Su Arıtma Cihazı

Su Arıtma Cihazı Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir

Su arıtma cihazı alırken, alacağınız su arıtma cihazının güvenilir olmasına dikkat etmelisiniz, çünkü her su arıtma cihazı, istediğiniz güvenilirliği sağlamayabilir. Bunun için su arıtma cihazı alırken dikkat etmeniz gereken bazı detaylar vardır. Eğer bu detaylara dikkat etmezseniz, içme suyu çok iyi arıtılmayabilir ve haliyle sağlık sorunları yaşamanıza sebebiyet verebilir. İyi bir su arıtma cihazının bazı testlerden geçmiş ve gerekli belgelere sahip olması gerekmektedir. Peki nedir bu belgeler ve testler?

Su arıtma cihazı alırken İyi Bir Su Arıtma Cihazı Hangi Belgelere Sahip Olmalı?

NSF Onayı “Amerika”

Açılımı National Sanitary Foundation yani Ulusal Sağlık Vakfı’dır. Bu onay, ilgili su arıtma cihazı ile ilgili sağlığa zararlı olmadığını bildiren onay ve sertifikadır. NSF onayına sahip cihazların hiçbir şekilde kanserojen madde içermediğini ve aynı zamanda dayanıklılık ve performans testlerinden başarılı şekilde geçtiğini bildirir. https://www.nsf.org/ adresini ziyaret ederek NSF belgesi hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

WRAS Onayı “İngiltere” (Water Regulation Approval Scheme | Su Mevzuatı Onay Programı)

WRAS (Water Regulation Approval Scheme | Su Mevzuatı Onay Programı), İngiltere’de faaliyet gösteren Water Regs UK şirketine bağlı bir kuruluştur. 9 binden fazla ürün ve 3 binden fazla malzeme için uygunluk belgesi vermektedir. WRAS Belgesi veya WRAS onayı olarak bilinen sertifikasyon programı ile ürün ve malzemelerin belirli testlerden geçerek gerekli kalite standartlarına uygunluğunu doğrulamaktadır.

WRAS’ın en önemli amacı halk sağlığını korumaktır. İnsanların evlerinde ve halka açık alanlarda kullandığı ürün ve malzemelerin insan sağlığına çevreye herhangi bir zarar vermemesi için çalışmaktadır. WRAS Belgesi ile ürünlerin içme suyunun tadı veya kokusunu etkilemeyeceğine ve mikroorganizmaların büyümesini desteklemediğine dair kontroller yapmaktadır. Bu belgelendirme programı aynı zaman su kirliliğini ve atıkları azaltma ve suyun daha verimli kullanılmasını sağlamaktadır. Web sitesi: https://www.wrasapprovals.co.uk/

KTW Hijyen Sertifikası “Almanya”

KTW hijyen sertifikası, Almanya’da içme suyunun kalitesi ve hijyeni ile ilgili verilen bir belgedir. 21 Mart 2019´da Almanya Federal Çevre Ajansı (UBA), Federal Gazete’de içme suyuyla temas eden plastikler ve diğer organik maddeler için yeni değerlendirme kriterlerini (KTW-BWGL) yayınlamıştır. Bu kriterler, iki yıllık bir geçiş döneminden sonra organik maddeler için önceki tavsiyelerin, KTW (Kontakt mit Trinkwasser | İçme Suyu ile Temas) kılavuzunun, kaplama kılavuzunun ve yağlayıcılar kılavuzunun yerini alacaktır. Bu çalışma, 21 Mart 2021´den itibaren önceki tavsiyelere uygun olarak verilen tüm onayların ve test sertifikalarının geçerliliğini kaybedeceğini göstermektedir.

Alman İçme Suyu Yönetmeliğine (TrinkwV) göre, içme suyunun çıkarılması, arıtılması veya dağıtımı için sistemlerin yapımında veya bakımında kullanılan ve içme suyuyla temas eden malzemeler, doğrudan veya dolaylı olarak insan sağlığının korunmasını sağlayamaz. Genel kabul görmüş teknoloji kurallarına uyulması halinde, suyun kokusunun veya tadının olumsuz olarak değiştirilmesi veya içme suyuna daha büyük miktarlarda maddelerin salınması kaçınılmazdır.

Organik malzemeler için bu genel gereklilikler, şimdiye kadar özellikle Federal Çevre Ajansı´nın yönergelerinde belirtilmiştir. Organik malzemeler için UBA yönergeleri de “KTW yönergeleri” genel terimi altında özetlenmiştir. KTW yönergelerinin uygulanması kanunla açıkça öngörülmemiştir. Ancak özellikle ürün sertifikaları bağlamında bunları uygulama zorunluluğu vardır. İçme suyu sektörü için akredite edilmiş sertifikasyon kuruluşları, içme suyunda kullanım için ürünlerin sertifikalandırılması için KTW yönergelerine uygun olarak ilgili test sertifikaları aracılığıyla hijyenik güvenlik kanıtı talep etmektedir. Web sitesi: https://tzw.de/

Su Arıtma Cihazı Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir

ACS Onayı “Fransa” (Tasdik de Conformitte Sanitaire-Sağlık Uygunluk Sertifikası)

ACS belgesi; 1999 yılında, Fransız Sağlık makamları tarafından su ile temas eden ürünleri bulunduğu sektörler için geliştirilen standardizasyon ve buna bağlı olarak verilen belgenin adıdır. Bu ürünlerin kullanımının uygunluğunu göstermek için bir takım önemli testlere tabi tutularak verilen belge ACS Belgesidir. Örneğin; Fransa’da içme suyu ile teması bulunan malzeme ve ürünler için gerekli malzemelerin ya da kullanılan ürünlerin güvenli olduğunu belirten sertifikadır. Web sitesi: https://www.acs.org.au/

ICIM Onayı “İtalya” (Certifichiamo oggi per il domani)

ICIM SpA, 1988 yılında Milano’da kurulmuş bağımsız bir İtalyan Sertifikasyon Kuruluşudur. Tamamen üyeleri arasında Enel, Ansaldo Energia, Assolombarda, Snam Rete Gas ve Ulusal Makine ve Bağlı Sanayi Dernekleri Birliği olan ANIMA’nın bulunduğu ASSOICIM tarafından kontrol edilmektedir.

ICIM, Kalite, Çevre ve İşyerinde Güvenlik ve Sağlık Yönetim Sistemleri belgelendirme sektöründe önde gelen İtalyan kuruluşlarından biridir. Web sitesi: https://icimgroup.com/icim/

Water Quality Association Gold Seal

Kaliteli su arıtma cihazlarında olmazsa olmaz diye tabir edeceğimiz belgelerden biri The Water Quality Assoction Gold Seal belgesidir. Altın Mühür olarak da bilinir. Sarı bir ambleme sahiptir. Dünya tarafından kabul görmüş olan kurum, su arıtma cihazını zorlu testlere tabi tutarak o testlerden başarılı şekilde geçebilen su arıtma cihazlarını belgeler. Tüm bu zorlu aşamaları geçemeyen cihazlara belge verilmez. Özellikle ürettiği arıtma cihazının kalitesine güven üreticiler bu belgeyi mutlaka edinirler.

Eğer en iyi su arıtma cihazı hangisi merak ediyorsanız bu iki belgeye sahip olan arıtma cihazlarını tercih etmelisiniz. Piyasada bu iki belgeye sahip olan ve olmayan çok fazla cihaz bulunmaktadır. Sizlere en iyi su arıtma cihazı hangisi sorusunu örnekleyecek olursak Ethicwater su arıtma cihazı, tüm bu belgelere sahip iyi bir su arıtma cihazı olarak tercih edilen ürünleri satan markalar arasında yer almaktadır.

Su Arıtma Cihazı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Dikkat etmeniz gereken konular sadece bu kadarla yeterli değildir. Su arıtma cihazı alırken tank seçimi, cihazın filtre sistemi, PH değeri, garanti durumu gibi detaylara da dikkat etmelisiniz. Uzun ömürlü olan ve uzun yıllar garanti sunabilen markaları tercih etmelisiniz. Ters Osmoz Membran filtreye sahip olması ise filtre sisteminin iyi olduğunu işaret eder.

Neden Ethicwater’ı Tercih Etmelisiniz?

Ethicwater; çalışanları, müşterileri ve tedarikçileri ile yönetimden iş geliştirmeye, üretimden satış sonrası hizmetlere ve toplumsal sorumluluklara kadar bütün hizmetlerini doğal yaşam biçimi olarak kabul ettiğimiz “kalite” anlayışı ile gerçekleştirir. Dünya su arıtma sektörünün sertifikalı ürünlerini makul fiyatlara siz müşterilerine ulaştırmayı hedefler.

Kalite ve Güven

Ethicwater sizin ve ailenizin sağlığı için Kendi alanında Dünya’nın en iyi markaları ile çalışır. Bütün Dünya’nın yakından tanıdığı bu markalar, kalite, teknoloji, tasarım bakımından fark yaratan Dünya devi olan şirketlerdir. Kalite politikamız ve hedeflerimiz, teknoloji ile bağlantılı olarak sürekli gelişmektedir.

Çok Aşamalı Üstün Sertifikalı Filtrasyon Sistemi

Su arıtma cihazı, Şehir şebeke suyunda bulunan kum, pas, ağır metal, bakır, cıva, kurşun, arsenik, klor, bakteri ve mikro organizmaları temizleyerek yaşam kaynağımız olan suyu doğal minerallerini yok etmeden sağlıklı ve güvenle içilebilir hale getirmektedir.

Patentli Paslanmaz Slim Tasarım

Ethicwater su arıtma sistemi patentli tasarımı sayesinde rakiplerine göre %50 daha küçüktür ve mutfak dolabınızın altında yer kaplamaz. Kompakt tasarımı ile fark yaratır. Çekmeceli dolaplarınızda da rahatlıkla montaj yapılabilme özelliğine sahiptir. Plastik yerine çevreye duyarlı INOX paslanmaz kasa tercih edilmiştir.

Ekonomik ve Sağlıklı

Damacana suyuna göre çok daha sağlıklı ve daha düşük maliyetlidir. Evinizde ya da iş yerinizde su arıtma cihazınızın olması demek, her an sağlıklı suya kolay erişilebilir, temiz ve taze suyun keyfini çıkarmanız demektir.

Su Arıtma Cihazı Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir

Ethicwater Suyu Nasıl Arıtır?

Ethicwter alkali içme suyu sistemi, suyunuzdaki tüm zararlı maddelerin arıtım işlemlerini doğal minerallerini geri kazandırarak yapar böylece güvenilir ve sağlıklı suyu elde etmenizi sağlar.

Aşama-1 Suyun İçerisindeki Kum Pas ve Çamurun Temizlenmesi

Su arıtımının başladığı ilk filtredir. Filtre gözeneği 5 mikron olup suyun içerisinde bulunan Kum, Çamur ve Pas benzeri malzemeleri temizleyerek suyu daha berrak hale getirir. Filtre değişim süresi ortalama 1 yıldır.

Aşama- 2 Suyun İçerisindeki Klor ve Organik Maddelerin Temizlenmesi

Suya kötü tat veren, kokmasına neden olan organik maddeler ve klor insan sağlığına zararlıdır ve suyu kullanılmaz hale getirir. Aktifleştirilmiş karbonun yüksek absorpsiyon özelliği sayesinde su bu kirleticilerden kolayca temizlenerek renk tat ve koku bakımından iyileştirilir. Filtre değişim süresi ortalama 1 yıldır.

Aşama- 3 Suyun İçerisindeki Klor ve Organik Maddelerden Tamamen Arındırılması

Suya kötü tat veren, kokmasına neden olan organik maddeler ve klor 2. Kez filtre edilerek fiziki ve kimyasal arıtma yapılır. Su artık bu aşamada organik maddelerden ve klordan tamamen arındırılmış renk tat ve koku bakımından iyileştirilmiştir. Filtre değişim süresi ortalama 1 yıldır.

Aşama- 4 Suyun Micro biyolojik ve Kimyasal olarak Temizlenmesi

Su bu filtreye geldiğinde yarı temizlenmiş haldedir. NASA tarafından geliştirilen bu filtre 5 angstrom (milimetrenin milyondan biri) filtre gözeneğine sahip ve yarı geçirgen özelliktedir. Suyun içinde çözünmüş halde bulunan kurşun, cıva, arsenik, ağır metal, nitrat, bakır, kireç ve bakteri gibi kimyasal ve organik kirleticilerin temizlenmesini sağlar. Bu aşamada su moleküller halinde bu filtreden kolayca geçebilirken, erimiş kimyasallar ve gözle görülemeyen mikro organizmalar kolayca filtre edilir. Filtre değişim süresi ortalama 2 yıldır.

Aşama- 5 Mineral Alkali pH Filtresi

Ethicwater Mineral Filtresi sayesinde suyunuz tanktan musluğa giderken Hindistan cevizi kabuğu ve mineral taşları ile ultra performansa sahip alkali fitreden geçerek hem kalsiyum, magnezyum soydum, potasyum vb. mineraller bakımından zenginleştirilir hem de asidik halden alkali hale gelerek vücudumuzun genç, sağlıklı ve diri kalmasına yardımcı olacak lezzetli su haline gelir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir