Su ve Sağlık, Su Arıtma Cihazı

Alkali Su Ne İşe Yarar?

alkali su mineralli su

Alkali su ne işe yarar, Sağlıklı yaşam tarzını benimseyen ve ideal özelliklere sahip su tüketimini önemseyen kişilerin tercihi olan alkali su ne işe yarar? Siz de sayısız yararı ile dikkatleri üzerine çeken alkali suyun nasıl yapıldığı, hangi durumlarda içilmesi ya da içilmemesi gerektiği gibi konularda araştırma yapan kişiler arasındaysanız yazımızı okuyarak aklınızdaki soru işaretlerine yanıt bulabilir, sağlıklı ve güvenli su tüketimi için adım atarak yaşam kalitenizi artırabilirsiniz.

Alkali Su Ne İşe Yarar

Vücut için oldukça önemli bir yere sahip olan alkali su, bazik özellikte olduğu için düzenli kullanım sonucu sayısız avantaj sağlar. Bunların başında gelenler ise şu şekildedir:

  • Sindirim sistemini düzenleme konusunda destekleyicidir.
  • Cildi besleyici özelliktedir.
  • Toksinlerin nötr hale getirilmesini sağlar. Böylece vücuttan atılmasına katkıda bulunur.
  • Vücudun pH seviyesini dengeler.
  • Yaşlanma belirtilerini geciktirir.
  • Hücrelerin yenilenmesine katkıda bulunur.
  • Ödemi engelleyici özelliktedir.
  • Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar.
  • Zayıflama sürecini destekleyicidir.

Siz de düzenli alkali su tüketerek bu faydalardan yararlanabilir, vücudunuzun çok daha dinç ve sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz. Alkali su yapımını öğrenerek her an elinizin altında bazik su olmasını sağlayabilir, sunduğu avantajları değerlendirebilirsiniz.

alkali su mineralli su

Alkali Su Nasıl Yapılır?

Sağlığa olan faydaları ile ön plana çıkan alkali su nasıl yapılır? Günümüzde birçok kişi bu soruya yanıt arayanlar arasında. Siz de alkali su yaparak çok daha yüksek yaşam standartlarına sahip olabilirsiniz. Dilerseniz profesyonel alkali cihazlarından destek alabilir dilerseniz de kolaylıkla bulabileceğiniz malzemelerle evinizde kendiniz de bu işlemi yapabilirsiniz. Böylece zahmetsizce sağlıklı bazik su tüketimi gerçekleştirebilir, vücudunuzun gençleşmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Alkali su hazırlanışı, aslında oldukça basittir. Alkali su, ihtiyaçlara ve beklentilere yönelik farklı şekilde hazırlanarak tüketilebilir. Özellikle su diyeti yapanların vazgeçilmezi olan bu tarz bazik su için asidik değerini azaltırken bazik değerini artıran malzemelerden yararlanılır. Yapılan yöntemlerden öne çıkanlar ise suya limon ve su ya da karbonat ekleme tekniğidir. Böylece zahmetsizce bazik su elde etme imkânı bulursunuz.

Alkali Su Ne İşe Yarar

Alkali Su Ne İşe Yarar

Alkali Su Kimler İçemez?

Vücudun toksinlerden arınmasını, ideal pH seviyesine sahip olmasını, ödemlerinden kurtulmasını, nemini kazanmasını, zayıflamasını ve bağışıklık konusunda güçlenmesini sağlayan alkali su kimler içemez sorusu de sıkça gündeme gelen konular arasındadır. Sayısız faydası ile dikkatleri üzerine çeken bu bazik suyu tüketeceğiniz zaman dikkatli olmanız gereken durumlar da bulunur.

Alkali suyu kimlerin içemeyeceği sorusunun cevabı ise şu şekildedir:

  • Kalp hastaları
  • Yüksek tansiyon hastaları
  • Böbrek yetmezliği yaşayanlar
  • Böbrek taşı olanlar
  • Hamile kadınlar
  • Emziren kadınlar

Bu tür durumların dışında farklı rahatsızlıklarınız da varsa doktorunuza danışarak tüketim gerçekleştirebilir, sağlıklı bir yaşamın kapılarını aralayabilirsiniz. Bazik suyun sunduğu avantajlardan zahmetsizce yararlanabilir, keyifli ve konforlu bir yaşam sürebilirsiniz.

alkali su mineralli su

Alkali Su İyonizeri Nedir?

Alkali su ne demek sorusuna yanıt aldığımızda ister istemez aklımıza alkali su iyonizeri nedir sorusu da gelir. Bir nevi alkalize su makinesi olan bu tür cihazlar, pH değeri yüksek su tüketimine yönelen insanların hayatını kolaylaştırır ve bazik su tüketimini fazlasıyla pratik hale getirir. Alkali su evde yapılabileceği gibi, çok daha sağlıklı ve güvenli bir yöntem olarak alkali su iyonizeri de kullanılabilir. Böylece zamandan tasarruf edebileceğiniz gibi her daim taze alkali su tedariki konusunda da sıkıntı yaşamadan tüketim gerçekleştirebilirsiniz.

Bu tür cihazlar;

  • Suyun içerisindeki büyük molekülleri parçalar.
  • Sudaki hidrojen sayısını artırır.
  • Suyun hücreler tarafından çok daha rahat emilmesini sağlar.
  • Suyun pH değerini artırarak alkali özellik taşımasına katkıda bulunur.
  • Vücudunuzun su ihtiyacını karşılarken çok daha kaliteli bir tüketim gerçekleştirmenize de imkân tanır.

Alkali Su Arıtma Cihazı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bu kadar avantajı olan bir cihaz olduğunu öğrendiğimiz zaman alkali su arıtma cihazı alırken dikkat edilmesi gerekenler konusunda da bilgi edinme zorunluluğu hissederiz. Böylece yüksek performans gösteren kaliteli ve güvenilir bir cihaza sahip olarak sağlıklı su tüketimini gerçekleştirmemiz mümkün olur. Bu alanda günümüzde zengin bir seçenek yelpazesi bulunur. Ancak ideal bir kullanım için saygın kimliğe sahip markalardan destek almak gerekir.

Güvenilir markalar tarafından tasarlanmış olan üstün kalitedeki alkali su arıtma cihazı seçeneklerine yönelebilir, uzun yıllar boyunca keyifle kullanabileceğiniz bir cihaza sahip olmanın ayrıcalığını yaşayabilirsiniz. Düzenli kullanım gerçekleştirerek vücudunuzu en iyi şekilde destekleyebilir, ailenizi de bazik su tüketimi konusunda teşvik edebilir, onların da yaşamına benzersiz bir dokunuş kazandırabilirsiniz.

alkali su mineralli su

Alkali Filtre Ne İşe Yarar

Ürettiği alkali su sayesinde metabolizmanın dengeli çalışmasına yardımcı olur. Hücrelerin güçlendirilmesini sağlayarak besinlerin enerjiye çevrilmesini kolaylaştırır.

  • Vücuda ihtiyaç duyduğu mineralleri sağlar.
  • Yüksek pH seviyesi ile asidik etkilere karşı direnç kazandırır.
  • Ürettiği Alkalin su sayesinde metabolizmanın dengeli çalışmasına yardımcı olur.
  • Hücrelerin güçlendirilmesini sağlayarak besinlerin enerjiye çevrilmesini kolaylaştırır.

Alkalin filtresi, reverse osmosis su arıtma cihazından çıkan suya kalsiyum, magnezyum, sodyum, potasyum gibi mineraller ekleyerek pH seviyesini yükseltir.

alkali su mineralli su

PH Nedir?

Bir maddenin asit veya alkali değerini anlamak için kullandığımız ölçüye pH (potansiyel hidrojen) denir. Maddenin içindeki asit nitelikli hidrojen iyonlarının yoğunluğuna göre ölçüm yapılır. PH cetveli 0 – 14 arasıdır. 0 aşırı asit, 14 de aşırı alkali demektir. 7 pH derecesi ise ne asit ne alkali yani maddenin nötr olduğunu gösterir.

PH (Alkalin Filtresi gerekli midir? Faydaları nelerdir?

PH (Alkalin) filtresi sayesinde ise; Suyun PH’ı belli bir değerin altına inince asidik çok yüksek olursa da bazik olur. Suyunuzun düşük olan PH değerini İnsanlar için ideal olan (7–8.5) aralığına sabitleyerek suyun içeriğindeki asit-baz dengesini dengeler. Suyun fazla asidik olması aşındırıcı ve tehlikelidir aynı şekilde bazik olması da birçok tehlikeyi beraberinde getirir. Eğer su çok asidik ya da bazik ise vücudunuz onu dengelemek için çaba sarfeder bu filtre vücudunuzun görevini üstlenerek sizin daha az yorulmanızı ve daha dinç olmanızı sağlar.

PH değerine dikkat etmek bir zorunluluk mu?

Vücudu alkalin hale getirdiğimiz zaman daha doğru çalışır ve besinleri daha iyi kullanabilir. Stres, aşırı egzersiz enfeksiyon ve hastalıklar vücutta asidik bir ortama yol açarlar. Vücutta tüm metabolik işlemler dengeli bir pH a bağlıdır. PH’ı düşük sular vücuttan kalsiyum ve sodyum atımına neden olur.

Vücut kanın pH’ını sürekli 7.35-7.45 aralığında tutmaya çalışır. Aynen vücut sıcaklığını 36,5? 37 derecede tutmaya çalışması gibi. Sağlıklı bir vücut asidik olmamalıdır. Doğru pH seviyesinde kalmalıdır. Vücuttaki her işlem, kan pH’ının belli bir seviyede kalmasıyla doğru işler. Doğru pH seviyesi sağlanamadığında hücrelerin gerekli besinleri alması, bunların enerjiye çevirmesini zorlaşır.

alkali su mineralli su

PH filtrenin faydaları;

  • Kandaki asit seviyesini düşürmeye yardımcı olur.
  • Kandaki laktik asit artışını yavaşlatıp, fiziksel aktivite sırasında performansı arttırır.
  • Kilo kaybıyla mücadeleye yardımcı olur çünkü, kandaki asit seviyesi yükseldikçe vücut daha çok yağ depolamaktadır.
  • Antioksidan etkisi vardır. (Hücreleri serbest radikallerden koruyup, oksijene dönüştürmeye yardımcı olur.)
  • Yaşlanmayı yavaşlatıcı etkisi vardır.
  • Kolesterolü düşürmeye yardımcı olur.
  • Vücuttan asidik maddelerin daha rahat atılımına yardımcı olur, asidik olan idrarı nötralize etmeye yardımcı olur.
  • Kahve ve alkol gibi maddelerin asidik etkilerini düşürmeye yardımcı olur.

Sonuç:

  • Hücreler zayıflar, doku zayıflar, organ zayıflar. Hastalıklara davetiye çıkartılmış olur.
  • Kısaca pH değerine dikkat etmek sağlığımı için zorunludur. Vücudu sürekli olarak pH dengesini sağlamaya çalışır.
  • Vücudumuzun bu çabasına kulak verelim ve yüksek pH derecesine sahip çıkalım.

alkali su mineralli su

Mineralli Su: Sudaki Vitaminler ve Mineraller

Su, yeryüzünde bulunan en önemli doğal zenginliklerden bir tanesi olarak bilinmektedir. İnsan sağlığı ve hayatı için büyük değere sahip olan su, içerisinde barındırdığı mineraller ile kişilerin yaşamsal ihtiyaçlarını gidermektedir. İnsan sağlığı için oldukça önemli olan su pek çok mineraller sayesinde vücutta yaşanan aksaklıklara iyi gelmektedir. Peki, sudaki vitaminler de mineraller kadar yararlı mı? Ya da suda vitamin var mı? Mineralli su ne kadar faydalı?

Mineralli su bu nedenden dolayı bireyin yaşamı için vazgeçilmez bir parçadır. Doğal kaynaklarla elde edilen sular belli arıtma aşamalarından geçerek içilebilir hale dönüşmektedir. Yer katmanında doğal bir şekilde bulunan mineraller, beşerî üretilemeyen doğal kimyasal bileşikler olarak tanımlanır.

Suyun içerisinde yüksek miktarda var olan bu doğal minerallerin pek çok yararı bulunmaktadır. Ancak her mineral türünün vücuda sağladığı fayda farklılık göstermektedir. Vücudumuzda önemli işlevler gerçekleştiren enzim ve vitaminlerin işlevlerini devam ettirebilmesi için minerallere ihtiyaç duyulmaktadır. Vücudun enzim yapabilmesi için gerekli olan demir ve çinko elementleri mineralli su aracılığıyla alınmaktadır.

alkali su mineralli su

alkali su mineralli su

Suda Vitamin Var Mıdır?

İnsanlar tarafından sıkça merak edilen sorulardan bir tanesi sudaki vitaminler nelerdir? Ya da suda vitamin var mıdır? Bu gibi pek çok sorunun cevabı ise beklenenin aksinedir. Çünkü suyun içerisinde vitamin bulunmamaktadır. Kişilerin vitamin ile mineral kavramlarını karıştırmasından dolayı böyle bir yanılgı ortaya çıkmıştır.

Suyun içerisinde vitamin yerine onlarca mineral türü vardır. Bu mineraller bireyin sağlığı adına oldukça önemlidir. İnsanın hayatını devam ettirebilmesi için minerallere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu gerekli olan mineral ihtiyacı ise su ile karşılanabilmektedir.

Suda Kaç Mineral Var?

İnsan vücudunun kendi kendine üretemediği inorganik maddeler olarak bilinen mineraller, vitaminlerin vücutta en çok ihtiyaç duyulduğu bölgelere iletilmesini sağlar. Bu yüzden vücut en az vitaminler kadar minerallere de muhtaçtır. Mineralli su ise en doğal kaynaktır.

Yaşam için gerekli olan suyun içerisinde büyük öneme sahip pek çok mineral bulunmaktadır. Özellikle kalsiyum, sodyum, potasyum, magnezyum, demir ve çinko gibi insan vücudu için hayati değere sahip olan mineraller suda doğal olarak mevcuttur.

Ancak bu minerallerin oranı suyun kaynağına göre değişiklik göstermektedir. Pet şişe ya da damacana olarak satın aldığınız suların üzerinde minerallerin miktarları yazmaktadır. Dile getirdiğimiz bu minerallerin her birinin vücuda farklı yararı vardır.

alkali su mineralli su

Sudaki Mineraller Ne İşe Yarar?

Tüm canlıların ortak besin kaynağı olan suyun içerisindeki minerallerin yararlarını bilmekte fayda vardır. Bir insanın vücut kütlesini yaklaşık %70 oranında su oluşturmaktadır. Gıdalar ve benzeri yiyeceklerle bünyeye aldığımız vitaminler vücudun her alanına ulaşmamaktadır. Bu aşamada mineraller devreye girmektedir. Mineralli su sayesinde vücuda gerekli olan vitaminler tüm noktalara erişmektedir.

Gıdalar içerisinde en hızlı yayılan ve vücuda iyi gelen en doğal kaynak sudur. Hayati öneme sahip minerallerin pek çoğu da sularda bulunur. Gelin hep beraber minerali su insan vücudu için ne gibi yararlara sebep oluyormuş görelim.

Sudaki Minerallerin Yararları

Sudaki kalsiyum: Kasların kasılıp gevşemesinde etkisi vardır. Kemik ve iskelet sağlığı için gerekli olan minerali karşılar. Dişlerin oluşumunda oldukça önemli rol oynar. Vücutta ihtiyaç duyulan kalsiyum karşılanmazsa kemikler içerisinde depolanan kalsiyum kullanılmaya başlar. Böyle bir durum kemik dokusunun zamanla zayıflamasına sebep olur.

Uzun süre vücuda kalsiyum alınmadığı takdirde kemik erimesi riski artar. Vücuttaki tüm kasların kasılmasını sağlayan kalsiyum, kilit bir manevra olarak nitelendirilebilmektedir. Kalsiyum eksikliği sonucunda kas seğirmeleri ve hareket güçlüğü gibi problemler meydana gelebilmektedir. Ancak sudaki kalsiyum bu sorunların önüne geçmeye yardımcı olmaktadır. Tabii ki mineralli su faydaları yalnızca bundan ibaret değildir.

Sudaki magnezyum: Yaşama devam edebilmek için vücudun enerji üretmesi gerekmektedir. Bunun için metabolizmanın pek çok kimyasal durumu gerçekleştirmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu olayların hepsinde magnezyum rol almaktadır. Kısaca söyleyecek olursak magnezyum olmadan vücutta enerji üretimi yapılamaz. Bu mineral pek çok enzimin yapısında bulunur.

Enerji üretiminin yanı sıra sindirim ve emilim gibi önemli olaylarda da görev alır. Kalsiyum kasların kasılmasına yararken magnezyum ise kasların gevşemesine yardımcı olur. Gündelik hareketlerimiz kaslarımızın devamlı olarak kasılıp gevşemesi ile gerçekleşir. Bu nedenle sudaki magnezyumun insan sağlığına etkisi oldukça fazladır.

Sudaki sodyum: Hücrelerden kana veya kandan hücrelere madde geçişi bu mineral sayesinde yapılmaktadır. Daha çok yaz aylarında olmakla beraber terleme sonucu vücutta sodyum kaybı yaşanmaktadır. Vücuttan çok fazla sodyum atıldığı takdirde bayılmalar ve halsizlikler ortaya çıkabilmektedir. Mineralli su bu rahatsızlıkların önüne geçmektedir.

Sudaki potasyum: Vücuttaki sodyum ile çalışarak vücudun sahip olduğu su ve elektrolit dengesine katkıda bulunur. Ayrıca kalp ritmini düzenlemekte büyük bir role sahiptir. Aynı zamanda tansiyon dengelemesi ve yüksek tansiyonu düşürmesi gibi etkileri vardır.

Sudaki florür: Kemik ve diş sağlığı için yararlı bir mineraldir. Fakat suda fazla bir miktarda bulunması önerilmemektedir. Çünkü yüksek florlu sular sebebiyle florozis hastalığı meydana gelebilmektedir.

alkali su mineralli su

Sudaki Mineraller Nasıl Ölçülür?

Su mineral değerleri ve mineralli suyun içerisindeki yararlı ve zararlı etkenler pek çok yöntemle ölçülebilmektedir. TDS metreler ve pH ölçüm cihazları bu işlevleri gerçekleştirmektedir. TDS değeri dijital cihazların yanı sıra manuel cihazlarla da yapılabilmektedir. Ancak en kesin sonucu dijital olanlar vermektedir.

Dünya Sağlık Örgütü’nün önermesi üzerine suyun TDS ölçümleri maksimum 500 mg/L şeklinde olmalıdır. Bu değeri geçmeyen sular içilebilir, temiz ve güvenilir sular olarak tanımlanmaktadır. Suyun sağlıklı sayılması için pH derecesinin 7 ila 8,5 arasında olması gerekir. Bu şartlara uyan suların mineralleri yeterli düzeydedir.

Doğru bir su arıtma cihazı seçtiğiniz takdirde sudaki minerallere ulaşmanız mümkündür. Membran filtresi kaliteli olmayan ve arıtma işleminde yararlı ya da zararlı fark etmeksizin bütün mineralleri ayıran membranlar vardır. Böyle bir durumda faydalı mineralleri yok etmeyen bir su arıtma cihazı tercih etmelisiniz. Murican su arıtma cihazı bu koşulları sağlamaktadır. Mineralli su içmek için markamızın ürünlerini kullanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir