklı teknik kullanır.

Fiziksel filtrasyon, daha büyük kirlilikleri gidermek için suyu süzmek anlamına gelir. Başka bir deyişle, fiziksel bir filtre geliştirilmiş bir elektir. Diğer bir filtreleme yöntemi ise kimyasal filtrelemedir. Bu tip bir filtreleme, içinden geçen kirletici maddeleri kimyasal olarak uzaklaştıran aktif bir malzemeden oluşur.

Dört ana filtrasyon türü vardır ve bunlar fiziksel ve kimyasal tekniklerin bir karışımını kullanır. Ters ozmos, kirlenmiş suyu bir zardan geçmesi için basınç altında zorlama anlamına gelir ve bu sayede su geçer, ancak kirleticiler geride kalır. Suyu doğal eğilimine karşı hareket ettirdiğiniz için ters ozmos, kirlenmiş suyun basınç altında bir zardan geçmeye zorlanmasını içerir ve bu da enerji kullanmanız gerektiği anlamına gelir. Başka bir deyişle, ters ozmos filtreleri, elektrikle çalışan pompaları kullanmak zorundadır.

Su Arıtma CihazıEn İyi Su Arıtma Cihazı

En İyi Su Arıtma Cihazı

Su Arıtma Cihazı Kullanımının Avantajları Nelerdir?

Evinizin yakınında bir kanalizasyon hattı patlarsa, su kirliliğine neden olabilir. Ancak, tüm ev için kurulmuş gelişmiş bir ev su filtreleme sistemine sahipseniz bu sıkıcı durumdan en iyi şekilde korunursunuz. Gelişmiş bir ev tipi su filtreleme sistemi, su yumuşatıcı ile aynı şekilde hareket eder. Bu, vücudunuzu, bulaşıklarınızı ve kıyafetlerinizi temizlemek için daha az sabun kullanmanıza yardımcı olacaktır.

Sert su, sabunun iyonik hareketini engelleyen minerallere sahiptir, bu nedenle temizleme gücü en aza indirilir. Su filtreleri, içme suyunun hoş olmayan bir tada ve kokuya sahip olmasına neden olan kurşun, klor ve bakteri gibi unsurları ortadan kaldırır. Ev tipi su filtreleme sistemi, içme suyunuzun genel saflığını, tadını ve kokusunu iyileştirir.

Ayrıca içtiğiniz suyun PH seviyesini düşürür. Birçok mikroskobik organizma, uygun şekilde arıtılmamış su kaynaklarında yaşar. Bağırsak ve sindirim sorunlarına neden olabilecek parazitler su arıtma cihazlarının yardımı ile süzülerek yok edilir. Tüm bu su filtreleme sistemi kullanma ile ilgili avantajları göz önünde bulundurunca bu ürünü evinize dahil etmek çok daha önemli görünür. Siz de en avantajlı su arıtma cihazı seti fiyat fırsatlarından yararlanmak istiyorsanız su arıtma sayfası üzerindeki birbirinden farklı marka ve model seçeneklerini inceleyebilirsiniz.

Su Arıtma Cihazı Modellerini Tüm Özellikleriyle su arıtma da İncele

Evinizin yakınında bir kanalizasyon hattı patlarsa, su kirliliğine neden olabilir. Ancak, tüm ev için kurulmuş gelişmiş bir ev su filtreleme sistemine sahipseniz bu sıkıcı durumdan en iyi şekilde korunursunuz. Gelişmiş bir ev tipi su filtreleme sistemi, su yumuşatıcı ile aynı şekilde hareket eder.

Bu, vücudunuzu, bulaşıklarınızı ve kıyafetlerinizi temizlemek için daha az sabun kullanmanıza yardımcı olacaktır. Sert su, sabunun iyonik hareketini engelleyen minerallere sahiptir, bu nedenle temizleme gücü en aza indirilir. Su filtreleri, içme suyunun hoş olmayan bir tada ve kokuya sahip olmasına neden olan kurşun, klor ve bakteri gibi unsurları ortadan kaldırır.

Ev tipi su filtreleme sistemi, içme suyunuzun genel saflığını, tadını ve kokusunu iyileştirir. Ayrıca içtiğiniz suyun PH seviyesini düşürür. Birçok mikroskobik organizma, uygun şekilde arıtılmamış su kaynaklarında yaşar. Bağırsak ve sindirim sorunlarına neden olabilecek parazitler su arıtma cihazlarının yardımı ile süzülerek yok edilir.

Tüm bu su filtreleme sistemi kullanma ile ilgili avantajları göz önünde bulundurunca bu ürünü evinize dahil etmek çok daha önemli görünür. Siz de en avantajlı su arıtma cihazı seti fiyat fırsatlarından yararlanmak istiyorsanız su arıtma sayfası üzerindeki birbirinden farklı marka ve model seçeneklerini inceleyebilirsiniz.

En İyi Su Arıtma Cihazı

Ethicwater Su Arıtma Cihazı İndirim ve Avantajları

Pek çok kullanıcının göz önünde bulundurmadığı ancak oldukça önemli olan bir başka su arıtma cihazı fonksiyonu bulunur. Tedarikçinizin suyu dezenfekte etmek için kullandığı klor, duşunuzdan çıkan suda kalır. Duşunuzu açtığınızda, bu klor havaya gönderilir ve onu soluyarak cildinizden emersiniz.

Genellikle arıtılmış suda oluşan kloraminler ve kloroform gibi diğer bileşikler de havaya karışabilir. Basit bir duş filtresi, klorun çoğunu çıkarabilir. Mikropları öldürmek için suya eklenen bir şeyin cildimizdeki ve bağırsaklarımızdaki faydalı bakterilere de zarar verebilir. Bu nedenle su arıtma cihazı kullanarak suyunuzdaki kloru ortadan kaldırmak, cildiniz ve saçınızda daha yumuşak bir his yaratır.

Tüm ev filtreleri, sudaki belirli kirleticileri eve girer girmez temizler, ancak bir içme suyu filtresi kadar çok kirleticiyi almaz, bu nedenle kaliteli bir içme suyu filtresine sahip olmak önemlidir. Siz de tüm bu avantajlardan yararlanmak istiyorsanız su arıtma sayfası üzerinde siz kullanıcılar için özenle seçilmiş olan su arıtma cihazı modellerini inceleyebilir, kendiniz ve aile üyeleriniz için en uygun olan su arıtma cihazını kolaylıkla seçebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir