Su Arıtma Cihazı Tavsiyeleri

İnsanlar Su Arıtma Cihazını Neden Tercih Ediyor?

Biocera A.A Filtre

İnsan sağlığı her gün daha da önemli hale gelirken, kullanılan suyun da sağlığa olan faydalarını göz ardı etmemek gerek. Kullanılan suyun sağlığa olan faydaları yanında, içtiğiniz suyun da kaliteli ve temiz olması gerekir. Bundan dolayı su arıtma cihazları burada devreye girmektedir. Su arıtma cihazı sayesinde suyun temizliği ve kalitesi kontrol altına alınmış olur.

Su arıtma cihazının sadece sağlığa değil aynı zamanda ekonomiye de büyük katkısı vardır. Haftada bir söyleyeceğiniz damacana fiyatı ile su arıtma cihazı arasındaki farkı karşılaştıracak olursak su arıtma cihazları bu devrede en ekonomik olanıdır. Su arıtma cihazının hayatımıza olumlu etki edebilmesi için kaliteli olması kadar filtrelerinin de belli aralıklarla değiştirilmesi önemlidir. Bahsedeceğimiz filtreyi inceleyip detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

Biocera A.A Filtre

Biocera A.A Filtre, iyi su içmenize ve suyun içerisindeki tüm zararlı maddeleri ayrıştırmaya yardımcı olur. Temiz ve sağlıklı alkali su içmenizi sağlar. Su arıtma cihazları, tezgâh altına monte edilerek kullanılabilmektedir. Tezgâh altında bulunan filtreler sayesinde su tüm zararlı maddelerden arındırılır, daha sağlıklı ve lezzetli bir hale getirilir. Arındırılmış suyu gönül rahatlığı ile hem içme suyu olarak hem de yemeklerde kullanabilirsiniz.  Bunun yanında su arıtma filtreleri her zaman tezgâh altında bulunmuyor. Bina girişlerine de monte edilebiliyor. Burada önemli olan konu ihtiyacınız olanı belirlemek ve bu ihtiyaca uygun olan en ekonomik filtreyi tercih etmektir.

Biocera A.A Filtre Özellikleri

  • Ömür: 5 Ton(1500 Galon)
  • Dakika Akış Hızı 1 GPM(4 Litre) dakikada
  • pH:7,5-9,5
  • ÖRP: -50-400 mV
  • NMR(mikro/ yapısal küme)
  • Mineral: Ca, K, Mg, Na
  • Hidrojen: 100ppb’den fazla
  • Boy:10 inch-26 cm
  • Bağlantı: Quick çubuklu çıkış
  • Çalışma sıcaklığı: 45 C(113 F)
  • Çalışma basıncı max:8 Bar(120 PSİ)
  • Filtre Dış Gövde Patlama Basıncı:34 Bar(500 PSI)

Su Arıtma Cihazı Filtreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Belki bir su arıtma cihazına sahipsiniz belki de bir su arıtma cihazı alma arayışındasınız. Peki, sizlerde daha sağlıklı ve temiz suya ulaşmanızı sağlayacak olan filtreler hakkında aklında soru işareti olanlardan mısınız? Eğer cevabınız evet ise doğru yerdesiniz. Bu içeriğimizde sizlere su arıtma cihazı filtreleri hakkında bilmeniz gereken önemli bilgileri paylaşıyor olacağız.

Kaç Tip Filtre Vardır?

Filtreleme, suyun içinde bulunan zararlı maddeleri ve bakterileri arındırma işlemidir. Su arıtma cihazları ile gerçekleştirilen bu işlem içme ve kullanma suyunu temizlemek amaçlı yapılır. Su arıtma cihazlarının malzemeleri de pek çok özellikte olabilir. Bu filtrelerin kaliteleri ve çalışma prensipleri de verimliliklerini direkt olarak etkilemektedir.

  • Gözenekli Yapıda Filtreler: Gözenekli yapılı filtrelerin üzerindeki küçük gözenekler sayesinde su kolay bir şekilde arındırılır ve içme suyu haline gelir. Daha çok kâğıttan yapılan bu filtrelerin bakterilerin çapından daha büyük gözenekleri mevcuttur. Büyük bazlı mikroorganizmaların arındırılmasında yardımcı olur. Seramik yapıda olan filtreler ise delik kum biçiminde olur. Ne kadar etkili olduğu gözeneklerinin büyüklüğüne göre değişir. Bütün gözenekli yapıda olan filtrelerin düzenli olarak değişmesi ve temizlenmesi gerekir.
  • Membran Filtre ve Ters Ozmos: Bunların düşük ve yüksek basınçlı olmak üzere iki tür sistemi bulunur. Ters ozmos ise yüksek filtreleme sistemine sahiptir. Düşük basınçta olan membranlar sudaki bakterileri çözmekte etkili olsalar bile su da çözünmüş organik maddeleri yok etmekte etkisiz kalabilirler. Ters ozmos ise suda bulunan diğer zararlı maddelerin %99’unu ayrıştırabilir.
  • Kömür ve Aktif Karbon Filtreler: Suyun içerisindeki kötü kokuları yok etmek ve düzenlemek için kullanılır. Fakat bu filtrelerin bir gerçeği var ki su da çözünmüş olan organik maddeler yüzeye tutunup mikroorganizma yuvası oluşturabilir, bundan dolayı da pek çok karbon filtre gümüş kullanılır.

Hangi Filtreyi Tercih Etmelisiniz?

Su arıtma cihazlarında kullanılan filtrelerin çeşitli yapıdaki özellikleri onlara avantajlar ve dezavantajlar sağlamaktadır. Eğer gözenek boyutu ne kadar küçükse filtrenin de etkisi o kadar artar. Performans açısından değerlendirilecek olursa ters ozmos, suyun içindeki her türlü kireci, bakteriyi ve zararlı mikroorganizmaları temizleyebildiği için en güvenilir filtrelerden kabul edilir. Gözenekleri çok ufak olduğu için sudaki pek çok zararlı maddeyi ayrıştırabilir.

Su Arıtma Cihazı Aldıktan Sonra Dikkat Etmeniz Gerekenler

Su arıtma cihazı aldıktan sonra dikkat etmeniz gereken bazı önemli hususlar vardır. Bunların en başında filtre temizliği gelir. Filtre temizliği ise aldığınız cihazın özelliklerine ve kullandığınız su miktarına göre değişiklik gösterir. Çok kirli ve kireçli sular daha sık aralıklara filtre temizliği gerektirir. Ters ozmos gibi membran filtrelerin ne şekilde temizleneceği kullanılan malzemeye göre değişiklik gösterir. Ürünü en uzun sürede ve verimli kullanabilmek için firmanızın temizleme talimatlarına muhakkak uymanız gerekir.

Kaç Çeşit Su Arıtma Filtresi Bulunuyor

Normal bir su arıtma cihazında 5 farklı filtre bulunmaktadır.  Bir tanesi ana filtre olup, en sonda ise tatlandırıcı bulunur. Bunlar cihazın ana malzemeleridir. Su arıtma filtrelerinin amacı suyun pH değerini vücudunuza en uygun hale getirmektir. Aynı zamanda suya mineral katıp, suyunuzu güvenle içmenizi sağlar. Kısaca filtrelerin işlevlerinden bahsetmek gerekirse; post karbon filtre, sudaki acılığı alarak suyu berraklaştırır ve saflığını korur. Membran filtre, yine bahsedilen mineral değerlerini suya katarak su içerisindeki tortu, kum, tuz gibi zararlı maddelerden ayrıştırılmasını sağlar. CTO karbon filtre, suyun içindeki mevcut kötü koku ve tadı yok etmeye yardımcı olur. GAC karbon filtre, klor ve zararlı kimyasalların sudan ayrıştırılmasını sağlar. Sediment filtre, sudaki pas, kireç ve çamur gibi küçük partikülleri sudan uzaklaştırmaya yardımcı olur.

Su Arıtma Cihazı Filtreleri Ne Zaman Değişir?

Su Arıtma Cihazı Filtreleri, su arıtma cihazlarının en temel parçalarından biridir. Bu cihazdaki filtrelerin değişimleri duruma göre farklılık göstermektedir. Bazıları senede bir, bazıları ise altı ayda bir değişmesi ve bakımlarının yapılması uzmanlar tarafından önerilir. Bu şekilde bakımlarının düzenli yapılması ile cihazların ömrünü de uzatabilirsiniz.

Eğer bir filtrede sorun olduğunu anlamak istiyorsanız akan suyun berraklığına bakabilirsiniz. Böylelikle de su arıtma filtresinin değişimi geldiğini anlayabilirsiniz. Filtrelerin temizleme işlemini kullanma talimatına bakarak kolaylıkla yapabilirsiniz.  Ancak bu bahsettiğimiz temizleme özelliği olan filtreler içindir. Temizleme özelliği olmayan filtrelerde bunu denememelisiniz. Cihazınız için talimatlarda bulunmayan hiçbir şeyi uygulamamalısınız.

Aynı zamanda temizleme özelliği bulunmayan filtrelerin değiştirilmesi zorunludur. Filtrelerin düzenli olarak değişimi ve bakımı sağlandığı zaman cihazınız her zaman güzel ve sağlıklı çalışır.  Filtrelerin çok çeşitli olması ve bakımı hiçbir zaman aklınızı karıştırmasın. Bunlar oldukça kolay işlemlerdir, hem bütçeniz açısından hem de hem de sağlığınız bakımından her zaman en iyisi ve en güvenilir olanı su arıtma cihazlarıdır.

Su Arıtma Filtreleri Aynı mı?

Cihazlarda çeşitli su arıtma filtreleri kullanılmaktadır. Su arıtma filtreleri, suyun çeşitli bakterilerden arıtılmasına, su da hoş bir koku oluşmasına, suyun tadının daha lezzetli hale gelmesine yardımcı olur. Kullandığınız filtreler de su arıtma cihazının kalitesini belirlemiş olur. Musluktan gelen suyu bakterilerden ve kötü kokulardan arındırmaya yardımcı olan cihaz filtredir. Filtrelerin de belli bir ömrü vardır. Süresi dolan filtreler vakti geldiği zaman değiştirilmelidir.

İnsanlar Su Arıtma Cihazını Neden Tercih Ediyor?” ile ilgili yorum;

  1. Ramazan Ulaş dedi ki:

    Su Arıtma Cihazı İçin Mükemmel Bir Seçim!

    Su arıtma cihazlarını tercih etme nedenlerime gelince, EthicWater’ın ürünlerini kesinlikle öneriyorum. Bir süredir https://www.ethicwater.com.tr/2022/04/21/insanlar-su-aritma-cihazini-neden-tercih-ediyor/ sayfasını ziyaret edip, insanların neden su arıtma cihazlarına yöneldiğini anlamaya çalıştım ve EthicWater ürünlerini satın almaya karar verdim.

    Günümüzde su kirliliği ve içme suyuna karışan zararlı maddeler, sağlığımız için büyük bir tehdit oluşturuyor. EthicWater’ın su arıtma cihazları sayesinde, suyunuzu arıtarak, sağlığınıza zarar verebilecek maddelerden kurtulabilirsiniz.

    İçme suyunu pet şişelerde satın almanın maliyeti zamanla yük olabilir. EthicWater su arıtma cihazları ile evde kendi suyunuzu arıtarak, uzun vadede önemli miktarda tasarruf sağlayabilirsiniz.

    Plastik şişe kullanımını azaltarak, doğaya ve çevreye karşı sorumluluklarımızı yerine getirebiliriz. Su arıtma cihazları sayesinde, plastik atıkların çevreye verdiği zararın önüne geçebilir ve sürdürülebilir bir yaşamı destekleyebiliriz.

    Su arıtma cihazları, içme suyunun tat ve koku kalitesini de arttırır. EthicWater’ın su arıtma cihazları sayesinde, daha temiz ve lezzetli su içme şansına sahip olabilirsiniz.

    EthicWater su arıtma cihazları, kullanıcı dostu tasarımları ve kolay bakım özellikleri sayesinde, evinizde rahatça kullanabileceğiniz bir seçenek sunar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir