Su Arıtma Cihazı

Ev Kullanıcıları için En İyi Su Arıtma Cihazı Satın Almaları İçin 2023’de Kanıtlanmış 6 İpucu

Ev Kullanıcıları için En İyi Su Arıtma Cihazı

Ev Kullanıcıları için En İyi Su Arıtma Cihazı, Su, insan yaşamının vazgeçilmez bir parçasıdır. İnsan vücudunun yaklaşık %70’i sudan oluşur. Endüstrilerden ve fabrikalardan kaynaklanan kirlilik nedeniyle sularımız kirlenmektedir. Bununla birlikte su kaynaklı hastalıklar günümüzde ağır bir hızla yayılmakta ve insanlar temiz su içmenin önemini de fark etmektedir.

Bunun bir sonucu olarak, su arıtma cihazlarına olan talep artmış ve ayrıca farklı marka su arıtma cihazları, müşterilerin gereksinimlerini karşılamak için en yeni, güncellenmiş ve yeni teknoloji ile piyasaya çıkmışlardır.

1-     Neden bir Su Arıtma Cihazına ihtiyacım var?

Günümüzde sular birçok bölgede o kadar kirlenmiştir ki, filtre olmadan içilemez hale gelmiştir. Kirliliğin her geçen gün artması nedeniyle suyumuzda kirlenmektedir ve içme için uygun olmadığı gibi sağlık içinde bir sorun teşkil etmektedir. Suyun vücudumuzun en önemli parçası olduğunu bildiğimiz gibi. Hastalıkların çoğu kirli su içmekten kaynaklandığını Dünya Sağlık Örgütü sık sık gündeme getirmektedir.  Suların çok fazla kirlenmesi nedeniyle, artık insanların suyu arıtmak için bir filtre kullanmaları önerilmektedir. Ek olarak, kurşun, kil, klor, tuz, kum, silt vb. İle safsızlıkların %99,1’ini filtreleyen su arıtma cihazları, ideal filtreleme olarak alternatif bir çözüm sunmaktadır.

Ternion su arıtma cihazı mineral, alkali ve ORP banneri

Ternion su arıtma cihazı mineral, alkali ve ORP banneri

2-     Su Arıtma Cihazı Kullanmak En İyi Tercih midir? Ev Kullanıcıları için En İyi Su Arıtma Cihazı

Evet, En İyi Su Filtresini ya da su arıtma cihazını kullanmak iyi bir seçimdir, çünkü su filtresi her türlü kir ve safsızlığı giderir En İyi Su Filtresi bizi birçok zararlı bakteri ve mikroptan korur ve vücudumuz için uygun olmayan arsenik ve klor gibi zararlı kimyasalları giderir ve suyun güvenli bir şekilde içilmesini sağlar.

3-     TDS ölçüm cihazı niçin kullanılır?

TDS Nedir? Neden Bilmemiz Gerekiyor ?

TDS Nedir? Neden Bilmemiz Gerekiyor ?

TDS, Toplam Çözünmüş Katıların kısaltmasıdır Herhangi bir suda çözünen madde miktarını ölçebileceğimiz bir birimdir, ancak bu sadece suyun içme için yararlı olup olmadığını belirleyebiliriz, genellikle milyonda bir parça veya ppm olarak bir birim verir ekranında.

TDS birçok insan tarafından yaygın olarak bilinmektedir, ancak çoğu kişi kalsiyum, magnezyum, klorürler, sülfatlar, bikarbonatlar vb. gibi inorganik tuzlardan oluşan TDS ve suda kolayca çözünen daha birçok inorganik bileşikten oluşan kirleticiler yüzünden anlamı ve önemi konusunda kafası karışır ve bu bileşenin uygun olmayan miktarda çözünmesi, suyu içmek için güvensiz hale getirebilir.

Her su arıtma cihazı kullanıcısının  ya da normal bir bireyin TDS metre cihazı edinmesi kullandığı sular hakkında kısa bilgiler verebilmesi açısından tedarik etmelerinde fayda vardır. Su arıtma cihazı ya da filtre kullanan kişilerin kesinlikle bulundurması gereken bir ölçü aleti olan TDS metre, kullandığınız filtrelerin ve suyunuzun sağlığı hakkında size ön bilgilendirme yapar ve kullandığınız sistemin düzgün çalışıp çalışmadığını anlamış olursunuz.

4-     Sudaki TDS seviyelerini nasıl ölçebilirim?

Artıları ve Eksileri ile TDS (Suda Toplam Çözünmüş Katılar)

TDS seviyesini ölçmek için, tsd su seviyesini ölçebilen birçok ekipman vardır.

Dijital TDS ölçüm cihazı tercih etmek en iyi ve en kolay yöntemdir. Dijital kalem tipi TDS metre fiyatları ise oldukça uygun fiyatlı olarak birçok web sitesinde satılmaktadır. Yaklaşık 3-5 dolar arasında bir fiyatları vardır.

TDS metre ölçümü oldukça basit olup 10 saniye gibi kısa bir sürede ateş ölçer gibi suyun TDS değerini ölçebilirsiniz. Tek yapmanız gereken bir bardak su alıp TDS metre cihazını suya daldırmak olacaktır, işte bu kadar basit TDS metre anında size suyun TDS değerini ekranında gösterecektir.

Çoğu TDS metre cihazları 3 haneli olup 999’a kadar ekranda gösterir ve 999’dan daha yüksek TDS değerlerini x10 gibi bir değer ile gösterebilir. Örneğin 2500ppm olan suyu 250 x10  olarak ekranda görebilirsiniz. Eğer ekranınızda böyle bir x10 değeri varsa çıkan sonucun 10 ile çarpmanız gerekmektedir.

5-     RO Su Arıtma Cihazını Hangi Durumlarda Tercih Etmeliyim?

RO su filtresi ya da ro su arıtma cihazı yani ters ozmoz sistemi, şehir şebeke suyunuz ya da evinize giren suyunuz yüksek TDS seviyesine sahip olduğunda, yani çok tuzluluğa, ağır metal ve kimyasal çözünmüş suya sahip olan ve herhangi bir yöntemde filtre olmadan giderilemeyen suyun kirlenmesine sahip olduğunda tercih edilmesi gereken bir sistemdir, bu nedenle bir Ro’ya sahip olmak yüksek TDS seviyesinde olan sular için en iyi arıtma yöntemidir.

6-     Suyunuzun TDS durumuna göre hangi filtreleme sistemi tercih edilmelidir

  • TDS seviyesi 0-200 ppm arası sular için UV (ultraviole) sistemi yeterli olacaktır. Suyunuzda ağır klor kokusu varsa, MF yani 5 mikron Tortu filtresi + karbon filtreleme + UV sistemi yeterli olacaktır
  • TDS seviyesi 200 ppm üzerindeki sular için RO ters ozmoz sistemi +UV sistemi tercih etmek en iyi çözüm olacaktır.
Ev Kullanıcıları için En İyi Su Arıtma Cihazı

Ev Kullanıcıları için En İyi Su Arıtma Cihazı

Bir su arıtma cihazı satın almadan önce göz önünde bulundurulması gerekenler nelerdir?

Su arıtma cihazları söz konusu olduğunda doğru yatırım yapmak ve birden fazla fayda elde etmek çok önemlidir. Bu nedenle, bir su arıtma cihazı satın almadan önce her zaman göz önünde bulundurmanız gereken birkaç şeyde şunlardır:

  • Bütçeniz
  • Su kirliliği seviyesi
  • Satış sonrası hizmet yeterlilik sertifikaları

Kirlilik seviyelerindeki göz korkutucu artışla birlikte, yaşamı tehdit eden su kaynaklı hastalıklardan kaçınmak için su arıtımı bir zorunluluk haline gelmiştir. Bu nedenle, suyu sıhhi, sağlıklı ve içme için güvenli hale getirmek için su arıtma sistemlerine ihtiyacımız var.

Ters ozmoz, ultrafiltrasyon, ultraviyole arıtma işlemi gibi su arıtma teknolojileri, birkaç filtreden bahsetmek gerekirse, içtiğiniz suyun kirleticilerden, kimyasallardan, safsızlıklardan vb. arındırılmış ve tüketime uygun olmasını sağlar.

UV ve UF teknolojisi sadece mikropları sudan uzaklaştırabilirken, RO arıtma teknolojisi kimyasal kirleticileri, dezenfektanları ve diğerlerini etkili bir şekilde öldürür.

Şu anda, çoğu patojeni ortadan kaldırmak için UV ile sudaki kirleticilerin çoğunu uzaklaştırmak için mevcut en iyi teknolojidir. Bu su arıtma işlemi, suyun çözünmüş tuzları, organikleri, bakterileri, patojenleri ve diğer uçucu bileşikleri sudan ayıran yarı geçirgen bir membran ve karbon filtrelerinden geçirilmesini içerir.

Ev Kullanıcıları için En İyi Su Arıtma Cihazı 2

RO sistemini verimli kılan nedir?

Suyu kirletici maddelerden arındırmanın yanı sıra, bir RO sisteminin mükemmelliğini savunan başka avantajları da vardır.

  • RO sistemleri, proseste kullanılan enerji geri kazanım cihazları nedeniyle daha az miktarda enerji tüketir.
  • Bu sistemler yerden tasarruf sağlamanın yanı sıra genişletilebilir, böylece seçiminizi ihtiyacınıza göre uyarlayabilirsiniz.
  • Ayrıca, RO sistemlerinin bakımı oldukça kolaydır, bu da sistemi ne kadar kullandığınıza ve suyun ne kadar kirli olduğuna bağlıdır. Bununla birlikte, filtre değişimi, her altı ayda bir kontrol etmeniz gereken şeylerden biridir.
  • Su kimyasallardan kurtulduğunda, doğal olarak diğerlerinden daha ferahlatıcı ve tatmin edici bir tada sahiptir.
  • Ters ozmoz birkaç aşamadan oluşur ve her aşamada sistemin etkinliği artar. Sisteminizi, bölgenizdeki suyun ne tür bir arıtmaya ihtiyaç duyduğuna göre özelleştirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir