Su Arıtma Cihazı

Su Arıtma Cihazları Nasıl Tasarruf Sağlar?

Su Arıtma Cihazları Nasıl Tasarruf Sağlar?

Evinize her hafta 2 adet 19 litrelik damacana su sipariş ettiğinizi düşünelim ve damacananın tanesi 40₺ olsun. Bu durumda evde aylık 320₺ yıllık 3840₺ içme suyu masrafınız var demektir. Oysa musluk suyunu arıtmayı tercih eder yani arıtma cihazı kullanırsanız aynı miktarda suyu hatta daha fazlasını yarı yarıya mal edebilirsiniz.

Su Arıtma Cihazının Faydaları Nelerdir?

  1. Sağlıksız koşullarda elde edilen damacana sular bulunur. Yani güvenliğinden emin olmadığınız markalardan su almak sağlığınızı tehdit edebilir. Oysa sahip olduğu sertifikalarla başarısını kanıtlamış bir su arıtma cihazı alırsanız bu durumda, dilediğinizde musluk suyunu arıtabilir ve taze suya pratik bir şekilde ulaşabilirsiniz.
  2. Damacana içme sularını almak için ekstra bir bütçe ayırmanız gerekmez. Bu da su masrafından kurtulmanıza ve tasarruf etmenize yardımcı olur.
  3. Kalsiyum ve magnezyum nedeniyle bazı musluk sularının tadı acı olabilir. Aynı zamanda musluk suyunda kireç varsa su arıtma cihazı, filtreli yapısı sayesinde bunu da ayrıştırabilir. Size de yemeklerinizde, sıcak içeceklerinizde arıtılmış su kullanmak kalır!

Su Arıtma Cihazlarında Filtre Değişiminin Önemi

Cihazınızda bulunan filtreler, kaliteli suya ulaşmanızı sağlar. Fakat bu filtrelerin de bir ömrü olduğunu unutmamalı ve su arıtma cihazı filtrelerini belirli aralıklarla değiştirmelisiniz.

Örneğin sediment filtre ve karbon filtreler 6-12 ayda bir, post mineralize karbon filtre yılda bir, membran filtre ise maksimum 4 yılda bir değiştirilmelidir. Tabii ki filtre değişim sıklığı, sahip olduğunuz ürüne ya da bulunduğunuz bölgedeki suyun özelliklerine göre de değişiklik gösterebilir. Bu nedenle cihazınızın markası doğrultusunda yetkili servisten hizmet almanız oldukça önemli.

Filtrelerin değiştirilmediği durumda cihazınızın sağlıklı bir şekilde çalışmayacağını unutmamalısınız. Bu aşamada aklınıza filtre fiyatları takılabilir. Hiç merak etmeyin; su arıtma cihazlarının filtre fiyatları da bütçenizi zorlamayacak ve damacana sulara oranla tasarruf etmenize yardımcı olacaktır.

Su Arıtma Cihazı Nedir?

Anneleriniz, babalarınız, hatta belki de çocukluğunuzda siz, “Biz eskiden musluktan su içerdik.” cümlesini duymuş ya da söylemişsinizdir. Peki; artık neden evlerimizin, iş yerlerimizin musluklarından akan suyu içemiyoruz?

Her ne kadar belediyelerimiz su arıtma konusunda başarılı çalışmalar yapsalar da binanızın eski boru sistemi bile sağlığınıza zararlı olabilecek içeriklerin suyunuza karışmasına neden olabilir. Oysa musluğunuzdan akan suyu, içeriğinde bulunan zararlı maddeleri ayrıştırdıktan sonra içmeniz mümkün. İşte, bu ayrıştırmayı sağlayan yani musluk suyunu içilebilir kılan da su arıtma cihazlarıdır.

Su Arıtma Cihazları

Arıtılmış Su Kalitesi

Su Arıtma Cihazlarının Çalışma Prensipleri Nelerdir?

Günümüz standartlarında “ters ozmos” prensibi ile imal edildiğini öğrendiğimiz su arıtma cihazlarından geçen su önce ön filtrasyona tabi tutulur. “Partikül filtresi” olarak da adlandırılan bu filtrede, su içinde bulunan ve beş mikrondan daha büyük ebatlarda olan tüm partiküller yok edilir. Bu işlemin ardından bir nebze olan arıtılmış olan suyun sırdaki tabi olacağı işlem ise “aktif karbon filtre” marifeti ile temizlenmesidir. “Aktif karbon filtre”, özellikle içme suyunda istenmeyen kötü tat ve kokuları yok ederken; kullanım suyunda bile bulunmaması gereken kloru sudan ayırır.

Bu işlemin ardından yeniden bir mikron boyutundaki partiküllere geçit vermeyen başka bir filtreye yönlendirilen su, içerisindeki istenmeyen ve daha önce filtre edilememiş partiküllerden kurtulur. Muhteviyatındaki birçok olmaması gereken materyalden arınan suyumuz artık “ters ozmos” membranından geçmeye hazır hale gelmiştir.

Ters ozmos” membranı, suyun içinde çözünme imkânı olmayan arsenik, sodyum, asbest, nitrat, kurşun, gibi birçok ağır metal iyonunun geçişine müsaade etmemekle görevlidir. Bu vazifesinin yanı sıra, insan vücudunun gereksinimi olan yararlı minerallerinde geçişine izin vermekle mükelleftir. Ters ozmos ünitesinde işlem gören su için artık “kaliteli su” tabirini kullanmak mümkündür. “Ters ozmos” ziyaretini tamamlayan “içilebilir su”, son olarak “post karbon filtre” olarak isimlendirilen ve suya alışık olunan lezzeti veren filtreden geçirilir.

Suyumuzun Sağlıklı Olması Su Arıtma Cihazıyla Mümkün Mü?

Su insan hayatının devamlılığı için en hayati ihtiyaç olma özelliğini yüzyıllardır sürdürmektedir. İnsanlar su ihtiyaçların ilk zamanlar nehirlerden karşılarken daha sonra ise kemerler vasıtası ile yönlendirmişler ve istedikleri yerde suya ulaşabilir hale gelmişlerdir.

Günümüzde ise belediyeler suyun olabilecek en iyi şekilde evimize ulaşması için yoğun bir çaba içindeler. Şehir nüfuslarının son derece yoğun olması nedeniyle ise yüze yüz verimli bir şekilde suyun vatandaşlara ulaştırılması oldukça zordur. İşte tam bu noktada ise su arıtma cihazları oldukça pratik ve hızlı bir şekilde insanların imdadına yetişiyor.

Arıtma Su PH Değeri

Genel vücut sağlığımız için yeterli ve sağlıklı su tüketimi hayati bir öneme sahiptir. Bu sebeple günlük en az 2 litre su tüketmeli ve tükettiğimiz suların bileşenlerine de dikkat etmeliyiz.

Öncelikle tükettiğimiz sular uzmanlar tarafından belirtilen PH değerine sahip olmalı ve sağlığımızı tehdit eden zararlı bakteri, mikroorganizma, çeşitli kimyasallar vb. maddeleri içermemelidir. Günümüzde su kaynaklarının doğal yapısı ve çevre kirliliğinin de su kaynaklarına olan olumsuz etkileri sebebiyle bu özelliklerde su elde etmek ancak su arıtma cihazları ile mümkündür.

Çünkü doğal su kaynaklarının kirlenmesi sonucu evlerimizdeki musluk suları tüketilemez hale gelmiştir. Bu duruma bir çözüm olarak bazı insanlar tarafından damacana ve pet şişelere depolanan sular tercih edilse de uzmanlar bu suların kanserojen maddeler içerdiği konusunda önemli uyarılarda bulunmaktadır. Zaman içerisinde insanların musluk suyu, damacana ve pet şişelerdeki suların zararları konusunda bilinçlenmesi ile toplumda su arıtma cihazı kullanımı artmıştır.

Su arıtma cihazları musluk suyunu zararlı unsurlardan ayrıştırdıktan sonra uzmanlar tarafından belirtilen PH değerine de sahip olacak şekilde tasarlanmalıdır. PH değeri suyun asidik veya bazik olmasını ifade etmektedir.

PH değeri 0 ile 14 arasında belirlenmekte ve 7 nötr kabul edilerek 0-7 arası sular asidik 7-14 arasında olan sular ise bazik özellik göstermektedir. Asidik özellikteki suların içerisindeki karbondioksit miktarı fazla iken bazik özellikteki sularda ise Kalsiyum bikarbonat ve alkali tuz miktarı fazladır. Uzmanlar insan sağlığı için tüketilen suların ya nötr ya da bazik özellikte ve ortalama 7,5-9,5 arasında PH değerine sahip olması gerektiğini belirtmektedir.

Sağlıklı suya erişim için günümüzde oldukça yaygın olarak kullanılan su arıtma cihazları içerisinde ethicwater.com.tr tavsiye Su Arıtma Cihazları tarafından hizmetinize sunulan su arıtma cihazları yüksek kaliteli ve gelişmiş filtreleme özelliği ile musluk suyunuzu zararlı unsurlardan ayrıştırmasının yanı sıra uzmanlar tarafından belirtilen PH değerine de sahip olarak tüketiminize hazır hale getirmek üzere tasarlanmıştır. Vücut sağlığınız için her an belirlenen PH değerine sahip, sağlıklı ve taze su tüketebilmek için sizler de Ethicwater Su Arıtma cihazlarını tercih edin.

Arıtılan Suyun PH Değeri Ne Olmalı?

Sağlığını önemseyen insanlar için günlük su tüketim miktarının yanı sıra tüketilen suyun bileşenleri de çok önemlidir. Bu sebeple günümüzde birçok insan ekonomik ve kullanımının pratik olması sebebiyle su arıtma cihazlarını tercih etmektedir.

Su arıtma cihazları içerisindeki filtreler sayesinde sudaki zararlı maddeleri ayrıştırarak içimi yumuşak ve vücudumuz için sağlıklı su üretmektedir. Ancak arıtılmış sularda da sağlığımız için dikkat etmemiz gereken birtakım noktalar bulunmaktadır. Bunlar içerisinde birçok insanın merak ettiği soru ise arıtılmış suyun PH değerinin kaç olması gerektiğidir. Bu soruyu cevaplamadan önce suyun PH değerinin ne anlama geldiğini açıklayalım.

Bu değer suyun asidik-bazik olma durumunu ifade etmektedir. Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalar neticesinde bu değerin 0 ile 14 arasında değiştiği gözlemlenmiştir. PH değeri 7 olan sular nötr kabul edilmiş ve 7’nin altındaki değerlerin asidik özellik gösterdiği belirlenmiştir. Suyun asidik özellik göstermesi ise içerisindeki karbondioksit oranının fazla olduğu anlamına gelmektedir.

PH değeri 7’nin üzerinde olan sular ise bazik özellik göstermektedir. Bunun sebebi de suyun içerisinde insan sağlığı için faydalı olan kalsiyum bikarbonat ve alkali tuzların fazla olmasıdır. Yapılan araştırmalar sonucunda insan sağlığı için yararlı olan suların PH değerinin ise 7.5 – 9.5 arasında olması gerektiği tespit edilmiştir. İçtiğiniz suyun PH değerinin bu değerlerin altında ya da üstünde olması sağlığınıza zarar verebilir.

Su arıtma cihazlarının içerisindeki su arıtma filtreleri bu noktada büyük önem taşımaktadır. Bu filtreler suyun PH değerinin 7.5 – 9.5 arasında kalmasını sağlayacak şekilde üretilmelidir. Bunun yanı sıra suyun sertleşmesine sebep olan magnezyum ve kalsiyum miktarını da dengeleyerek içimi yumuşak ve sağlıklı mineralleri içeren sağlıklı içme suyunun elde edilmesini sağlamalıdır. Aksi takdirde tükettiğimiz arıtılmış sular da biz farkında olmadan sağlığımıza zarar verecektir.

Sonuç olarak sudaki zararlı maddelerin ayrıştırılmasının yanı sıra arıtma sonucu elde edilen suyun da birtakım mineralleri içermesi gerekmektedir. Bu sebeple su arıtma cihazı tercih ederken ürünün kaliteli ve firma güvencesi altında olması son derece önemlidir. Ethicwater Su Arıtma cihazları öncelikle sağlıklı ve güvenilir içme suyu anlayışıyla üstün kaliteli su arıtma cihazlarını müşterilerine sunmaktadır.

Su arıtma cihazlarının içerisindeki su arıtma filtreleri sayesinde arıtılmış suyun PH değerini 7.5 – 9.5 arasında tutmaya özen göstermekte ayrıca suyun sertliğini de ayarlayarak yumuşak, içimi rahat ve yararlı mineralleri içeren sağlıklı içme suyunun elde edilmesini sağlamaktadır. Ethicwater Su Arıtma cihazları müşteri memnuniyetini ön planda tutan hizmet anlayışı ile sağlıklı bir yaşam ve sağlıklı nesiller için her zaman yanınızdadır. Ethicwater Su Arıtma cihazlarıyla arıtılmış su tüketin, sağlıklı kalın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir