Alkali Suyun Faydaları

Alkalin Su Yapımı

Alkalin Su Yapımı

Alkalin Su Yapımı, Su, genellikle 7.0 pH ile nötrdür, yani ne alkalin ne de asidiktir. 7.0’ın üzerindeki herhangi bir değer alkalin olarak kabul edilir. Suyun alkalinitesi, asitleri nötralize etme yeteneğinin bir ölçüsüdür. Bilimsel kanıtlar sınırlı olsa da bazı insanlar suyun alkalinitesinin veya eksikliğinin sağlığınız üzerinde derin bir etkisi olabileceğine inanır. pH ne olursa olsun, Mayo Clinic personeli, içtiğiniz suyun önce toksinlerden mümkün olduğunca arındırılmış olmasını önerir. Her gün vücudunuzu yenilemek ve tazelemek için çok çalışıyorsunuz ve toksin içermeyen su içmek, vücudunuzu sağlıklı tutmanın başka bir yoludur.

Adım 1: Alkalin Su Yapımı İçin Suyunuzu Arıtın

Distile ediciler, suyunuzdaki toksinleri ortadan kaldırmanın çok etkili bir yöntemini sunar. Ünlü tıbbi danışman Dr. Andrew Weil, distilasyonun neredeyse tüm bakteri, virüs ve kirleticileri ortadan kaldırdığını belirtir. Distile ediciler, önce suyu kaynatarak, ardından buharı toplayarak ve son olarak suyu depolama kabının yüzeyinde damlacıklara yoğunlaştırarak arıtma yapar. Bu damlacıklar daha ağır elementlerden arındırılmıştır ve depolama kabında toplanır. Bazı distile edici üniteler, suyunuzu arıtmayı kolaylaştıran ve su şişenizi doldurup gitmenizi sağlayan buzdolabınızın su ve buz ünitesine uygun şekilde bağlanabilir.

Distile ile uğraşmak istemeyenler evinde ters ozmoz su arıtma cihazı varsa arıtma cihazı suyu tercih edebilir veya hazır su kullanabilirsiniz.

Adım 2: Suyunuzun Ph’ını Test Edin

Suyunuz arıtıldıktan sonra, pH seviyesini test edin. Suyun pH seviyesini yerel bir sağlık gıda mağazasından veya internetten satın alınan pH test şeritleri veya ph sıvısı kullanarak test edebilirsiniz. Arıtılmış suyunuzun başlangıç pH’ını bilmek, istenilen pH’ı elde etmek için ne kadar bir ayarlama gerektiği konusunda size daha iyi bir fikir verecektir.

Adım 3: Suyunuzu Daha Alkali Yapmak İçin Bu Katkı Maddelerinden Birini Seçin:

  • Karbonat: Araştırmacı ve yazar Dr. Robert O. Young, yirmi yılı aşkın süredir pH dengesinin önemini vurgulamış ve arıtılmış suya alkalin bir bileşen ekleyerek diyetinizdeki alkalin seviyelerini artırma yollarını düşünmüştür. Dr. Young, bir galon (3,78 litre) arıtılmış suya yarım çay kaşığı karbonat ekleyip tamamen karışması için iyice çalkalamayı önerir. Karbonat oldukça alkalin olduğu için, arıtılmış suya küçük bir miktar eklemek, bir galon (yaklaşık 4 litre) alkalin su elde etmenizi sağlar.
  • Taze limonlar: Karbonat kullanmak istemiyorsanız, içme suyunuza taze limon eklemek de arıtılmış içme suyunuzu daha alkalin hale getirecektir. Taze limonların asidik limon suyu içmenin, nihayetinde alkalin bir sonuç üretebileceğini düşünmek mantıksız görünebilir, ancak taze limonların aynı zamanda anyonik olduğunu unutmayın. Asidik limon suyunu içtikten sonra, sindirim sürecinde limonların anyonları ile vücudunuz reaksiyona girdikçe alkalin hale gelir. Hava ile 30 dakikadan fazla temas etmemiş taze limonlar kullanın – mağazadan satın alınan limon suyu veya gün boyu açıkta kalmış limonlar değil.
  • Damla: Arıtılmış suyunuzun alkalinitesini artırmanın bir başka yolu da bu amaç için özel olarak üretilmiş damlalar eklemektir. Sağlık gıda mağazalarından veya internetten satın alınabilecek çeşitli reçetesiz damlalar vardır. İstediğiniz etkiyi elde etmek için şişe üzerindeki talimatları takip edin. Alkalin su, vücudunuzdaki asidi nötralize eder ve sağlıklı beslenme ve sıcak yoga veya pilates gibi rahatlatıcı egzersizler gibi doğru alışkanlıklarla birleştiğinde, genel sağlık ve performansı artırabilir.
  • Alkali Filtresi: Arıtılmış suyunuzu alkali hale getirmek için su arıtma cihazınıza NSF sertifikalı içeriğe sahip alkali filtresi ekletebilirsiniz. Bu alkali filtresi anında 9pH seviyelerinde su almanıza olanak sağlar. Bioetix Alkali filtre satın almanızı tavsiye ederiz.

Adım 4: Suyunuzun Ph’ını Yeniden Test Edin

Arıtılmış suya karbonat, alkali filtre veya damlalar ekledikten sonra, suyun pH seviyesinin istediğiniz yerde olduğundan emin olmak için bir pH ölçüm sıvısı kullanarak pH’ını yeniden test edin. Unutmayın, taze limon suyu içmeden önce asidik olarak test edilecektir, ancak sindirim sırasında alkalin hale gelecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir