Su Arıtma Cihazı

Arıtma Suyunun Zararları Nelerdir?

Arıtma Suyunun Zararları öncesi, Su içmemin sağlığımız için çok önemli olduğunu artık neredeyse herkes biliyor, su yoksa hayatta yoktur. Daha sağlıklı bir yaşam için düzenli olarak su içmeniz gerektiğini gittiğiniz birçok doktor üstüne basa basa söylüyor. Ancak içilen suların kalitesi sağlığımızı doğrudan etkiliyor mu? NSF onaylı olmayan ya da herhangi bir güvenilir kuruluştan sertifikası olmayan su artıma cihazlarının zararları merak edilen konular arasındadır. Sıklıkla kullanılan NSF onaylı olmayan su arıtma cihazları çeşitli hastalıklara neden olabiliyor.

İçtiğiniz suyun kaynağı, içerisindeki mineraller sağlık için büyük önem taşır. Özellikle böbrek hastalıkları için hayati önemi bulunan suyu güven vermeyen yerlerde içmek tehlikeli durumlara yol açabilir. 70’lı yıllarda başlayan su arıtma cihazları Ülkemizde 80’li yılların sonlarında piyasaya girerek 2007 yılında hızla artarak günümüzde sıklıkla kullanılmaya başlanmıştır. Bu cihazların pratik olması kullanan kişi sayılarında artış yaratıyor. Ancak NSF ONAYI OLMAYAN ev tipi arıtma cihazlarının birçoğu sağlık için oldukça tehlikeli sonuçlar verebilir. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)’ ye göre, dünya genelinde her yıl 3,6 milyondan fazla insan sağlıksız olan suları içtiklerinden dolayı hayatını kaybediyor.

Gelişmiş su arıtma cihazı tasarımı

Düzgün Tasarlanmamış Su Arıtma Cihazı Suyun Minerallerini Yok Ediyor

Arıtma Suyunun Zararları içerisinde çok sayıda merdiven altı tabir edebileceğimiz ne olduğu belli olmayan hatta adresleri dahi bulunmayan ev tipi arıtma cihazları satıcısı bulunuyor. Bu cihazların suyu temizlediği düşünülse de aslında suyun içerisinde yer alan sağlığımız için gerekli olan minerallerinin yok edilmesine neden oluyor. Herhangi bir güvenilir sertifika kuruluşundan onayı olmadığı için içerisinde kullanılan plastik parçaları ve filtreler mikrop saçabilir.

Arıtma Suyunun Zararları

Sertifikalı su arıtma cihazı

Arıtma Suyunun Zararları

Arıtma cihazlarının ortaya çıkardığı su, minerallerden arındırılmış, pH değeri düşük, asidik yapay bir su haline gelmektedir. Vücudun ihtiyacı olan minerallerden uzaklaşmış suların içilmesi uzun vadede sağlık problemlerine neden olabilmektedir. NSF Onaysız su arıtma cihazlarında ya da kalitesiz filtre kullanılması nedeniyle bazı bakteriler çoğalabiliyor. Suda bulunan bu bakteri özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan kanser, hepatit gibi hastalarda ikincil enfeksiyonlara neden olabilir. Her zaman NSF standartlarını karşılayan doğru tasarlanmış su arıtma cihazlarını tercih etmeniz sağlığınız için önem taşıyabilir.

NSF onaylı su arıtma cihazı filtreleri

Gıda Uyumluluk Sertifikası Olmayan Su Arıtma Cihazlarını Kullanmayın

Arıtma cihazları alınacağı zaman Uluslararası NSF sertifikası olmasına dikkat etmek gerekiyor. Satılan birçok cihazın Uluslararası NSF, FDA sertifikası bulunmuyor. Bu da sağlığı büyük ölçüde tehdit ediyor. Suların arıtma işlemini tam olarak yapamaması filtrelerde üreyen mikrop, bakterin vücuda girmesine neden olur. Kirlenmiş sular bağışıklığı düşürerek enfeksiyonlara neden olabilir. Arıtma cihazı kullanan kişilerin cihazlarının bakımını düzenli olarak yaptırması gerekiyor. Bakımı düzenli yapılmayan cihazlar suları yeterli miktarda temizlemediği ve üstüne mikroplar yününden kirlettiği için risk taşımaktadır.

NSF onaylı su arıtma cihazı filtreleri

NSF Onaylı Su Arıtma Cihazı Ne Anlama Geliyor? NSF nedir?

NSF Nedir? NSF International, National Sanitation Foundation kısaca NSF olan, Ulusal Hijyen Vakfı olarak bilinmektedir. Dışarıdan sipariş verdiğimiz ve canlılar için temel ihtiyaçlardan bir tanesi olan içme suların, pek fazla sağlıklı ve hijyenik olarak damacanalara doldurulmadığını ve yeteri kadar temizlenmediğini öğrendik. Su arıtma sistemleri ise hem maliyet olarak hem de hijyenik olarak daha sağlıklı olduğu açıklandı ama bu şu anlama gelmemektedir, her markanın su arıtma sistemini kullanabilir ya da ömür boyu bu cihazdan gelen temizlenmiş suları tüketebiliriz. İşte tam burada firmanın su artıma cihazı kullanmak istediğiniz firmanın, National Sanitation Foundation kısaca NSF yani Ulusal Hijyen Vakfı sertifikasına sahip olması sağlığınız için çok önemlidir.

NSF Belgesi, kullanıcı ve gıda denetleyicilerine, kullanılan temizlik kimyasalının gıda güvenliği açısından uygun olduğunu garanti eder.

NSF Onaylı Su Arıtma Cihazları Hangileri

Uzm. Dr. Ender Şaraç (Sağlıklı Yaşam Uzmanı): Şu an arıtma suyu içiyorum. Hem iş yerinde hem evimde arıtma cihazım var. Filtresini kontrol ediyorum. Bu konu netleşene kadar imkânı olanlar evlerine iyi ve güvenilir bir filtre cihazı taktırabilirler.

Arıtma Suyunun Zararlarını öğrendiğimize göre, Doktorların tavsiye ettiği su arıtma cihazı, sağlık denince akla gelen ilk cihazlardan biridir. Vücudumuz için en gerekli olan su, arıtıldığı zaman sağlıklı hale gelmektedir. Aksi halde musluk suları sağlığımızı her zaman tehlikeye atmaktadır. Bilindiği üzere doktorların tavsiyesi ile günde en az 2,5 litre su içmemiz gerekir. 2,5 litre suyu içmek önemli olduğu kadar bunun nereden geldiği de önemlidir. Bu soru işaretlerini kaldırmak için içtiğiniz suyun ne kadar kaliteli olup olmadığını bilmelisiniz.

Ternion su arıtma cihazı mineral, alkali ve ORP banneri

Doktorların Tavsiye Ettiği Su Arıtma Cihazı’ında Ternion Dijital Göstergeli ve Mineralli Su Arıtma Cihazı

Arıtma Suyunun Zararları na maruz kalmadan kullanabileçeğiniz su arıtma cihazı modeli, Mineralli Su Arıtma Su Arıtma Cihazı Ternion, Uluslararası Sağlık Kuruluşu Olan NSF® Tarafından filtreleri ve malzemeleri sertifikalıdır. FDA Onaylı Biocera filtresi sayesinde, Kalsiyum, magnezyum, Potasyum, Sodyum ve Demişr yöninden zengibleştirilmiş -250 orp antioksidan seviyesinde 8.5pH alkali su üretimi sağlayan akıllı ve dijital göstergeli doktorların tavsiye ettiği Reverse Osmosis sistemini barındıran mineralli su arıtma cihazıdır.

Doç. Dr. Kenan Keskin (Memorial Şişli Hastanesi): Ben evimde yaklaşık 5 yıldan beri su arıtma sistemine sahibim. Şebeke suyunu bu sistemden geçirerek elde ettiğim suyu hem içmek için hem de çay ve yemeklerde gönül rahatlığı ile kullanıyorum. Zira suyun kalitesini istediğim zaman ölçerek de görebiliyorum. Tabii ki bu sistemin periyodik bakımlarının düzenli olarak yapılması ihmal edilmemelidir.

Su arıtma cihazları son yıllarda Avrupa ve Amerika’da birçok ülkede ve Türkiye’de de çok yaygın olarak kullanılmaktadır Su arıtma cihazları ürettikleri su kalitesi ile gerçekten içilebilir kalitede sağlıklı mineralli su etmektedir sistem tercihi yapılırken doğru cihazı tercih etmekte ve cihaz bakımlarını aksatmadan düzenli yapmak önemlidir. Birçok özel ve kamu kamu hastanesi özel poliklinikler şirketler bu sistemleri kullanmaktadır ve düzenli laboratuvarlarda analizler yapılmaktadır. Türkiye’nin her bölgesinde uyumlu Ethicwater Argentium inox su arıtma cihazı çevreye duyarlı patentli inox dış kasa tasarımı ile plastiği %50 oranında daha az kullanımı ile hem suyunuzu hem doğayı koruyan teknoloji ile üretilmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir