Alkali Suyun Faydaları, Su Arıtma Cihazı Tavsiyeleri

Alkali Su Cihazı

En İyi Su Arıtma Cihazı

Alkali su cihazı, Modern yaşam eğilimleri, 2000 yıllar ve sonrası dinamiklerine paralel olarak sürekli bir değişim ve ilerleme halindedir. Bu teknoloji çağının sağlık alanında yaptığı en önemli farklılık, yaşam sürelerinin uzaması ve batı ürünlerinin tüketiminin artmasıdır. Bu nedenle yaşam tarzına bağlı hastalıktan mustarip insan sayısı da gün geçtikçe artmaktadır.

Yapılan araştırmalarda Dünya Sağlık Örgütü, dünyada 2 milyardan fazla insanın sağlıklı suya ulaşamadığını tahmin etmektedir. Oysa tüm canlı organizmaların ve organik maddelerin yaşama devam etmesini sağlayan kimyasal reaksiyonlar su ortamında gerçekleşir. Suyun kimyası yaşamın da kimyasıdır.

Tüm dünyada ne tür bir su tüketilmesi gerektiğine dair uzun yıllardır çalışmalar yapılmaktadır. Çünkü susuzluğun giderilmesi ile sudan fayda sağlanması konusu bilimsel açıdan farklılık göstermektedir. Bu sebeple musluk suyuna alternatif olabilecek arıtma, filtreleme gibi yöntemler giderek yaygınlaşmaya başlamıştır.

Bu süreçte yapılan bazı araştırmalar, şişelenmiş suyun musluk suyundan daha az güvenilir olacağını öne sürmüştür. Çünkü şişelenmiş sular, PET olarak bilinen 1 numaralı plastikte bekletildiklerinde, bu maddelerde bulunan BPA suya sızabilmektedir.

BPA’ya maruz kalmanız ise, beyin gelişimi rahatsızlıkları, doğurganlık problemleri, kanser ve kalp rahatsızlıklarına sebep olabilmektedir. Bu sebeple bugün birçok üretici BPA içermeyen plastik su şişeleri satmayı tercih etmektedir.

Ternion su arıtma cihazı mineral, alkali ve ORP banneri

Alkali su cihazı

Alkali Su ve Alkali Su Arıtma Cihazı

Alkali su ve alkali su arıtma cihazı suyu aynı değildir. Alkali su arıtma cihazı suyu, normal alkali suya kıyasla antioksidanlar için daha yüksek bir potansiyele sahiptir. Bunların arasındaki farkı daha detaylı anlamak için kimyada kullanılan alkalinite ve pH kavramlarının aynı şey olmadığını bilmemiz gerekir.

Alkalinite, suyun asitleri nötralize etme yeteneğini ölçer. PH ise suyun pozitif yüklü Hidrojen (H+) iyonlarını çekme potansiyelini ifade eder. Burada bilinmesi gereken bir kavramda suyun iyonizasyonudur.

İyonlaştırılmış su, değerli doğal taşlardan geçirilerek üretilen sudur. Su pozitif ve negatif elektrotlardan geçerken, sudaki mineraller iyonlaştırılır, pozitif ve negatif iyonlar üretilir. Bu (alkalik ve asidik) iki su eşzamanlı olarak iyonlaştırma sürecinde üretilir ve iki farklı musluk yoluyla dışarı atılır.

Alkali su arıtma cihazı, sudaki minerallere (Çoğunluk kalsiyum, magnezyum ve potasyum) iyonizasyon süreci ile birlikte elektron kazanır. Suyu antioksidan yapan şey de tam olarak bu süreçtir. PH’ı 7’den büyük olan herhangi bir su alkalidir, ancak bu suyun iyonize suya kıyasla daha az sağlık yararı vardır.

Ternion su arıtma cihazı özellikleri

Ternion su arıtma cihazı özellikleri

Alkali Su Cihazı Alkali Su Nedir, Faydaları Nelerdir?

Alkali su arıtma cihazı suyunun faydaları nedir dersek; normal arıtma suyu ve alkali su cihazı su arıtma cihazı suyu kıyaslarsak temelde ikisinin de bir filtreleme işlemi olduğu görülmektedir. Suyu arıtma işlemi, musluk suyunun kaynatılıp, çıkan su buharının kirli maddelerden arındırılarak tekrar suya dönüştürülmesi işlemidir.

Bazı araştırmalara göre bu geleneksel filtre sistemleri suyun içerisindeki atık maddeleri ve ağır metalleri elemine ederken, suyu büyük ölçüde minerallerden de yoksun bırakmaktadırlar.

Alkali su cihazı su arıtma cihazı işlemi ise suyu filtrelerken kalsiyum, magnezyum gibi mineralleri suya geri kazandırır. Alkali suyun faydalarına geçmeden önce pH kavramından bahsetmek gerekir.

Bir çözeltinin asitliği veya alkaliliği, pH olarak bilinen bir değer cinsinden ölçülür. PH’ı 7’den küçük olan maddeler asidiktir ve asitli su insanların tüketimi için hiç de uygun değildir.

Normal içme suyunun pH seviyesi 7 iken, alkali suyun pH seviyesi 7’den daha yüksektir yani baziktir. Böylece alkali su tüketildiğinde vücuttaki çevre kirliliklerinin ve dengesiz beslenmenin sebep olduğu asitlik nötralize olur ve arıtma suyun neden olabileceği elektrolit dengesizlikleri de yaşanmaz.

Alkali iyonize su ilk Japonya’da geliştirilmiş ve bugün sürekli artan hastalıklara karşı negatif ORP değeri, yüksek çözünmüş hidrojen içeriği, alkali pH gibi özellikleri ile alkali iyonize su önerilmektedir.

Çünkü alkali arıtma cihazı suyu, vücuttaki asidik elementler dengeler, nötralize ederek asidik atıkların dışarı atılmasına yardımcı olur. Böylece kemikleri güçlendirir, vücuttaki şeker seviyesini dengeler, vücut ağırlığını azaltır, saç dökülmesini engeller. Bunlar ve daha birçok faydaları nedeniyle Ethicwater Ternion alkali su arıtma cihazı suyu oldukça faydalıdır diyebiliriz.

Alkali su ise içilebilir olmasının yanı sıra gastrointestinal problemler, hipertansiyon, diyabet ve kanser gibi rahatsızlıkların tedavisinde de faydalı olduğu için hekimler tarafından tavsiye edilmektedir.

Ethicwater Ternion’un sizlere sunmuş olduğu alkali suyun faydalarından bir diğeri de yoğun fiziksel dönemlerde özellikle sporcuların önemsediği hidrasyon konusudur. Alkali su yoğun fiziksel dönemlerde hidrasyonu artırır.

Günlük su alkali mineraller ve karbonat karışımıdır. Alkali su arıtma cihazı doğal değerli taşları kullanarak, bu karbonatı kalsiyum, magnezyum gibi minerallerden ayırarak ayrı ayrı boşaltır. Bu alkali mineraller, bir kez karbonattan kurtulduğunda, antioksidan potansiyeli ve (asitle savaşan) alkalinite özelliği kazanırlar.

Alkali su arıtma cihazı Ternion, günlük suyu antioksidan bakımından zengin bir suya dönüştüren akıllı, güçlü bir makinadır. Tüm dünyaya kendini tanıtmış olan ve sağlık yönünden kendisini kanıtlamış bu cihazları günlük hayatınızın birçok noktasında kullanmanız doğal ve kaliteli suyu uygun fiyatta tüketmenizi sağlar.

Bu makine sayesinde içtiğiniz suyu kuvvetli bir antioksidan haline getirebilirsiniz. Kısa bir süre içerisinde bu yeni su iyonlaştırıcısının ürettiği iyonlaştırılmış alkalik ve asit suyun faydalarını görmeye başlayacaksınız. Dikkatle kullanıp bakımını gerektiği şekilde yaparsanız su iyonlaştırıcısı size yıllar süren güvenilir kalite hizmeti sunacaktır. En fazla faydayı sağlamak ve yeni su iyonlaştırıcınızı doğru bir şekilde kullanıp, gerekli bakımları yapmak için bu kullanım kılavuzunun tamamını okuyunuz.

alkali su cihazı, alkali su

Sağlığımız İçin Suyun Önemi; Alkali su cihazı

Gerçek sağlık vücut gerekli şekilde nemlendirilmeden elde edilemez. Vücuttaki her organ düzgün bir şekilde işlemek ve tam verim sağlamak adına suya bağımlıdır. Vücudumuzun çoğu sudan oluşmaktadır. İnsan vücudunun %70’i, beynimizin %85’i, kemiklerin %35’i, kanın %83’ü, akciğerlerin %79’u ve karaciğerin de %90’ı sudan oluşur. Vücut için sudan daha önemli hiçbir şey yoktur- alkali iyonlaştırılmış sudan da daha faydalı bir şey olamaz.

Alkali Su Nasıl Üretiliyor;

İyonlaştırılmış alkali su, NSF ve FDA tarafından onaylanmış doğal değerli taşlardan geçerken üzerine Ca, Mg, Na, Fe ve K minerallerini suya kazandırırken aynı zamanda suya antioksidan özelliği kazandırarak sizlere Alkali yüksek pH’lı su verir.

Alkali Su Arıtma Cihazı Suyunun Sağlığa Faydaları; Alkali su cihazı

Alkali iyonize su cihazı içtiğiniz suyu 9-10 pH seviyesine kadar çıkartır. Aynı zamanda bol oksijenli, mineralli, iyonizer anti oksidan ve mikro molekül yapılı suya dönüştürür. Su ancak içerdiği oksijen ve mineraller ile zenginlik kazanan bir can yoldaşıdır. Bu özelliklerle alkali iyonizer suda bol miktarda bulunmaktadır.

Sıradan sular suyun kirlilik durumuna göre yaklaşık 12 ile 15 su moleküllerinden oluşurlar. Bunu bir üzüm salkımına benzetebilirsiniz. Buna karşı alkali iyonize su 5 ila 6 su molekülü içerir. Buna paralel olarak mikro suyun içerdiği alkali minerallerde daha küçük kümelere bölünerek hücrelerimize nüfus edebilme yeteneğine sahiptir.  Buda vücudumuzdaki hücrelerin genç ve sağlıklı kalmasının en büyük etkenidir.

Alkali formdaki mineraller 5 adettir. Bunlar, kalsiyum, potasyum, sodyum, magnezyum ve demir mineralleridir. Vücudumuzda sağlıklı alkali bir çevre yaratmak için son derece önemli olan bu mineraller vücut da ki asidik hücrelerle birleşirler (Vücut da ki bütün hastalıklı hücreler asidiktir) Vücut dan uzaklaştırılması gereken atıkların hepsi asidiktir.

Örneğin yağ asitleri, asetik asit, kolesterol gibi asidik olup bu zararlı maddelerin güvenli bir biçimde vücudumuzdan atılabilmesi için öncelikle alkali mineraller ile nötralize edilmesi gerekir. (Vücudumuzun hayati önemi olan bu alkali mineralleri alırken kalorisi olmayan alkali su tek besin kaynağıdır. Alkali antioksidan su vücudumuzdaki hücrelerin içine girip asitleri temizleyerek, asitlerin; ter, idrar ve bağırsak yoluyla dışarıya atılmasını sağlarlar. Vücutta oluşturulacak alkali rezervi adeta yüklü bir banka hesabı gibi olup herhangi bir anda asiditeyi nötralize ederek bizi hastalıklardan korur, genç ve sağlıklı bir hayat kılar.

Arıtılmış su

Arıtılmış Alkali Su cihazının Suyu Nasıl Tüketilmeli

Bir bardağa ilk kez iyonlaştırılmış su doldurduğunuzda ufak kabarcıkları fark edeceksiniz. Bunlar sudaki antioksidanlardan biri olan hidroksil iyonlarıdır. Aynı zamanda vücuda ekstra oksijen ve dolayısıyla enerji sağlarlar. İyonlaştırılmış alkali suyun iyonlaştırıcıdan çıktığı andan itibaren oda sıcaklığında 24 saat, buzdolabında 48 saat muhafaza edilebilir, bu durumda tüketildiğinde alkali sudan maximum değeri alabilirsiniz.

Asit Su Kullanmak – Bu Su Sadece Harici Tüketim İçindir!

Kesik, şişlik, çizik, döküntü, diyabetik ülserler, sivrisinek ısırıkları, arı sokması, saç şekillendirici ve cilt nemlendirici, kuru ve çatlamış eller, kaşıntılı ciltler, akne ve egzama ve ayak mantarı gibi mantarların tedavisinde harici olarak kullanınız. Kan durdurucu olarak cildi sıkılaştırmak ve kırışıkları önlemek amacıyla kullanılır. Dişlerden etkili bir şekilde plak tabakasını yok eder ve boğaz ağrısı veya diğer ağız ağrılarını iyileştirmek amacıyla gargara olarak da kullanabilirsiniz. Sebze, meyve, et ve balığı bakterileri öldürmek için bu suyla yıkayabilirsiniz. Asidik su aynı zamanda bitkilerin büyümesini ve genel sağlığını da destekler ve kesilerek vazoya konan çiçeklerin de ömrünü ikiye katlar.

Alkalin suyun içilmesi -Alkali su cihazı

Yapının geliştirilmesinde kullanışlıdır ve fiziksel durumu düzenler. Musluk suyunun aksine, mire rahatsızlığı riski olmadan büyük miktarlarda alkalin suyu içebilirsiniz.

  • Olağandışı gastrointestinal fermentasyon: boş midede alkalin suyun içilmesi etkilidir.
  • Kabızlık ve omuz tutulması: Yemeklerden önce içmek etkilidir.
  • İshal: semptomlara göre, tutarı artırın.
  • Yüksek veya düşük tansiyon: boş mideyle veya yemek yemeden bir saat önce içilmesi etkilidir.
  • Diyabet: boş mideye üç fincan veya daha fazla alkalin suyun içilmesi etkilidir.

İşlenmiş içeceklerde Alkalin su

Hazırlığın geleneksel yöntemleri karşılaştırıldığında, öğütülmüş kahve, çay ve meyve sularının kullanımı büyük ölçüde idareli kullanılmış ve geliştirilmiştir.

  • Çay: çayın rengini canlı yapar, sertliğini azaltır ve yumuşak ve lezzetli yapar.
  • Kahve: Daha a.z kahve telvesi kullanabilirsiniz ve hala aynı lezzet ve gücü olur.
  • Alkol ve su: Yumuşak ve lezzetli bir tat katar ve alkollü içeceklerin içilmesi ile ilgili olumsuz fiziksel reaksiyonları önler

Alkalin su ile yemek pişirme

Çeşni miktarı, geleneksel hazırlama yönteminde kullanılan miktardan 1/3’ü kadar azaldığı zaman yeterli miktarda aroma vererek gıdaya gerçek tat getirir.

Pişirilmiş gıda: Gıdanın lezzetini iyi ortaya çıkarır. Ve gıda sert değildir. Baharatın tutarının azaltılması ile bile lezzet tam olarak çıkar.

  • Pişirilmiş balık: Balık etinin şeklini korur.
  • Yeşil sebzelerin ıslatılması, yıkanması ve haşlanması: Klorofilin değişmemesinden dolayı yeşil rengi ortaya çıkarır, hazırlanan sebzelere canlı renkler verir.
  • Sebzelerden acı tadı çıkarır.
  • Karaciğer ve kırmızı etten kanı temizleme: Karaciğer veya kırmızı et 20-30 dakika için alkalin su da ıslatıldığı zaman, kan çıkar ve koku giderilir.
  • Fasulye pişirme: Fasulyelerin pişirilmeden önce kısa bir süre için su da ıslatılması gereklidir.
  • Pirinç için pişirme suyu: bozulmasını önlemeye yardımcı olur.

kaynak suyu

Kullanmak için en iyi kaynak su nedir?

İyi filtrelenmiş olduğundan ve iyi bir başlangıç noktası olan yaklaşık 7 pH’a mineral açıdan dengelenmiş olduğundan maden suyu kullanılmasını tavsiye ederiz. Musluk suyu kötü değildir, fakat durumdan duruma göre büyük değişiklikler gösterir. Musluk suyunuzun çok sert veya çok yumuşak olup olmadığını bildiğinizden emin olunuz çünkü bu koşullar su cihazının performansını düşürecektir.

Alkalin su olan bardağımdaki küçük baloncuklar nedir?

Bunlar hidrojen gaz ve oksijen formunda yardımcı antioksidanlardır. Vücudunuzun tüm antioksidanları aldığından emin olmak için bardağınızdaki suyu hızlıca içmek en iyisidir.

Alkalin suyun en son süresi ne kadardır?

Yaklaşık iki gündür, ancak bir gün içinde içmeniz gereklidir. Bir günden sonra antioksidanları ve alkaliniteleri kaybeder.

Asitli su niçin kokuyor? Filtrelendiğini düşündüm. Filtrelenmiştir ancak asitli su hipokloröz yapma işlemi süresince klor gibi koku oluşturur.

İlaç alıyorum. Bunları aldığım zaman içmek için en iyi su hangisidir?

İlaç alındığı zaman alkalin su yerine yalnızca filtrelenmiş su içmenizi öneririz.

Alkalin ve asitli buz küpleri yapmak mümkün mü?

Evet. Daha sağlıklı yapmak için favori içeceğinize alkalin buz küplerini ekleyin.

Fincan veya çaydanlığa yapışan beyaz toz nedir?

Kalsiyum, Magnezyum, Sodyum, Potasyum, Demir veya Manganez içeren alkalin oluşturan minerallerdir. Beyaz toz alkalin su kaynadıktan sonra görünecektir ve ayrıca alkalin suyu içmek için kullanılan fincanların altında ve kenarlarında birikecektir. Bu vücuda zararlı değildir. Mineral kalıntılarını çıkarmak için beyaz sirke kullanın.

İyonizerim için kaynak olarak ne tür suyu kullanmalıyım?

Normal şehir musluk suyu veya içilebilir iyi su kullanılabilir (Suyun Kalsiyum, Magnezyum, Potasyum vs. gibi mineralleri olmalıdır.

Su niçin bulanık?

İyonizasyon işlemi süresinde suda oluşan küçük su molekül kümelerinden dolayıdır. Su bulanıktır, suyun pH’ı yüksektir.

Alkalin su ile neden ilaç alamayız?

Bunun nedeni, istenmeyen yan etkilere neden olabilecek bazı durumlarda vücudunuz tamamen ilacın daha hızlı ve daha çabuk serbest bırakmasına izin verecektir.

Alkalin suyu yeni doğmuş bebek içebilir mi?

Yeni doğanlar için ve üç ayına kadar formül hazırladığınız zaman filtrelenmiş su (nötr pH 7) kullanın. Bir çocuk üç ayına ulaştıktan sonra bebeğe düşük pH alkalin su vermeye başlanabilir. Çocuk büyüdükçe; pişirilmiş gıdalar, paketlenmiş gıdalar, paketlenmiş meyve suları (taze meyve suyu değil) ve “hızlı hazırlanan” ürünlerin tümü vücuduna asidite eklediğini aklınızda tutun. Çocukların suyu alkalinitesine göre artar.

Asidik su yapma nedir?

Asidik su mikrop öldürme, temizlik, sterilizasyon ve sağlık içindir. Bu çok düşük pH (3.5-5.5)’dan kaynaklanır. Düşük pH’dan dolayı, asidik su temas edilen bakterileri öldürür.

Her gün ne kadar alkalin su tüketilmelidir? – Alkali su cihazı

Vücut ağırlığının her 30 poundu için alkalin iyonize suyun en az dörtte birinde içmemiz gereklidir. Bu yavaş yavaş oluşacaktır ve eğer alkalin iyonize sudan daha fazla fayda sağlamak mümkünse bu formülü aşar.

susamak ve su içmek

Susadığımızı Nasıl Anlarız?

Yazın sıcak havalarda, spor yaparken ya da aşırı tuzlu yiyecekler tükettikten sonra hiç doya doya su içmek istediniz mi? Peki sizce beynimiz susadığımızı nasıl algılıyor?

Vücudumuzdaki su miktarının dengede olması, işlevlerini sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için önemlidir. Örneğin vücudumuzdaki su azalmaya başladığında kan hacmi azalır ve kan basıncı değişir. Kan hacmi azaldıkça vücuttaki tuz ve mineral derişimleri artmaya başlar ve ozmotik denge bozulur.

Bu durum, besinlerin hücrelere taşınması ve hücrelerin pH seviyelerinin ayarlanması gibi durumları olumsuz etkiler. Su ayrıca vücut sıcaklığının ayarlanması, eklemlerde kayganlığın sağlanması, sindirim sisteminin düzgün çalışması veya toksinlerin vücuttan atılması gibi pek çok işlev için hayati öneme sahiptir. Peki vücudumuzdaki su miktarı azaldığında beynimiz bu ihtiyacımızı nasıl algılıyor?

Beynin ön tarafında, beyin-omurilik sıvısı içeren ventriküllerin (Açıklık olarak da bilinir.) yanında lamina terminalis adı verilen ve gri maddeden oluşan bir kısım bulunur. Bu kısım, yeterince su içmediğimizde susuzluk hissetmemizi sağlar. Lamina terminalis bunu iki özelliği sayesinde yapar.

Birincisi, lamina terminalis’teki bazı sinir hücreleri, birçok sinir hücresini kandan ayıran kan-beyin bariyerinin dışında bulunur. Kan-beyin bariyeri, sinir hücrelerinin beslenmesini sağlayan bir yapıdır fakat oldukça seçici geçirgendir. Bu yüzden çevrelediği hücrelerin kandaki her madde ile etkileşime girmesine izin vermez.

Fakat lamina terminalis’teki hücreler bu bariyer dışında olduğu için kandaki maddeler ile etkileşime geçerek kandaki hormon gibi uyaranlara cevap verebilir. İkincisi, bu sinir hücrelerinde ozmotik basınç değişikliklerini tespit eden ozmoreseptörler bulunur. Yüksek tuz derişimlerine karşı oldukça hassas olan ozmoreseptörler vücuttaki sıvı dengesini ayarlar.

Lamina terminalis’teki bu hücreler, kandaki iyon derişimi -özellikle de tuz derişimini belirleyen sodyum (Na+) iyonu derişimi- değişikliklerini ve sıvı miktarı azaldığında meydana gelen basınç ve hacim değişikliklerini tespit ederek susuzluk hissetmemizi sağlar.

Neden Su İçmeliyiz

Neden Su İçmeliyiz?

Gün boyunca yeterli miktarda su içmek, sağlıklı kalmamız ve vücudumuzdaki sistemlerin düzgün işleyebilmesi için son derece önemli. Çünkü vücudumuzun ortalama yüzde 60’ı sudan oluşuyor. Vücudumuz gün boyunca idrar, ter ve nefes alışverişiyle sürekli su kaybediyor.

Bu nedenle vücudumuzun su dengesini koruyabilmek için her gün içecek ve yiyeceklerden yeterli miktarda su almamız gerekiyor. Ne kadar suya ihtiyacımız olduğu ise birçok faktöre bağlı ve bu yüzden kişiden kişiye değişiklik gösterir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir