Alkali Suyun Faydaları

Alkali Su İçmenin Faydaları

Su Arıtma Cihazı - Su Bardak Görüntüsü

Bir kesime göre alkali iyonize su faydaları diğer su türlerine oranla fazladır çünkü pH değeri 7 den az olabilen musluk suyunun aksine pH seviyesi yaklaşık 8 veya 9 olan alkali su bağışıklık sistemine destek olur. Bu durum alkali su faydaları konusuna temel teşkil etmektedir. (Alkali iyonize su cihazları suyun içerisindeki hidrojen miktarını olumlu yönde değiştirmektedir) Çünkü kan dolaşımındaki asidi azaltan alkali suyun (tam kanıtlanmamış bilimsel veri olmamasına rağmen) şu faydaları sağladığı söylenmektedir;

  • Metabolizmayı geliştirir.
  • Kilo kaybını sağlar.
  • Bağışıklık sistemi desteği sağlar.
  • Enerjiyi artırır.
  • Yaşlanmayı yavaşlatır (İnsan vücuduna daha hızlı emilen sıvı antioksidan sağlayarak)
  • Kolonları temizler.
  • Sindirimi iyileştirir.
  • Kemik kaybını azaltır.
  • pH değerinin yüksek etkisinden korur.
  • Sağlıklı yaşam için destekçi olur.

Su Arıtma Cihazı - Su Bardak Görüntüsü

Neden Alkali Su İçmeliyiz?

Yapılan araştırmalarda, bir kişinin vücudunda yüksek asitlik mevcutsa, alkali su içmenin faydaları arasında bu asitliği nötralize etmek olduğu söylenmektedir. Bu da vücudun zinde ve birçok hastalığa karşı dirençli olması anlamına gelir.

Alkali su faydaları içinde özellikle metabolizmayı hızlandırması ve sindirim organlarının daha iyi çalışmasına yardımcı olması nedeniyle kilo vermenin bir yolu olarak kabul edilir. Yemekten yaklaşık 30 dakika önce bir bardak alkali su içmek kesinlikle yağ yakmanıza yardımcı olacak ve daha hızlı kilo vermenizi sağlayacaktır.

Başka bir araştırma, alkali iyonize su faydalarından bahsetmiş; yüksek tansiyon, diyabet ve yüksek kolesterolü olan kişiler için alkali iyonize suyun yararlı olacağını ileri sürmüştür. Yoğun bir spordan sonra alkali su tüketilen (100 kişiyi içeren) bir çalışmada, kan viskozitesinde normal suya göre önemli bir fark bulunmuştur. Bu, kanın alkali su ile daha verimli aktığı anlamına gelir ve bu durum vücuttaki oksijen dağıtımını artırabilir.

Tabi ki alkali su faydaları sadece sağlık açısından değil bedenimizin görünümü açısından da avantajlar sağlamaktadır. Cildimiz vücudumuzdaki en büyük organdır. PH değeri vücutta saç ve saç derisi için de önemli bir değerdir. Asidik bir suya maruz kalan saç ve saç derisinde mantar, bakteri oluşumu artar. Ancak alkali iyonize su saç derinizi normal suya göre daha fazla nemlendirir.

Vitamin ve minerallerin vücuda ve saç dibine daha verimli bir şekilde iletilmesini sağlayarak pH değerini korur. Alkali su zengin bir antioksidan kaynağı olduğu için çevredeki zararlı bakterilerin cilde bulaşmasını engeller, etkisiz hale getirir. Suyun içindeki zararlı maddelerin oluşturacağı zararı en aza indirir. Böylece vücudun ph dengesini de olması gerektiği noktada tutmasına yardımcı olur.

Cildin doğal bariyerine zarar veren bu organizmalar cildin erken yaşlanmasına, kırışıklıklara sebep olan faktörlerdir. Ancak rutin hayatta alkali su içmek cildi bu gibi durumlardan maksimum koruyarak, görünür yaşlanma belirtilerini azaltır. Alkali su faydaları içinde bu madde sağlığı ile birlikte görünümüne özen gösteren kişiler için de oldukça önemlidir.

Ayrıca asidik bir cilde sahipseniz vücudunuz aşırı yağ üretimi ile akne ve cilt enfeksiyonu üretmeye eğilimlidir. Ancak alkali suyu içmek veya yüzünüzü alkali bir yüz yıkama jeli ile yıkamak, hatta normal alkali su ile durulamak asitliği nötralize eder ve aşırı sebum üretimini kısıtlar. Ayrıca gözeneklerinizi açmaya yardımcı olur ve cildinizi sadece yağsız tutmakla kalmaz, aynı zamanda aktif akne, iltihap vb. durumları iyileştirir.

(Alkali su nedir ve faydaları nelerdir daha detaylı incelemek isterseniz ilgili yazımıza göz atmanızı öneririz)

Alkali Su Faydaları

Alkali su faydaları içeriğine saç sağlığını da ekleyebiliriz. Cildinizin sağlıklı görünmesini ve hissetmesini istiyorsanız, onu uygun şekilde nemlendirmeniz son derece önemlidir. Cildiniz hem içeride hem de dışarıda yeterince nemlendirilmezse, donuk, pul ve aşırı yağlı görünür.

Parlayan bir cilt elde etmek için vücudunuzun toksinleri düzenli olarak atması önemlidir ve vücudunuzu nemlendirmek bunu yaparken çok önemli bir rol oynar. Alkali su tüketimi içinde bulunan daha yüksek hidrojen seviyeleri sayesinde cildinize fayda sağlar ve düzenli çalışmasına yardımcı olur.

Bu hidrojen, alkali suyun hücrelerinize normal sudan daha hızlı ve verimli bir şekilde emilmesini sağlayarak bu nedenle sağlıklı ve nemli kalmasına yardımcı olur.

Alkali su saçları normal suya göre daha fazla nemlendirir. Vitamin ve minerallerin saç derisine en verimli şekilde ulaşmasını sağlayarak, saç derisinin pH’ını da korur. Oksidatif hasarlar saç dökülmesine neden olurken, alkali suyun antioksidan özellikleri bu sürece neden olan serbest radikalleri temizlemeye yardımcı olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir