Su ve Sağlık, Su Yumuşatma Cihazları

Ters Osmoz mu, Su Yumuşatıcı mı: İçme Suyu İçin Hangisi Daha İyi?

Yeni bir yıl genellikle yeni hedefler anlamına gelir, özellikle sağlığınız söz konusu olduğunda. Sağlığınızın üstesinden gelmenin yollarından biri, evinizde daha temiz su içmektir. Evinizdeki su kalitesini iyileştirmek için yaygın olarak kullanılan iki seçenek ters osmoz filtreleri ve su yumuşatıcılardır.

Ancak, bu iki sistem su arıtma sürecinde farklı roller oynamaktadır. Ters osmoz sistemleri suyu bir membran kullanarak filtrelerken, su yumuşatıcılar suyu belirli mineralleri çıkararak yumuşatır. Ters osmoz ve su yumuşatıcı arasında seçim yapmak kafa karıştırıcı olabilir, bu nedenle size bilinçli bir karar vermeniz için her iki yöntemin temellerini anlattık.

Ters Osmoz

Ters osmoz sistemi, suyunuzdaki herhangi bir kirleticiyi filtrelemek için yarı geçirgen bir membran kullanarak suyunuzu arındırır. Bu filtre, suyu yüksek basınç altında membrandan geçirir ve membranın küçük gözenekleri kurşun, asbest ve klor, cıva, arsenik, mikroplastikler, tuz, herbisitler, pestisitler, çözünmüş mineraller ve diğer kimyasallar gibi 82 diğer kirleticiyi %99’a kadar çıkarır. Ters osmoz sistemi, aynı zamanda sert suyu yumuşatmada etkili olmasının yanı sıra suyunuzun hoş olmayan bir tadı veya kokusu varsa da harika bir fikirdir.

Ters Osmoz Sistemi Kullanmanın Faydaları

Ters Osmoz mu, Su Yumuşatıcı mı: İçme Suyu İçin Hangisi Daha İyi? Su Yumuşatıcı
  • Daha iyi tad: RO suyu genellikle musluk suyundan daha iyi bir tada sahiptir çünkü ters osmoz sistemi, suyun kötü tadına neden olan mineralleri ve kirleticileri filtreler.
  • Çıkarılan kimyasallar: Ters osmoz, içme suyundaki istenmeyen kirleticileri çıkarmada oldukça etkilidir. Bakterileri, parazitleri, kimyasalları, ağır metalleri ve organik bileşikleri etkili filtreleme membranı sayesinde filtrelemek için çalışır.
  • Daha sağlıklı su: RO suyu çeşitli sağlık faydalarına sahiptir çünkü sağlık sorunlarına neden olabilecek zararlı kirleticileri içermez, örneğin parazitler ve ağır metaller.
  • Çevre dostu: Ters osmoz, suyu temizlemek için herhangi bir kimyasal kullanmadığı ve süreçte tek kullanımlık plastik bulunmadığı için suyu filtrelemenin en yeşil çözümlerinden biridir. Ancak, yukarıda belirtilen faydalarına rağmen, ters osmoz suyu, musluk suyundan alınabilecek sağlıklı mineraller dahil, tamamen minerallerden arındırılmış su üretir. İçme suyunuzun içermesi gereken bazı temel mineraller olduğu için, ters osmoz suyunu remineralize etmek ve bu mineralleri geri eklemek önemlidir. RO suyunuzu remineralize etmek için en sağlıklı yollardan biri olarak, işi yapmak için Esansiyel Mineral Damlalarını kullanmayı düşünün.

Suyunuza damla formunda mineraller ekleyerek, içme suyunuzdan vücudunuzun ihtiyaç duyduğu tüm sağlık faydalarını almanızı sağlamak için basit bir yol seçmiş olursunuz.

Su Yumuşatıcı

Su yumuşatıcılar, kalsiyum ve magnezyum gibi sert suya neden olan belirli mineralleri çıkararak ve onları suyu daha yumuşak yapanlarla değiştirerek suyunuzun sertliğini azaltır. Ters osmozun aksine, su yumuşatıcılar suyun içinde sizin için iyi olan bazı mineralleri korur.

Su yumuşatıcılar, iyon değişim süreci kullanır. Su yumuşatıcının içindeki reçine boncukları kalsiyum ve magnezyum moleküllerini yakalar ve onları sodyum ve potasyum ile değiştirir. Reçine boncukları kalsiyum ve magnezyumla dolu olduğunda, çok yoğun bir sodyum veya potasyum çözeltisi boncuklardan sert mineralleri çıkarır.

Su Yumuşatıcı Kullanmanın Faydaları

Su Yumuşatıcı
Ters Osmoz mu, Su Yumuşatıcı mı: İçme Suyu İçin Hangisi – Su YumuşatıcıDaha İyi?
  • Ev aletleri için iyi: Yumuşak su, bulaşık makineleri, ısıtıcılar, buz yapıcılar, kahve makineleri ve çamaşır makineleri gibi aletlerin sert suyun zararlı etkilerinden korunmasını sağlayan, alet dostu bir çözümdür. Sert su bu aletlerin içinde birikinti oluşmasına neden olur, bu da verimliliklerini ve ömürlerini azaltır.
  • Daha parlak bulaşıklar: Sert su, bulaşıkların kuruduktan hemen sonra bulanık bir görünüm kazanmasına neden olur. Su yumuşatıcılar, bu bulanık tabakayı oluşturan mineralleri çıkararak bu sorunu çözer. Yumuşak su ayrıca deterjanlar ve sabunlarla daha verimli birleşir, bu da daha fazla temizleme etkisi anlamına gelir.
  • Tıkanıklığı azaltır: Sert suyun kalsiyum ve magnezyum mineralleri, zamanla borularınızı tıkayacak bir birikinti oluşturur. Bu, tesisat sisteminize kalıcı zarar verebilir, buna karşın yumuşak su borular ve tesisat üzerinde zararlı bir etkiye sahip değildir.
  • Daha yumuşak saçlar ve cilt: Yumuşak suyu duş almak veya banyo yapmak için kullandığınızda, su yumuşatıcılar cildiniz ve saçınız için çok faydalıdır. Suyu sert yapan mineraller, suyun sabunlarla tamamen çözünmesini engeller ve sabun kalıntısına neden olur. Yumuşak su kullanmak, daha az mineral içerdiği için cildinizin nemi daha kolay tutmasını sağlar. Dahası, yumuşak su saçınızın pH dengesini sağlar, bu da onları daha yumuşak ve parlak yapar.

RO mu, Su Yumuşatıcı mı: En Sağlıklı Seçeneği Belirleyin

Ters Osmoz mu, Su Yumuşatıcı mı: İçme Suyu İçin Hangisi Daha İyi?

Hem ters osmoz hem de su yumuşatıcılar kendi alanlarında faydalıdır. Su yumuşatıcılar suyu arıtmak için çalışmasa da, tesisat hasarı gibi diğer ciddi sorunları önler. Ancak, içme suyu söz konusu olduğunda, ters osmoz sistemleri suyu zararlı kirleticilerden filtrelemek için daha iyidir, ancak aynı zamanda vücudunuzun ihtiyaç duyduğu temel mineralleri de çıkarırlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir