Su Arıtma Cihazı

Lezzetli Yemekler İçin Suyun Kalitesi Önemli mi?

PFAS

Lezzetli Yemekler İçin Suyun Kalitesi Önemli mi?, Yemekleri yaparken kullanılan su yemeğin lezzetini etkiler mi? Kullanılan sular yemeğin lezzetini önemli ölçüde etkileyerek tadının değişmesine dahi neden olabilir. Bu yüzden kullanılacak olan su ve suyun değerinin iyi şekilde dengelenmesi gerekir.

Suda bulunan mineraller ve PH değeri suyun kalitesini etkilemektedir. Bu yüzden daha temiz ve sağlıklı olan suların kullanılması önemlidir. Yiyeceklerin ve yemeklerin tadını tam da istediğiniz şekilde yansıtan arıtma sularını kullanmakta fayda vardır.

Arıtma cihazları ile arıtılan suların yemeklerde kullanılması daha uygun olur. Çünkü suyun mineralini ve PH dengesini sağladığı için en lezzetli yemeklerin yapılmasını sağlar. Bundan dolayı arıtma sular hem su içme ihtiyacınızı hem de yemek yaparken kullanılması gereken su ihtiyacını önemli ölçüde karşılar. Yemeklerin tadını olumsuz anlamda değiştirmeyen ve sağlıklı olan arıtma suları hemen her evde bulundurulmalıdır. Dolayısıyla arıtma suları ile yapılan yemeklerin faydalarını şu şekilde sıralayabilmek mümkün olur:

suyun kalitesi Water Quality

Suyun Kalitesi Sağlıklı Yemekler Yapılır

Su arıtma cihazları genellikle en sağlıklı suları üretmek için kullanılır. İçinde bulunan filtreler sayesinde suyu temizleyip en iyi hale getirir. Bu sayede arıtma su ile yemek yapılır mı? konusunda oldukça sağlıklı yemeklerin yapılması mümkün olur. Arıtma sularda suyun tadı ve kokusu kötü olmadığından yemeklerde istediğiniz şekilde ve istediğiniz kadar kullanabilirsiniz.

Gıdaların Tadını Değiştirmez

Arıtma cihazlarının filtreleri olduğu için arıtma esnasında mineraller geçebilir. Fakat ağır metaller ya da klor geçmemektedir. Bu da yıkanması gereken sebze ya da meyvelerin daha temiz olan su ile temizlenmesini sağlar. Musluk suyunda yıkanan ve temizlenen gıdalar pişirme sırasında gıdaların ve yiyeceklerin tadını büyük oranda değiştirir.

Hastalıklara Karşı Korur

Su insan sağlığı için oldukça önemli ve gerekli olduğundan bu noktada en sağlıklı ve temiz olan suyun kullanılması gerekir. Arıtma sular hastalıklara neden olabilecek bakterilerden ve zararlı metallerden insanları korur. Ancak musluk suyu doğrudan tüm metallerle birlikte içildiğinden insan sağlığını olumsuz etkilemektedir. Arıtma su faydalı mıdır? Konusunda insan sağlığına olumlu etkileri bulunur.

Hijyenik Su Tüketimi Sağlanır

Suyun içeriği kadar ambalajı da sağlıklı su ilmesi noktasında insanları kokutmaya başlamıştır. Çünkü birçok sayıda su markaları ortaya çıkmış ve insanlar bunları tüketmeye başlamıştır. Bu konuda arıtma suyu devreye girerek insanların su ihtiyaçlarını karşılar. Kaynağından direkt olarak kullanıma ve tüketime hazır olan arıtma suyu sayesinde daha hijyenik yemekler yapılarak tüketilir.

Daha Ekonomik Olur

İçme suyu en temel ihtiyaçlar arasında yer aldığından arıtma suları oldukça önemlidir. Harcamalar konusunda kişilerin daha ekonomik olan ve harcamaların azalmasına katkıda bulunan arıtma sularını tercih etmesi oldukça mantıklıdır. Bu nedenle arıtma su ekonomik mi? konusunda kişilerin rahat şekilde arıtma su alabilecekleri unutulmamalıdır.

suyun kalitesi Water Quality

Neden Sebze ve Meyveler için Arıtılmış Su Kullanılmalıdır?

Arıtılmış suyun kullanımı düşünüldüğünde akıllara ilk gelen içme suyu olarak kullanımı olsa da aslında sadece içme suyu olarak tercih sebebi olmamalıdır. Arıtılmış su, tüketmiş olduğumuz meyve ve sebzelerin yıkanmasında da büyük önem arz etmektedir.  Market veya manavdan aldığınız meyve ve sebzeler, mutfağınıza girene kadar birçok yere temas etmektedir. Aynı zamanda birçok kişinin eline temas etmiş olma ihtimali de yüksektir. Bu sebeple satın aldığınız meyve ve sebzeleri aldığınızda hijyen barındırmadığını bildiğimiz için suya tutarak yıkarız. Hatta bazılarımız sirkeli suda bekleterek çözüm aramaktadır. Bu aşamada sebze ve meyveler için en iyi çözümü arıtılmış su sunar.

Sebze ve Meyveler İçin Neden Arıtılmış Su Kullanılmalı?

Musluktan akan suyun arıtılmamış olması, yıkamakta olduğunuz meyve ve sebzelerin yeni bakteri, virüs, ağır metal, klor, kireç ve benzeri maddelerle buluşması anlamına gelir. Bu yüzden çeşmeden akan filtrelenmemiş su, meyve ve sebzeler için çok sağlıklı değildir. Fakat su arıtma cihazı kullanıyorsanız meyve ve sebzeleri güvenle tüketebileceğiniz anlamına gelir. Ethicwater su arıtma cihazları, barındırdığı ters osmoz filtre özelliği sayesinde suyun içerisinde bulunan bakteri, virüs, ağır metaller, klor, kireç gibi istenmeyen içerikleri filtre eder ve tam anlamıyla sudan arındırır. Ethicwater su arıtma cihazı bu işlemi yaparken suyun besin değerlerini ve yararlı minerallerini korur. Böylece tüm yiyeceklerinizi temiz bir suyla yıkamış olur, yiyecekleri daha sağlıklı halde tüketmenizi sağlar.

Sebze ve Meyveleri Nasıl Yıkamalıyım?

Satın aldığınız ve yıkayarak tüketebileceğiniz yiyecekleri yıkarken özen göstermelisiniz. Bir çoğumuz yüzeysel bir yıkama yaparak besinleri tüketmekteyiz. Genellikle yapılan hata, sebzeleri daha detaylı yıkayıp, meyveleri daha yüzeysel şekilde, kısa sürede suya tutup tüketmekteyiz. Olması gereken ise, meyvelerin de sebzeler gibi daha uzun süreli yıkanmasıdır. Çilek gibi meyveleri suda bekletebilir, kavun ve karpuz gibi keserek içini tükettiğimiz meyvelerin de dışını yıkamalısınız. Sebze ve meyveleri yıkamak için fırça kullanabilir ve böylece ulaşamadığınız her noktaya ulaşmayı sağlayabilirsiniz. Sağlığınızı düşünüyorsanız meyve ve sebzelerinizi mutlaka arıtılmış su ile yıkayın.

suyun kalitesi Water Quality

Su İçmenin Vücudumuza Faydaları!

Hepimizin bildiği gibi su içmenin vücudumuza faydaları saymakla bitmiyor. Bizler için hayati öneme sahip olan su insan vücudunda pek çok konuda aktif görev alıyor. Vücudumuzun toplamda %70’inin sudan oluştuğunu göz önünde bulundurursak suyun ne kadar önemli olduğunu çok iyi kavrayabiliriz. Bu nedenle düzenli ve doğru miktarda su tüketmek oldukça önemli olarak karşımıza çıkıyor.

İnsan vücudu hemen hemen her faaliyetinde belli bir miktar su harcıyor. Dolayısıyla her gün hiçbir şey yapmasanız bile bir miktar su kaybettiğinizi göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Ancak su insan vücudu tarafından üretilmiyor ve depolanmıyor. Buna bağlı olarak da her gün su tüketmek büyük önem taşıyor. Aksi takdirde istenmeyen sağlık sorunları ile karşılaşmak mümkün hale geliyor.

Su İçmenin İnsan Sağlığına Yararları

İnsan yaşamının devamlılığı için suyun oldukça önemli olduğunu biliyoruz. Vücudumuz her gün yaşamsal faaliyetlerini gerçekleştirmek için suya ihtiyaç duyuyor. Bu suyu her ne kadar yediğimiz besinler aracılığı ile bir miktar karşılıyor olsak da bunun yanı sıra her gün düzenli olarak su tüketmemiz gerekiyor. Suyun insan vücuduna pek çok faydası bulunuyor. Peki suyun faydaları neler?

Düzenli su içmek baş ağrılarını önlüyor.

  • Su tüketimi cildin nem dengesinin korunması açısından büyük önem taşıyor.
  • Su içmek böbrek sağlığını doğrudan etkiliyor ve böbrek fonksiyonlarının korunmasına yardımcı oluyor.
  • Ağız kuruluğunun yaşanmasını önlemek için düzenli olarak su tüketmek gerekiyor. Böylece ağız sorunlarının önüne geçebilmek mümkün hale geliyor.
  • Su tüketimi sindirim sisteminin düzenlenmesinde aktif olarak görev alıyor.
  • Düzenli olarak su içmek organ ve dokuların fonksiyonlarını doğru bir şekilde yerine getirebilmesini sağlıyor.
  • Su içmek kilo verme sürecini hızlandırıyor.
  • Su tüketmek mide sorunlarının ortaya çıkma riskini düşürüyor.

suyun kalitesi Water Quality

Gün İçinde Ne Kadar Su İçmek Gerekir?

İnsan vücudunda hayati görevler üstlenen su maalesef ki vücudumuzda üretilmiyor ve depolanmıyor. Bunun yanı sıra her gün yaşamsal faaliyetlerimizi yerine getirmek amacı ile vücudumuz su tüketiyor. Vücudumuz sindirim, boşaltım, terleme gibi tüm işlevleri yerine getirebilmesi için suya ihtiyaç duyuyor. Peki günde ne kadar su içmek gerekir?

Vücudumuz belirli fonksiyonları yerine getirmek için su tüketiyor. Buna bağlı olarak da her gün yaklaşık olarak 1500 ml su kaybediyor. Kaybedilen bu su miktarının yerine alınması ise önem taşıyor. Bu nedenle yetişkin bir insanın günde yaklaşık 2,5-3 litre su tüketmesi öneriliyor.

Gece Su İçmenin Bir Zararı Var Mı?

Elbette su tüketmek yaşamsal faaliyetlerimizi devam ettirmemiz için bir gereklilik. Ancak su tükettiğimiz vakitler de suyun faydalarından yararlanmak adına büyük önem taşıyor. Özellikle gece saatlerinde su tüketimine dikkat etmek gerekiyor. Vücudumuzda ortaya çıkabilecek sindirim sistemi rahatsızlıklarının önüne geçmek adına gece su içmek uzmanlar tarafından önerilmiyor.

En İyi Su Arıtma Cihazı Hangisi?

En iyi su arıtma cihazı hangisi? İyi bir su arıtma cihazı hangi özelliklere sahip olmalı? Su arıtma cihazı edinmeyi planlayanlar genellikle en iyi su arıtma cihazı için araştırma yapmaktadır. Sağlıklı suya kolay bir şekilde ulaşmayı sağlayan su arıtma cihazları, ev ve işyerlerinde sıkça tercih edilmektedir. Fakat beraberinde gelen sorular, birçok kullanıcı tarafından merak edilir. Bu sorular arasında en fazla sorulanı ise satın alınan su arıtma cihazının size ne kadar sağlıklı ve güvenilir bir su sunduğu. Eğer siz de en iyi su arıtma cihazında hangi özellikler olmalı merak ediyorsanız rehber niteliğindeki yazımıza göz atın.

Su Arıtma Cihazı Nedir?

Ev ve işyerlerinde musluktan akan şebeke suyunu, bakteri, kum, çamur, virüs, ağır metaller, tortu, kireç ve kötü kokudan arındırır. Satın aldığınız sulardan çok daha sağlıklı su sunar. Bu işlevin başarılı ve etkili şekilde yerine getirilmesi ise sadece kaliteli su arıtma cihazları tarafından sağlanır. Ethicwater su arıtma cihazı, patenti NASA’da olan Reverse Osmosis membran teknolojisini bünyesinde barındıran Türkiye’nin lider su arıtma cihazlarından birisidir. Reverse Osmosis teknolojisi ile basınçlı su, gözenekleri milimetrenin milyonda birinden daha küçük olan membran filtreden geçirilerek ayrıştırılır. Bu sayede size sağlıklı ve güvenilir suyu garanti eder. Reverse Osmosis Nedir? sayfasını ziyaret ederek Reverse Osmosis hakkında daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Su Arıtma Cihazı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Su arıtma cihazı satın alırken fiyata bakarak değil sağlığınızı düşünerek seçim yapmalısınız. Her su arıtma cihazı, suyu başarılı şekilde arıtmaz ve güvenilir değildir. Bu aşamada su arıtma cihazı alırken dikkat edilmesi gereken kriterleri, almayı planladığınız arıtma cihazının karşılayıp karşılamadığına bakmalısınız. Peki bu kriterler nelerdir? Su arıtma cihazı alırken nelere bakmalı?

suyun kalitesi Water Quality

Water Quality Association Gold Seal / Altın Mühür!

Satın alma tercihinde “Altın Mühür” olarak da bilinen “WQA Gold Seal” logosuna dikkat edin. “WATER QUALITY ASSOCIATION GOLD SEAL” belgesi, ilgili su arıtma cihazının zorlu aşamalardan geçirilerek test edilmiş, birinci sınıf, endüstri standartlarını tam anlamıyla karşılamış bir ürün olduğunu garanti eder. The Water Quality Association Gold Seal, 1959 yılından günümüze kadar içme suyu konusunda ürünleri sınıflandırmakta ve bağımsız olarak sertifikalandırmakta dünyanın en güvenilir ve saygın kurumudur. Ethicwater su arıtma cihazı parçaları, The Water Quality Assoction Gold Seal programı tarafından sertifikalandırılmıştır.

NSF Onayı

Su arıtma cihazları için bir diğer önemli sertifikasyon ise NSF (National Sanitary Foundation) onayıdır. NSF Sertifikası, gıda ve su ürünlerine yönelik hijyenik koşulların sağlandığını bildiren, tüm dünyada geçerli olan sertifikasyondur. NSF standartları, gıda, su, iç mekanlarda hava ve çevre konularında dünya genelinde tüketiciler ve üreticiler tarafından kabul edilmiş olan en saygın referanslardan biridir. Dünya Sağlık Örgütü de NSF sertifika programını iş birliği yaptığı kurumlar arasında bildirmektedir. Ethicwater su arıtma cihazı parçaları, NSF onayına sahip olma özelliği ile de sizlere sağlıklı ve güvenilir suyu sunmayı garanti eder.

Coconat Bazlı Karbon

Filtreleme ve ayrıştırma aşamasında su arıtma cihazının içerisinde yer alan karbon büyük önem arz eder. Coconut bazlı karbon kullanılması, maddelerin ayrıştırılması ve filtrelenmesini daha etkili kılar. Hindistan cevizi kabuğundan hazırlanmış olan coconut karbon, su arıtma cihazı alırken önem vermeniz gereken bir diğer detaydır. Ethicwater su arıtma cihazında %100 doğal yapıya sahip coconut bazlı karbon tercih edilmektedir.

Metal veya Paslanmaz Çelik Tank

Su arıtma cihazı alırken depolama tankının hangi malzemeden olduğuna dikkat edilmelidir. Metal veya paslanmaz çelik tanklar, suyun güvenilir bir şekilde depolanmasını sağlarken bakteri bulaşma riskini de ortadan kaldırır. Plastik ve benzeri malzeme tanklar ise bakteri tutma ve bulaştırma riskini arttırır. Ethicwater su arıtma cihazı, hava geçirmeyen, paslanmaz çelik tanklara sahiptir. Bu sayede su tankında bakteri oluşumu riski barındırmaz, %100 güvenlidir.

suyun kalitesi Water Quality

Garanti

Önemli detaylardan biri de cihazın garantisidir. Satın aldığınız su arıtma cihazının güvenilir markalar olması, ödediğiniz tutarın karşılığını almanızı da garanti eder. Herhangi bir arıza veya problemde garanti kapsamında olan cihazlar için firmanın yetkili servisini arayıp teknik destek isteyebilirsiniz. Ethicwater olarak sunduğumuz tüm su arıtma cihazlarımızdaki performans ve kaliteye güvenerek sizlere tam 10 yıl garanti sunuyoruz. Bu sayede uzun yıllar su arıtma cihazınız, Ethicwater markası garantisi altındadır.

Ethicwater Suyu Nasıl Arıtır?

Ethicwater, şebeke suyundaki tüm zararlı maddelerin arıtım işlemlerini doğal minerallerini yok etmeden gerçekleştirir. Şebeke suyu filtreye geldiğinde yarı temizlenmiş haldedir. NASA tarafından geliştirilen filtre sayesinde (5 angstrom / milimetrenin milyonda biri) suyun içinde çözünmüş halde bulunan bakteri, virüs, kurşun, cıva, arsenik, ağır metal, kireç, bakır, nitrat gibi kimyasal ve organik kirleticilerin arınmasın sağlar. Su, moleküler halde bu filtreden kolayca geçebilirken, erimiş kimyasallar ve gözle görülemeyen mikro organizmalar kolayca filtre edilir.

Ethicwater su arıtma cihazı ürünlerine ve özelliklerine göz atmak için tıklayın. Eğer siz de en iyi su arıtma cihazı edinmek istiyorsanız Ethicwater güvenle tercih edebileceğiniz Türkiye’nin ender markalarından biridir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir